Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAPAŘENINA U PSA

Opruzeniny určitě dobře zná každá maminka, protože dětská pokožka je velice náchylná k opruzeninám. Stačí trochu potu, který se zapaří, čímž vznikne nerovnováha na povrchu kůže. Tato biologická nerovnováha naruší přirozenou obranyschopnost kůže, na které se mohou za těchto podmínek přemnožit různé mikroorganismy, jako jsou bakterie, plísně a kvasinky. Pokožka zčervená, začne svědit a po rozškrábání pálí. Opruzeniny nedělají společnost jen dětem, ale potrápí i mnohé dospělé. Opruzeniny dospělých se objevují například při letních výletech, obvykle známé jako vlk nebo opruzenina pod prsy u dospělých, či jako vyrážka z pocení nebo vyrážka z potu. Recepty, jak léčit opruzení, přinášíme v našem článku.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ PROBLÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sochorová Jana.

Dobrý den,prosila bych o radu,která se týká 10 leté NO.Stále se drbe a vykusuje. V oblasti třísel a paždí přední nohy se objevila jakoby opruzenina-zapařenina .Namazala jsem to rozt. betedine a zdálo se,že se to uklidnuje,ale pak jsem zjistila ,že tato místa úplně zčernala a pokračuje to dál ,když to nechám tak se to rozbolaví jako zapařenina .Tato fenka věčinu času je doma.Strava jsou granule a kapsičky.CHut k jídlu je normální.Prosím o radu Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Peršín.

MÁM MALTEZSKÉHO PINČE. KOLEM ZADEČKU M CHLUPY DO ČERVENA. POTŘEBOVAL JSEM ŘEŠIT SVŮJ KOŽNÍ PROBLÉM S DOPORUČENÍM NA ŘEP ÍKLÉKAŘSKÝ. POMOHLO A APLIKOVAL JSEM ODVAR NA VTÍRÁNÍ KOLEM ZADEČKU. JE TO SUPER. PAK I POD A KOLEM OČIČEK PO VÝTOCÍCH. VŠE ZABÍRÁ PRAKTIKUJI TÉMĚŘ DENNĚ. I U SEBE. VŠE BEZ PROBLÉMU
FANDA

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto


Autor obsahu

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP