Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Poradna

Kožní Karlovo náměstí

Kožní Karlovo náměstí

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 41

Kožní Karlovo náměstí provádí vyšetření v oborech: dermatologie, dětská dermatologie, léčba ran, mykologie, alergologie, psychosomatika, sklerodermie, flebologie a lymfologie. Najdete zde různé ambulance kožního lékařství, jako jsou ambulance všeobecné dermatologie, ambulance dětské dermatologie, ambulance pro sklerodermie, ambulance pro kožní choroby z povolání a dermatologickou alergologii, ambulance pro flebologii a lymfologii, ambulance mykologická.

Nemoci

Kyselina močová v krvi hodnoty

Kyselina močová v krvi hodnoty

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 22

Zvýšená hladina kyseliny močové v krvi je známkou toho, že se ve vašem těle něco děje. Ve většině případů vás začnou bolet klouby, což je předzvěst onemocnění dnou. Určitě se s tím dokážete poprat

Diagnóza F 432

Diagnóza F 432

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Diagnóza F 432 znamená poruchy schopnosti přizpůsobení se. Jde o stavy subjektivních obtíží a emoční poruchy‚ které obvykle zasahují do interakce s ostatními lidmi. Poruchy začínají v období

Vysoký spodní krevní tlak

Vysoký spodní krevní tlak

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Vysoký krevní tlak může postihnout každého, přičemž ve většině případů se nepodaří zjistit žádnou organickou příčinu. Od 50 let výše má příliš vysoké hodnoty krevního tlaku v podstatě každý druhý

Bolest zad v křížové oblasti

Bolest zad v křížové oblasti

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 3

Bolesti zad v křížové oblasti mají svůj původ v oblasti páteře, přičemž se většinou jedná o dočasnou funkční poruchu bederní páteře, což je po krční oblasti nejvíce namáhaná část zad. Kromě

Doplňky stravy a léky

Antibiotika Klacid 500

Antibiotika Klacid 500

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 11

Klacid 500 jsou žluté, oválné, potahované tablety. Přípravek je dodáván v krabičce obsahující čirý plastový a aluminiový blistr po 14 nebo 20 potahovaných tabletách. Patří do skupiny takzvaných

Imunita a wellness

Červené skvrny na kůži

Červené skvrny na kůži

Napsal: Vinš J. / počet komentářů: 53

Červené skvrny, flíčky či červené tečky po těle mohou mít různý původ. Vlastní příčina může spočívat jak v problému samotné kůže, tak na úrovni jiného tělního systému. Kožní projevy tak mohou být

Byliny a čaje

Přírodní cestou proti svrabu

Přírodní cestou proti svrabu

Napsal: Vinš J. / počet komentářů: 18

Svrab, řekli bychom, že se nás to netýká, že svrab je vymýcená nemoc, ale je to omyl. Svrab trápí mnoho lidí a nejčastěji se projevuje v chladných měsících roku. Svrab se projevuje červenými

Diskuze

Červené fleky na nohách

 Denisa

Muzu poprosit o radu,nevite co by to mohlo byt?manzelovi se to udela vzdy kdyz je delsi dobu na nohou.Dekuji za odpoved

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 9 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vyrazka na tele

 svobodova dana

ahoj mam jiz 3tyden problem s vyrazkou,ktera se me postupne a nepravidelne objevuje na tele.udela se me bily flek ohraniceny svetle cervenym okrajem a svedi me to.byla jsem u obvodni lekarky a ta me rekl,ze je to neznameho puvodu a dala me kortikoidni mast a claritin nejak to nezabira.proto jsem se obratila na vas,jestli ma nekdo podobny nebo mel problem.diky dandy

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti a pálení chodidel - bříška pod prsty

 Hana Burýšková

Již od loňského roku, od září pociťuji bolest a páleníi nohou (chodidla, hlavně bříška pod prsty) tyto bolesti se stupňují, nejen že při došlapu to bolí ale hlavně pocituji velké pálení. Byla jsem před měsícem u ortopeda a doporučuje operaci. Asi před 15 lety jsem měla operované haluxy a kladívkové prsty. Ted jsem dost unavena a chůze mě dělá problémy.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pradaxa a alkohol

 Milan

Dobrý den
Od včerejška užívám lék Pradaxa 2x denně,ráno a večer.Chtěl bych se zeptat jestli si mohu během dne dopřát nějaký alkohol,např. jedno pivo.Případně jaká jsou rizika ?
Za odpověď předem děkuji.

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Červené fleky na nohou

 Josef Pácal

Dobrý den, prosím o radu,
manželka má červené fleky na nohou ohraničené a pálí. Už je to sedm roků a stále se zvětšují.
Chodí na kožní a doktorka ji předepsala mast beloderm a flucinar. Používání masti nepomáhá.

Děkuji za odpověď.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sex po operaci prostaty

 Sexchtíč

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Počet odpovědí: 14 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Opichy zad pod ct

 ivana

Dobry den minuly tyden jsem byla na opichu krcni patere pod ct zatim ohromna uleva ale pan doktor rikal ze to je jen oddaleni operace ale snad to nejakou dobu vydrzi nesmim ale delat zadnou tezkou praci zatim pracuju na vratnici a co bude dal uvidim.Kdo jde na opich neni se ceho bat a aspon se ulevy od bolesti

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zapařeniny v tříslech u dospělých

 Karla

Na opruzeniny bohužel trpím, hlavně pod prsy v létě :- (Co mi teda hodně pomohlo byl IntimComfort sprej o kterém jsem se dočetla v časáku. Rychle se mi ulevilo, pokožka se zklidnila proto ho nosím neustále u sebe.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakovina jazyka příznaky

 paters

Uz dlhsie sa mi robia na jazyku te gulicky co to ?
Prosim rychlo odpovede na mail

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 6 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Teď je to jasné.
Vitamin B6 působí jako mírné diuretikum (odvodnění organismu), které se vyplavuje ledvinami a pomáhá vám zhubnout. Vitamín B6 pomáhá tělu přeměňovat glykogen na glukózu efektivněji, což vám dává více energie, aniž byste musela jíst více sacharidů. Tímto efektem de facto mírně potlačuje chuť k jídlu.
U vitamínu B12 studie ukazují, že jeho nedostatek může někdy vést ke ztrátě chuti k jídlu. Pokud užíváte doplněk B12 k doplnění tohoto deficitu, tak můžete přechodně na začátku léčby zaznamenat zvýšení chuti k jídlu, ale jen do obnovení normální hladiny. Obecně platí, že užívání B12 by nemělo zvyšovat ani snižovat chuť k jídlu a ani vést k nárůstu tělesné hmotnosti.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Zdravím, díky za odpovd. Na tom mag.citrate, je napsaný., že obsahuje vit. B6 a B12. Proto jsem ty vitamíny zmiňovala.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Magnezium citrate není vitamín B. Magnezium citrate je základní, důležitý minerál - hořčík a je rozumné ho užívat. Ve vyšších dávkách ale způsobuje řídkou stolici, což vede ke ztrátě tekutin. Vy píšete, že hodně pijete, takže se to vyrovná. Na otázku, zda-li zvýšený příjem tekutin může vést ke zvýšení tělesné hmotnosti, tak obecně ne, pokud pijete jen neslazené nápoje (voda, minerálka, sodovka, čaj, káva). Pokud ale pijete limonády, ovocné šťávy nebo pivo či jiné alkoholické nápoje, tak jejích vyšší příjem vede k nárůstu hmotnosti.
S návratem k původní váze vám pomůže fyzioterapeut, kterého najdete v kazdém vetším fitcentru. Probere s vámi váš jídelníček a navrhne změny. S pomoci fyzioterapeuta zhubnete nejrychleji a uspokojivé výsledky uvidíte již za 3 měsíce.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Dobrý den, užívám již delší dobu rozpustné vitaminy řady B. Konkrétně Magnezium citrate, ale převyšuji dávku 4x více. Od té doby co je jím - piju, tak jsem přibrala 6 kg, za 3 roky. Může to být způsobené citrátem nebo je to nějaká má stravovací chyba? Děkuji.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Náhrada warfarinu

 Marian

Dobrý deň , poprosím Vás o inf. aký liek je na miesto warfarínu po náhrade chlopne. Ďakujem .

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kašovita strava

 Anna

Dobrý den,

bude mi 69 let a v roce 2017 mi byla prokázána infekce Helicobacter Pylori. Názory praktiků a gastroenterologů na eradikaci se liší. To byl jeden z důvodů,kvůli kterému odkládám eradikaci. Druhým důvodem jsou pouze ne příliš velké obtíže. Od covidu jím především kašovitou stravu (krupičnou kaši) a moje stolice je dlouhodobě řídká. Zajímá mě, zda řídká stolice je způsobena kašovitou stravou nebo uvedenou infekcí. Z hygienických důvodů mám obavu z endoskopického vyšetření (zanesení infekce z nesterilních přístrojů). Praktický lékař toto vyšetření zatím nepožadoval a rovnou mi doporučil léčbu na základě dechového testu a testu ze stolice Jak mám najít motivaci k přeléčení, když názory lékařů se různí a já se obávám vedlejších účinků eradikace. Ani hrozba rakoviny žaludku mě zatím k léčbě nemotivovala. Čekala jsem na dvojkombinací léků s Vonoprazanem, tato účinná látka u nás stále není zaregistrována.Dokážete mě namotivovat?

Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS