Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Osvědčený recept na chřipku

 


Aktualizováno:

Poradna

Chřipka, provází nás od nepaměti. V reklamách se dozvídáme, že nám proti chřipce pomůže Coldrex nebo Modafen a jako prevence nabízené komerční očkování. Ale jaké máme ještě další možnosti s využitím domácí lékárny? Pojďme se podívat, jaké možnosti se v této oblasti léčby nabízejí v boji se známou chřipkou.

Recept na chřipku

Osvědčených receptů je mnoho, postačí najít ten správný pro vás. Osobně doporučuji při zvýšené teplotě hned neužívat aspirin, paralen ani nic podobného, ale lehnout si do postele s teplým čajem a několik hodin vydržet bez nějakých přípravků. Organismus si tvoří látky proti chřipce, aby pak mohl s nemocí lépe bojovat. Druhým osvědčeným receptem je vypotit se a ještě zpocený vběhnout do mírně teplé sprchy na velmi krátkou dobu. Smyjete tak látky, které váš organismus vyloučil. Pokud by jste tak udělal až uschnete, část látek zůstává na pokožce nebo se opět vstřebá. A do třetice - zvyšte příjem Koenzymu Q10 a doporučuji Echinaceové kapky nebo tablety na cucání.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jak se zbavit chřipky za 3 dny

Účinný lék na chřipku je také česnek a zázvor. Obě dvě tyto potraviny se konzumují v syrovém stavu. Denní dávka tohoto léčebného program proti chřipce je složena z pěti stroužků českého česneku a jedné lžíce strouhaného zázvoru, které se užívají na střídačku během dne v rovnoměrných dávkách. Česnek před užitím oloupejte a rozkrojte ho naplocho tak, abyste mohli z prostředka dobře vydlabat jeho srdíčko, které vyhoďte. Pak stroužek česneku spolkněte. Večer je vhodné vzít 400 mg apoibuprofenu. Samozřejmostí je pitný režim 3 až 5 litrů tekutin denně ve složení 6 dílů vody a 4 díly zeleného čaje. Gigantické dávky Vitamínu C během chřipky již nejsou účinné, vitamín C je prospěšný jen jako prevence před nákazou a to v pravidelných denních dávkách do 1/2 gramu. Během chřipky je vhodné konzumovat jídlo bohaté na bílkoviny a omezit příjem jednoduchých cukrů a potravin s vysokým glykemickým indexem.

odkaz na článek

. Osvědčený recept na chřipku [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Na bolest v krku - čokoláda!

 Leo

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS