Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

MSM na růst vlasů, obočí a řas

 


Aktualizováno:

Doplňky stravy a léky

Methylsulfonylmethan neboli MSM je organická sloučenina síry, která se nachází v rostlinných či živočišných tkáních. MSM je zapotřebí zejména pro zdraví pojivových tkání. MSM je v lidském těle ve vlasech, nehtech a v kůži. V dnešní době je tato sloučenina připravována v laboratořích, jako doplněk stravy. Při používání MSM bylo zjištěno, že zmírňuje bolesti a ztuhlosti u osteoartrózy. MSM je obvykle používáno s glukosaminem a chondroitinem. Léčba a prevence osteoartritidy není jedinou výhodou MSM. Může zde být mnoho dalších zdravotních výhod MSM, mezi které patří i růst vlasů.

Léčebné účinky MSM

Jedná se o doplněk, který je nejčastěji používán k léčbě artritidy, zejména u osteoartrózy a u revmatoidní artritidy. Dále je MSM s oblibou používáno i při těchto onemocněních, jako je osteoporóza, bursitida šlach, svalové křeče, záněty oka, paradontóza, zažívací problémy, astma, alergie, pálení žáhy, bolesti hlavy, migrény, záněty sliznice, strie a vrásky. MSM také může pomoci při problémech s pokožkou, také pomáhá zesílit nehty a vlasy a může být také efektivní při podpoře růstu vlasů. Zdravotní přínosy MSM jsou skutečné, protože tělu dodává přírodní síru a to může hrát zásadní roli v několika důležitých biochemických procesech v těle.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

MSM a vedlejší účinky

Důležitou skutečností, kterou je třeba zmínit je, že MSM může způsobovat akné, což je možný nežádoucí vedlejší účinek, který se může objevit u mnoha lidí při užívání MSM pro růst jejich vlasů. Před používáním potravního doplňku MSM se poraďte se svým lékařem o správném dávkování a o možných kontraindikacích s jinými užívanými léky.

Potraviny, které obsahují síru

Důležité je vědět, že síra se dá doplnit i jinými přírodními zdroji, nejen pomocí MSM. Síra se dá získat z mnoha potravin naší stravy. Potraviny bohaté na síru jsou vaječné žloutky, česnek, cibule, brokolice, květák, ředkev a klíčky. Pro zajištění zdravého růstu vlasů se také musí dodržovat vyvážená strava, také správná úroveň stresu, dostatek spánku v noci za úplné tmy, dostatečný pitný režim a vyhnout se používání chemikálií na vlasy.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Síra v aminokyselinách

Aminokyseliny Methionin a Cystein obsahují síru ve svém postranním uhlovodíkovém řetězci. Někdy je tento aminokyselinový zdroj označován jako bílkovinná síra.

MSM cena

MSM se prodává buď samostatně anebo jako směs s dalšími léčivými látkami. Kvalitní MSM si můžete objednat zde: MSM cena.

Autor: ©Jakub Vinš
Foto: ©Parent Géry

odkaz na článek

. MSM na růst vlasů, obočí a řas [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

UCINKY MSM

 Luki

Pridam clanek od nas z blogu, protoze MSM ma ruzne pozivtivni ucinky a ne pouze na klouby, ale i na pevnost vlasu a nehtu.. Podrobneji o ucincich zde -- www.slimming.cz/msm/

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Alavis msm na klouby diskuze

 alena maresova

zdravim mam artrou 1 stupne v levem kkolenni mohu orosim uzivat Alavis SMS pro kone,i kdyz mam lehci aritmii a beru leky aritmika Propanorm 300 g a vasocardin 1/2 tablety ??, snad by to nemolo vadit dekuji moc za info

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Msm na klouby

 Elena Dvorakova

Je mozne zakoupit i ciste MSM v prasku?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zázvor na rychlejší růst vlasů

 Veronika

Dobrý den.Docela mne zarazilo,že někdo opravdu věří tomu,že zrovna síra podporuje růst vlasů.Měla jsem doma kilové balení v naději,že to opravdu zabere,a žádný zázrak se nekonal,a to ani přes to,že moje strava je vyvážená,a MSM jsem užívala pravidelně.Četla jsem spoustu chvály na MSM proto jsem také objednala,ale pak mne zarazila jedna důležitá věc.Všechny výrobky na rádoby rychlejší růst vlasů slibují zázraky,ale nikde o tom není nic důkazného :)Bohužel za mne určitě ne,ale třeba jsem jen světlá výjimka :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vedlejší účinky

 luk

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pouzivani msm

 Ameenka

Jak se používá msm na rust vlasu jak na klouby?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS