Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Alergie na kupované potraviny

 


Aktualizováno:

Poradna

Dotaz: Dobrý den, několik let trpím alergií na pyl a některé druhy ovoce a zeleniny. Například jablka nemůžu vůbec. Toto léto jsem zjistil, že pokud sním „divé“ jabko, které si odtrhnu třeba na procházce, nebo také třešně, tak se alergie vůbec neprojeví. Můžete mi ríct, jak je to možné? Když jsem o tom říkal primáři alergoologického oddělení nejmenované kliniky v Praze, tak mi řekl, že je to divné, a už se o to dál nezajímal.

Alergie na potraviny 

Dobrý den, je všeobecně známé, že domácí potraviny jsou hodnotnější, než zakoupené v obchodě. Navíc potraviny dovážené jsou chemicky ošetřované, proto jsou také i velmi krásné a netrpí žádnou „kosmeticku“ vadou. To je možná důvod, proč se projevuje Vaše alergie na zakoupené potraviny a naopak, na potraviny domácí výroby alergii nemáte. V zásadě totiž platí, že v „zdravém“ ovocí se najde nejaký ten červík, který vlastné k přírodě patří a je její součástí. V chemicky ošetřených potravinách nic takového nenajdete. Na druhou stranu je příjemné zjištění, že můžete jíst i to, o čem jste byl přesvědčen, že do konce života už nemůžete. Dle mého osobního názoru by se tím výše postavení měli zabývat, protože takto budeme mít alergiků víc a víc.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Alergie na kupované potraviny

 Daniela

Pozrite si na internete čo sú to FODMAP čiže Fermentovateľné Oligosacharidy, Disacharidy, Monosacharidy A Polyoly. Existuje dieta tzv potraviny s nízkym obsahom FODMAP, ktorá Vám uľahčí zistiť, ktoré potraviny vám najviac škodia. Mám s tým vlastné skúsenosti a veľmi mi to pomohlo. Prípadne si pozrite trávenie cukrov, napríklad zadajte do Google - Sacharidy: Delenie, zdroje, trávenie, funkcie v tele a optimálny príjem. Dúfam, že Vám to pomôže.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata

Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS