Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Jak na opruzeniny kůže

 


Aktualizováno:

Zdravá kosmetika

Opruzeniny určitě dobře zná každá maminka, protože dětská pokožka je velice náchylná k opruzeninám. Stačí trochu potu, který se zapaří, čímž vznikne nerovnováha na povrchu kůže. Tato biologická nerovnováha naruší přirozenou obranyschopnost kůže, na které se mohou za těchto podmínek přemnožit různé mikroorganismy, jako jsou bakterie, plísně a kvasinky. Pokožka zčervená, začne svědit a po rozškrábání pálí. Opruzeniny nedělají společnost jen dětem, ale potrápí i mnohé dospělé. Opruzeniny dospělých se objevují například při letních výletech, obvykle známé jako vlk nebo opruzenina pod prsy u dospělých, či jako vyrážka z pocení nebo vyrážka z potu. Recepty, jak léčit opruzení, přinášíme v našem článku.

Na opruzeniny rybí mast, nevoní, ale pomáhá.

Pro mnoho opruzených je nejlepším řešením na opruzeniny biologická léčba pomocí rybího tuku v tubě. Takovým je přípravkem je i mast s názvem Rybilka, která obsahuje 99% vyčištěného rybího tuku. Rybilka je speciální mast určená k ochraně a ošetření jemné pokožky kojenců a batolat. Rybí mast zklidňuje místa, kde je opruzená pokožka. Používá se jako účinná mast na opruzeniny. Dále Rybilka působí preventivně a udržuje pokožku hladkou a vláčnou. Složení rybí masti je jednoduché, čištěný rybí tuk, čištěná voda a stabilizátory. Někdy se prodává i míchaná rybí mast na objednání v lékárnách, která ale nemá tak dlouhou životnost a hůře se s ní pracuje. U některých lidí byl prokázán lepší účinek čerstvě namíchané rybí masti z lékárny, než při léčbě mastí Rybilka. Rybilka mast se dá nahradit i krémem Nivea baby nutri sensitive SOS krém, který okamžitě zklidňuje začervenalou a podrážděnou dětskou pokožku od opruzenin. Nivea SOS krém také, jako Rybilka, obsahuje rybý tuk ve formě omega 6 mastných kyselin a navíc obsahuje ještě i hydratující bambucké máslo. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá rybí mast koupit, jsou zde rybí mast cena. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá krém Nivea SOS koupit, jsou zde Nivea SOS cena.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Řepík lékařský na opruzeniny.

Další alternativou na opruzeniny jsou obklady z odvaru z řepíku lékařského. Na rostlině řepíku lékařského je léčivou částí jeho listy a měkká horní část lodyhy. Řepík se sbírá hned, jak začne kvést, dokud nemá nepříjemná lepkavá semena. Řepík je třeba ihned po sběru, ještě za čerstva, nasekat, neboť rychle tvrdne a později by bylo jeho zpracování omnoho obtížnější. Silný odvar z řepíku si připravíme ze dvou vrchovatých lžic nasekaných listů a nati řepíku, které přelijeme půllitrem vroucí vody a necháme louhovat 20 minut. Pak se směs vody, listů a nati z řepíku přecedí a čistá tekutina je silný odvar z řepíku. V tomto odvaru se namáčí bavlněný kapesníček, který se přikládá na opruzeniny. Tento odvar se dá také kloktat, kdy pomáhá jako účinný lék na nemocné nebo jinak postižené hlasivky. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá řepík koupit, jsou zde řepíkový čaj cena.

Bepanthen, profesionál proti opruzeninám.

Dalším lékem na opruzeniny je Bepanthen mast, která účinně chrání nemluvňata před vznikem opruzenin a umí je i účinně vyléčit. Podobný léčivý účinek se dosáhne i na podrážděné prsní bradavky kojících žen. Bepanten se vyznačuje rychlým hojivým účinkem a díky svému složení je vhodná pro citlivou dětskou pokožku, a to dokonce i u předčasně narozených dětí. Kdo chce pro své miminko profesionálního pomocníka na opruzeniny, ten volí mast Bepanthen. Bepanthen mast neobsahuje žádné dráždivé látky, jako jsou konzervační přísady, parfémy, dezinfekční látky či barviva. Bepanthen lze proto používat i pravidelně, aniž by opruzenému miminku hrozilo jakékoliv riziko. Nejlevnější nabídky a seznam obchodů, kde se dá Bepanthen koupit, jsou zde: Bepanthen cena.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jsou opruzeniny plíseň?

Ano, někdy mohou být opruzeniny způsobeny náhlým přemnožením kvasinek, nebo plísně. Pak se takováto opruzenina léčí jako klasická kožní mykóza. Na tyto opruzeniny pak účinkuje mast Clotrimazol, která je obsažena i v přípravku Imazol krém / pasta. Dále na plíseň na kůži zabírá Censpor krém, Canesten mast a nebo Candibene, či Fungicidin mast.

Dieta na opruzeniny

Tato dieta nezabere na právě vzniklé opruzeniny a také to není dieta na týden. Tato dieta pomůže dlouhodobě omezit výskyt opruzenin a bude fungovat tak dlouho, jak se bude dodržovat. Dieta posiluje kůži a podporuje přirozenou obranyschopnost kůže. Dieta není nijak striktně daná s konkrétními potravinami, takže si každý zvolí potraviny, které mu chotnají. Charakteristickým znakem této diety je rozvržaní potravinového příjmu ve formě podílu sacharidů, bílkovin a tuků.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Co jíst u diety na opruzení:

  1. Sacharidy 3 objemové díly. Upřednostněny budou škroby z obilí, luštěniny, rýže, pohanka, ovoce. Omezeny budou rafinované cukry. U sacharidů platí, že se do stravy zařazují především ráno a kolem oběda. K večeru pak jejich obsah ve stravě výrazně klesá!
  2. Bílkoviny 2 objemové díly. Přednost by mělo dostat libové maso z ryb, dále maso vepřové, koňské a drůbeží. Hovězí maso by mělo být v jídelníčku maximálně jednou krát týdně, protože obsahuje jedovaté transmastné kyseliny, které později způsobují infarkt a mrtvici. Zde řeší otázku, jestli je hovězí maso jedovaté. Bílkoviny se jedí po celý den, ale nejvíce večer a někdy i před spaním, například ve formě syrovátkového protejnového koktejlu.
  3. Tuky 1/2 objemového dílu. Přednost by měly dostat zdravé tuky. To jsou především tuky z ořechů a z ryb z chladných moří. Dále pak je zdravý slunečnicový olej, olivový olej a sójový olej. Tuky by se měly spotřebovávat podobně jako sacharidy, nejvíce ráno, v poledne, a k večeru je spíše omezovat.

Opruzenina fotografie

Červené projevy opruzenin na jejich typických místech, na zadku, pod prsy u dospělých, na faldách u kojenců anebo opruzeniny genitálií, jsou zde: opruzeniny fotografie.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Opruzeniny u kojenců foto

Zde je několik fotek, na kterých jsou vidět nejčastější výskyty opruzenin u kojenců opruzeniny u kojenců foto.

Autor: ©Mgr. Marie Svobodová

odkaz na článek

. Jak na opruzeniny kůže [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Zapařeniny v tříslech u dospělých

 Karla

Na opruzeniny bohužel trpím, hlavně pod prsy v létě :- (Co mi teda hodně pomohlo byl IntimComfort sprej o kterém jsem se dočetla v časáku. Rychle se mi ulevilo, pokožka se zklidnila proto ho nosím neustále u sebe.

Počet odpovědí: 15 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Www granulox sprej lekarny

 Jarda

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Opruzenina co na ní pomáha

 sabinka

Je mi 13 za chvíli mi bude 14 let mám cukrovku opruzeniny mám skoro každý rok nikdy jsme to neřešila ale teťkon jak jsem velká tak mi to už vadí požívám bepanthen chtěla by jsem se zeptat kolikrát denně si to mm mazat a jestli si to nemám mazat krémem na ruce??? a ještě by jsem se chtěla zeptat zmizí to tak do 3 dnů???

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vředy na zadku

 Jirka

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS