Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Nemoci

Chrapot

Chrapot

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Chrapot je příznakem, který se velmi často vyskytuje u lehkých onemocnění, jako jsou různá „nachlazení“, ale může být i symptomem stavů závažných, zejména pokud trvá delší dobu. Proto by chrapot neměl být nikdy podceňován. Na vzniku chrapotu se může podílet zánět hrtanu či přetížení hlasivek, mnohem závažnější příčinou – zvláště u dlouhodobého neustupujícího chrapotu – je nádorové postižení hrtanu.

Embolie dolních končetin

Embolie dolních končetin

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Embolie je náhlý vznik uzávěru cévy v důsledku zaklínění pohyblivého předmětu, tedy vmetku. Embolie je závažný stav, který může jedince ohrožovat na životě. Proto je důležité co nejdříve zjistit příčinu

Zánět šlach v ruce

Zánět šlach v ruce

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Zánět šlach je onemocnění, které vzniká nejčastěji nadměrnou zátěží. Zánět šlach nepatří mezi onemocnění, které by udeřilo z ničeho nic, obvykle se příznaky začínají projevovat postupně, a to

Autismus – příčiny a projevy

Autismus – příčiny a projevy

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Autismus je vývojové duševní a motorické postižení, které se projevuje abnormální sociální interakcí. Typický je stále se opakující vzorec chování s narušenými komunikačními schopnostmi. Autismus

Karpály na rukou

Karpály na rukou

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 7

Zápěstí patří v dnešní době mezi nezatěžovanější části našeho těla, což platí nejen pro těžce manuálně pracující (řezníci, zedníci, řidiči, maséři), ale i pro pracující na počítači. Přetěžování

Artróza prstů na ruce

Artróza prstů na ruce

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 5

Máte oteklé a bolestivé klouby na rukou. Činí vám potíže cokoliv uchopit, jelikož máte „neohrabané“ prsty? Možná je na vině artróza. Artróza je nezánětlivé kloubní onemocnění postihující kloubní chrupavku.

Solární keratóza

Solární keratóza

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Keratózy se není třeba obávat, protože je to benigní (nezhoubné) onemocnění, které postižené osobě neublíží. Pokud si myslíte, že jde o přenosné onemocnění, je to jen mýtus. Keratóza se z osoby

Mononukleóza u dětí

Mononukleóza u dětí

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 2

Infekční mononukleóza se označuje jako nemoc z líbání, protože se nemocný velmi často může nakazit právě při polibku s člověkem, u něhož je onemocnění v „toulavém“ stadiu. To znamená,

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13   Další

Diskuze

Guna injekce cena

 Věra Veselská  25.10.2019 21:57

Prosím o sdělení ceny injekcí.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Md guna injekce koupit

 Miloslava Kuldová  19.9.2019 13:54

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň pod prsy

 Soňa Polavková  14.6.2019 7:52

Objevily se mi červené fleky pod prsy. Myslela jsem si, že se jedná o opruzeniny.
Nakonec se jedná o plíseň - je zapáchající.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Emembolie v noze priznaky

 Katka  31.12.2017 5:13

Dobry den,chtela bych se zeptat.Sportuji, fitness 4x tydne.Nyni jsem 3 tydny byla nemocna a pak jsem sla cvicit vrchni cast tela a ale od te doby me boli noha.Leva pod kolenem.Ne v kuse..jen spis kdyz jdu.Vzpomela jsem si ze jsem delala lehy sedy kde jsem j zatinala nohy ale boli jen jedna?Mam strach aby neslo o trombozu?Zadne otoky paleni nohy zmeny teploty zcervenani nemam.Zacala jsem uzival ha velmari je mi 37 let,jinak jsem uzivala jako mlada kolem 16,nyni kvuli nepravidelnemu cyklu.Nekourim,sportuji 4x tydne ,175cm a 70kg takze ani obezni.Cetla jsem ze ha velmari je nizkohormonalni a ma male riziko spojene s trombozitou a bojim se jit jen tak k dr aby si nerekla ze jsem hypochondr.Prosim o radu mam jeste pockat zda se noha zhorsi nebo se nemuze jednat o trombozu?Deuji za jakoukoliv odpoved,Katka.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Neustálé brnění palce na ruce, která je v sádře v důsledku zánětu šlach

 ing.Zdeněk Kavka  25.3.2018 8:29

Dobrý den,
diagnostikovali mě zánět šlach na pravé ruce. Dostal jsem dlahu, která se mi zlomila a na to mě nevršili sádru. Po dvou dnech mě v noci začal neustálé brnět palec na zasádrované ruce. Nedalo se to vydržet a musel jsem sádru odstranit. Palec brní stále. Co to je ?
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak poznám zánět šlach

 Martina  16.8.2017 9:10

Já jednou zánět šlachy podcenila a pořád jsem léčbu odkládala. Pořád jsem si říkala, že to není tak strašný, až to pak najednou nešlo vydržet. Léčila jsem si to dva měsíce a moc mi taky pomohl wobenzym. Ruku jsem měla fixovanou v sádře.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Autismus v dospělosti

 Lubos Stetka  22.9.2018 13:04

Dobry den zjisti me autizmus na CTmozku mam priznaky ktere tomu nasvedcuji napriklad cely zivot jsem sam nikdy jsem se nedokazal seznamit je mi58let vsechno si musim zapisovat mluvim sam ze sebou kdyz nekam jdu apak prijdu domu tak si musim promitnout v hlave jak jsem vysel z domu jestli pravou nebo levou nohou jestli jsem neslapnul na praskly obrubnik jakou rukou jsem otevrel dvere pocitam kolik lidi by lo v kramu jak jsem daval rohliky do sacku lak jsem platil jestli pravou nebo levou rukou jakou rukou jsem otevrel dvere u kramu a v jake ruce jsem pri tom mel pitlik no a kdyz prijdu domu tak si to vsechno musim rict a promitnout v hlave jinak nejsem schopen zadne dalsi cinosti a tak to mam se vsim co delam je to normalni? Nejlepe se citim doma akdyz dlouho nikam nemusim porad se citim unaveny hodne spim doktorce se to stydim vysvetlovat poradite mi co mam delat dekuji Stetka lubos

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Může se autismus projevit během života

 Marie Beranová  12.8.2018 18:22

Můj šestiletý vnuk bouchá tělem do opěradla a tvrdí, že mu to dělá dobře. Půjde do školy. Jak lze tento zlozvyk odnaučit nebo zmírnit. Jinak nemá žádné jiné potíže. Může se autismus projevit během života? Lékařské vyšetření nezjistilo příznaky této nemoci.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Karpály léčba - homeopatie

 Milan Jandák  17.2.2018 13:25

Před cca třemi léty mi bylo diagnostikováno elektro vyšetřením ,,karpálů" na rukou. Těžké a středně těžké poškození.
V noci jsem nespal, nákupní taška mi vypadávala z rukou.
Dostal jsem doporučení na operační centrum, domluvit si termín operací.
Nejdříve jsem ale zkusil homeopatický lék ,, Actaea spicáta" s ředěním 9, dávkováno 3x denně po 5 tbl. Ředění je individuální, mě tohle sedlo hned.
Do týdne jsem spal, do druhého odezněly větší bolesti. Pak jsem snižoval dávky a do dvou měsíců jsem o karpálech už nevěděl.
Nemusí to fungovat každému, ale proč to nejdříve nezkusit?!
Kdokoli můžete napsat, odpovím. MJ.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kdyz i po operaci karpalu je nerv těžce postižen

 Jarmila  5.1.2020 11:08

Dobrý den jsem po operaci karpalu jeden nerv byl středně postižen a druhý těžce. Po 3 měsících po kontrolnim EMG je nerv co byl středně lehce a ten druhý je pořád těžce postižen. Paní doktorka řekla, že už se to operovat nedá, že to chce čas ,ale nevím. Nemá stím někdo zkušenost prosím. Děkuju J.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vodove puchařky na noze

 žena  13.8.2019 11:07

každym rokem se mi oběvuji na noze vodove puchyřky

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ceska ordinace.cz artroza-prstu

 Lenka  3.8.2019 8:35

Dobrý den,
je mi 47 let a byla mi diagnostikovana Heberdenova nodozita. Nejhorší je to na prostředníku PHK. Jsem objednana k ortopedovi, který bude moje problémy řešit.
Chci se zeptat jak v těchto případech lékař postupuje. Předpokládám, že mě asi operace nemine.
Děkuji za odpověď.
Lenka Kostohryzova

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Artroza palce ruky

 Olga Musilová  15.10.2017 20:04

dobrý den s problémem artrozy palce na ruce se mám obrátit na ortopeda nebo revmatologa? Nebo stači jen oslovit rehabilitačního lékaře. děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Brneni v brise

 Anonym  7.8.2020 17:19

Dobrý den, taky jsem po slepáku ale už je to hrozně dávno, pár let.

Cítím svůj tep na hořejšku břicha, měla jsem i brnění, nebyla jsem na vyšetření.

Nevím co to je...

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a čaj

 Cempírek  6.8.2020 15:58

Nikdo vám nemůže seriózně odpovědět na tuto otázku, dokud neprovede kontrolní vyšetření srážlivosti krve v prvním týdnu společného užívání Warfarinu a sirupu z kopřiv. Domluvte se se svým lékařem a řekněte mu o svém záměru použít kopřivový sirup a společně naplánujte ověření, že i nadále bude léčba Warfarinem bezpečná.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a čaj

 jana chrzova  6.8.2020 14:46

uzivam warfarin a chci se zeptat zda mohu sirup z kopriv dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pradaxa a alkohol

 Cempírek  5.8.2020 10:03

Když si česnekem ochutíte pokrm, tak to nebude mít vliv na srážlivost krve. Když budete polykat několik stroužků česneku denně, tak to může zvýšit riziko krvácení a tvorbu modřin. Česnek má mnoho účinků na lidské zdraví a mezi nimi je i vliv na srážlivost krve. Moc česneku přivodí prodloužení doby srážlivosti krve - krev je déle tekutá a rány pak déle krvácí. Pradaxa (dabigatran) rovněž prodlužuje čas srážlivosti krve a česnek tyto účinky zesílí.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pradaxa a alkohol

 fr.sequens  5.8.2020 9:35

má česnek vliv na pradaxu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU