Pivo - tekutá strava pro vaše vlasy
Většina známých vlasových přípravků dává sice vašim vlasům lesk a sílu, kterou potřebujete, ale každodenní používání těchto přípravků zanechává zbytkové usazeniny na vlasech. Vyhoďte takové produkty a používejte jen ty dobré. Doporučuje se jednou za dva týdny vlasy opláchnout kyselým přípravkem (například jablečným octem), který povede ke zdravým vlasovým folikulům. Jako „kyselý oplach“ však může být použito i pivo, které vyhladí vlasové folikuly a zvýší lesk vašich vlasů.
Otevřete pivo a nalijte ho do vlasů, poté můžete vlasy jemně masírovat, ale po masáži musí být pivo důkladně opláchnuto studenou vodou, protože má svou typickou vůni, kterou byste asi neradi na sobě měli před důležitou schůzkou nebo událostí.
Majonéza
Nejčastěji se majonéza používá k přípravě pokrmů nebo sendvičů, ale může být použita i na lámavé a suché vlasy. Nebojte se majonézu používat. Trik, jak na to, je velmi jednoduchý, stačí důkladně vypláchnout majonézu z vlasů po určité době působení. Majonéza má na vlasy velmi silný účinek a její používání vede k hedvábným vlasům.
Naneste tenkou vrstvu majonézy na suché a lámavé vlasy a nechte ji působit po dobu 20 minut, poté ji opláchněte studenou vodou. Po opláchnutí si umyjte vlasy šamponem, který pomáhá s odstraněním zbytků majonézy z vlasů.
Autor: © Jakub Vinš
Foto: © Girls Hair