Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ LÉČBA MASTOCYTOMU

OBSAH

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA RŮŽOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie polomska.

mám s tím také problém.pozor na sálavé teplo a ostré jidlo.Také vypustit s jídelníčku mouku a sladké a alkohol.Problém dělá í káva.Dobré je mirvaso krem který stáhne zarudnuti ,stojikolem 550kč.musi napsa recept kožař.Vydrží až 12h bledá tvář.Zatim nevím nic nové,používám od mixy krém.rikají že je dobrý leiser.15000na 2 roky .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luro52.

Moc děkuji za radu. L.R.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba růžovky

Přírodní léky na ekzém

Přírodní medicína přináší různé metody, které pomáhají při léčbě atopické dermatitidy. Ačkoli většina těchto metod není podložena žádnými vědeckými důkazy, v praxi je hlášen značný úspěch. V přírodní medicíně se používá homeopatie, akupunktura a různé fytoterapie (bylinné přípravky). Někteří terapeuti používají kyselinu linolenovou nebo černý olej. Dokonce i buněčné soli se používají v přírodní léčbě atopického ekzému. Tyto metody se provádějí jen pod dohledem zkušeného terapeuta a hlavně závisí na posouzení jednotlivých symptomů pacienta, jestli je možné provést přírodní ošetření. Také stres nebo emocionální nerovnováha mají vliv na výskyt vyrážky nebo ekzému. V takovýchto případech jsou součástí léčby psychoterapeutické prvky a výuka relaxačních technik.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi AKNÉ .A PŘÍRODNÍ LÉČBA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý de u akné mám vyzkoušeno u syna hlavně pleť čistit a na to se mi nejvíce osvědčilo přírodní mýdlo z mexické kosmetiky Tepezcohuite strom kůže. Mýdlo je hlavně dobré pro léčbu jizev po akné.Je to vynikající kosmetika i pro léčbu atopického ekzému, lupenky, je čistě přírodní, bez kortikoidů. Podívjte se na :www.tepezcohuite.cz/… M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné .a přírodní léčba.

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Přírodní léčba hemoroidů

Existuje mnoho odvětví přírodní medicíny. Žádné z nich nepomůže všem bez rozdílu, proto je třeba vyzkoušet, které z nich je vhodné a blízké právě vám:

  • Aromaterapie nám radí do koupele přidat šest kapek citrónového, levandulového, rozmarýnového, cypřišového nebo jalovcového oleje. Tři poslední oleje nepoužívejte, pokud trpíte hemoroidy v těhotenství.
  • Pokud je vznik hemoroidů spojen se zácpou, zkuste zjistit příčinu i v duševní oblasti, začít s relaxací, cvičením jógy a podobně.
  • Můžete navštívit také homeopata a nechat si poradit vhodná homeopatika.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA RŮŽOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomíra.

prosím, může mi někdo, kdo se vyléčil od růžovky napsat,jak??? Moc děkuji L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie polomska.

mám s tím také problém.pozor na sálavé teplo a ostré jidlo.Také vypustit s jídelníčku mouku a sladké a alkohol.Problém dělá í káva.Dobré je mirvaso krem který stáhne zarudnuti ,stojikolem 550kč.musi napsa recept kožař.Vydrží až 12h bledá tvář.Zatim nevím nic nové,používám od mixy krém.rikají že je dobrý leiser.15000na 2 roky .

Zdroj: diskuze Přírodní léčba růžovky

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KRÉMY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Také jsem za přírodní kosmetiku. Vždycky jsem kupovala kosmetické přípravky testované na zvířatech a plné chemikálií, a dost často se mi stávalo že sem z toho měla vyrážky apod…. Tak jsem začala pátrat po něčem přírodním a narazila na tuto kosmetiku www.bioaromakosmetik… a jsem naprosto vpohodě, takže za mě přírodní, přírodní přírodní! :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žílová.

Jé moc děkuju za doporučení. Našla jsem si na těch stránkách že ta kosmetika není testovaná na zvířatech, na to se hodně dívám tak odtud něco moc ráda vyzkouším

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Baštýřová.

Dobrý den, jak použít vlašťovičníkovou tinkturu na žlučníkové kameny, když se nesmí pít? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Homeopatický lék Chelidonium majus 30C je tinktura z vlaštovičníku, která obsahuje jen velmi málo jedovatých látek z této rostliny a proto je možné vnitřní užívání. Homeopatický lék seženete u lékaře homeopata, jmenuje se Chelidonium majus 30C.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny přírodní léčba

Úleva od svědivé vyrážky

Základem přírodní léčby svědivé vyrážky je zjištění příčiny. Existují různé metody léčby, od lokálního ošetření vyrážky až po systémovou terapii. Vhodné je používání esenciální olejů, zejména z levandule, heřmánku, čajovníku, měsíčku, meduňky, máty nebo tymiánu. Tyto oleje jsou obsaženy v krémech, mastích, tinkturách nebo koupelích. Některé z těchto bylin lze užívat perorálně ve formě kapslí.

Holistický přístup ve výživě doporučuje pro léčbu svědivé vyrážky acidobazickou rovnováhu. Dokonce i půst může mít pozitivní vliv na léčbu vyrážky. Součástí přírodní léčby svědivé vyrážky je i terapie pomocí moči, kterou lze používat externě, ale i interně. Aromaterapie a biorezonanční léčba jsou dalšími příklady alternativních způsobů léčby svědivé kožní vyrážky.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi DISKUZE PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana Dosedělová.

Tak tuhle přírodní kosmetiku tedy neznám, ale já osobně mám ráda přírodní řeckou kosmetiku Bodyfarm. Už je k sehnání i u nás, takže já mohu jen vřele doporučit, také využívá pozitivních přírodních vlivů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča.

přírodní kosmetiku nakupuju na milujubio.cz je tam super výběr oblíbených značek :-)

Zdroj: diskuze Diskuze přírodní kosmetika

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika pro děti

Děti do dvou let věku mají mnohem méně vyvinutý imunitní systém než starší děti. K infikovanému malému pacientovi by měl být přivolán lékař pokaždé, když horečka překročí 38,8 °C. Při používání chemických antibiotik často dochází k rezistenci, navíc má tato léčba dopad zejména na flóru tlustého střeva. Dětská dávka přírodních antibiotik se rovná dávce pro dospělého, která se vynásobí podílem váhy dítěte v kilogramech a průměrné váhy dospělého. Tak například máme 75 kg vážícího dospělého člověka a dítě, které váží 30 kg, pak by podle tohoto vzorce nemělo dostat běžnou dávku 20 kapek, ale pouze 8 kapek.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA LÉČBU LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Existuje nějaký zaručeně přírodní lék na zlepšení funkce
Jater?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, že existuje, je to jablečný ocet a brusinková šťáva. Směs se připraví ze 4 lžic jablečného octa, 250 ml neslazené brusinkové šťávy, jedné lžíce sirupu z agáve a 100 ml vody. Celé se to vypije hned ráno po probuzení najednou. Během dne se pak pije neslazená brusinková šťáva rozmíchaná s vodou. Takto se to provádí 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na léčbu ledvin

Domácí léčba hemoroidů

  • Koupele v teplé vodě ulevují bolestem, pokud je příčinou stažený svěrač. Ten se teplem uvolňuje a dochází ke zlepšení místního prokrvení.
  • Ledové obklady uleví při akutní trombóze, již neoteklé vyhřezlé uzlíky pak může lékař jemně zasunout zpět.
  • Koupele a gel z dubové kůry. Dubová kůra má silné adstringentní (svíravé, stahující) účinky. Používají se při výhřezu hemoroidů, postižené místo zklidní a zmírní otok.
  • Gely, masti a čípky zakoupené v lékárně.
  • Přípravky ve formě tablet jako prevence.
  • Pomocné preparáty na posílení žilní stěny.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Léčba psoriázy

Léčba psoriázy závisí na možnostech léčby. Nejčastěji se léčí zmírnění příznaků. Léčba musí být upravena dle závažnosti onemocnění. Pokud jde o slabší formu vyrážky (psoriázy), bývá léčena pomocí lokální aplikace krémů, mastí a tinktur. Tyto léky nejčastěji obsahují dehet, dithranol, který brzdí buněčné dělení, a kortikosteroidy.

Závažná psoriáza je léčena perorálními léky, které obsahují metotrexát, retinoly, kortikosteroidy a imunosupresiva. Tato léčba má však mnoho závažných nežádoucích účinků, proto by mělo být užívání těchto léků omezeno. Vhodná léčba pro dlouhodobou terapii je pomocí kyseliny fumarové, která přináší efektivní zlepšení vzhledu kůže u 50 procent případů. I tato kyselina má mírné vedlejší účinky zahrnující průjem nebo bolesti břicha.

Nežádoucí účinky spojené s léčbou lupénky (psoriázy) tak nutí pacienty, aby vyzkoušeli jinou oblast léčby, a to zejména přírodní medicínu. Především metoda tradiční čínské medicíny (akupunktura) je velmi oblíbená. Užitečná může být i nutriční terapie a světelná terapie. Takzvaná koupelová terapie, která spočívá v koupeli v sirném bahně s přírodní sopečnou vodou, je velmi vhodná a zajišťuje úlevu od příznaků. Další alternativní metodou léčby je rybí terapie, kdy malé rybičky odstraňují přebytečnou kůži lupénky.

Závažnost psoriázy často souvisí s duševním stavem pacienta, proto musí stávající léčebnou metodou doprovázet psychoterapeutické opatření, které se používá k úlevě od příznaků. Cílem je naučit se ovládat stres.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Příčiny vzniku hemoroidů

Věk nad 40 let, sedavý způsob zaměstnání, těhotenství, špatné návyky při defekaci, strava s nedostatkem vlákniny, užívání některých léků způsobujících častý průjem nebo zácpu. Vzhledem k všeobecnému oslabení pojivové tkáně mají lidé trpící hemoroidy často potíže i s křečovými žílami dolních končetin.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Přírodní léčba metličkových žilek

  • Semena jírovce jsou nejlepší bylinnou úlevou pro otoky, bolest, svědění, únavu a napjatost spojenou s křečovými žilkami. Jírovec zlepšuje krevní oběh v nohou, tlumí zánět a posiluje kapiláry a žíly.
  • Borůvkový extrakt stimuluje tvorbu nových kapilár, posiluje stěny kapilár a zvyšuje účinek vitamínu C, zároveň snižuje křehkost cév.
  • Gingko biloba zlepšuje okysličení tkání a krevní oběh.
  • Hroznový extrakt zlepšuje krevní oběh.
  • Extrakt hlohu obsahuje vitamín C, bioflavonoidy, zinek a síru. Všechny tyto látky jsou užitečné na křečové žíly.

Zdroj: Léčba metličkových žilek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP