Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE

 lída  27.3.2024 16:50

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Odpovědět

Odpověď

Re: co jíst při ředení krve
 Cempírek

Sestavte s maminkou vyvážený týdenní jídelníček z toho co ji chutná a ten pak několik týdnů neměňte. Po prvním týdnu tohoto jídelníčku nechte mamince odebrat krev na zjištění její krevní srážlivosti u lékaře, který ji předepisuje Warfarin. Lékař podle výsledků upraví dávkování Warfarinu. Až se jí jídelníček přejí, tak sestavte nový a celý proces s odběrem krve zopakujte. V jídelníčku zcela vynechte grapefruity a kadeřávek.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Pradaxa
 Jaroslav

Dobrý den!

Mám hlubokožilní trombózu pravé dolní končetiny. Před 16ti léty plicní embolie. Na doporučení lékaře jsem přestal užívat Warfarin a začal s užíváním léku Pradaxa.
Během léčby Warfarinem, jsem měl omezen přísun vitaminu K. Poněvadž mám nadváhu 200cm/134 kg, chci zhubnout, ale nějak se mi to nedaří.
Jak je to u Pradaxy a jaký jídelníček by byl ideální, vzhledem k mému zdr. stavu?

Děkuji za odpověď!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Pradaxa
 Cempírek

Pradaxa narozdíl od Warfarinu nemá žádné interakce s potravinami. Pokud je Pradaxa jediný lék, který užíváte na ředění krve, tak můžete jíst co chcete.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Pradaxa
 123

přidejte do stravy chia seminka goju jablečny ocet a vice se pohybujte jizda na kole chozeni dodržujte pitny režim

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Pradaxa
 Jaroslav

To jste vymyslel sám? Jezdit na kole s nadváhou? To bych si tu prostatu asi rozmačkal. Chia semínka? Kolik? Goja? Co to je? Pitný režim? Ano, vypiju denně cca 3 - 4 litry vody. Více se pohybovat? Souhlasím, chodím pravidelně na delší procházky cca 3 km denně. Jiná pohybová aktivita není možná, jelikož mám silnou srdeční aritmii. Takže opravdu rada nad zlato! Ale i tak děkuji! :-)

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Pradaxa
 Cempírek

Nemáme žádný výzkum, který by jasně řekl, že to můžete užívat dohromady. Některé potraviny a nápoje mohou ovlivnit, za jak dlouho játra metabolizují klopidogrel (účinná látka Trombexu) a způsobit tak jeho předávkování nebo naopak. Zda-li to bude případ i červeného lapacha, či tinktury z hlohu, bude muset zjistit váš lékař. Dohodněte se s ním, aby vám udělal několik laboratorních vyšetření krve v prvních týdnech této doplňkové léčby. Neordinujte si sám žádnou léčbu. Zavedením stentu vás vytáhli hrobníkovi z lopaty, tak spolupracujte s lékařem, abyste se tam znovu rychle nevrátil.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Poliglobulije
 jiří

kterou mam již hodhě let. Pravidelmě chodím co tři měsice, na kontrolu. Použivam GODASAL krevní testy, jsou stále na hraně. Pomuže změna stravy?

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kontraindikace u antikoagulační léčby
 Květa

Je možné u léčby Eliquisem užívat hloh nebo saturejku?Které byliny jsou kontraindikovné při této léčbě na ředění krve? Děkuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Cempírek

Eliquis může reagovat na tyto rostlinné produkty, které mohou zvýšit krvácení (např. kočičí dráp, heřmánek, andělika čínská, česnek, zázvor, ženšen, ginkgo biloba, zelený čaj, grapefruit, pepřovník opojný, třezalka tečkovaná).

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Květa

Cempírek- moc děkuji za radu.Prosím nevíte ještě zda mohu Eliguis,který beru pro fibrilaci síní 2 x denně 5 mg nahradit jednu dávku ginko bilobou a ponechat jen eliguis večer?Doktoři mi z podávání léků udělali guláš a nemohu se v tom už vyznat.Chci přejít na přírodní léčbu.Je nějaké nebezpečí když se podávají menší dávky digoxinu a chci si vzít doplněk -hloh,jmelí,česnek?Děkuji Květa

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Cempírek

Podívejte se, je to jednoduché, kdyby byla bylinková léčba stejně dobrá, jako je ta medikamentózní, tak dnes nevyrábíme tato léčiva, ale dál léčíme bylinkami. Eliquis je nový lék na ředění krve, který má skvělé vlastnosti oproti běžně používanému Warfarinu. Buďte ráda, že jste se dožila doby, ve které je k dispozici Eliquis. Umožní vám žít déle s menšími riziky. V situaci, kdy jste zmatená z množství a skladby svých léků, bude nejlepší, když si vezmete obaly všech léků, které máte užívat a zastavíte se u svého obvodního lékaře, aby mohl zrevidovat váš léčebný program a vysvětlit vám, proč je důležité ten který lék užívat. Když budete experimentovat s přírodními léčivy na vlastní pěst, tak si akorát tak zaděláte na pěkný průšvih, ze kterého se pak taky nemusíte vůbec vyhrabat.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Květa

Díky za radu.Je ale známo, že přírodní léčba mnohokráte uzdravila,kdežto chemické léky přivedly do hrobu.Ale farmaceutické firmy tlačí na lékaře aby léky předepisovali i tam, kde je to zbytečné.Říkáte abych se poradila s lékařem.Včera jsem se v nemocnici radila se 4, každý měl jiný názor a to docela opačný.Místo na kardiologii jsem si připadala jako v Bohnicích.Dozvěděla jsem se že mám zvětšenou komoru ale v závěru napsáno obě komory normální velikosti.Dobré!Minulé pondělí jsem měla normální všechny 3 chlpopně, včera jednu významně zvětšenou- za pár dní?Mám brát propafenol 4 x denně, jiný lékař řekl že mi tím vyvolají srdeční selhání, dostala jsem digoxin ten mi pak snížili ještě týž den,mám výraznou hypotenzi a dostala jsem betalok zok.Tak vítejte v pomateném systému.Já toho mám dost.Potřebuji odstaranit fibrilaci síní vzniklou po těchto lécích,předtím normální sinusový rytmus, normální křivka EKG.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Cempírek

Musíte do svého léčebného plánu zainteresovat jen jednoho lékaře, který má k vám osobitý přístup a může tak cítit odpovědnost za svá rozhodnutí a tím by měl být nejlépe praktický lékař. Nyní to vypadá tak, že se snažíte o svém zdravotním stavu zjistit všechno možné, ale jste stále laik a díky tomu nedokážete správně vyhodnotit různé odborné termíny a souvislosti. Zkuste v tomto ohledu trochu zvolnit, více se soustřeďte na svůj osobní život, snažte se co nejlépe prožít každý den a svou zdravotní péči přenechte lékařům. Důvěřujte lékaři a pečlivě dodržujte poskytnutou léčbu. Tím se vám uleví, nebudete zkoumat co a proč a v klidu si dožijete svůj čas, který na tomto světě máme každý omezený.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kontraindikace u antikoagulační léčby
 Květa

Pane doktore, bohužel nejsem laik, jen nejsem kardiolog,mám jiný obor.Jinak ale děkuji za zájem i rady.Květa

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: co jíst při ředení krve
 Jaroslav

Je velmi důležité vědět, jaké léky (Warfarin, Pradaxa, Xarelto, atd.) na ředění krve Vaše maminka užívá. Proto na Vaši otázku není odpověď jednoznačná.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Pradxa
 Petr Kymla

Pradaxa stejně jako ostatní léky se nesnáší s alkoholem. Jaký vliv by měl účinek jednoho piva po obědě ?

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ředění krve
 Daniela

Chcem sa spytat aky rozdiel je co sa tyka protilieku medzi Pradaxa a Xarelto vela som čitala že na Xarelto nie je protiliek,tak čo v takom pripade že mi napr praskne žalud.vred byvam dost daleko od nemocnice a pochybujem že rychla zdavotna pomoc mi može niečo podat na zastavenie krvácania,beriem xarelto už 4 rok ,ale to že nie je žiadny protiliek ma desí.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ředění krve
 Miroslav

Dobrý den.Prosím o Váš názor .Jsem po zavedení stentu do věnčité tepny a byl mi naordinován dlouhodobě lék Trombex 75 mg společně s Godasalem.Po půlroční léčbě mi byl vysazen Godasal a nadále užívám Trombex a lék na statiny LESCOL40mg .Mám tímto dotaz, zda mohu pít k Trombexu čaj Červené Lapacho a tinkturu hlohu na posílení srdce.Děkuji za informaci Pavlík

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ředění krve
 Jana Racova

Dobrý pane doktore chtěla bych se zeptat jestli je nějaká bylinka,ovoce, cokoli co by zredilo krevní sražení, má sestra žije v Anglii a nic ji nepomáhá , doktoři jí řekli že za 3 měsíce ji uříznou mohu,je možné pro to něco udělat aby se ta noha a její život zachránil? Přeci musí něco existovat nechci se zdát bez boje děkuji za odpověď

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ředění krve xarelto
 Neubauer

Beru xareltu jednu denně ráno můžu konzumovat kedlubny a jakou zeleninu ne.Dekuji za odpověď Neubauer

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Ředění krve xarelto
 Cempírek

Lék Xarelto nevyžaduje žádnou dietu. Když užíváte Xarelto, tak můžete jíst vše, dle libosti. Pozor si dejte pouze na grapefruit. Když sníte grapefruit nebo vypijete šťávu z tohoto plodu, množství rivaroxabanu ve vaší krvi se může zvýšit a způsobit více komplikací, než se očekává, včetně krvácení z dásní, krvácení z nosu, neobvyklých modřin a tmavé stolice. Všichni, kdo užívají Xarelto, by se měli vyvarovat konzumace grapefruitu nebo pití grapefruitové šťávy.
Další poslední omezení, které souvisí s užíváním Xarelta spočívá v omezení spektra výběru léků proti bolesti, které se prodávají volně bez předpisu. Společné s Xareltem lze proti bolesti užívat pouze paracetamol (například Paralen). Pokud paracetamol nedostačuje a bolest neustoupí, tak s Xareltem pak již jedině léky proti bolesti na předpis.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Ředění krve

 Jana

Užívám Xalerto.Mohu používat Olfen gel na artrozu kolene _
Děkuji zaodpověď.Mencáková

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis a cbd olej, můžou se užívat současně

 Radka

beru eliquis 2x 1/2 5 mg,můžu brát cbd olej

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Voltaren na redeni krve

 lenka

Jsem po mozkové příhodě. Lékařka mi předepsala volfaren na ředění krve.
stále chodím na odběry.za posledních 6 neděl jsem byla 4x v nemocnici.
Tam mi dávali kapačky. Není mi po něm dobře a začali mi padat vlasy.Je možné mi napsat jiné prášky na ředění krve? Děkuji předem za odpověď.
S pozdravem Lenka

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Xarelto

 Pavlína

Beru antikoncepci Lindenette a ředím si krev lékem Xarelto 20mg. Nyní jsem neodstala menstruaci. Je možné , že lék Xarelto nějak ovlivňuje menstuaci? Minulý měsíc jsem ji měla jen jeden den a to hodně slabě,,děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Trombex a ženšen

 Světlana Svačinová

Dobry den , prosim muze se uzivat ženšenovy čaj s Trombexem?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Clexane a zpoždění menstruace

 Michaela

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jestli může mít clexane vliv na zpoždění menstruace.V termínu užívání Clexanu jsem měla menstruaci dostat a nedostavila se ani téměr po 20 dnech po termínu a cca. po 14 dnech,co jsem si Clexane přestala píchat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis a alkohol

 jana

Dobrý den.

Mám Trombózu a od 21.11 2016 beru ELIQUIS. Po celou dobu léčby mě svědí pokožka těla a myslím, že se mi jakoby zvětšili (nalili) pihy. Občas se stane, že si nějakou seškrábnu a to samozřejmě chvilku krvácí.
Je možné, že to způsobuje tento lék?

Děkuji za odpověď.

Jana A.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis a alkohol

 Zdena Pešková

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Počet odpovědí: 41 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS