Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Slabé chemlonové vlasy

 


Aktualizováno:

Poradna

Prosím o radu. Začaly se mi cuchat vlasy od kořínků, jakmile si je pročešu od kořínků vlasů, tak za chvíli je mám znovu střapaté, vypadá to jako chemlon. Poraďte mi prosím co na chemlonové vlasy. Donedávna jsem s tím problém neměla, myslím, že mám vlasy zničené od barvení, před dvěma měsíci mi nechytla správně barva, jak jsem chtěla, tak jsem si to musela dát na druhý den znovu nabarvit. Zřejmě to už byla na vlasy velká zátěž. Teď na vlasy používám balzám pro poškozené vlasy, nepomáhá, balzám si po umytí nesmývám.

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jak na chemlonové vlasy

Chemlonové vlasy se již opravit nedají. Pro úplné odstranění chemlonových vlasů je třeba počkat, až vlasy odrostou a budou nahrazeny novými. Tento proces můžete urychlit, když vlasy ostříháte hodně nakrátko. Pokud nechcete měnit svůj účes, tak je možné chemlonové vlasy maskovat, aby nebyly tak nápadné. Jde to udělat vhodným stylem účesu, při kterém se dají vlasy utáhnout gelem na vlasy, například sčesat dozadu nebo ulíznout gelem na patku a podobně. Žehlení vlasů, různá chemická narovnávání nebo trvalá jsou již marnou snahou a povedou jen ke zhoršení celkového stavu chemlonových vlasů.
 

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Noční oživovací kůra na slabé chemlonové vlasy

Na tuto péči budete potřebovat kulatý modrý krém NIVEA, který se dá běžně koupit v kterékoliv drogérii. Tímto krémem před spaním důkladně promastíme všechny vlasy od kořínků až po konečky. Pak vlasy upravte do kompaktního stavu a překryjte je igelitovým sáčkem. Sáček vhodně zajistěte proti uvolnění, aby se vám ve spánku nesvlékl. Ráno pak igelit sundejte a vlasy nemyjte, jen opatrně pročešte a uvidíte ten bezvadný účinek, který popište v diskusi pod článkem. 

Foto: ©Rob Lavinsky

odkaz na článek

. Slabé chemlonové vlasy [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Slabá trvala na vlnité vlasy

 Miroslav

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pozkozene nevirazne vlasy

 mirka

dobry den mam stesne malo vlasu jsou takovi slaby roztrepany proste hrozny co mam delat poradtemi ma dlouhe vlasy a jsou nevirazne dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

 Simiska

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS