Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOLIK NE BUDE STAT SPODNI PROTEZA

OBSAH

Obrázky

  • Zubní protézy – foto: zde je možné vidět fotografie, jak vypadá zubní protéza: zubní protézy.
  • Zubní implantáty – foto: tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět zubní implantáty.

Zdroj: Zubní protézy

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ PROTÉZA DEFLEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Prosím cenu vrchní i spodní protézy,Dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozue.

Nejsem zubař...ale sám jsem to zjišťoval...horní i dolní patro mezi 11000-15000 patro někde i více tudíž obě patra plus musíte připočíst otisky obou pater...(levněji se to pořídit v Čechách nedá, (pro složitější zákroky bych volil Turecko kde kompletní rekonstrukce- keramika +implantáty vyjdou cca 250.000kc...doprovod z angličtinou...

Zdroj: diskuze Kolik stojí protéza deflex

Cena

Zubní protéza je, jak napovídá název, výraz pro zubní náhradu, a to ne jen tak ledajakého druhu, proto i cena zubní protézy bude závislá na jejím typu. Typů zubních protéz je opravdová přehršel, a zdaleka se nejedná pouze o populární formu ve stylu „cvakaček“ – zasunovacích klapacích čelistí pro bezzubé lidi. Naopak, správný výrobce a distributor zubních náhrad dnes nabízí celou řadu umělých chrupů i jednotlivých zubů, či dokonce zubních částí a náhrad, spolu s bohatým výběrem lepidel. Správné lepidlo na zubní protézy je totiž u některých druhů náhrad chrupu nezbytností, jak nás denně přesvědčují televizní reklamy. Cena takových výrobků se pak liší podle výrobce a nákladů na výrobu či implantaci zubních náhrad, řádově se můžete při placení dostat od několika set korun po desítky tisíc.

Zubní protézy hrazené pojišťovnou

Informujte se u svého zubního lékaře o nároku na novou zubní protézu každé 3 roky. Tyto zubní protézy jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Cena zubních protéz

  • Implantologická analýza OPG, rentgen, studijní modely, naměření – 1 000 Kč
  • Alpha-Bio – Izrael – fixtura, abutment – 20 000 Kč
  • Hybridní totální náhrada kotvená na 2 implantátech – 40 000 Kč
  • Sinus – lift – 10 000 Kč
  • Augmentace (dle rozsahu) – 5 000 – 12 000 Kč

Zdroj: Zubní protézy

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za prvé si budete muset sehnat nového zubního lékaře, protože pokud pacient nechodí pravidelně, po 3 letech se vyřazuje z evidence ordinace a tudíž není možné jen tak někam přijít a chtít udělat náhradu. Za druhé, přesnou cenu nelze říct. Záleží jaké ceny má zubní lékař nasmlouvané s laboratoří, která náhrady zhotovuje. Počítejte však okolo 1000-2000 Kč.

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Rendlová.

Dobrý den. Kolik bych zaplatila za horní i spodní zubní snímatelnou náhradu, když mi nově vyrobená spodní nesedí, nedá se s ní najíst. Horní je posazena moc do úst, esteticky nic moc, manipulace jazyka je značně ztížena, čímž se mi dolní náhrada potom pohne a pod protézu se mi dostane potrava. Spodní čelist, jsem měla vždy předsunutou a mám moc ploché lože na kterém mi protéza drží, údajně se s tím nedá nic dělat. Poradí mi někdo ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Použití dentální pryskyřice

Připravte si čisté pracovní místo. Ujistěte se, že oblast, kde budete pracovat, je zcela čistá a nic vám nepřekáží. Pryskyřice se rychle spojí s jinými materiály.

Než začnete nanášet lepidlo, tak všechny povrchy zubních protéz by měly být čisté a suché.

Nedotýkejte se pryskyřice než zaschne. Dotýkáte-li se pryskyřice holýma rukama, než zaschne, můžete si zničit zubní protézu.

Buďte opatrní s množstvím. Nepřehánějte to, k vyřešení problému je potřeba pouze malé množství pryskyřice, jinak bude protéza vypadat hrudkovité a bude se vydouvat ven.

Nevkládejte zubní protézu zpět do úst, dokud lepidlo není 100% suché.

Buďte opatrní s alergickými reakcemi, pokud jste toto lepidlo nikdy předtím nezkoušeli, protože má přímý kontakt s vašimi ústy a tkání dásní.

Pokud si netroufáte na pryskyřici, můžete v případě nouze pro dočasnou opravu použít vteřinové lepidlo odolné vůči vodě. Vteřinové lepidlo je toxická látka a možná nechcete, aby se dostala někam k vašim ústům, ale jako krizové řešení to může to chvíli vydržet. Dříve nebo později budete muset stejně hledat nové zubní protézy nebo si nechat prasklou zubní protézu odborně opravit.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT DĚLOHY U FENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Hackerová.

Dobrý den, je to moc dobře zpracovaný článek.Děkuji. Můžu se zeptat na názor na kastraci feny staré 13 a půl roku? Byla jí diagnostikována cystická hyperplazie. Hárá již 2 měsíce, lehce zvýšená teplota. Jinak bez příznaků, normálně vyměšuje, normálně jí. Jen velmi špatně snáší narkózu. Na srdíčku lehká šelest, bez meditace asi vzhledem k věku normální.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka Ohnemichlová.

Naší fence bude 11 let,si rok bere léky na srdce,asi mpřes měsíc ji léčíme na počínající zánět dělohy,kolik je běžná cena operace v tomto věku a je naděje,že bude vše v pořádku, a kolik nás bude stát pooperační léčba, nyní má za sebou 2 dobrání antibiotik, a pořád trochu krvácí,trochu více pije.

Zdroj: diskuze Zánět dělohy u feny

Digitální intraorální rentgenový snímek (radioviziografie)

Tento rentgen je pro pojištěnce zdravotní pojišťovny zdarma, plně ho hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je jeho cena 150 Kč za jeden rentgenový snímek.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • zhotovení intraorálního (vnitřek dutiny ústní) rentgenového snímku s využitím radioviziografie, což znamená, že snímek bude v digitální podobě.
  • analýza a diagnostika snímku lékařem.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U LÉKŮ CALTRATE 400 IU D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Truhlář.

dobrý den,kolik budu v lékárně doplácet za Caltrate,když ho budu mít na lékařský recept v lékarně Dr.Max a kolik bude stát volným prodejem,děkuji Zdeněk Truhlář

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Doplatek na Caltrate 600 / 400 iu D3 po předpisu je v současnosti maximálně 47 Kč. Aktuální výše maximálního doplatku při výdeji na předpis je uvedena zde: www.sukl.cz/modules/…

Zdroj: diskuze Doplatek u léků caltrate 400 iu d3

Domácí bělení zubů s dohledem stomatologa

Cena za domácí bělení zubů činí 3 644 Kč za jednu čelist.

Co za tu cenu od zubaře dostaneme?

  • Kompletní běloskvoucí vyčištění chrupu od kamene a pigmentací.
  • Otisky chrupu na nosiče bělení.
  • Laboratorně přesně zhotovené nosiče pro bělící gel.
  • Speciální účinný bělící gel na žluté zuby ve stříkačkách.
  • Nácvik aplikace bělícího gelu na zuby a poučení o zacházení s ním.
  • Kontrolní návštěvy u zubaře v průběhu bělení.
  • Po ukončení bělení bude poskytnuto ošetření fluoridovým preparátem pro posílení vybělené skloviny.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva K.

Zdravím. Já osobní zkušenost s tímto problémem nemám, ale vím, že ho kolegyně v práci brala Wurm-Ex, protože jejímu pejskovi našli ve stolici červíky, tak hned ty prášky nasadila, aby měla jistotu, že bude v pohodě. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

A jak že bude v pohodě? Kolik lidí má a mělo psi a byli v pohodě..tak tomu moc nerozumím??? :-O Co by se člověku mělo stát?

Zdroj: diskuze Wurm-Ex

Co znamená nateklý ret zničehonic

Takovéto stavy nejsou vůbec vzácné, může se jednat o alergii, proto je potřeba hledat léčbu, která bude stav stabilizovat. Součástí je pokus o vytipování a vyloučení spouštěče. Někdy to je infekce, někdy něco v potravě a podobně. Vždy je však následně potřeba nasadit stabilizující léčbu. Zpočátku lokální kortikoidy, poté masťové základy a vyvarovat se kontaktních alergenů. Dlouhodobě se podává antihistaminikum, případně ještě lék stabilizující membrány žírných buněk.

Zdroj: Oteklý spodní ret

Diskuze

V diskuzi CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK VYJDE CELKOVÁ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den, chci se zeptat potřebuji celkovou protézu, kolik si tak mám připravit, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera.

kolik stoji cela zubni nahrada a za jak douho mam narok na novou zubni nahradu

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Obsah purinů v houbách

  • 100 gramů hlívy ústřičné má 21 mg purinů, které vyprodukují až 50 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů žampiónů má 25 mg purinů, které vyprodukují až 60 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů lišky jedlé má 7 mg purinů, které vyprodukují až 17 mg kyseliny močové.
  • 100 gramů hřibovitých hub má 34 mg purinů, které vyprodukují až 80 mg kyseliny močové.
Houby jsou díky nízkému obsahu purinů a schopnosti nasytit na dlouhou dobu vhodným kandidátem na náhradu za maso u lidí, kteří trpí dnou. Houby můžete konzumovat čerstvé nebo si je zavařit, popřípadě usušit. Houbový guláš pak pohladí vaše chuťové buňky a bude obsahovat jen zlomek purinů, než když je uvařený z masa.

Zdroj: Máte rádi houby a hledáte kolik mají purinů? Tady je odpověď!

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJI CELKOVÁ SNIMATELNA PROTEZA Z PRYSKYRICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta kroulova.

Prosim o informaci kolik stojí celková snimatelna proteza z pryskyřice

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kveta kroulova.

Dobrý den prosím kolik stojí celková snimatelna proteza z pryskyřice???

Zdroj: diskuze Kolik stoji celková snimatelna proteza z pryskyrice

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá spodní ret při této nemoci.

Zdroj: Baelzova nemoc

Diskuze

V diskuzi CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK VYJDE CELKOVÁ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den, chci se zeptat potřebuji celkovou protézu, kolik si tak mám připravit, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Celková neboli totální zubní protéza je plně hrazena ze zdravotního pojištění a pojištovna ji hradí vždy jednou za tři roky.

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Nízký spodní krevní tlak

Nízký spodní tlak se nazývá diastolický tlak. Pokud je hodnota diastolického tlaku nižší než 60 mm Hg, mluví se o nízkém diastolickém tlaku. Možnými příčinami tohoto snížení jsou například léky na potenci, tricyklická antidepresiva, alfa- a betablokátory, diuretika a léky na Parkinsonovu chorobu. Nízký diastolický tlak se může objevit i v těhotenství kvůli zátěži plodu na matčin krevní oběh. Zvláště v těhotenství je proto nutné mu věnovat dostatečnou pozornost.

Nízký spodní tlak může mít nepříjemné projevy, jako jsou mdloby, mžitky před očima, závratě, slabost, studené končetiny či hučení v uších. Kvůli nízkému tlaku jsou totiž mozek a končetiny nedostatečně prokrvovány, a tedy málo okysličeny.

Zdroj: Mám nízký tlak

Poradna

V naší poradně s názvem CO STOJÍ ZUBNÍ PROTÉZY PLZEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Halina.

dobry den , pojišteni mama , a prosim kolik by stalo predni 4umneli, docasni zuby, totiz potrebuji udelat ě, a dalsi 2 pronatahnuti na ikly
dekuji Szolarova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte zdravotní pojištění, tak běžte do které koli zubní ordinace, tam na ně otevřte svá ústa a oni už vám řeknou co se dá dělat a hlavně kolik to bude stát.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co stojí zubní protézy plzen

Fixační prášek představuje ideální řešení pro osoby s mírnými obtížemi a řídkými slinami. Použití je velmi jednoduché: fixační prášek se nasype na mokrou protézu a okamžitě po nanesení a nasazení protézy bezpečně a dlouhodobě přilne. Pokud se zubní náhrada začne uvolňovat dříve, než očekáváte, můžete provést rychlé a okamžité opravy, a to tak, že jednoduše nasypete fixační prášek na mokrou zubní náhradu a pevně ji přitlačíte zpět, přičemž náhrada zůstane na svém místě po několik dalších hodin.

Použití

Nasypte fixační prášek v tenké vrstvě stejnoměrně na mokrou zubní náhradu. Zubní náhrada se pevně usadí na svém místě okamžitě po nasazení a zůstane v ústech pevně a bezpečně usazena po mnoho hodin. Pokud se protéza předčasně uvolní, jednoduše nasypte na zubní protézu v tenké vrstvě ještě trochu fixačního prášku. Zbytky fixačního prášku lze snadno ze zubní náhrady odstranit pod tekoucí vodou pomocí zubního kartáčku.

Zdroj: Kukident - prášek

Otok spodního rtu léčba

Máte-li oteklý spodní tet, je v první řadě třeba odstranit vyvolávající příčinu a následně aplikovat vysýchavé obklady (borová voda, Jarischův roztok) a promašťující základy, případně lokální nebo celkovou antimikrobiální či antivirovou terapii. Dále je vhodné zvýšit příjem kyseliny listové, železa, zinku a vitaminů skupiny B a C. Podpůrný účinek má celá řada komerčně vyráběných přípravků ve formě gelů nebo krémů s obsahem rostlinných extraktů a lokálních anestetik.

Zdroj: Oteklý spodní ret

Vyšetření

Vyšetření krve biochemické - 450 až 1000 Kč.

Vyšetření krve hematologické - 300 Kč.

Čipování + čip - 500 Kč.

Vystavení pasu - 306 Kč.

RTG vyšetření - 425 Kč.

Vyšetření ultrazvukem - 363 Kč.

EKG vyšetření - 300 Kč.

Vyšetření krevního tlaku - 150 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Vakcíny

Kompletní vakcinace psa na 1 rok - 384 Kč.

Vzteklina na 1 rok - 178 Kč.

Vzteklina na 3 roky - 317 Kč.

Kompletní vakcinace kočky na 1 rok - 354 Kč.

Panleukopenie + herpesvirus + calicivirus na 1 rok + vzteklina na 3 roky - 461 Kč.

RCPCHFeLV - 638 Kč.

Vakcinace králíka - 186 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Snímatelné náhrady

Zubní protéza je snímatelná protetická náhrada řešící ztrátu vlastních zubů. Současné studie ukazují, že ztráta vlastních zubů a nutnost následného zhotovení snímatelných náhrad (protéz) jsou nejčastějšími stomatologickými potížemi lidí v důchodovém věku; a spolu se stárnutím populace nabývá tato oblast na stále větším významu. K pevným náhradám patří: kořenové nástavby, solokorunky a fixní můstky. Snímatelné zubní náhrady neboli protézy pak dělíme na částečné a celkové. Částečné snímatelné náhrady se používají tam, kde jsou k dispozici ještě použitelné vlastní zuby, ale pevnou náhradu již zhotovit nelze. Částečná náhrada se skládá z pryskyřičné báze, dále obsahuje umělé pryskyřičné zuby a lité kotevní prvky, které ji stabilizují v ústech. S výhodou se používají i takzvané skeletové náhrady, které obsahují litý patrový či podjazykový třmen. U bezzubých čelistí se zhotovují celkové neboli totální protézy. Aby tyto protézy dobře držely (adherovaly) v ústech, musí jejich vnitřní plocha přesně kopírovat protézní lože.

Zdroj: Zubní protézy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP