Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Jablečný ocet na otoky

 


Aktualizováno:

Poradna

Jablečný ocet se obvykle používá při přípravě studené kuchyně, nejčastěji jako vynikající ingredience nízkokalorické zálivky. Ale má i jiné využití, neboť pomáhá při léčbě hemoroidů, příznivě působí na sluncem spálenou kůži a především dokáže snížit otok. Pokud však již máte otok, který omezuje správnou pohyblivost kloubů, navštivte ihned svého lékaře, který zjistí příčinu a zvolí vhodnou léčbu tohoto problému.

Léčivé účinky jablečného octa

Jablečný ocet se používá k léčbě akné, pálení žáhy, spálení sluncem, průjmu a infekce. V domácí léčbě má jeho používání tisíciletou tradici, která sahá až do dob Babyloňanů. Jablečný ocet patří mezi takzvané všeléky, má dokonce vliv na regulaci krevního cukru a srdeční choroby.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jablečný ocet na spálenou kůži

Jestliže jste si na sluníčku spálili kůži, může vám pomoci jablečný ocet. Směs jablečného octa a vody lze využít nejen na tento problém, ale také ke snížení zánětu, otoku, či dokonce k tomu, abyste si pomohli od bolesti. Léčbu jablečným octem je možno opakovat tak často, jak je třeba.

Jablečný ocet na otoky kotníků

Otoky na ramenou a kotnících jsou nepříjemné a bolestivé, ale i v tomto případě můžeme využít jablečný ocet, konkrétně zábaly z něj. Stačí jen namočit ručník v teplé vodě a jablečném octu a následně zabalit oteklé místo na několik minut. Ke zmírnění otoku vyzkoušejte i střídat teplé zábaly se studenými.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jablečný ocet na hemoroidy

Otoky způsobené hemoroidy bývají velmi nepříjemné a často jsou provázené svěděním. Nanášením jablečného octa přímo na hemoroidy můžete snížit otok i vzniklý zánět. Pokud je samotný jablečný ocet příliš silný (štípe, pálí), zřeďte ho přiměřeně vodou. Tento proces opakujte několikrát denně, dle potřeby.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Brücke-Osteuropa

odkaz na článek

. Jablečný ocet na otoky [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Lze použít anopirin jako oblad na otoky

 Šimon

co použít na otok mimo octanu hlinitého.kousl mě pejsek do kloubu prstu. lze použít na obklad otoku anopirin 100mg.1rok prošlá záruka.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hemoroidy léčba

 Ivona

Jablečný ocet, pohanka, dubová kúra - to jsou sice přírodní postupy, které vám pomohou s léčbou hemeroidů, tak jako mne, ale nevyléčí vás. Pouze vám pomůžou od bolesti. Mně vyléčil přípravek anurex, který mi v kombinaci v dubovou kúrou pomohl od hemeroidů. Koupila jsem na www.anurex.cz. Nerada dělám něčemu reklamu, ale tomuhle jsem velmi vděčná.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS