Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SERUM PRO ZDRAVÝ A RYCHLÝ RŮST NEHTŮ

OBSAH

Růst nehtů

Plíseň nehtu se vyléčí jedině dorostem zdravého nehtu. Růst nehtů je dlouhodobá záležitost a celý nehet na prstě se obnoví asi tak za rok. Měsíčně nehet naroste přibližně o jeden milimetr. Obecně lze říci, že nehty na rukou rostou rychleji nežli na nohou.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ HNOJIT TRÁVNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

"Nikdy nepoužívejte hnojiva pro zemědělství, protože podporují rychlý růst rostlin."

Trávník používám jako zdroj biomasy do kompostu, takže rychlý růst je více než žádoucí. Jsou pro hnojení trávníku průmyslovými hnojivy jiné kontraindikace mimo již zmíněného rychlého růstu? Jaké hnojivo používat? Cererit nebo stačí NPK? S kompostem na hnojení trávníků samozřejmně nepočítám. Ten je určený pro zeleninu, ovocné stromky a keře.

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak správně hnojit trávník

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Stříhání nehtů pomáhá vyléčení

Bylo prokázáno, že krátký nehet, každý týden odstřihnutý vždy těsně u nehtového lůžka má větší šanci se rychle vyléčit od plísně nehtů, než nehet, který je sice pravidelně čištěný, ale je dlouhý. Pod dlouhým nehtem se totiž vytváří po delší dobu příhodné klima pro růst plísní než u krátkého nehtu.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Diskuze

V diskuzi ZAKRSLÝ KRÁLÍK - NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý deň,môj zajačik náhle umrel,ešte ráno bol v poriadku,poobede hnačkoval,bol ospalý,neskôr už nechcel ani behať.Ráno už bol mŕtvy.Srsť mal peknú,žiadne problémy ani zmena stravy.dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bag.

Králičí mor... Je to rychlý - v řádu hodin..

Zdroj: diskuze Zakrslý beránek má průjem

Diagnóza plísně

Plísně, které způsobují infekci nehtů, se nacházejí v našem prostředí, protože se mají rády teplo a vlhko. Normální zdravý nehet není infikován tak snadno, ve většině případů vzniku plísňové infekce za to může oslabení imunitního systému, různé nemoci nebo poranění nehtu. Rozpoznání plísně je jednoduché, protože je změněna barva nehtu, který se může také začít drolit. Pokud máte plísňovou infekci, tak je nutná léčba. Lékař diagnostikuje plísňovou infekci pod mikroskopem ze vzorku nehtu nebo za použití plísňové kultury.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

toto sérum je velmi koncentrované, používá se jednoduše, je ho třeba zamíchat do nočního hydratačního krému, takže vydrží tak dlouho jako samotný krém. Konkrétně ten 5 ml stojí např.. v awa centru 1960kč. Další info najdeš i na www.awashopbrno.cz/p…

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A NIMESIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rychly.

Lze užívat také při cukrovce?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nimesil popřípadě Aulin jsou doporučeny pro léčbu bolesti při cukrovce. Dále vzhledem k diabetes je bezpečný lék proti bolesti Paracetamol a krátkodobě Ibuprofen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a nimesil

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Presně tak, z vlastní zkušenosti vím, že to fakticky trvá minimálně půl roku, než nehty odrostou a znovu vypadají dobře. Já jsem navíc ještě užívala Viaderm, což jsou vitamíny, které zlepšují kvalitu nehtů a mě se zdálo, že urychlují jejich růst.

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

Na rychlý růst vlasů speciální olejová směs

Jedním z důležitých způsobů, jak dosáhnout rychlého růstu vlasů, je provádět pravidelně a často příjemnou masáž hlavy na prokrvení vaší vlasové pokožky. Funguje to jednoduše tím, že touto masáží se stimuluje prokrvení kůže na hlavě a tím se dostává do folikulů více živin. Z folikulů pak vyrůstají rychleji zdravé, silné a pevné vlasy. Dobře živený vlasový folikul produkuje, silné a zdravé vlasy, které se nelámou, snadno se rozčesávají a omezují se také roztřepené konečky vlasů. Pokud při masáži své vlasové pokožky hlavy použijete esenciální oleje, tak bude tato masáž dávat ještě lepší výsledky. Nejlepší olejová směs na masáž hlavy proti lámání vlasů a na rychlejší růst vlasů obsahuje kokosový olej, dále pak rozmarýnový olej, olej z pupalky dvouleté a olej ze šípků, všechny ve stejném množství. Tato olejová směs na rychlý růst vlasů se pravidelně masírujte do pokožky hlavy po dobu 3 až 5 týdnů. Za tuto dobu se vaše vlasy stanou vláčné a hydratované a také se u nich omezí roztřepené konečky a vlasy se také budou méně lámat. Olejová směs také výborně vyživuje vaše folikuly a podporuje tak nový rychlý růst vlasů.

Zdroj: Rady na rychlejší růst vlasů

Diskuze

V diskuzi NEHTY ROSTOUCÍ JAKO STŘÍŠKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den, prosím o radu, dceři, které je 23let začal růst cca před rokem nehet na prsteníčku ruky jakoby to byla střecha - od lůžka ke konci nehtu zdvihající se uprostřed, nyní se jí to objevovilo i u sousedního prostředníčku. Řeší to částečným spilováním, ale pokud by to chtěla srovnat, dostane se pod nehet.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty rostoucí jako stříška

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Ještě bych se ráda zeptala bílé pulmesice mam jen asi na 4 nehtech z deseti značí to něco nebo dá se to nějak obnovit?Děkuji za odpověď Macharová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé půlměsíce na nehtech jsou výběžky místa, kde se tvoří nehet. Někdy nemusí být vůbec vidět, protože jsou zakryty kůžičkou. Důkazem, že je vše v pořádku, je váš zdravý nehet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené proužky u konce nehtů

Trvalá změna barvy nehtu

Když nehet vyrůstá z nehtového lůžka zbarvený nejčastěji do hněda, neznamená to ještě onemocnění plísní. V tomto případě došlo k poruše v místech vzniku nehtu, kde chybně dochází k přimíchávání hnědého barviva ke kolagenu. Normálně je tento efekt přítomen ve vlasovém kořínku, kde zbarvuje vlasy. Sloučení kolagenu s barvivem způsobí trvalé změny nehtu, který je neprůhledný a často deformovaný pruhy nebo vlnkami rovnoběžnými se směrem růstu. Někdy může mít takový nehet atypický růst a kroutit se dolů, což může znesnadňovat čištění a předcházení plísni. U takto postižených nehtů na nohou se doporučuje přenechat jejich údržbu pedikérce, protože ona může nehet prohlédnout a identifikovat nejrychleji nějaký problém. Samovyšetření nehtu je totiž velmi stíženo tím, že je nehet neprůhledný a není tak vidět na nehtovou ploténku. U otylých lidí pak omezená pohyblivost může znemožnit prohlédnutí nehtu zcela.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Diskuze

V diskuzi PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Díky za typ, já si nechávám dělat umělé řasy, takže určitě vyzkouším jen potřebuji vědět kde serum sehnat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Ahoj, nevím z kterého mĕsta jsi, já jsem sérum koupila v Ostravĕ. Netuším, kde jinde se ješťe prodává, ale na krabičce je napsaná distribuce pro ČR a je tam napsané i tel. číslo, tak tam zkus zavolat a zeptat se, jestli ho neprodávají kosmetičky třeba i u vás 722 78 77 77.

Zdroj: diskuze Prodlužování řas komentář

Přípravky pro růst vlasů

Biohar vlasový aktivátor

BIOHAR aktivátor růstu vlasů s přírodní kyselinou hyaluronovou. Vysoce kvalitní kyselina hyaluronová a prvotřídní kolagen svými účinky otevírají zcela nové možnosti v péči o vaše vlasy. Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – takzvané totální alopecii. V případech nadměrného vypadávání vlasů, ale také přímo na již prořídlé vlasy byla prokázána výrazná a celková regenerace a aktivace tvorby nových vlasů. Účinek aktivátoru vlasů Biohar se také výrazně projevil ve zlepšení kvality vlasů – jejich pevnosti, pružnosti a zamezení lámavosti.

Zde je uvedena cena přípravku Biohar.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

  • Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů:
  • Ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály.
  • Udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.
  • Dermatologicky testován pro citlivou pokožku hlavy.

Tady je možné zakoupit přípravek Nanogen.

Bioaquanol U stimulátor vlasového růstu

Při pravidelném používání tohoto přípravku dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení třepení vlasů, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Výborných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru BIOAQUANOLU U, který kromě toho obsahuje výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. Stimulátor vlasového růstu BIOAQUANOL U dráždí mírně pokožku. Toto mírné dráždění je žádoucí, dochází při něm k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek.

Stimulátor BIOAQUANOL U je vhodný pro celou řadu alopecií (vypadávání vlasů) mužů i žen. Doporučuje se nanášet přípravek alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.

Zde je možné výrobek Bioaquanol U zakoupit.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro muže

Účinné Nanogen sérum pro muže obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace.

Tady je možné přípravek Nanogen zakoupit.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitamínů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Zde je možné Bioaquanol H zakoupit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Já o klíčcích slyším poprvé, spíš mi nejvíc pomáhá sérum prověřené :) meduňka nevím

Zdroj: diskuze Vrásky

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Podobný účinek, jako měl ten šampon, se dá dosáhnout, když se užívá selen v tabletách. Nejlepších účinků pro rychlý růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5, a zároveň se ve stravě ještě posílí kvalitní bílkoviny.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Příznaky nehtové plísně

Plíseň nehtů se projevuje jako bílé až žlutavě hnědé zbarvení nehtů, které jsou zbytnělé, změkčené a také deformované. Nejběžnější forma plísně nehtu se nazývá boční subunguální onychomykóza, která se obvykle vyskytuje na palci u nohy. Plíseň nehtu se vyskytuje jen vzácně ve formě, kdy je infikován pouze povrch nehtu, pak je na něm křídově bílý povrch, který zle oškrábat z nehtu. Promixální subunguální onychomykóza je plíseň v nehtovém lůžku a je také velice častá. Plíseň se dostane nejprve lokálně na nehet a až posléze se dostává a rozšiřuje do nehtu.

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů - onychomykóza foto.

Zdroj: Plíseň nehtů

Babské rady na plíseň nehtů

Jako alternativní léčba plísně nehtů se používá česnek, banánová slupka, olej Tea tree, extrakt z grapefruitových jadérek, hypermangán a nebo petrolej, ale neexistuje žádný vědecký důkaz prokazující jejich léčivé účinky na plíseň nehtů.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Komplikace při plísni nehtů

Plíseň nehtů je spíše než zdravotní problém, kosmetický a psychosociální problém. Plíseň nehtů často může vést k pocitům studu a nakažení se bojí šíření plísně dále. Mezi hlavní komplikace plísně nehtů patří šíření z nehtu na nehet, což pak vede k jejich úplné ztrátě. Plíseň na nehtu pak na noze může způsobovat bolesti při pohybu. U diabetiků se zase léčba může dlouho vléct v důsledku opožděného hojení, kterým je cukrovka doprovázena.

Zdroj: Plíseň nehtů

Lék na plíseň nehtů na nohou

Při léčbě plísní nehtů pomáhá amorolfine ratiopharm 5% s hloubkovým účinkem léčivé látky Amorolfinu. Díky jeho dlouhodobému efektu se doporučuje aplikovat pouze jednou týdně.

Amorolfine ratiopharm 5%

Lék inhibuje růst plísní a zabíjí je současně. Tento lék je určený k léčbě plísní nehtů jako léčivý lak na nehty. Měl by se na postižené místo používat jen jednou týdně. Další výhodou je, že léčivý lak na plíseň nehtů je bezbarvý a neloupe se. V terapii je potřeba trpělivost, protože vyhubení plísně nějakou dobu trvá. Dlouhá léčba je obvykle zaviněna tím, že dlouho neléčená plíseň může být ve vzduchových mezerách mezi nehtovými povlaky a trvá dlouho, než odrostou. Lékem Amorolfine ratiopharm můžete léčit nehty dlouhodobě i po dobu 6 – 12 měsíců. Lék Amorolfine ratiopharm je volně prodejný v Německu a do České republiky se vůbec nedováží. Nahradit ho lze pomocí léčivého laku na nehty Loceryl 5%, který je ale zase jen na lékařský předpis.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP