Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Domácí mast z ptačince

Napsal Bc. Jakub Vinš

Mast z čerstvého ptačince (ptačinec prostřední neboli žabinec) a sádla je používána již po staletí. Mast z ptačince se používá proti různým kožním problémům, jako jsou například akutní poranění kůže, ekzémy, lupénka nebo špatně hojené rány.

Potřebné věci

  • 70 gramů vepřového sádla
  • 6 až 10 gramů ptačince
výběr z naší tvorby

Výroba domácí masti z ptačince

  • Nakrájejte vepřové sádlo na kousky a vložte jej do malého hrnce.
  • Do hrnce přidejte ptačinec, který musí být nasekaný na drobné kousky.
  • Roztavte vepřové sádlo (při nízké teplotě) a počkejte, dokud se úplně neroztaví.
  • Přidejte ptačinec, který by měl při zahřátí syčet, protože obsahuje vodu. Dávejte pozor, abyste směs nesmažili, ale pouze jen uvolnili šťávu, která obsahuje léčivou látku.
  • Vepřové sádlo a ptačinec nechte chvíli na mírném ohni (30 minut).
  • Obsah hrnce přelijte do hluboké misky. Misku překryjte tenkým hadříkem nebo čajovými filtračními sáčky.
  • Přebytek tuku přeceďte přes hadřík nebo čajové sáčky.
  • Nakonec označte misku datem a popisem.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Rosser1954

odkaz na článek

. Domácí mast z ptačince [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis
Jméno
E-mail
Komentář

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

Připojit fotku

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS