Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  

Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

 


Aktualizováno:

Zdravá kosmetika

Barvení vlasů patří mezi nejjednodušší způsoby, jak změnit svůj vzhled a vyjádřit tak sám sebe. Pokud máte nutkání stávající „umělou“ barvu na svých vlasech ztmavit do přírodně hnědé barvy, tak se podívejte do kuchyně a najděte kakao, se kterým můžete obarvit vlasy dle svých představ. Kakao nejen přirozeně ztmaví vaše vlasy, ale dodá jim i nádhernou vůni, a navíc nedráždí pokožku hlavy.

Potřebné suroviny

Budete potřebovat celou řadu surovin, které najdete ve spíži, kakao, které dodá vašim vlasům čokoládovou barvu a bude držet na vlasových stvolech, dále obyčejný neslazený jogurt, med a jablečný ocet.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Příprava barvy na vlasy

Smíchejte stejné množství kakaového prášku a jogurtu, obvykle stačí ½ hrnku pro průměrného dospělého člověka, ale pokud máte hodně dlouhé vlasy, budete potřebovat větší množství. Přidejte polévkovou lžíci medu a octa. Ze směsi by měla vzniknout pasta, která je trochu hustší než šampon. Aplikujte směs do čistých, vlhkých vlasů, můžete si obarvit všechny vlasy, nebo vytvořit melír. Nechte kakaovou směs působit ve vlasech po dobu několika minut. Po uplynutí této doby vlasy opláchněte, účinek kakaa uvidíte na první pohled. Jogurt a med slouží jako hydratace pro vaše vlasy, které nyní budou jemné, hedvábné a voňavě čokoládové barvy.

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Skladování

Výhodou je, že se jedná o ingredience, které můžete spotřebovat i jiným způsobem (sníst je). Přebytečnou směs z kakaa uchovejte pro další potřebu ve vzduchotěsném obalu v lednici. Stejně jako u mléčných výrobků platí, že i kakaové barvivo by mělo být po týdnu odstraněno, protože může nepříjemně zapáchat. Pak je lepší vytvořit si novou dávku barviva.

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Autor: © Jakub Vinš
Foto: © Tamorlan

odkaz na článek

. Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou [online]. ČeskáOrdinace.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

 Marika

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Barvení

 Adéla

já bych si to takhle nikdy netroufla sama se barvit doma takhle... když jsem byla mladá, tak mě vždycky barvila kamarádka a to tak že jsem si koupila barvu a barvilo se.. ale hrozně to takhle ničí vlasy. Není nad to si prostě zajít do kadeřnictví a tam si nechat hezky nabarvit vlasy. kadeřníci přece ví co a jak se má dělat ;)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Barvení vlasů kakako

 Milena

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS