Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Účinné spalovače tuků a hubnutí

 


Aktualizováno:

Zdravé hubnutí

Už jste se zamysleli nad tím, proč všichni začínají hubnout na začátku nového roku? A víte, že jen malé procento lidí bývá úspěšných? Většina lidí, i když nějaké to kilo zhubne, velmi rychle nabírá svoji původní váhu a většinou získá i „něco“ navíc. Pokud neuváženě začněte s dietami, nákupem nejrůznějších přípravků na hubnutí či dokonce hladověním, nemůžete být úspěšní. V článku vám přinášíme přehled těch nejúčinnějších látek, které by vám ve vaší snaze zhubnout mohli pomoci. Chce to ale také upravit jídelníček a pořádně se zapotit při fyzické aktivitě.

Na trhu existuje mnoho výrobků s obsahem různých látek na odbourání vnitřního tuku, ale jen některé z nich jsou skutečně účinné. V lékárně vám sice poradí, ale rozhodně dají přednost výrobku, ze kterého mají slušné provize. Jak si tedy opravdu vybrat? V první řadě by jste měli vědět, co je vaším cílem. Chcete si postavu zpevnit, anebo doopravdy hubnout a odbourat vnitřní tuk? Víte jak jste na tom kondičně? Jaký máte poměr tukové a svalové tkáně? Než se rozhodnete pro dopněk stravy, ujasněte si vaše cíle. Doplněk stravy za vás problém nevyřeší, ale pomůže vám rychleji se propracovat k výsledku v případě, že zvolíte tu správnou kombinaci. 

Kofein

Ten nejúčinnější pochází z guarany a zeleného čaje. Guarana (Paullinia cupana) je jihoamerická rostlina s přirozeným obsahem kofeinu a dalších energetických látek, jako teobrominu a teofillinu. Všechny tyto komponenty mají známý prokázaný účinek jako stimulanty centrálního nervového systému, což se projevuje odstraněním psychické a fyzické únavy, chutí do cvičení a zlepšením atletického výkonu. Současně podporuje proces redukce nadváhy zvýšením rychlosti metabolismu tuků a omezením chuti k jídlu. Zelený čaj (Camellia sinensis) má kromě jiného i silné antioxidační vlastnosti. Obsahuje specifickou kombinaci účinných látek – katechinů, polyfenolů a kofeinu. Extrakt má prokázané termogenní účinky – podporuje redukci nadváhy spalováním tuků.

Synefrin

Ještě jste o něm neslyšeli? Je to velká škoda protože tato látka spolu s rosavinem patří k významným „urychlovačům“ metabolismu. Mezi základní účinky synefrinu se řadí také zvýšení klidového výdeje kalorií, spalování tuků, podpora redukce nadváhy a energetizace organismu. Hlavním zdrojem synefrinu je Citroník hořký (Citrus aurantium) používán především v tradiční čínské medicíně.

Salicin

Zajímavou látku v sobě ale ukrývá i Bílá vrba (Salix alba). Extrakt z kůry bílé vrby obsahuje salicin, přírodní derivát aspirinu. Ve spojení s guaranou a synefrinem výrazně podporuje urychlení metabolismu a spalování tuků.

Rosavin

Látka obsažena v rostlině Rhodiola rosea, která pomáhá v průběhu cvičení k uvolnění mastných kyselin z tukových tkání do krevního oběhu. Tuky jsou pak využitelné jako zdroj energie při cvičení. A právě zde začíná působit i L-karnitin, který působí v buněčných spalovnách – mitochondriích.

L-karnitin

Zajišťuje přenos mastných kyselin do mitochondrií, místa jejich spalování v buněčných strukturách. L-carnitin je však účinný pouze při fyzické aktivitě a začíná působit zhruba po 30 minutách aktivního pohybu. L-carnitin podporuje činnost metabolismu a spalování tuků při redukci nadváhy. L-carnitin také pomáhá rychleji odbourávat alkohol v těle. Dále tvorbou energie z tukových zásob zvyšuje fyzický výkon, podporuje srdeční i mozkovou činnost a dobrou psychickou kondici. Pokud vsadíte na některý doplněk stravy, hlídejte ať obsahuje jen ty nejkvalitnější suroviny. Pouze tak můžete dosáhnout těch nejlepších výsledků. U nás se vyrábí několik druhů, s obsahem od 500 mg – až 1000 mg v jedné dávce.

Koenzym Q10

Je po L-karnitinu další látka, která působí v mitochondriích a v dietách plní významnou roli. Podílí se na vytváření energie v době, kdy snižujeme energetický příjem. Díky tomu je organismus přirozeně vybízen k vyšším výkonům. Koenzym Q10 je navíc přirozená látka, která se tvoří v našem těle. Jeho produkce však po 30 roku života výrazně klesá. Tuto látku potřebuje nejen naše srdce, ale všechny orgány a svaly. Málokdo ví, že významně (i když nepřímo) pomáhá hubnout ve věku nad 40 let, dále diabetikům a i lidem s vysokým cholesterolem.  

L-taurin

Oddálí únavu, takže můžete trénovat, cvičit atd. mnohem déle. Je to látka obsažena například v mase, ale také je s oblibu přidávána do různých prostředků.

Kyselina hydroxycitronova (HCA)

Za zmínku stojí i rostlina Garcínia Cambogia. Pochází z Indie a jihovýchodní Asie. Obsahuje účinnou látku, kyselinu hydroxycitronovou (HCA). Téměř každý potravinový doplněk pro hubnutí obsahuje extrakt z Garcínie za účelem potlačení chuti k jídlu , stabilizaci krevního cukru, zvýšení spalování tuků a snížení ukládání tuků. Předchází tak záchvatům žravosti. Jako účinná denní dávka bývá uváděno 1000-2000 mg HCA.

Chrom

Reguluje hladinu krevního cukru a omezuje tak nadměrnou chuť k jídlu. Potlačuje chuť na sladké i ve chvíli přepracování, stresu a nervového vypětí. Stimuluje odbourávání tuků, využití bílkovin, snížení hladiny cholesterolu. Přispívá ke snížení rizika aterosklerózy a srdečních onemocnění. Potřeba chromu se zvyšuje při sportovních výkonech.

Ananas, papája - enzymy

Obsahují enzymy bromelain a papain, které pročišťují organismus a dokážou štěpit bílkoviny a tuky. Jedinou podmínkou je, že musí být čerstvé!

Chitosan

– říká se mu také lapač tuku. I když je jeho účinek velmi sporný, k dietě a redukci nadváhy nepochybně patří. Chitosan navazuje tuky a odvádí je z těla pryč.

Musíme si uvědomit, že bez změny jídelníčku, zdravé stravy a dostatečné fyzické aktivity se budeme nadbytečných kilogramů jen těžce zbavovat. Vhodná je také kombinace několika účinných látek v přípravku. Ten pak může působit komplexně. Pomoci mu můžeme doplněním dalších látek.

Chlorella anebo Aloe vera - pomáhá detoxikovat organismus, podporuje trávení, upravuje pH ve střevech a doplňuje důležité aminokyseliny. Naše tělo tak může lépe vstřebávat jiné látky a vitaminy.

Doplněk stravy UP!Slim - obsahuje cennou kombinaci 7 rostlinných výtažků a l-karnitinu, podporují energii v organismu a motivaci k fyzické aktivitě. Kromě toho rostlinné výtažky blokují hlad a chutě a navíc odstraňují stres. Užívejte dopoledne anebo půl hodiny před cvičením, účinek zaznamenáte již během několika minut.

Koenzym Q10 - je vhodné užívat dopoledne v rámci snídaně. Dodá vám energii na celý den a nepřímo podporuje spalování tuků.

odkaz na článek

. Účinné spalovače tuků a hubnutí [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Hubnutí

 jankosi

Já ho teda zkusím. Protože na sobě cítím, že potřebuji hodně zhubnout :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Nina

To ale nebude problém lipoxalu to budou nějaké jiné.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 jankosi

Já právě žádný nikdy nebrala, tak nevím, který by byl nejlepší. A jak mi některé kamarádky řekly, že mají průjmy, tak jsem se bála.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Nina

Já neměla žádný problém. Asi měla jiný než lipoxal, protože co vím, tak s ním nikdo neměl problémy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 jankosi

A na co je v hubnutí tento? Já chci nějaký dobrý, protože z jednoho měla kamarádka silné průjmy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Nina

No já můžu doporučit lipoxal ten je na hubnutí dobrý. Hodně si ho kamarádky chválí, které s tím hubly.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 jankosi

Jedli jste nějaké dobré silné spalovače tuku nebo nějaké doplňky stravy? Já si nějaké našla na netu a nevím jak vybrat.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bylinky spalování tuků

 Manka

Většina těch nazvů nic mi neřiká, hlavně protože se vůbec na tom nevýznám. Když jsem chtěla zhubnout, šla jsem za doktorem. Nedal předpis, řekl že pilulky na předpis jsou jen pro lidí kteři jsou obezní a já jsem chtěla zhubnout jen 7 kilo, aby lepší se citit a výpadat. Tak doktor doporučil dietu, každodenní běhání a doplněk strávy bez předpisu ako podporu :)

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Karnitin chrom

 Martina

Obdivuji lidi, kteří se rozhodli zbuhnout a dokázali to. Že vydrželi a nevzdali to.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Karnitin chrom

 Anna

No uvidíme, nechvalme dne před večerem. Ale asi to konečně dám protože jsem namotivovaná. A stravu budu dodržovat, ale ne striktně, sem tam zhřeším, tak uvidím.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Karnitin chrom

 Míša

Tak to je úžasné, že to máš v hlavě srovnané a jsi odhodlaná se sebou něco udělat. Uvidíš, že lipoxal ti pomůže a budeš kočka :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Karnitin chrom

 Anna

No já bych chtěla právě i cvičit, abych si pak mohla říct, že jsem pro to udělala maximum co jsem měla možnosti :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Karnitin chrom

 Míša

No myslím, že díky lipoxalu by se to dalo bez problému zvládnout. Pokud se budeš snažit a dáš do toho víc než jen tobolky, tak budou výsledky super :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Anna

Zítra pro něj utíkám, protože chci shodit aspoŇ nějaké faldíky do dovolené v sprnu :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Postava

 Míša

Řekla bych, že patří mezi nejlepší na trhu. Já jsem s lipoxalem spokojená nad míru.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Anna

Já právě chci něco na podporu hlavně. Začala jsem cvičit a jíst docela mě to baví. Ale chci hlavně pálit tuk a potom se zpevnit. Takže na pálení tuku je dobrý?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Postava

 Míša

Za mě určitě produkty od lipoxal.cz, které mi pomohly zhubnout. Postavu si od té doby držím a jsem ráda, že jsem si ho koupila. Opravdu mi pomohl.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 Anna

Poradíte nějaký produkt na hubnutí, ale aby měl hodně látek a nebyl jen jednostranný. Aby mi pomáhal tak nějak celkově.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obethin diskuze

 KarelM.

Já mohu potvrdit, že obethin vážně , alespoň u mně, funguje. Zahnal až chorobné pocity hladu a chuti k jídlu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

L carnitin a antikoncepce

 peta

dobry den, muze mit karnitin nejake nezadouci ucinky na antikoncepci ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hubnutí

 dobreazdrave.cz

Pokud člověk nejí chemické látky v průmyslově vyráběných "potravinách" zejména z hypermarketových řetězců, nepotřebuje k hubnutí další chemikálie a extrakty. Stačí opravdu zdravá strava a zdravý systém.

dobreazdrave.cz/bez-…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella nebezpečí

 Milda

Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS