Mast z čerstvého ptačince (ptačinec prostřední neboli žabinec) a sádla je používána již po staletí. Mast z ptačince se používá proti různým kožním problémům, jako jsou například akutní poranění kůže, ekzémy, lupénka nebo špatně hojené rány.
Potřebné věci
70 gramů vepřového sádla
6 až 10 gramů ptačince
výběr z naší tvorby
pokračování článku
Výroba domácí masti z ptačince
Nakrájejte vepřové sádlo na kousky a vložte jej do malého hrnce.
Do hrnce přidejte ptačinec, který musí být nasekaný na drobné kousky.
Roztavte vepřové sádlo (při nízké teplotě) a počkejte, dokud se úplně neroztaví.
Přidejte ptačinec, který by měl při zahřátí syčet, protože obsahuje vodu. Dávejte pozor, abyste směs nesmažili, ale pouze jen uvolnili šťávu, která obsahuje léčivou látku.
Vepřové sádlo a ptačinec nechte chvíli na mírném ohni (30 minut).
Obsah hrnce přelijte do hluboké misky. Misku překryjte tenkým hadříkem nebo čajovými filtračními sáčky.
Přebytek tuku přeceďte přes hadřík nebo čajové sáčky.
Vystudoval VŠTVS – Palestra v Praze - obor Sportovní a volnočasový pedagog. Ve volných chvílích píše články o zdraví a zdravém životním stylu. Kromě toho se intenzivně věnuje sportu, převážně fotbalu. Do jeho volného času neodmyslitelně patří sport a cestování.
přidejte sem svůj komentář
Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou. K zeptání použijte tento formulář.