Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Domácí čokoládový zábal

Všichni jsme již slyšeli o kosmetických zábalech rukou a nohou, ale co si takhle udělat domácí zábal z čokolády? Čokoládové zábaly těla jsou všem pro vztek, protože jsou drahé hlavně z jednoho důvodu, jelikož jsou poskytovány jen v lázních a wellness centrech. Naštěstí máme recept, pomocí kterého si můžete provést skvělý čokoládový zábal doma za pomoci několika základních surovin a to za zlomek wellness ceny.

Suroviny na domácí čokoládový zábal

  • 5 čerstvých jahod, 
  • 150 gramů hořké čokolády (kousky), 
  • 85 ml medu,
  • 125 ml šampaňského.

 

Recept na domácí čokoládový zábal

Začněte tím, že si opatrně a pomalu roztavíte čokoládu na sporáku nebo v mikrovlnné troubě. Rozmixujete jahody, med a šampaňské, dokud nevytvoří hladkou hmotu. Pak za stálého mixování do této hmoty přidáváte čokoládu. Výsledkem musí být spojení čokolády a jahodového pyré a vytvoření pasty.
 

Postup domácího čokoládového zábalu

Před tím, než půjdete do vany nebo sprchy, tak si odrhněte starou kůži nějakým kartáčem nebo rejžákem. Toto odrhnutí pomáhá tomu, aby nanesený čokoládový zábal mohl lépe odstranit odumřelé kožní buňky a mohl hlouběji proniknout do pokožky. Naneste čokoládovou pastu pomocí štětečku. Měli byste použít pastu po celém těle a zastavit se až u krku. Pak nechte pastu působit po dobu 15 minut a v případě potřeby postříkejte vodou, aby se udržela pokožka i zábal stále vlhké. Pokud je pasta vlhká, bude snadnější její odstranění. Odstraňte zábal teplou sprchou a pomocí hydratačního prostředku, dle svého výběru namažte po sprchování svou pokožku. Tento zábal je nejen dobrý způsob, jak se sami léčit doma, ale je také velmi přínosný pro vaši pokožku. Pokud jste trochu znepokojeni vysokým obsahem kalorií ve své oblíbené čokoládě, tak ji raději použijte jako součást svého domácího zábalu, protože kalorická čokoláda pak obohatí vaše boky jen zvenčí.
 

Autor: ©Jakub Vinš

Foto: ©André Karwath aka

odkaz na článek

. Domácí čokoládový zábal [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis
Jméno
E-mail
Komentář

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

Připojit fotku

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

ODBORNÁ ZPŮSOBILOST

Článek byl zkontrolován zdravotní sestrou Mgr. Světluší Vinšovou.

Napsal Bc. Jakub Vinš

Tento nástroj neposkytuje zdravotní poradenství. Viz další informace.

Lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU