Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Potraviny, které snižují chuť k jídlu

 


Aktualizováno:

Zdravé hubnutí

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu, mohou být dobrým pomocníkem při hubnutí. Pokud se jedná právě o hubnutí, tak všichni již víme, že jsou potraviny, kterým bychom se měli vyhnout. Zejména se jedná o potraviny, které mají vysoký obsahu tuku, nebo jsou plné cukrů. Jenže někteří lidé si myslí, že jakékoliv množství sacharidů může být špatné a proto vyloučí mnoho potravin, které by jim jinak pomohly udržet hlad déle na uzdě.

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu

Pravdou je, že mnoho druhů potravin může omezit chuť k jídlu, ale to neznamená, že se po nich hubne. Právě umírněnost v jídle je opravdu klíčem ke štíhlé postavě. Mluvíme-li o potravinách, které potlačují hlad, tak hovoříme o potravinách, které mohou zasytit i v menších porcích. Je pravda, že každý příjem potravy odstraní pocit hladu, ale na druhou stranu ne všechny potraviny jsou pro hubnutí dobré. Potraviny potlačující chuť k jídlu, mají vysoký obsah vlákniny a některý druh škrobu. Zejména vláknina umožní cítit dříve pocit nasycení, protože nemůže být strávena. Mezi potraviny zabraňující chuti k jídlu patří potraviny bohaté na vlákninu, jako je ovoce a zelenina, jenže tyto potraviny jsou dost často přehlíženy. Proto, hledáte-li potraviny, které potlačují chuť k jídlu, tak byste měli vybírat brambory, fazole, čočku, hrách a listovou zeleninu.
 

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Nejlepší jídlo proti hladu je bramborový salát

Škrob, který je obsažen v bramborách, potlačuje chuť k jídlu. V bramborech je obsažen přírodní rezistentní škrob, který má podobné účinky jako vláknina. Brambory pomohou cítit se sytě, hlavně vařené a pak ochlazené. Jako neúčinnější, nikoliv nejzdravější, jídlo, které potlačuje hlad, by se dal označit bramborový salát.
 

Extrakt ze šafránu na potlačení hladu

Pokud se snažíme o potlačení hladu přírodní cestou, tak se nevyhneme doplňkům stravy. Doplněk stravy není zrovna jídlo nebo potravina, ale může se i tak jednat o opravdu efektivní potlačení chuti k jídlu. Účinný doplněk stravy je šafránový extrakt, který ovládá hlad jinak a efektivněji, než většina potravin, které potlačují chuť k jídlu. Ukazuje se, že stejné vlastnosti, které u některých lidí dělají šafrán účinným prostředkem při boji s depresí, můžou být zároveň i dobrým způsobem, jak pomoci emocionálním jedlíkům k bezpečnému hubnutí.
 

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jak šafránový extrakt funguje

Šafrán zvyšuje hladinu serotoninu, který pomáhá člověku cítit se lépe a méně jíst, tedy pokud má tato osoba tendenci jíst, hlavně když je vystresovaná nebo v depresi. Je to zcela přirozené, hlavně bezpečné, ne jako jiné doplňky stravy nebo dokonce léky, které potlačují chuť k jídlu. Samotný šafránový extrakt není ideální způsob na hubnutí, ale může výrazně pomoci, když se zkombinuje s pravidelným cvičením a správnou hubnoucí dietou.

Extrakt ze šafránu cena

Tady je vidět, kde se dá koupit nejlevněji šafrán v tabletách extrakt ze šafránu cena.
 

Autor: ©Jakub Vinš

odkaz na článek

. Potraviny, které snižují chuť k jídlu [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Obethin diskuze

 Lenus

Taky u mně zabral :) odnaučí přejídáni a večerní mlsání :) doporučuji :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obethin

 Denis

Vyzkoušel jsem Obethin a funguje!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS