Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOPLNKY STRAVY NA JATRA ZVYSENY GGT

OBSAH

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdravím.

Dobrý den, mám problém s pletí (akné) a chtěla bych se zeptat jak mám dohromady užívat tablety řasy chlorella a ActivAloe a jestli je třeba vyřadit nějaké léky či doplňky stravy, aby ledviny a játra nebyly příliš zatíženy. Momentálně užívám (antikoncepci, léky na vysoký tlak a jako doplněk stravy Viaderm). Vím, že léky na vysoký tlak vyřadit nemohu :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.

Mobivenal micro

Doplněk stravy pro zdravý cévní systém. Aktivní látky v 1 tabletě Mobivenalu: mikronizovaný a čištěný bioflavonoidní extrakt obsahující 450 mg Diosminu, 50 mg Hesperidinu a 30 mg Aescinu. Aescin je zde přítomen jako 150 mg 20 % extraktu z jírovce maďalu. Díky aescinu Mobivenal lépe pomáhá na zápaly. Mobivenal je český výrobek a je nejlevnější alternativou ze všech zde uvedených přípravků. Navíc Mobivenal je volně prodejný bez předpisu. Zde je cena Mobivenalu a místa, kde lze koupit: Mobivenal cena. Mobivenal byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroj: Doplňky stravy obsahující Diosmin a Hesperidin

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka Pluchová.

Mně pomohly na bolesti kloubů při sportu doplňky stravy s kolagenem. Nejvíc se mi osvědčili žvýkací tablety Kolagen Sprint od Rosenpharmy, dobře chutnají

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Kolagen bych teda nevolila.. Hodně slabé na silné bolesti.. U nás kupujeme Klouby Flexi,jediné co pomohlo. Zkoušeli jsme už snad vše. Klokan,Proenzi,Gs condro a nic. Tady vidím zlepšení. Ještě je dobrý Condrosulf,ale ta cena :((

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Mobivenal = doplněk stravy

Mobivenal je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky, nejedná se tedy o lék. Doplňky stravy nelze považovat za náhradu pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi DOPLŇKY STRAVY NA ŠEDÝ ZÁKAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Gelactiv.cz je nejlepší ze všech co tam máš Míšo. Taky ti to tak připadá?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doplňky stravy na šedý zákal

Doplňky stravy pro zdraví jater

Vědci se ve svých studiích intenzivně zabývají účinky vybraných doplňků stravy s vlivem na ztučnělá játra. Zde je výčet těch nejvíce nadějných:

  • Goji je rostlina často používaná v čínské medicíně, může zeštíhlit váš pas. V současnosti je zapotřebí další výzkum, aby se zjistilo, zda opravdu pomáhá se ztučnělými játry.
  • Resveratrol pochází ze slupky červených hroznů, může pomoci léčit zánět. Vědecké studie naznačují, že účinky resveratrolu závisí na tom, kolik se ho užívá.
  • Selen je minerál, který se nachází v para ořechách, tuňáku a ústřicích. Většina lidí má dostatek selenu ve své stravě.
  • Ostropestřec mariánský, můžete ho slyšet pod názvem silymarin, který je hlavní složkou jeho semen. Výsledky o tom, zda opravdu funguje jsou zatím smíšené.
  • Berberine je rostlina používaná v čínské medicíně. V prvních studiích se zdá, že pomáhá s cholesterolem, s podporou funkce jater a s kontrolou cukru v krvi. Ale je zapotřebí další výzkum, aby se zjistilo, zda to funguje.

Než začnete užívat jakékoli doplňky, poraďte se se svým lékařem. Mohly by změnit způsob, jakým účinkují vaše léky, nebo mohou způsobit jiné zdravotní problémy. Doplňky stravy nemusí být prospěšné, pokud se neužívají ve správném množství a správným způsobem.

Zdroj: Jídelníček pro ztučnělá játra

Diskuze

V diskuzi IMUNITA ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lili25.

Na tento problém můžu doporučit doplňky stravy s Ostropestřcem, bylinka na všechno.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita člověka

Strava a Pradaxa

Pradaxa je moderní lék na ředění krve a jeho obrovskou výhodou pro pacienta je, že nemusí držet žádnou dietu, jako je tomu například u léku Warfarin, který má podobné účinky jako Pradaxa. Pradaxa totiž nemá téměř žádné interakce s jídlem. Jediné, na co je třeba si dát pozor, je konzumace grapefruitu.

Grapefruit může ovlivnit způsob, jakým tento lék funguje. Pokud máte rádi grapefruit nebo pijete grapefruitový džus, omezte množství v případě, že užíváte lék Pradaxa. Bez obav můžete sníst 1 grapefruit nebo vypít 125 ml 1x až 2x týdně.

Doplňky stravy a Pradaxa

Při užívání léku Pradaxa by pacient neměl svévolně užívat následující doplňky stravy:

  • rybí tuk,
  • krilový olej,
  • omega 3 mastné kyseliny,
  • vitamín E,
  • česnek (neplatí to pro malé množství česneku použitého v kuchyni jako koření),
  • bromelain.
Tyto doplňky stravy je možné užívat i nadále, ale jen pod dohledem lékaře, protože mohou nebezpečně ovlivňovat účinky léku Pradaxa na srážlivost krve.

Zdroj: Pradaxa a strava

Poradna

V naší poradně s názvem POSOUZENÍ K DOPLŇKU STRAVY PŘI LÉČBĚ WARFARINEM EŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Mrštná.

Dobrý den.
Chci se vás zeptat na doplňky stravy k Warfarinu. Může se užívat OMEGA-3 PURE ALGAE ? Složení DHA 100%, olej z řas obohacena vitamínem D3 a D1
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega 3 i vitamín D3 mohou zesilovat účinky Warfarinu a proto je nutné uvědomit o této doplňkové léčbě lékaře, který na jejím začátku a v průběhu může kontrolovat srážlivost krve a vyhodnotit tak vliv těchto doplňků stravy na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www lecba_warfarinem cz

Pikantní králičí játra

Suroviny:

  • játra z 1 králíka
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce kečupu
  • olej
  • sůl
  • drcený kmín
  • chilli
  • troška vody

Postup:

Dobře očištěná játra nakrájejte na kostičky. Na oleji osmahněte cibulku, přidejte játra, kmín, podlijte vodou a duste doměkka. Poté přidejte sůl, drcený česnek, trošku chilli, kečup a prohřejte. Servírujte nejlépe s rýží nebo chlebem.

Zdroj: Recepty na králičí játra

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A DOPLŇKY STRAVY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Dorazilová.

Dobrý den . Mám artrozu III stupně , operované koleno po úraze a několik let beru colafit,přestala se mi rozpadávat chrupavka. V srpnu mi byl doporučen Celadrin locomotive. Než jsem jej začala užívat, tak mě byla zjištěna arytmie a nasazen warfarin 3mg. Nevím, jestli ho můžu užívat.Dále jsem brala CORDYCEPS , který mě dělal velice dobře, nebyla jsem vůbec nachlazená, také nevím zda mohu užívat. Ještě jsem se chtěla zeptat na SARGADIN ( dračí krev). Užívání spolu s warfarinem. Děkuji za odpovědˇ. Vím, že pokud něco budu moci tak s ohledem na lékaře, a test Quik.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V závěru jste si odpověděla sama. U někoho mohou zmíněné doplňky ovlivnit srážlivost krve u jiného zase ne. Je potřeba dohodnout se s lékařem na začátku doplňkové léčby a po jejím započetí provést kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Warfarin je skvělý lék a prodloužil život mmoha lidem, ale pokud experimentujete s doplňky stravy, musíte častěji na kontrolu srážlivosti. Jen tak může být Warfarin bezpečným lékem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Proč jíst játra

Králičí játra jsou přímo delikatesa, a navíc vnitřní orgány zvířat mají vysoký obsah minerálních látek, především železa, fosforu a vápníku. Dále obsahují některé vitamíny A, B, D, C a plnohodnotné bílkoviny jako svalovina. Játra jsou v podstatě biologicky nejhodnotnější potravinou, mají nejvyšší koncentraci stopových prvků a vitaminu A a D (zejména rybí a drůbeží játra). A ještě jedna důležitá poznámka na okraj: játra solte až po tepelné úpravě, jinak by ztvrdla.

Zdroj: Recepty na králičí játra

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Kadlec.

já taky kolagen přípravky užívám. Upřednostnuji doplnky stravy od Ceských značek a to Ronsepharma je

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sofie Pokoutná.

také používám kolagen od Rosenpharmy. Moc mi pomáhá na klouby, kůži, vlasy a nehty. Prodávají více řad kolagenu, lepší je, podivat se na jejich stránky

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách

Králičí játra na cibulce

Suroviny:

  • 600 g králičích jater
  • 120 g cibule
  • 40 g másla
  • 50 g oleje
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

Dobře očištěná, opláchnutá játra nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli na kolečka. Cibulku orestujte na oleji dorůžova, vložte na ni játra, mírně je opepřete a opečte po obou stranách. Přidejte máslo, játra velmi krátce poduste, mírně osolte a ihned podávejte. Jako přílohu servírujte například vařené či opékané brambory nebo rýži a salát.

Zdroj: Recepty na králičí játra

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Rychlikova.

Mohou se pri uzivani varfarinu
soucasne uzivat prirodni doplnky s
stravy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při Warfarinu se mohou užívat doplňky stravy, ale je nutné zkontrolovat srážlivost krve po prvních dnech společného užívání. Mnoho přírodních doplňků ovlivňuje účinky Warfarinu, proto se před začátkem každého takového užívání dohodněte se svým lékařem a nechte si zkontrolovat srážlivost krve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SOJOVY lecitin kontra warfarin

Aminokyseliny – základ bílkovin

Jsou vhodné téměř za každých okolností a tělo je potřebuje. Široké spektrum aminokyselin naleznete v proteinovém přípravku. Nespornou výhodou je jejich snadná vstřebatelnost, avšak na jejich strávení potřebuje organismus jistý čas. Pro tělo je tedy důležité, aby tyto látky získalo z několika různých zdrojů.

Aminokyselina glutamín hraje důležitou roli v metabolismu bílkovin a působí proti ztrátě svalové hmoty. Glutamín si organismus dokáže vyrobit samo a získává ho z běžné stravy. Nic však nepokazíte tím, když ho budete tělu dodávat ve formě doplňku stravy (prášek, kapsle). Kromě svalů má příznivé účinky i na imunitní systém a také paměť.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, lékárnice doporučila arthrona-1000-c1 a mám s tím dobré zkušenosti. Na rozdíl od jiných předražených preparátů mi opravdu pomohla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilonka.

Ahoj, taky sem už o ní slyšela, že si ji hodně chválí. Asi ji taky vyzkouším. Líbí se mi hlavně, že je cenově dostupná.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Diohes micro

Diohes micro obsahuje kombinaci 2 složek: vysoce mikronizovaný Diosmin a vysoce mikronizovaný Hesperidin v množství 450 mg Diosminu a 50 mg Hesperidinu. Jaký je vliv mikronizace - velikostí částic Diosminu a Hesperidinu na jejich účinek? K optimálnímu účinku Diosminu a Hesperidinu – jejich vstřebávání do organismu, musí být co nejvíce jejich částic menších než 2 mikrony, čehož se dosahuje právě zmíněnou mikronizací. Přípravek Diohes micro obsahuje průměrnou velikost částic 1,53 mikronů a 80 % částic je menších než 2,7 mikronů. Diohes micro je potravní doplněk a je volně prodejný v lékárně. Diohes micro byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Cena přípravku Diohes je vidět tady: Diohes micro cena.

Zdroj: Doplňky stravy obsahující Diosmin a Hesperidin

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri chochola.

Dobry den mohu brat doplnek stravy tribulus-kotvicnik.Beru prasky na redeni krve.
dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je skvělý lék, který dokáže prodloužit život, ale zároveň nebezpečný, když se nedodržují pravidla pro jeho užívání. Jedno z pravidel se týká doplňků stravy, kterým je i tribulus terrestris. Jakýkoliv doplněk stravy užívaný pacienty na Warfarinu musí být ověřen vyšetřením srážlivosti krve po prvních dnech užívání. Pokud to není životně důležité, tak je bezpečnější s Warfarinem neužívat žádné volně prodejné léky a doplňky stravy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky

Akné a játra

Játra metabolizují tuk a ten se pak při špatné funkci tohoto orgánu usazuje v pórech a ucpává je. Játra mohou být zatížena mnoha příčinami, jako jsou plísně ve střevech, porušená sliznice střeva, přes kterou se dostává do jater hodně toxických látek. Hraje zde roli strava, psychické stresy, nejrůznější toxiny, ať už ve stravě nebo v ovzduší, ale i virové zátěže. Při léčbě je třeba zlepšit imunitu, odlehčit játrům, upravit stravu.

Zdroj: Játra

Synefrin

Efedrin představuje jeden z nejúčinnějších spalovačů tuků – je tu však jeden problém. U nás je zakázaný, protože je silně návykový. Účinnou alternativou je jeho přírodní forma – synefrin. Získává se z plodů pomerančovníku, který má silné stimulační účinky. Na doplňku stravy se často potkáváme s názvem Citrus aurantium, který tuto látku obsahuje. Synefrin potlačuje únavu, podporuje metabolismus a dodává energii. Není vhodný pro kardiaky, těhotné ženy a děti. Tady je seznam cen, za které se dá synefrin koupit.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Alkohol

Pokud jsou vaše ztučnělá játra následkem pití alkoholu, tak ho nesmíte pít vůbec. Další konzumace alkoholu může vést k závažnějšímu poškození jater. Pokud máte nealkoholicky ztučnělá játra, může být v pořádku dát si drink jednou za čas, ale ne častěji než každý druhý měsíc. Nejprve se zeptejte svého lékaře.

Zdroj: Jídelníček pro ztučnělá játra

Karnitin

Kdysi označovaný za vitamín T je stále hojně využíván při redukčních dietách a tréninku pro rýsování svalů. L-carnitin má unikátní vlastnost – spaluje tuky přímo v buňce, což je zárukou vysoké účinnosti. Je však potřeba dodržovat zásady zdravého stravování, mj. vyhýbat se živočišním tukům a cukru. Carnitin patří mezi neesenciální aminokyseliny a tělo si ho nedokáže vyrobit dostatek. Alternativou je tedy užívání karnitinu ve formě doplňku stravy, nejlépe L formu (L-karnitin), který můžete zakoupit i v běžném internetovém obchodě.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Tmavé kruhy pod očima a játra

Tmavé kruhy pod očima znamenají, že není něco v pořádku s játry, nemusí se jednat o onemocnění, ale o zatížení. Je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra. Kruhy pod očima mohou být nahnědlé, namodralé, načervenalé. Pokud byste jedli pouze zeleninu, tak jsou kruhy pod očima menší a světlejší.

Zdroj: Játra

Králičí játra na pórku

Suroviny:

  • 400 g králičích jater
  • 200–300 g bílé části pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup:

V kastrolu na směsi oleje s máslem osmahněte na menší kousky nakrájená králičí játra, opepřete, přidejte na proužky nakrájený pórek a pod pokličkou duste doměkka. Nakonec pokrm osolte. Vhodnou přílohou budou brambory či chléb.

Zdroj: Recepty na králičí játra


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP