Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Nemoci

Diagnóza F 432

Diagnóza F 432

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Diagnóza F 432 znamená poruchy schopnosti přizpůsobení se. Jde o stavy subjektivních obtíží a emoční poruchy‚ které obvykle zasahují do interakce s ostatními lidmi. Poruchy začínají v období adaptace na výraznou životní změnu nebo stresovou životní událost. Jak poznat poruchu s diagnózou F 432 a jak ji nejlépe léčit se dozvíte, když budete dále pokračovat ve čtení.

Lupénka psoriáza, léčba pomocí přírodních látek

Lupénka psoriáza, léčba pomocí přírodních látek

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 20

Psoriáza, také nazývána lupénka, je autoimunní onemocnění kůže, kde zatím všechna léčba selhává. Projevuje se lokálními záněty pokožky, které jsou nepříjemné a někdy i velmi bolestivé. Ještě

Nadýmání, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a bolestivé klouby

Nadýmání, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a bolestivé klouby

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 11

Nevhodná strava, nedostatek pohybu a zvýšený stres se podepisují na našem zdraví, kdy nás trápí nadýmání a zácpa nebo pálení žáhy. Pak se k tomu přidají ještě menstruační křeče a bolestivé

Ozařování paty

Ozařování paty

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Syndrom bolestivé patní ostruhy je časté onemocnění s celoživotní prevalencí přibližně 10 %. Jednou z nejúčinnějších možností léčby je radioterapie - ozařování paty. Mnoho lékařů doporučuje dvě

Sedlivost krve

Sedlivost krve

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Sedlivost neboli sedimentace je proces, při kterém se částice pohybují směrem ke dnu kapaliny a tvoří sediment. Částice, na které působí síla, buď v důsledku gravitace nebo v důsledku odstředivého

Lymfatická obstrukce alias sloní noha

Lymfatická obstrukce alias sloní noha

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Lymfedém se týká otoku tkáně způsobeného nahromaděním tekutiny bohaté na bílkoviny, která je obvykle odváděna lymfatickým systémem těla. Nejčastěji postihuje paže nebo nohy, ale může se vyskytnout i v

Bolest paty psychosomatika

Bolest paty psychosomatika

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Může být bolest paty psychosomatická? Lidé, kteří jsou ve stresu, mohou mít pocit, jako by jejich chůze nebo přirozený pohyb byly divné, a proto začnou chodit nesprávně, aby tento pocit zmírnili.

Zvracení zelené vody

Zvracení zelené vody

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Zvracení samo o sobě není onemocnění. Je to příznak, který doprovází různá onemocnění, od infekce po chronické onemocnění. Zvracení, které trvá pouze 1 nebo 2 dny, se obvykle nepovažuje za závažné.

LISTOVÁNÍ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14   Další

Diskuze

Cvičením proti bolesti zad

 Teri

Určitě cvičte, mě to na bolest zad ohromně pomohlo :). Trpím tím taky už pár let, ale doteď jsem se kvůli sedavému zaměstnání téměř nehýbala. Nakonec jsem začala cvičit podle videí 90 denní výzvy a jsem nadšená, pomáhá mi to na bolest zad i na přebytečná kila, a tak se cítím mnohem víc fit.

90dennivyzva.cz/vyzv…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest kostrče u mužů

 Daniel

Dobrý den,už asi dva měsíce mě pravidelně bolí kostrč,při jakékoliv fyzické zátěži taky ne,vždy,když začnu cvičit nebo vykonavát nějakou fyzickou zátěž,kostrč mě během chvíle přestane bolet,jsou dny,kdy mě bolí méně,hodně a někdy vůbec, neprodělal jsem žádný úraz.Nevím z jakého důvodu mě bolí.Předem děkuji za odpověd.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lze vyléčit bez operace vyrůstky do páteřního kanálu?

 Jana

prosím o sdělení, zda lze vyléčit vyrůstky do páteřního kanálu bez operace, např. leaserem, nebo laparoskopicky? Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Stomatologie výzkum prevence bolest

 Kamča

Zubní lékař se ve své klinické praxi setkává s bolestí akutní, nebo s problematikou chronické bolesti zubů, hlavy, krku, obličeje, či ucha. Chronická bolest je komplexní problém. Pacient se často do zubní ordinace vrací, často obtížně s lékařem spolupracuje i komunikuje, nedodržuje léčbu, vyžaduje více času, léků, další vyšetření či operaci a nutně tedy spolupráci s odborníky z ostatních lékařských oborů, včetně odborníků na duševní zdraví. Jaká je úloha psychologie v léčbě chronické bolesti ve stomatologii ukazuje článek, který nejdříve definuje bolest, pak popisuje biopsychosociální model chronické bolesti a rozdílné reakce na bolest. Uvádí nejčastější psychologické faktory ovlivňující celkový zážitek chronické bolesti jako je strach, deprese a zvládací strategie. Proto je jedna z možností multidisciplinární léčby chronické bolesti i psychoterapie, zejména kognitivně-behaviorální terapie. Celý článek je možné přečíst tady: www.stomateam.cz/ind…

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Prostředek proti vším

 Michaela

Taky! Liquido je super! Zkoušeli jsme i Paranit,ale ta cena neodpovídá vůbbec ničemu! Liquido bylo levnější, větší a hlavně účinné!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vypadavani vlasu

 Veronika

Dobry den chtela bych se zeptat vsi se mi nedari zbavit a dost mi vypadavaji vlasy muze se stat ze mi vypadaji?mam hrozny strach dekuji za odpoved

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

LIQUIDO Forte

 Beáta

Sérum a šampon Liquido Forte mi doporučili v lékárně. Rychle jsme se má dcera vší zbavila. V balení je navíc i hřeben, kterým se vši pak dobře vyčesávají.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Profesionální odstranění vší

 Lenula

Jo vši, to je svinstvo!!! My jsme před měsícem úspěšně dobojovali a to jen díky kvalitnímu šamponu, který jsme koupili v lékárně, Liquido forte nám rychle zabralo, má v balení i hřebínek a čepku a hlavně jeho aplikace je úplně jednoduchá, stačí umýt vlásky, napěnit, nechat působit a opláchnout, pak jen česat a česat a česat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Octový zábal proti vším

 Irena

Nějak jsem tam nenašla ten ocet.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vši a hnidy foto

 Blanka

Mám dotaz, nikdy jsem hnídy a vši neviděla (měla jsem je v 1. třídě což je už více jak 20 let pryč :) ) A tak se ptám, jsou hnídy po celé hlavě nebo jen v určitých místech? Dcerka chodí do školky tak abych byla připravená. A je veš vidět? jako třeba blecha

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Prostředek proti vším

 Kristýna

Naším nejoblíbenějším už je delší dobu Liquido. Kdysi jsem si vůbec nevěděla rady a zkoušela snad vše a nic! Teď jsem na to přišli, breberky jsou zachvíli pryč, nejhorčí je jen vyčesání,ale pak nám spadl velký kámen ze srdce :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Re: Vši – věčný problém školáků

 Veronika

Ahoj mám problém, chytla jsem už potřetí vši a nemohu se jich opět zbavit a trápí mě to. Skoro každý vlas, který si vyrvu je na něm hnida. Stále se drbu a je to děsnéé nevím co mám dělat pomoooc.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lupénka psoriáza, léčba pomocí přírodních látek

 Anna

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně článku k lupénce. Trpím touto kožní nemocí asi tři roky a běžné léky mi nezabírají. Můžu zkusit tyto doporučené doplňky? Jak dlouho je musím užívat? Je jich poměrně hodně, můžete mi říct, kolik to zhruba bude stát? Děkuji. Anna

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Teď je to jasné.
Vitamin B6 působí jako mírné diuretikum (odvodnění organismu), které se vyplavuje ledvinami a pomáhá vám zhubnout. Vitamín B6 pomáhá tělu přeměňovat glykogen na glukózu efektivněji, což vám dává více energie, aniž byste musela jíst více sacharidů. Tímto efektem de facto mírně potlačuje chuť k jídlu.
U vitamínu B12 studie ukazují, že jeho nedostatek může někdy vést ke ztrátě chuti k jídlu. Pokud užíváte doplněk B12 k doplnění tohoto deficitu, tak můžete přechodně na začátku léčby zaznamenat zvýšení chuti k jídlu, ale jen do obnovení normální hladiny. Obecně platí, že užívání B12 by nemělo zvyšovat ani snižovat chuť k jídlu a ani vést k nárůstu tělesné hmotnosti.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Zdravím, díky za odpovd. Na tom mag.citrate, je napsaný., že obsahuje vit. B6 a B12. Proto jsem ty vitamíny zmiňovala.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Magnezium citrate není vitamín B. Magnezium citrate je základní, důležitý minerál - hořčík a je rozumné ho užívat. Ve vyšších dávkách ale způsobuje řídkou stolici, což vede ke ztrátě tekutin. Vy píšete, že hodně pijete, takže se to vyrovná. Na otázku, zda-li zvýšený příjem tekutin může vést ke zvýšení tělesné hmotnosti, tak obecně ne, pokud pijete jen neslazené nápoje (voda, minerálka, sodovka, čaj, káva). Pokud ale pijete limonády, ovocné šťávy nebo pivo či jiné alkoholické nápoje, tak jejích vyšší příjem vede k nárůstu hmotnosti.
S návratem k původní váze vám pomůže fyzioterapeut, kterého najdete v kazdém vetším fitcentru. Probere s vámi váš jídelníček a navrhne změny. S pomoci fyzioterapeuta zhubnete nejrychleji a uspokojivé výsledky uvidíte již za 3 měsíce.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Dobrý den, užívám již delší dobu rozpustné vitaminy řady B. Konkrétně Magnezium citrate, ale převyšuji dávku 4x více. Od té doby co je jím - piju, tak jsem přibrala 6 kg, za 3 roky. Může to být způsobené citrátem nebo je to nějaká má stravovací chyba? Děkuji.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Náhrada warfarinu

 Marian

Dobrý deň , poprosím Vás o inf. aký liek je na miesto warfarínu po náhrade chlopne. Ďakujem .

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kašovita strava

 Anna

Dobrý den,

bude mi 69 let a v roce 2017 mi byla prokázána infekce Helicobacter Pylori. Názory praktiků a gastroenterologů na eradikaci se liší. To byl jeden z důvodů,kvůli kterému odkládám eradikaci. Druhým důvodem jsou pouze ne příliš velké obtíže. Od covidu jím především kašovitou stravu (krupičnou kaši) a moje stolice je dlouhodobě řídká. Zajímá mě, zda řídká stolice je způsobena kašovitou stravou nebo uvedenou infekcí. Z hygienických důvodů mám obavu z endoskopického vyšetření (zanesení infekce z nesterilních přístrojů). Praktický lékař toto vyšetření zatím nepožadoval a rovnou mi doporučil léčbu na základě dechového testu a testu ze stolice Jak mám najít motivaci k přeléčení, když názory lékařů se různí a já se obávám vedlejších účinků eradikace. Ani hrozba rakoviny žaludku mě zatím k léčbě nemotivovala. Čekala jsem na dvojkombinací léků s Vonoprazanem, tato účinná látka u nás stále není zaregistrována.Dokážete mě namotivovat?

Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS