Dotaz: Dobrý den, několik let trpím alergií na pyl a některé druhy ovoce a zeleniny. Například jablka nemůžu vůbec. Toto léto jsem zjistil, že pokud sním „divé“ jabko, které si odtrhnu třeba na procházce, nebo také třešně, tak se alergie vůbec neprojeví. Můžete mi ríct, jak je to možné? Když jsem o tom říkal primáři alergoologického oddělení nejmenované kliniky v Praze, tak mi řekl, že je to divné, a už se o to dál nezajímal.
Alergie na potraviny
Dobrý den, je všeobecně známé, že domácí potraviny jsou hodnotnější, než zakoupené v obchodě. Navíc potraviny dovážené jsou chemicky ošetřované, proto jsou také i velmi krásné a netrpí žádnou „kosmeticku“ vadou. To je možná důvod, proč se projevuje Vaše alergie na zakoupené potraviny a naopak, na potraviny domácí výroby alergii nemáte. V zásadě totiž platí, že v „zdravém“ ovocí se najde nejaký ten červík, který vlastné k přírodě patří a je její součástí. V chemicky ošetřených potravinách nic takového nenajdete. Na druhou stranu je příjemné zjištění, že můžete jíst i to, o čem jste byl přesvědčen, že do konce života už nemůžete. Dle mého osobního názoru by se tím výše postavení měli zabývat, protože takto budeme mít alergiků víc a víc.
výběr z naší tvorby
pokračování článku
Kožní alergie fotky
Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.
Marie Svobodová je zdravotnická novinářka. Pokrývá vědu zdravého života, zaměřuje se na nejnovější vědecký výzkum o spokojeném životě. Zejména se zajímá o to, které nové zdravotní trendy jsou legitimní, a které jsou již přežité. V poslední době se snaží pochopit, jak nejnovější technologie ovlivňují naše mozky. Má vysokoškolské vzdělání na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Marie Svobodová si klade za cíl předat svým čtenářům a jejich rodinám znalosti a nástroje k dosažení optimálních výsledků v jejich informovanosti.