Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NATEKLE CHODIDLA PO CISARSKEM REZU

OBSAH

Příčiny nateklé uzliny pod čelistí

Podčelistní uzliny mohou být zvětšené při zánětu v oblasti zubů, dásní a slinných žláz a při onemocnění štítné žlázy.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Diskuze

V diskuzi NERVOVÉ POPORODNÍ STAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Dohnalová.

dobrý den prosím o radu na dobreho lekaře,který se tímto stavem zabývá dcera 14 dní po císařském řezu a má tyto stavy s teplotami děkuji moc za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nervové poporodní stavy

Bolest chodidla

Když zmíníme dysfunkci či bolest v oblasti spodní části chodidla, tedy plosky chodidla zespodu v oblasti klenby, mnohé z nás napadne, že může jít o ostruhu na patě. Patní ostruhy a bolesti chodidla obecně mohou způsobit ztrátu funkčnosti chodidla, přičemž bývá postižena i klenba.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Mám každý den strašně nateklé pod víčka už nevím co mám dělat mám syndrom suchého oka slzí mi oči mám i mastičku kapky antibiotické od lékařky a nic nepomáhá tak prosím poradte Děkuji

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi NATEKLÉ UZLINY NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana slamkova.

DOBRÝ DEN MAM PROZBU ČIM SE VILEČI NATEKLE UZLINY NA KRKU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na krku

Co znamená bolest chodidla pod prsty při došlapu

Mortonův neurom je zánět plantárního nervu mezi základy prstů (obvykle mezi třetím a čtvrtým prstem). Nejčastějšími příznaky jsou bolest chodidla, podivné pocity nebo necitlivost v oblasti bříška chodidla. Zánět je obvykle způsoben v důsledku nošení vysokých či těsných bot.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ A BRNĚNÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

Dobrý den, už dlouhou dobu mám bolesti pravého chodidla. Nemohu došlápnout na chodidlo a cítím v něm velké pálení a brnění. Bolesti mám přes den, nejvíce na večer. Chci se zeptat, jak dále postupovat. Děkuji za odpověd, Ingardia.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení a brnění chodidla

Bolest vnitřní strany chodidla

Bolest vnitřní strany chodidla může být způsobena plochou nohou. Problém s plochýma nohama nastává, když se klenba nohou zploští (často při stání nebo chůzi), což způsobuje bolesti chodidel a další potíže.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem HODNE NATEKLE LITKO ZAVODNENE A TVRDE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den ,moje maminka 67 let ma hodne natekle a zavodnene litko lekař ji napsal leky na odvodneni FURON ale ona bohužel nesnese žadne leky .Takže to vysadila a popíjí čaj na odvodněni.Noha je tvrdá a nateklá na kontrolu jedeme v uterý.Dále ji poslal na vyšetření cev,ale tam je plno nejdříve ve stredu .Co by ste nám poradila?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se s lékařem dohodnout na jiné odvodňovací léčbě, kterou vaše maminka snese. Váš výrok, že nesnese žádné léky, je zvláštní a bylo vhodné promluvit si o tom s lékařem. Bez léků se prostě uzdravovat nedá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodne natekle litko zavodnene a tvrde

Diagnóza

Vyšetření používané k diagnostice metatarsalgie obvykle zahrnují rentgenové snímky, často získané ve stoje k posouzení anatomie chodidla při zátěži hmotností těla. Nápomocné mohou být také vyšetření magnetickou rezonancí, zvláště když se struktura chodidla jeví jako normální.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den
Uz par dni cítím šílenou horkost pravého chodidla z vnitrni strany chodidla !
Dnes mi palivost zacla i u levé nohy
Mam pocit jako by mi horely nohy
Bolest se objeví vzdy v noci !
Rada bych věděla co to muze znamenat
Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení chodidel

Menstruace po porodu císařským řezem

Císařský řez je z psychologického hlediska problematický hned z několika důvodů. Porod je pro každou ženu vývojový úkol, který má obohatit její psychiku. Je to proces zrání a osobního růstu, který v případě císařského řezu neprobíhá tak, jak má, protože žena je v pasivní roli a závislá na zdravotnících. Císařským řezem se také komplikuje fyzický kontakt matky a dítěte, který je nesmírně důležitý nejen z hlediska psychologického, ale též imunologického. To, co může pomoci vašemu emocionálnímu uzdravení, je znalost důvodu, proč byl císařský řez proveden. Po císařském řezu budete potřebovat menstruační vložky, protože krvácení z dělohy je stejné jako po vaginálním porodu. Pokud byl císařský řez proveden akutně až během porodu, kdy se lékař snažil pomoci vašemu děťátku na svět přirozenou cestou, budete pravděpodobně cítit bolest i v oblasti hráze, zejména v případě, jestliže vám byla provedena epiziotomie (nástřih hráze). Nástup menstruace po císařském řezu je individuální a stejný jako u klasického porodu.

Zdroj: Menses po porodu

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Dobrý den chtěl sem se zeptat cca 3× za týden me při hygieně(mytí) pálí chodidla projevuje se to už asi 2 měsíce. Je to dosti nepříjemné. Napadlo mě že by to mohlo být ponožkama.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ano mě taky pálí chodidla ve dne i v noci prostě stále

Zdroj: diskuze Pálení nohou

Léčba nateklé uzliny

Léčba oteklých žláz se zaměřuje na léčbu příčiny. Například bakteriální infekce může být léčena antibiotiky, zatímco virová infekce často sama odezní. Pokud je podezření na rakovinu, může být provedena biopsie k potvrzení diagnózy.

Jakékoli zduření lymfatických uzlin, které nezmizí nebo se nevrátí do normální velikosti přibližně do měsíce, by měl zkontrolovat váš lékař.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Diskuze

V diskuzi VODNATÉ PUCHÝŘKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Již delší dobu se mi tvoří puchýřky které jsou podlité tekutinou která velmi často praskne a odtéká. Kožní lékařka mi doporučila na léčbu gázovým polštářkem IalugenPlus po této terapii se mi vše zhojí ale po několika dnech se zase tyto puchýřky objeví a je to velmi nepříjemné. Otékají mě kotníky na obou nohách. Mám chronickou obstrukčí nemoc, a diabetes druhého typu. Jak bych měl pokračovat v léčbě?
Zdeněk Kopeček Děkuji za kladnou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kozlova marie.

mám nateklé nohy puchýřky které praskají a tečou

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Léčba zvětšených uzlin

Léčba je možná až po stanovení příčiny zvětšení uzlin a jedinou možností je léčit vždy zjištěnou příčinu. Zvětšené uzliny jsou pouhým příznakem, nikoliv vlastní chorobou.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Diskuze

V diskuzi KŮŽE CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Co dělat proti loupání kůže na chodidlech? Díky za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kejtynka.

Bezvadný krém na chodidla je z hadím tukem(ani není drahý a velice pomáhá,napište mi)

Zdroj: diskuze Kůže chodidlech

Co značí nateklé uzliny na jedné straně krku

Tento stav může a nemusí signalizovat nádor. Jakékoliv nádory mohou být spojeny se zvětšením uzlin, které je v tomto případě vyvoláno zmnožením nádorových buněk v uzlinách. Do blízkých uzlin metastazuje většina klasických nádorů. Typické je zvětšení uzlin pro nádorové choroby vycházející z krevních buněk – lymfomy a některé leukémie. Právě u těchto chorob mohou být přítomny příznaky, jako je noční pocení, nechtěný úbytek na váze či opakující se (a dočasně mizící) horečnaté stavy.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Poradna

V naší poradně s názvem NATEKLÉ UZLINY NA JEDNÉ STRANĚ KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,

prosím, dva týdny mám bezbolestný měkký otok na pravé dolní straně krku nad klíční kostí. Otok se táhne směrem dozadu na ramena. Při pohmatu tam dochází jakoby k "přeskakování".
Před dvěma týdny jsem byla na opichu zablokovaných zad. Nyní jsou záda v pořádku, ale bolest se přesunula směrem ke krku a ramena.

Děkuji za zprávu, co by to mohlo být.

Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je potřeba, abyste se vrátila zpět ke svému ortopédovi, který vám aplikoval obstřik, aby vám vyšetřil současný otok. Bez vyšetření se nedá určit o co jde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na jedné straně krku

Bolest vnější strany chodidla

Příčin může být více: výrůstky na kosti (takzvané ostruhy), změna geometrie kůstek plosky, například u ploché nohy. Na plosce je rovněž velké množství akupunkturních bodů, které odpovídají vzdáleným orgánům, takže problém může být i tohoto druhu.

Zdroj: Bolest chodidla

Bolest malíkové hrany chodidla

Pokud se jedná o symetrické postižení, příčinou je obvykle nevhodná obuv, pevná podrážka, úzká špička, opatek a podobně. Dalším faktorem může být samotné chodidlo, zborcená příčná i podélná nožní klenba a další. Na bolesti se mohou podílet i křečové žíly, stagnace krve v končetinách, což vede ke vzniku otoků.

Zdroj: Bolest chodidla

Je to nebezpečné mít nateklé uzliny na jedné straně krku

Zduřené lymfatické uzliny obvykle nejsou důvodem k obavám. Jsou prostě známkou toho, že váš imunitní systém bojuje s infekcí nebo nemocí. Ale pokud jsou zvětšené bez zjevné příčiny, navštivte svého lékaře, aby vyloučil něco vážnějšího.

Kdy navštívit lékaře

Navštivte svého lékaře, pokud máte obavy nebo pokud máte tyto komplikace se zduřenými lymfatickými uzlinami:

  • Uzlina se objevila bez zjevného důvodu.
  • Uzlina pokračuje ve zvětšování nebo je přítomna dva až čtyři týdny.
  • Uzlina je tvrdá nebo gumová, nebo se nehýbe, když na ni tlačíte.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Jak dlouho zůstanou lymfatické uzliny oteklé

Lymfatické uzliny mohou zůstat oteklé nebo pevné ještě dlouho po vymizení počáteční infekce. To platí zejména u dětí, jejichž žlázy se mohou zmenšit, zatímco zůstávají tvrdé a viditelné po mnoho týdnů.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Co to je uzlina

Lymfatické uzliny jsou malé orgány oválného tvaru, které obsahují imunitní buňky, které napadají a zabíjejí cizí vetřelce, jako jsou viry. Jsou důležitou součástí imunitního systému těla. Lymfatické uzliny se nacházejí v různých částech těla, včetně krku, podpaží a třísel.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Příčiny

Metatarsalgie neboli bolest chodidla pod prsty při došlapu se vyskytuje v oblasti mezi obloukem a prsty. Lékařský termín pochází z názvu kostí, které se nacházejí v této části chodidla: metatarzů. Metatarzály jsou dlouhé kosti na bázi každého prstu. Tlak na konce metatarzálních kostí způsobuje bolest v oblasti chodidla.

Metatarsalgie může být způsobena zvýšeným tlakem na metatarzální hlavy. Příčina zvýšeného tlaku v této části chodidla může být buď v důsledku deformací chodidla, nebo v důsledku tlaku ze zdrojů mimo chodidlo, jako je například nevhodná obuv.

Bolestivé problémy obvykle souvisejí s metatarzální kostí a nejběžnější příčinou u lidí s bolestí nohou, je dlouhý druhý metatarzál. Další příčinou bývá abnormální zarovnání kloubu (zvýšené prodloužení) kloubu metatarzu s prstem (nazývaný metakarpofalangeální kloub).

Dále existuje celá řada stavů, které mohou způsobit zvětšení metatarzální hlavy, která je také spojena s bolestí nohou v oblasti chodidla pod prsty. Tyto stavy zahrnují různé typy artritidy, osteonekrózy, neuromů, nádorů nebo infekcí. A konečně, traumatická poranění, včetně zlomenin a trhlin vazů, mohou rovněž způsobit tento typ bolesti nohou.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP