Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Domácí bělení zubů

 


Aktualizováno:

Zuby

Taky někdy spekulujete nad tím, jak mít zdarma bělejší zuby? Nevyhazujte peníze za drahé bělení zubů, protože můžete získat ty samé výsledky téměř zdarma. Bílé zuby můžete mít z věcí, které jsou pravděpodobně ve vaší kredenci či lékárničce. Neobtěžujte se s bělícím gelem, který budete muset nechat na zubech. Neutrácejte za drahé ústní vody, protože veškeré věci, které potřebujete, máte ve své domácnosti. A mějte na paměti, že je to zdarma.

Na bílé zuby stačí soda a kysličník

Vše, co potřebujete pro bělení zubů, jsou jednoduché výrobky pro domácnost. Podívejte se v kuchyni do skříně, zda máte jedlou sodu, pokud ano, tak dáte 2 lžičky jedlé sody do mističky nebo šálku. Následně se podívejte, jestli máte v lékárničce peroxid vodíku.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Domácí bělící pasta na zuby

Dáte 2 nebo 3 lžičky peroxidu vodíku do jedlé sody, čímž vám vznikne pasta. Chvíli to trvá, protože se to musíte nejdříve naučit, takže způsob pokus omyl. Ujistěte se, zda je to stejná konzistence jakou má zubní pasta. Pokud chcete, můžete přidat trochu máty nebo tresti či aroma určené k aromatizaci nebo dokonce i malý kousek zubní pasty. Záleží na vás, jestli si budete chtít upravit chuť, pro lepší použití.

Bělení zubů domácí pastou

Čištění zubů s domácí pastou je jednoduché, musíte ji na zuby rozetřít a nechat ji na zubech působit po dobu 2 minut. Tato domácí pasta se nesmí polykat!

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Co dělat po použití domácí bělící pasty na zuby?

Po dokončení čištění se svou domácí pastou si opět vyčistěte zuby běžnou zubní pastou, která zbaví ústa nepříjemné chuti a zároveň zbaví ústní dutinu od roztoku peroxidu. Budete udiveni, jak bílé a světlé zuby budete mít. Mnoho kuřáků a těžkých pijáků kávy používá tento malý domácí trik se svou pastou. Jedná se o domácí lék podle rad našich babiček.

Domácí bělení zubů nežádoucí vedlejší účinky

Jestli chcete zkusit toto bělidlo, tak si pamatujte, že pokud máte otevřené rány v dutině ústní, zánět dásní nebo jiné onemocnění dásní, mohou na krátkou dobu vaše dásně vypadat bíle. Také toto bělidlo nemusí být ideální pro úplně každého. Jestli se vám při bělení nebude něco zdát, tak se poraďte se svým lékařem nebo stomatologem, který vám může pomoci zvolit jiné alternativy bělení.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jak často provádět domácí bělení zubů?

Záleží na vás, ale nejčastěji se může toto čištění provádět jednou týdně. Obvyklá doba je měsíčně nebo kdykoliv se vám to bude hodit.

Seznam věcí na domácí bělení zubů

  • 3 čajové lžičky peroxidu vodíku,
  • 2 čajové lžičky jedlé sody,
  • volitelné – malé množství zubní pasty nebo mátové příchuti.
výběr z naší tvorby
pokračování článku

Bělení zubů hypermanganem

Na bělení zubů je možné použít i hypermangan, ale jeho použití může být trochu nebezpečné. Chcete-li se dozvědět více, o bělení zubů hypermanganem, podívejte se na náš článek o moderních způsobech použití hypermanganu.

odkaz na článek

. Domácí bělení zubů [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Domácí bělení zubů

 Jarmila

Zdravím všechny,bělila jsem si zuby doma White Pearl-modrým-v balení byly 2 bělící pasty a cena byla kolem 600,-Kč.Už je to asi 6 let a tak jsem chtěla bělost zubů zase trošku obnovit,koupila jsem tentokrát červené balení White Pearl(protože modré jsem nesehnala)a ejhle!oni se naučili,jak zákazníky "ošulit"protože místo dvou bělících past je tam jen jedna,pak tzv,startovací gel-což mi přijde jako obyčejná pasta a pak nějaký tzv.aktivační gel-což je obyčejný peroxid vodíku....to za stejnou cenu.Výsledný efekt je mnohem slabší-pochopitelně s polovičním množstvím,proto radím,když už- ptejte se po modrém balení a červené ať si narvou do špic!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bělení zubů savo

 Jarmila

Chtěla jsem s vámi podělit o zkušenosti s bělením zubů pomocí sava. Jsem už stará a mám kompletní zubní náhradu, která mi po čase používání zažloutla. Skusila jsem jedlou sodu, ale protézu mi to nevybělilo. Až když jsem pomocí kartáčku a sava zuby na protéze pěkně vyčistila, tak se úplně celá rozzářila. Po čištění protézy savem je nutné zuby opláchnout pod tekoucí vodou a vyčistit ještě jednou citronovou šťávou. Tím se zneutralizují zbytky sava na protéze a nedostane se tak nic do pusy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí bělení zubů diskuze

 Elen

Ahoj, no já jsem si vždycky bělila zuby i pomocí citronu a soli. Co se týče domácího bělení, hodně jsem experimentovala, ale trochu jsem si zničila zubní sklovinu. Teď jsem si nechala vybělit zuby od své lékařky www.schwarzdent.cz/n… A je to úplně něco jiného. Člověk si za to sice připlatí, ale zuby jsou bílé jako perličky.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jedlá soda škodí

 julie

Můžu domácí bělení zubů používat i na umělý chrup - můstek?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Krémy na bělení kůže

 Lukáš

Dobrá den, chci se zeptat jestli je to opravdu odzkoušené a zda zuby něco neutrpí jako třeba drolení, vypadávání atd pří častém bělení, a za jak dlouho uvidím výsledky ? uvidím je opravdu hned po vybělení ? děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS