Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Vřed na zadku

 


Aktualizováno:

Poradna

Vřed na zadku vzniká jako odpověď na infekční proces probíhající v těle, proto hlavní obranou před jeho rozvinutím, respektive před jeho vznikem je udržování organismu v zdravé kondici dodržováním zásad zdravého životního stylu, to je dostatek kvalitní stravy bohaté na vitamíny a minerály, dostatek fyzické aktivity, vyhýbání se stresu, omezení alkoholu, nekouření, dostatek spánku.

Příčiny

Známky zánětu probíhajícího na hýždi jsou v podstatě čtyři: zčervenání, místní zvýšení teploty, otok, bolest. Může se jednat o vřídek nebo absces. Infekce je do hýždě zavlečena prostřednictvím krve, kam mohou mikroby, pokud je tělo oslabeno, proniknout. Příznaky jsou ale v tomto případě už většinou závažnější, protože se jedná o celkovou infekci organismu (sepsi). Patří sem horečka, třesavka, zimnice, zchvácení, nevolnost, nechutenství a pak mnoho dalších příznaků, které jsou důsledkem selhávání funkce jednotlivých orgánů, které tento zánět vyvolává.

Zde můžete vidět, jak vypadá vřed na zadku.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Léčba

V případě, že již dojde k infekci organismu, je potřeba ji důkladně a důsledně léčit, to znamená příslušnými antibiotiky (v případě, že se jedná o bakteriální infekci) a po dostatečně dlouhou dobu. Pokud dojde k poranění, je nezbytné jej dokonale prohlédnout, vyčistit a posléze také dbát na průběh hojení, to znamená přikládat čisté, nejlépe sterilní krytí rány, udržovat ránu čistou a poraněné místo nezatěžovat činností, aby se hojení nekomplikovalo.

Mast na vřed na zadku

Ke kožnímu podání se doporučuje Višněvského balzám. Tato suspenze se používá také k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchových křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu. Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně. Přiložení tohoto balzámu na gázovém čtverci podporuje dozrání vřídků. Višněvského balzám se většinou používá na noc, přičemž se nanese na gázu, která se přiloží na problematickou část těla.

Autor: © svevi
Foto:
© Werther

odkaz na článek

. Vřed na zadku [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Vředy mezi pulkami a v trislech

 Gabi

Dobry vecer, jsem tehotna 30, tyden.Udelal se mi mezi pulkami prvni jedna takova boule (vred , tvrdy)Na hmat boelstivy, nejde to vymacnout . a ted jich tam tak tri..Ted se mi navic udelalo neco podobneho v trislu jeden mi praskl(hnis)ten druhy te velky tvrdy nejde to ani zmaknout ..Nevite s ceho se mi to udelalo?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vřed na intimnich partijich

 Marie Hosova

Nejprve,jsem mela zanet zubu,cistim kazdy den.vylecila ibalginem.Potom me zacely bolet bedra a nohy cim dal vice.pred ctyrmi dny se mi udelal vred na st.pysku.Oteklo to a zmodralo.Do dvou dnu dalsi ctyri velike a plno malych oko.Bli to.svedi.Horecku,zimnici.Mazale jsem si to BETADINEM Od gynokol.

beru-cipralex,euthirox,zolpiden,nolpaza.

DEKUJI

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bulka na zadku

 Niki

Dobrý den,

Udělala se mi Bulka na zadku. Teď už to mám 3 den. Byla mi dána mast fucidin. Jenže tato mast mi tu bulku praskla a vytekl mi hnis a teď tam mám díru. Můžete mi prosím poradit co s tím? Na chirurgii se mi moc nechce.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vred na zadku

 sendy

Dobrý deň chcela by som sa spitat už vise dva roky mám ten istý problém vred na zadku doktorovy som každé tri týždne stim istým problémom stále mi dáva antibiotiká po troch dňoch mi to praskne a o týždeň to mám znovu

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vřed na zadku

 Iva

Dobrý den potřebují poradit nevíte co to může být ?Vůbec to nebolí a mám to už dlouho děkuji za odpověď

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Podkožny vřet

 katerina

dobrý den chtela sem se zeptát udelal se mi vret na zadku co mam delat prosim..... je nato naka past dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vřed

 sabina

dobry den mam včed nad zadkem mam to hodne nafoukle koupila jsem si Višněvského balzám pouzivam ho asi 2 dny nevite za jak dloho by mnel ucikovat a prasknut vřed prosim o odpoved dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak na vřídek na zadku

 rozalia

Zkuste pijavice, ty jsou na všechno-

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS