Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Indulona na růži

 


Aktualizováno:

Poradna

Dotaz: Já jsem se chtěla zeptat na způsoby léčení chronické růže u 80tileté pacientky s tím, že ta růže, má ji na obou nohách, velice to mokvá, je to pravděpodobně i bolestivé, ale léčí to pouze modrou Indulonou, protože ostatní masti prý bolí, že to pálí. Je to normální, nebo je nějaký jiný způsob léčby?

Co je a co není růže

Tak jak vy uvádíte, že se jedná o mokvavé projevy na dolních končetinách, tak to není projev růže. Růže (Erysipelas) je bakteriální onemocnění, které vlastně způsobuje bakterie z rodu streptokoků Streptococcus pyogenes, která může způsobovat i angínu, revmatickou horečku či impetigo. Tento streptokok je schopen proniknout narušenou kožní bariérou a v podstatě dochází k tomu, že tato bakterie vyvolává zánět podkoží.


výběr z naší tvorby
pokračování článku

Růže příznaky 

Růže je onemocnění, které je doprovázeno celkovými příznaky, kdy vlastně v počátečních dnech tohoto onemocnění, třeba 1 až 2 dny, tak se pacient cítí unavený, malátný, má febrilie - horečky, velmi často je tady 38* až 39* C a teprve až třeba za 1 až 2 dny dochází k zrudnutí vlastně té postižené kůže. Velmi často se onemocnění růží vyskytuje například na bércích. Růže se může vyskytnout třeba i v obličeji nebo na nose. Kromě toho, že růže může způsobit začervenání pokožky, tak může být i růže silnější a může při ní docházet třeba ke vzniku puchýřů a někdy může i po zhojené růži, když se tyto puchýře odhojí, tak tam může vzniknout i drobný defekt, který se pak samozřejmě také časem zhojí.

Léčba růže

V dnešní době se toto onemocnění růží dá zhruba po 7 až 10-ti denní léčbě vyléčit, pokud nenastanou žádné komplikace. Růže se běžně léčí antibiotiky a z toho co vy uvádíte, tak se domnívám, že postižená pacientka netrpí růží, že tam může mít prostě například nějaké mokvající exémy, nevím, nevidím ji, ale pokud tam nebyly celkové příznaky, jako vysoká teplota, únava, malátnost, často i zvracení nebo pocit na zvracení, tak se pravděpodobně tady o růži nejedná a proto může být modrá Indulona účinná. Na růži ovšem modrá Indulona bohužel nepomůže. Ve vašem případě bude asi lepší navštívit lékaře a poradit se s ním. Indulona je v domácnosti známá spíše jako domácí lubrikant tam, kde není třeba používat kondomy.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Bylinky na léčbu růže

Na léčbu růže se nejlépe hodí silný odvar z rostliny s názvem sléz lesní. Ze slézu lesního se použijí jak listy, tak i květ v sušeném nebo i čerstvém stavu. Do odvaru se pak namáčejí obklady, které se přikládají na růží postižená místa.

odkaz na článek

. Indulona na růži [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Nemoc růže

 Marie

Dobrý den
prosím o radu jak se řeší prostředí, ve kterém se vyskytne nemoc růže (hlavně postel a osobní věci
nemocného), jestli je nutná desinfekce a jakým způsobem.
Děkuji předem za odpověď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odléčená růže

 Hana Lorencová

Dobrý den, Před čtyřmi dny jsem dobrala ATB na růži nanoze. Kontrola u lékaře v pořádku.
Nyní kůže opět červená a pobolívá.
Za pět dnů mám odjet do Podhájské. Bojím se co udělá teplá termální voda.
Prosím o radu co vzít sebou. Mám i mazání namíchané v lekárně a měsíčkovou mast.
Předem děkuji a přeji krásný den

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Onemocnění zvané růže

 Josef Trávníček

Prosím o zaslání zprávy zda se dá na začervenalá místa při onemocnění zvané růže postižené místo potřít měsíčkovou indulonou.

Za odpověď děkuje
Josef Trávníček

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoc růže

 kopalová

Prosím mám přítelkyni, ktrerá má nemoc růže a mám s ní jet na dovolenou (byla v nemocnici 14 dnů)a už se léčí doma týden a máme jet 28.6. bude to ještě nakažlivý a má mít svůj ručník?
Prosím sdělte mně je 85 let

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS