Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Nemoci

Léčba svrabu

Léčba svrabu

Napsal: Vinš J. / počet komentářů: 17

Svrab je kožní infekce způsobená zákožkou svrabovou, právě tento roztoč je příčinou velmi nepříjemného onemocnění, které lze léčit, ale které se opakovaně vrací, a je nutné každý případ povinně hlásit lékaři. Při postižení svrabem člověka velmi intenzivně svědí napadené místo, zejména pak v noci a v teple (většinou ve spánku, kdy se člověk zpotí pod peřinou).

HPV virus

HPV virus

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 7

HPV infekce je považována za nejrozšířenější pohlavně přenosnou chorobu. Některé studie odhadují, že většina sexuálně aktivní dospělé populace, což je 75–80 %, je v průběhu života vystavena jednomu

Yersinie

Yersinie

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Yersinie je patogenní gramnegativní bakterie. Jedná se o anaerobní bakterii, která je přenositelná na zvíře i na člověka. Yersinióza je onemocnění, které způsobují bakterie Yersinia enterocolitica,

Kreatinin

Kreatinin

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 4

Kreatinin je chemická sloučenina normálně vylučovaná ledvinami. V případě, že jsou ledviny poškozeny, hladina kreatininu se v krvi zvyšuje. Měřením hladiny kreatininu se kontroluje funkce ledvin.

Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Napsal: Vinš J. / komentářů: 8

Jde o chronické kožní onemocnění nejsvrchnějších vrstev pokožky, obvykle nezánětlivé, způsobené kvasinkami rodu pityrosporum. Postiženi bývají dospělí, a to na místech s největším výskytem

Zánět ledvin

Zánět ledvin

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 5

Zánět je obranná reakce tkáně a orgánu na taková poškození, jako jsou infekce a jiné fyzikální a chemické vlivy. Klasické příznaky zánětu zahrnují bolest, otok, zarudnutí, zteplání a poruchu

Zánět spojivek

Zánět spojivek

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 3

Kdo z nás nezažil pálení očí? Zánět spojivek je nejčastěji způsoben infekcí, a v tom případě je vysoce nakažlivý. Dále je znám alergický zánět spojivek, kdy je spojivka a oko drážděné alergenem.

Candida albicans

Candida albicans

Napsal: Vinš J. / počet komentářů: 0

Candida albicans je druh kvasinky, která někdy u lidí způsobuje ústní a genitální houbové infekce. Tato mykóza je zejména častou příčinou nemocí a úmrtí u osob se sníženou imunitou

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1...    6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14   Další

Diskuze

Rada hřebíček

 Magdaléna

Dobrý den, koupila jsem si hřebíčkový olej, protože mám podezření, že jsem se nakazila svrabem. Svědění se vyskytuje pouze v oblasti dekoltu, a v loketních jamkách s drobnými pupínky někdy až k zápěstí, ale intenzivní noční svědění se téměř nevyskytuje, tudíž se možná jedná pouze o planý poplach, ale bohužel v nejbližších dnech se kvůli zahraniční cestě nedostanu k lékaři, který by mi tu tuto skutečnost případně potvrdil nebo vyvrátil. Ráda bych alespoň prvotně předešla dalším komplikacím právě použitím hřebíčku. Prosím o zodpovězení několika otázek než začnu s aplikací ... V jakém cca poměru naředit hřebíčkem s rostlinným olejem, aby směs příliš nepodráždila pokožku? V oblasti genitálií nepociťuji žádné svědění, je přesto vhodné lehce nanést olej i do těchto míst? Mohu se tímto olejem namazat i na čele a spáncích? Je lepší ošetření provádět několik dnů po sobě? Děkuji za cenné rady.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se rychle zbavit svrabu

 Ladka

Jak se rychle zbavit svrabu jemi 53.roku po sobje virášky a svědiměto a škrabuse ani u snout ne muhžu jsu poškrabaná až skoro do krve a svědimito po zádech po rukách aji uhž mito de po obličejí ani usnoutr ne muhžu nejsu ani vi spaná jsem v in validným duchodě aji na břichu to mám ja vás moc pro sím po moctemi za volejemi na muj mobil č 702 934 719 ja kdisy lehnu na pohovku tak cítim hžeto pomě něco lehze a hned se začnú škrabat každí den se s prchují a davamsi na sebé čistí věci vi praní o zvitesemi.L.E.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Svrab

 Nicola

Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat,jestli je normální,že když už se druhý den léčím krémem Infectoscab,tak se mi pořád dělají nové pupínky,které furt šíleně svědí.Už se mi nedělají tolik,ale sem tam nějaký jo..znamená to,že paraziti i po masti ještě pořád žijí,nebo to jen doznívá.děkuji moc za odpověď

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pokročily svrab

 marie

Syn se nemuže zbavit svrabu . Kdo poradí . Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Coxatrosa 2 stupne

 Marcela Kakosova

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Aktivovaná koxartroza

 VB.Svoboda

Dobrý den, u mě se objevily účinky koxartrozy ze dne na den ,19.6. vše dobé ráno 20.6. jsem nemohl chodit. Byl to pro mě šok. Udělali mi snímky pravé kyčle stanovili koxartrozu 2,5 až 3 stupně. Bolí mě tríselná šlacha na pravé noze ale taky achilovka na levé noze.Asi je to tím spojené. Nejhořší když mám vstát ze židle nebo z auta. Bolí mě i pravé koleno a oblast holeně z pravé strany asi je to vše spojené.Předtím jsem ušel přes den 5 až 6 km. Dnes ujdu 1,5 km. Je mi 83 let. Nevím jaké mám vyhlídky.Nic na to neberu pouze někdy kvůli bolesti PANADOL ale tj. pomoc na 1/2 dne. Nevím jaké mám vyhlídky,jestli mi dají náhradu v mých letech,nevím . Ale aby to nebylo ještě horší, toho se nejvíc obávám.Mám sedavé zaměstnání jako projektant.Nevím jak to mohlo vzniknout.
Nevím příčinu jestli z jídla,skutečnost je taková ,že jsem bral letos čtvery antiobitika dost silná ,na chlamidie a na boreliozu + kortikoidy na moje astma,z toho mám největší podezření, že zde je příčina mého současného akutního zdravotního stavu.
Jsou všelijaké přípravky chodra ,nevím nemám to vyzkoušené a obávám se abych si nepřitížil.
Děkuji za zprávu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčba mykózy

 Zuzana Sobotková

Všude se o tom moc hezky píše, ale je to jinak. Lékař Vám předepíše bez důkladné prohlídky lék (samozř. ten, z kterého má provizi) a víc se o Vás nestará.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň

 Milada

Tak mohu říci, že dodržuji veškerá hygienická doporučení a rozhodně s nikým nesdílím boty a ponožky - to mě i trochu rozesmálo, a přesto se mi plísně pořád vrací. Mastičky mám vyzkoušené snad všechny možné na trhu, zabírají dobře, ale jen na léčbu, ne jako prevence. Ptala jsem se taky na prevenci a doktor mi doporučil, že si mám koupit výživu na nehty, že by měla nehty i lůžka posílit a měly by být odolnější. Koupila jsem si teda donnu nails, protože mi v lékárně tvrdili, že je jedniná jen na nehty a je to opravdu lepší. Ještě nejsem úplně vyléčená, ale beru je teprve chvíli, ale i tak je to mnohem lepší.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mykoza na rukou

 Leoš

Dobrý den, na mykozu z vlastní zkušenosti doporučuju tohle: www.cannaderm.cz/myc… . Nešlo mi se plísně zbavit, měl sem ji mezi prsty na rukou. Po pár týdnech s Mycosinem mám klid. Ale dělám si pořád lázně - pár kapek do lavorku s vodou a máčím.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň nemá ráda sucho

 Jarda

Užíval jsem různé masti s krátkodobým efektem, ale pak jsem se dočetl, že po koupeli je důležité vše mezi prsty osušit. Jenomže, to byste nevěřili, jak jednoduše to jde fénem. A tak jsem se ji po mnoha letech zbavil

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň nohou diskuze

 Kateřina

Také jsem dlouho trpěla plísněmi nehtů, moc mi pomohla voda z mrtvého moře: morespa.cz/obchod/ba… Od té doby to používám v létě pravidelně když jdu někam třeba do bazénu a už nemám žádné problémy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Gardnerella

 Petr

Dobrý den,
přítelkyni zjistili infekci gardnerella. Jak zjistím, jestli jí mám taky a jak jí vyléčit? K jakému doktorovi si zajít.
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cellulitis - závažné onemocnění

 vacla kozel

Při dovolené na Srí Lance jsem byl posižen cellutits . V den onemocnění bylo velké horko, byl jsem na slunci a málo jsem pil.
Začalo to velkou zimnicí, která trvala téměř dvě hodiny. Následně jsem měl horečky mezi 39-40 C.V počátečním stádiu jsem vůbec nevnímal a ztrácel jsem vědomí.
Byl jsem sanitnou na lůžku převezen do nemocnice, kde mi dávali nepřetržitě 6 dní infuse.Ošetřovali vzniklé hnisané rány, prováděli odběry krve, rentgeny atd. První čtyři dny jsem nejedl. Po 6 dnech v nemocnici, jsem byl sanitnou dopraven na letiště a odletěl jsem do ĆR.
Po celou dobu léčení jsem musel mít postiženou nohu nahoře, zvýšenou (podloženou) Můj názor je, že bez převozu do nemnocnice bych již nežil.
Dnes jsem v Čechách a 4. den v nemocnici. Onemocnění ustupuje.

Léčba v "banánové zemi" byla perfektní. Vybavení pokoju a lůžka (samostatná koupelná, lednička, mikrovlná trouba, kávovar, televize, skříň na ošacení atd.) je zcela nesrovnatelné s tím, na kterém ležím v ČR.
Rovněž vstupní prostory nemocnice, počet ošetřujícího personálu, jejich ošacení, nepřetržitá přítomnost u pacienta, ochota a stálý úsměv - nejde srovnávat s naším "vyspělým" zdravotnictvím. Abychom se na úroveň nemocnice a léčby ve Sri Lance, dostali bude trvat jistě ještě velmi dlouho (až se "nasytí" u nás všichni "potřební")

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Teď je to jasné.
Vitamin B6 působí jako mírné diuretikum (odvodnění organismu), které se vyplavuje ledvinami a pomáhá vám zhubnout. Vitamín B6 pomáhá tělu přeměňovat glykogen na glukózu efektivněji, což vám dává více energie, aniž byste musela jíst více sacharidů. Tímto efektem de facto mírně potlačuje chuť k jídlu.
U vitamínu B12 studie ukazují, že jeho nedostatek může někdy vést ke ztrátě chuti k jídlu. Pokud užíváte doplněk B12 k doplnění tohoto deficitu, tak můžete přechodně na začátku léčby zaznamenat zvýšení chuti k jídlu, ale jen do obnovení normální hladiny. Obecně platí, že užívání B12 by nemělo zvyšovat ani snižovat chuť k jídlu a ani vést k nárůstu tělesné hmotnosti.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Zdravím, díky za odpovd. Na tom mag.citrate, je napsaný., že obsahuje vit. B6 a B12. Proto jsem ty vitamíny zmiňovala.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Cempírek

Magnezium citrate není vitamín B. Magnezium citrate je základní, důležitý minerál - hořčík a je rozumné ho užívat. Ve vyšších dávkách ale způsobuje řídkou stolici, což vede ke ztrátě tekutin. Vy píšete, že hodně pijete, takže se to vyrovná. Na otázku, zda-li zvýšený příjem tekutin může vést ke zvýšení tělesné hmotnosti, tak obecně ne, pokud pijete jen neslazené nápoje (voda, minerálka, sodovka, čaj, káva). Pokud ale pijete limonády, ovocné šťávy nebo pivo či jiné alkoholické nápoje, tak jejích vyšší příjem vede k nárůstu hmotnosti.
S návratem k původní váze vám pomůže fyzioterapeut, kterého najdete v kazdém vetším fitcentru. Probere s vámi váš jídelníček a navrhne změny. S pomoci fyzioterapeuta zhubnete nejrychleji a uspokojivé výsledky uvidíte již za 3 měsíce.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vitamín b12 přibývání na váze

 Edita

Dobrý den, užívám již delší dobu rozpustné vitaminy řady B. Konkrétně Magnezium citrate, ale převyšuji dávku 4x více. Od té doby co je jím - piju, tak jsem přibrala 6 kg, za 3 roky. Může to být způsobené citrátem nebo je to nějaká má stravovací chyba? Děkuji.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Náhrada warfarinu

 Marian

Dobrý deň , poprosím Vás o inf. aký liek je na miesto warfarínu po náhrade chlopne. Ďakujem .

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kašovita strava

 Anna

Dobrý den,

bude mi 69 let a v roce 2017 mi byla prokázána infekce Helicobacter Pylori. Názory praktiků a gastroenterologů na eradikaci se liší. To byl jeden z důvodů,kvůli kterému odkládám eradikaci. Druhým důvodem jsou pouze ne příliš velké obtíže. Od covidu jím především kašovitou stravu (krupičnou kaši) a moje stolice je dlouhodobě řídká. Zajímá mě, zda řídká stolice je způsobena kašovitou stravou nebo uvedenou infekcí. Z hygienických důvodů mám obavu z endoskopického vyšetření (zanesení infekce z nesterilních přístrojů). Praktický lékař toto vyšetření zatím nepožadoval a rovnou mi doporučil léčbu na základě dechového testu a testu ze stolice Jak mám najít motivaci k přeléčení, když názory lékařů se různí a já se obávám vedlejších účinků eradikace. Ani hrozba rakoviny žaludku mě zatím k léčbě nemotivovala. Čekala jsem na dvojkombinací léků s Vonoprazanem, tato účinná látka u nás stále není zaregistrována.Dokážete mě namotivovat?

Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS