Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Nejlepší zubní pasty

 


Aktualizováno:

Zuby

Zubní pasta je pasta nebo gel používající se pro zlepšení estetického vzhledu a zdraví zubů. Bývá používána k čištění zubů společně se zubním kartáčkem. Lidé si mylně myslí, že pasta na zuby napomáhá hygieně ústní dutiny tím, že odstraňuje zubní plak, zubní kámen a kousky jídla ze zubů (a jazyka). Tuto funkci obstarává – mechanicky – kartáček. Pasta však může potlačit, omezit nebo zakrýt zápach z úst. Převážná většina lidí v rozvinutých zemích používá zubní kartáček a pastu několikrát denně.

Testované produkty hodnocení

Testované produkty byly hodnocené mimo jiné také na základě profylaxe zubního kazu, což je ochranné opatření, uskutečňované až v době možnosti bezprostředního ohrožení jedince nebo skupiny osob určitou chorobou, patologickým stavem nebo úrazem (za profylaxi lze např. považovat místní aplikaci fluoridů na povrch již prořezaných zubů formou výplachů, prostřednictví fluoridovaných zubních past, laků, gelů ap.).

Dalším kritériem bylo obrušování, některé zubní pasty mohou způsobovat obrušování zubní skloviny, která chrání zuby 24 hodin denně. Zubní sklovina nemá žádné živé buňky, a proto tělo nedokáže porušenou nebo prasklou zubní sklovinu opravit.

Kategorie v tomto smyslu znamená, zda se jedná o klasickou zubní pastu v tubě, nebo o jinou variantu, která zde nebyla použita.

Použití den a noc je posuzované měřítko uvedené výrobcem.

Citlivé zuby vznikají na základě eroze zubní skloviny. Citlivost se u jedinců projevuje při požití některých potravin, jako jsou sladkosti, teplé nebo studené potraviny. Tyto způsobují bodavou bolest v rané fázi eroze zubní skloviny.

Aronal forte

Profylaxe zubního kazu je dostatečná (30 %), obrušování hodnoceno jako střední, použití pro den a noc, ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Aronal forte.Testované produkty hodnocení

blend-a-med complete plus extra svěží

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako vysoké, kategorie klasická, není určeno pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku blend-a-med complete plus extra svěží.

blend-a-med Medic nacht

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako vysoké, kategorie klasická, použití pro den a noc, ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku blend-a-med Medic nacht.

blend-a-med Medic weiss

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, použití pro den a noc, ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku blend-a-med Medic weiss.

Colgate Fresh Gel

Profylaxe zubního kazu je dostatečná (70 %), obrušování je hodnoceno jako střední, kategorie klasická, není určeno pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Colgate Fresh Gel.

Colgate Total

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, kategorie klasická, není určeno pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Colgate Total.

Elmex prevence proti zubnímu kazu

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, použití pro den a noc, ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Elmex prevence proti zubnímu kazu.

Elmex Sensitive

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako nízké, pasta určena pro citlivé zuby. Absence klasické kategorie použití a použití den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Elmex Sensitive.

Lavera Basis sensitiv zubní krém mátový

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, kategorie klasická, ne pro citlivé zuby, ne pro den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Lavera Basis sensitiv zubní krém mátový.

Odol Med 3 40 plus

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako nízké, kategorie klasická, ne pro citlivé zuby a ne pro den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Odol Med 3 40 plus.

Odol Med 3 Extreme + mírné bělení

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako nízké, kategorie klasická, ne pro citlivé zuby a ne pro den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Odol Med 3 Extreme + mírné bělení.

Odol Med 3 Original

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, kategorie klasická, ne pro citlivé zuby a ne pro den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Odol Med 3 Original.

Sensodyne F

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, určeno pro citlivé zuby, ne použití klasické a ne na noc a den.

Zde můžete vidět cenu výrobku Sensodyne F.

Sensodyne Proschmelz (posilující sklovinu)

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, určeno pro citlivé zuby, ne kategorie klasická a ne na noc a den.

Zde můžete vidět cenu výrobku Sensodyne Proschmelz (posilující sklovinu).

Signal Optimal 4 

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, kategorie klasická, ne kategorie den a noc a ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Signal Optimal 4.

Signal prevence proti zubnímu kazu

Profylaxe zubního kazu je jen dobrá (70 %), obrušování hodnoceno jako střední, kategorie klasická, ne kategorie den a noc a není určeno pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Signal prevence proti zubnímu kazu.

Theramed 2in1 

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako nízké, kategorie klasická, ne kategorie den a noc a ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Theramed 2in1.

Theramed 2in1 Original

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako nízké, kategorie klasická, ne kategorie den a noc a ne pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu výrobku Theramed 2in1 Original.

Theramed S. O. S. Sensitive

Profylaxe zubního kazu je velmi dobrá (90 %), obrušování hodnoceno jako střední, určeno pro citlivé zuby. Absence klasické kategorie použití a použití den a noc.

Zde můžete vidět cenu výrobku Theramed S. O. S. Sensitive.

Autor: © svevi
Foto:
© Hella

odkaz na článek

. Nejlepší zubní pasty [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS