Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČÍM ZKLIDNIT PODRÁŽDĚNI KAŠLE

OBSAH

Co nejčastěji žlučník podráždí

  • alkohol
  • dráždivá a pálivá jídla
  • tučná a smažená jídla
  • nadýmavá jídla (například luštěniny)
  • potraviny s malými jadérky (borůvky, ostružiny, maliny a podobně)
  • špatně stravitelná jídla
  • uzeniny
  • káva, kakao
  • pálivé koření
  • stres, nervozita a agresivita
  • obezita
  • vysoký cholesterol

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M Černíková.

Manželovi se včera večer objevila vyrážka na krku a trupu, lehce na pažích. Přes noc se rozšířila i na nohy a přibyla na pažích. Nejvíce se podobá zarděnkám, ale nemá nic na obličeji, ani ve vlasech, je bez teploty, nemá problémy dýchacích cest. Vyrážka je červená, vypadá jako velká husí kůže a místy je hustější a zhoršuje se. Nesvědí. Může někdo poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Aplikujte po dobu několika dní volně prodejnou mast Hydrocortisone a mělo by se to zklidnit. Také učiňte opatření, aby nedocházelo k nočnímu pocení. Takže snižte teplotu v místnosti a oblečte bavlněné pyžamo.

Zdroj: diskuze Vyrážka

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ela.

Moje zkušenosti s probiotiky jsou jen pozitivní. Probiolact mi zklidnit žaludek při užívání antibiotik, při různých střevních potížích, posilují imunitu celé rodině.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Matyáš.

Při každém užívání antibiotik polykám i probiotika Probiolact. Vyhnu se tak střevním potížím, které jsem dřív míval.

Zdroj: diskuze Antibiotika a probiotika

Podrážděný žlučník

Většina lidí vůbec neřeší, co jí, a jedí prostě to, co jim chutná. Ať to je sladké, slané nebo dělané na tuku. Přemíra tuku v naší stravě však způsobuje podráždění žlučníku. Podrážděný žlučník je nepříjemnou zdravotní komplikací, která může potkat každého člověka. Jenže mnoho postižených často ani netuší, že jejich problémy souvisí s podrážděným žlučníkem. Často příznaky přiřazují žaludečním obtížím nebo jen tomu, že se přejedli nebo něco špatného snědli. Pokud se však problémy se žlučníkem neodhalí včas, budou se většinou zhoršovat. Podrážděný žlučník se musí zklidnit přísnou dietou s omezením tuků.

Zdroj: Podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Pred 14 dny me zacalo strasne svedit v usich. Mela sem anginu a doktor mi rek ze to mam od toho protoze me bolelo v krku. Ale to svedeni nekdy uz přechází v bolest a ja nevim co s tim mam delat. Kdyz sem u toho doktora byla pred tydnem tak my rek ze to mam stale od ty anginy a nic mi neporadil. Poradite mi Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste si své uši jednou denně vytřít vatičkou namočenou ve višněvského balzámu. Uši by se měly do 4 dnů zklidnit. Višněvského balzám se dá volně koupit v lékárnách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění v uších

Příznaky podrážděného žlučníku

Žlučník obvykle reaguje tehdy, pokud není zcela v pořádku. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří zánět žlučníku, žlučníkové kameny, ucpané žlučovody, rakovina žlučníku nebo žlučovodů.

Příznaky:

  • nadýmání
  • škytání
  • říhání
  • plynatost
  • pocit plnosti
  • nepříjemné pocity v pravém podžebří
  • bolest břicha
  • bolest v pravém podžebří vystřelující do zad
  • bolest může vystřelovat až k pravé lopatce
  • průjem
  • pocit na zvracení nebo přímo zvracení
  • schvácenost
  • horečka

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Diskuze

V diskuzi PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julka.

Užívání antibiotik mi nedělá dobře. V lékárně mi radili nějaká probiotika, prý pomáhají zklidnit žaludek. Koupila jsem si Probiolact a musím uznat, že pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ráchel.

Kvalitní probiotika můžou jedině pomoci. Jsou výborná na posílení imunity, která začíná ve střevech.

Zdroj: diskuze Probiotika

Tablety

Seženete klasické, ale i s prodlouženým účinkem pro ty, kdo zapomínají na užívání a chtějí si zajistit potřebné dávkování dopředu na celý den. V případě suchého kašle vám tuhle výhodu nabízejí například tablety Sinecod, u vlhkého kašle ACC Long, které seženete navíc v podobě šumivých tablet. Ty snadno rozpustíte ve sklenici vody a vypijete.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A PROBIOTIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Probiotika mi pomáhají zklidnit žaludek při užívání antibiotik a taky při různých střevních potížích. Také jsou skvělá na imunitu. Já beru Probilact a jsem spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johča.

Probiotika nám moc pomáhají. Užíváme Probiolact při střevních potížích a při oslabené imunitě.

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika diskuze

Důvody kašle bez známých příčin

Kašel ve formě suchého kašle bývá zapříčiněn mnoha důvody:

  • alergickou reakcí na podněty v okolí dítěte;
  • zánětem hrtanu, který je charakteristický chrapotem a suchým kašlem;
  • nosními kapkami;
  • některé případy mohou být vyvolány i pneumonií, bronchitidou nebo plicním onemocněním.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem NÁMĚSÍČNOST A NOČNÍ DĚSY LÉČBA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Může dojít k tomu dis 2 lidi spí tak ten druhý diš je náměsíčný a třeba zautočí na toho co spí tak ten dotičnej jak se má bránit aby neublížil druhýmu a dis jí nebo ho nechám samotnou -samotnýho jak zajistim aby si neublízil nebo jak ho mam zklidnit co mi poradíte pište dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jde o skutečnou náměsíčnost, tak při ní je většinou náměsíčný vždy probuzený, vidí a vyhýbá se překážkám. Pokud Vás partner/ka ve spánku ohrožuje a Vy se bojíte o svou či jeho/její bezpečnost, tak je třeba si o tom ráno pormluvit. Je třeba zjistit, jestli o tomto ohrožujícím konání partner/ka nebo dítě vůbec ví. Po té by bylo vhodné naplánovat návštěvu odborného psychologa a zjištěné projevy s ním prodiskutovat. Jestli nechcete tuto záležitost řešit s lékařem, tak je zde možné okamžité řešení v podobě oddělených ložnic a spát raději samostatně a nebo dál od sebe. To platí i pokud se Váš problém týká problémů se spánkem vašich dětí. Z Vašeho dotazu to není zcela jasné, koho máte na mysli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náměsíčnost a noční děsy léčba u dětí

Další příčiny kašle u dětí

  • Refluxní choroba jícnu – známá ve zkrácené formě jako GERD – onemocnění vyznačující se častou regurgitací a podrážděností. V léčbě může pomoci změna stravy a podávání předepsaných léků.
  • Astma – častá příčina kašle u dětí, protože zanícené dýchací cesty mohou dráždit hrdlo a zvýšit produkci hlenu. Stimulací může být cokoliv, od kouře až po pyl.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Diskuze

V diskuzi JAK NAJÍT OČNÍHO LÉKAŘE, KTERÝ ROZPOZNÁ ZÁNĚT OČNÍCH VÍČEK ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerda, 12.dubna 2017.

Od konce ledna se léčím s zánětem očí. Po delší době, když jsem podle nateklých očních víček, která svědí a pálí a hlavně ráno jsou nateklá a červená tak jako oči pod nimi usoudila, že mám blefaritidu, čili zánět očních víček. Začínám mít syndrom suchého oka ale oční lékaři u kterých jsem dosud byla mi nechtějí dát žádná vhodná antibiotika a radši mě odbývají kortikoidy a borovou vodou s adrenalinem. Protože bohužel výtěr ukázal, že tam není řádný stafylokok ani nic podobného nechtějí připustit, že blefaritidy jsou dva typy a žádný nález tam být nemusí. Už jsem zralá na sebevraždu a nevím jak dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, trpím neustálým pálením a slzením očí, lékař mi sdělil , že jde o chronický zánět očních víček a doporučil mi Hylo-fresh kapky, které mi však nepomáhají. Poraďte prosím, čím oči zklidnit.

Zdroj: diskuze Jak najít očního lékaře, který rozpozná zánět očních víček ?

Léčba

Mírné spálení se léčí chlazením kůže, a to sprchováním pokožky vlažnou vodou po dobu cca 10 minut a potíráním prostředky po opalování. Na místa spálení můžeme například aplikovat Hydrogenia biominerální vodu ve spreji a poté kůži namazat Balneo welness hydratačním tělovým balzámem. Lékař může také předepsat slabě účinné hormonální krémy s kortikosteroidy, které mají protizánětlivý účinek. Celkově je možné reakci zklidnit podanými protizánětlivými léky, například kyselinou acetylosalicylovou, ale ne u dětí, nebo indometacinem. Při těžkém spálení kůže se doporučuje klid na lůžku, v horším případě musí být pacient hospitalizován a léčen za pomoci infúzí.

Zdroj: Solární dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÁ MAST A ALERGIE NA NÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Bolely mne kolenní klouby, je mi 69 let, tak jsem si je i v noci , když to bolelo moc mazala kolena mastí, ale uělala se mi vyrážka, okolí kolena a na koleně. Mám neuropatii a nohy necitlivé + renální insuficinci, , namazala jsem si fleky tee tree olejem a rozjela se mi vyrážka, která svědí i pod koleny , jsou to růžové fleky s pupínkama , nemůže to být reakce na kostrivalovou mast, je prý agresivní. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přestaňte užívat kostivalovou mast i TeaTree Oil a na bolavé klouby zkuste raději osvědčený Celadrin. Nechte vše zklidnit a alergická reakce by měla odeznít.
Na léčbu neuropatie doporučuji užívat vitamíny B komplex forte a k tomu ještě vitamín B12, calcium, kyselinu alfa-lipoovou s pozitivními účinky na nervová vlákna. Dále pak vitamín E a ginkgo biloba, jež zlepšují prokrvení dolních končetin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalová mast a alergie na ní

Léky na podrážděný žlučník

Léky na žlučník uleví od nepříjemných bolestí v podžebří a pomohou odstranit chronickou zácpu způsobenou nedostatkem žluči ve střevě. Choleretikum také podporuje tvorbu vylučování žluče, čímž napomáhá uvolnění bolestivé křeče hladkého svalstva žlučníku. Pokud však pociťujete výrazné obtíže doprovázené nechutenstvím či brzkým pocitem plnosti, užívání choleretik doporučujeme spojit s vhodnou úpravou stravy (vynechání mastného, smaženého, příliš sladkého) a celkovou očistou organismu, která podrážděný žlučník zklidní. Mezi nabízené produkty patří ESSENTIALE FORTE N 100 tobolky, ROWACHOL CPS 50, ISOCHOL 30X400MG obalené tablety, IBEROGAST TCT 1X20ML, CHOLAGOL 1X10ML kapky, roztok, ROWACHOL GTT 1X10ML.

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Diskuze

V diskuzi ČÍM ZKLIDNIT PODRÁŽDĚNÝ ŽLUČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pěkný den dnes jsem byl v nemocnici mám zvýšené jaterní testy,na žlučníku tečky písku,bolí mě břicho měl jsem už víc jak 8 dní průjem.V nemocnici měli podezření na virová hepatitida..Nevěděli chtěli si mě tam nechat marodím doma a mám dietu...překvapil mne počet doktorů a doktorek z UK .český byl jediný.Uk doktorce jsem moc nerozuměl...Zítra se jdu domluvit se svou skvělou doktorkou co dál.Do těžké práce pro bolesti břicha nemohu..Mějte se krásně chci být zase zdravý a ještě dva roky do důchodu po odpracovaných 44 letech práce...Milan

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím zklidnit podrážděný žlučník

Účinky jasmínového oleje

Jasmín má pozitivní vliv na pleť suchou, dehydrovanou nebo křehkou, protože napomáhá hojení a regeneraci pleti a posiluje její vlastní obranyschopnost. Jasmínový olej má rovněž dezinfekční účinky, zabraňuje infekcím a pomáhá při ekzémech.

Jasmín napomáhá harmonizaci ženských orgánů, reguluje menstruační cyklus a uvolňuje křeče. Ulevuje též při premenstruačním syndromu.

Jasmín dokáže zklidnit mysl při úzkostech či depresích a vyvolat kladné emoce. Zmírňuje také stres, hněv nebo fyzickou bolest, jelikož má prokazatelné sedativní účinky. Odstraňuje nespavost a působí jako silné afrodiziakum.

Těhotné ženy by se měly jasmínu vyhýbat téměř až do samého konce těhotenství. Na konci naopak dokáže jasmínový olej usnadnit porod a ulevit od bolestí. Dále stimuluje tvorbu mateřského mléka a pomáhá i při poporodních depresích.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Poradna

V naší poradně s názvem PRESTARIUM NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Je možné užívat prestarium neo podotýkám beru jen půlku prášku ráno na tlak.A zároveň sirup levopront na kašel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti neexistuje žádný zdokumentovaný případ vzájemné interakce mezi Prestarium Neo a Levoprontem. Levopront je lék k uklidnění suchého kašle a své působení zaměřuje na takzvaná C-vlákna, jejichž drážděním vzniká reflex kašle. Nikdo zatím nezkoumal společné účinky Levoprontu a Prestaria, takže nelze s jistotou říci, že k žádnému vzájemnému ovlivnění nedojde. Ovšem riziko je velmi malé, neboť doposud nebyla prokázána žádná interakce Levoprontu s takzvanými ACE inhibitory, do kterých spadá Prestarium Neo. Perindopril, který je hlavní látkou Prestaria Neo je celosvětově hojně využívané léčivo ke snižování krevního tlaku a rovněž i Levodropropizinum, které je obsaženo v Levoprontu, je celosvětově hojně využíváno k tišení suchého kašle. Z toho se dá usoudit, že již mnohokrát došlo ke společnému užívání těchto dvou léčiv a vzhledem k tomu, že se nikdo nezabýval jejich interakcí, tak lze usoudit, že k žádné nedochází.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prestarium a kasel

Co pomáhá na suchý kašel v noci

Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu. Pokud ani tento lék nebude mít efekt, bylo by vhodné alergologicko-imunologické vyšetření k vyloučení alergického kašle. Pokud kašel přetrvává déle než týden, je vhodné vyhledat lékaře, aby vyloučil závažnější příčiny kašle (zánět průdušnice, průdušek a podobně, zejména bakteriální) nebo neinfekční kašel (alergie, gastroezofageální reflux a podobně). Pokud by se jednalo o kašel v souvislosti se zadní rýmou, je nutné ji zaléčit.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Pes kašle a dáví se

Dávivý kašel může vyvolat i mylný dojem, že se jedná o zvracení. Pes může mít široce otevřenou tlamu a vypadá to, jako by chtěl vydávit cizí těleso uvízlé v krku, také kašle hleny. Někdy se může objevit i rýma, výtoky z očí a nosu. Charakteristická, zvláště u mladých psů, je ztráta hmotnosti. Dávivý kašel u psa je většinou provázen nechutenstvím, malátností a ospalostí, tělesná teplota bývá zvýšená pouze v počátku onemocnění. U neléčených případů se může vyskytnout řada komplikací v důsledku souběžného uplatňování dalších mikroorganismů, od zánětu mandlí až po zánět plic. Posledním typem je atypická forma psí chřipky. Tato forma se projevuje nekoordinovaností pohybů a ochrnutím zadní části těla.

Příčiny

K přenosu dochází kapénkovou infekcí a příznaky se objevují během 2–7 dní po setkání s jiným nemocným zvířetem. Naštěstí není toto onemocnění pro většinu psů nebezpečné. Pokud nedojde ke komplikacím, kašel zpravidla ustoupí během 7–10 dní bez zásahu veterináře.

Léčba

Základem léčby je klid, omezení procházek a dalších aktivit. Také je třeba psa uchránit před vzrušením, které vyvolává záchvaty kašle. Prospěšné je zvlhčování vzduchu v prostorách, kde se nemocné zvíře zdržuje. Dostatek tekutin je samozřejmostí.

Zde můžete vidět, jak vypadá dávivý kašel u psa.

Zdroj: Pes kašle

Jak poznat příčinu kašle?

Počínající zánětlivé akutní onemocnění dýchacích cest se vyznačuje zejména suchým dráždivým kašlem, který se vyskytuje hlavně v noci a ráno. Astmatický kašel je suchý a objevuje se v noci, ráno a především po fyzické námaze. Ataka silného záchvatovitého kašle vzniká na podkladě přítomnosti cizího tělesa v dýchacích cestách. Vlhký (produktivní) kašel může být příznakem chronické formy onemocnění dýchacích cest, ale také rakovinného postižení plic či srdečního selhání. Léčba odpovídá stanovené příčině a typu kašle. Produktivní (vlhký) kašel by se neměl v žádném případě potlačovat, neboť odstraňuje škodliviny z plicní tkáně. Zde se aplikují expektorancia, která slouží ke snadnějšímu vykašlávání, nebo mukolytika na zředění hlenu. V případě bakteriální nákazy je nutno zahájit léčbu antibiotiky. Kašel způsobený akutní překážkou v dýchacích cestách je nutno urgentně řešit a zamezit tak udušení nemocného. Kašel by se neměl za žádných okolností podceňovat. Každý, kdo začne kašlat, by se měl nadále pozorovat a sledovat další průběh kašle, jeho vývoj a podobu. Včasným podchycením akutní formy se může nejen předejít dalším možným komplikacím, zamezit přechodu od akutního stadia choroby do její chronické formy, ale i včas zasáhnout proti rakovinnému bujení. Kašel mnohdy bývá prvním varovným signálem upozorňujícím na jakýsi boj s patologickou látkou v organismu.

Zdroj: Kašel

Produktivní (vlhký) kašel

Vlhký kašel produkuje hlen, který se vytvoří na zadní straně krku nebo na dutině nosní, či dokonce v plicích. Kašel by neměl být za žádných okolností potlačován, aby mohlo dojít zejména k odstranění hlenu z plic. Existuje mnoho příčin produktivního kašle.

  • Virové onemocnění je spojeno s rýmou a kašel je vyvolán hlenem, který se přesouvá směrem dolů na zadní stranu krku.
  • Produktivní kašel může být příznakem zánětu plic a infekce horních cest dýchacích, průdušek, vedlejších nosních dutin nebo tuberkulózy.
  • Produktivní kašel může být známkou chronické obstrukční plicní nemoci.
  • Také může být symptomem refluxní choroby jícnu.
  • Kouření nebo užívání tabáku způsobuje vlhký kašel, který bývá příznakem poškození plic nebo podráždění krku či jícnu.

Zdroj: Kašel

Jak zklidnit podrážděný žlučník

Mnoho pacientů, které žlučník trápí častěji, sahá po přírodních prostředcích bez chemických příměsí. Vhodné jsou mimo jiné bylinné přípravky. Ty si můžeme buď zakoupit ve specializovaných prodejnách či lékárnách, nebo připravit přímo doma ─ není to nic složitého ani drahého. Kupte si nebo si vyrobte například extrakt z bylinek (použít můžete řepík lékařský, řebříček, artyčoky či kurkumu). Též je dobré pít žlučníkové čaje a mátový čaj, případně odvar z měsíčku. Anebo si můžete doma vyvařit listy brusinky, meduňky či šalvěje a tento nápoj pak průběžně pít. Rozbolavělý žlučník poté brzy přestanete cítit. Kromě vnitřní pomoci se rovněž doporučují masáže a pohyb. Při bolestech žlučníku totiž člověka často pobolívá i v oblasti břicha a žeber a toho se lze zbavit. Co se týče pohybu, stačí pouhá chůze či jízda na kole, oboje pomůže rozhýbat střeva. Posilujte také břišní svalstvo, přičemž se zaměřte na speciální cviky, které mají podporovat činnost střev. Pomáhá i jóga. V neposlední řadě se vydejte na masáž břicha.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Neproduktivní (suchý, dráždivý) kašel

Jedná se o suchý kašel. Suchý kašel se může vyvinout po konzumaci studené potravy nebo po podráždění prachem či kouřem. Existuje mnoho příčin suchého kašle.

  • Virové onemocnění způsobené nachlazením může být příčinou suchého kašle, který trvá po dobu několika týdnů. Tento kašel se objevuje zejména v noci, kdy dochází k jeho zhoršení.
  • Suchý kašel může být způsoben křečemi průdušek, které jsou podrážděny.
  • Spolu s častým kýcháním je běžným příznakem alergie (alergické rýmy).
  • Inhibitory (léky), které se užívají ke kontrole vysokého krevního tlaku, způsobují právě suchý kašel.
  • Pobyt v prašném prostředí, vystavení se působení plynů nebo chemikálií v pracovním prostředí.
  • Chronický suchý kašel může být příznakem mírné formy bronchiálního astmatu. Další příznaky mohou zahrnovat dušnost, pocit tlaku na hrudi.
  • Ucpání dýchacích cest, zejména zapříčiněné potravinami nebo tabletkami.

Většinou je kašel způsoben virovým onemocněním. Při léčbě se nepoužívají antibiotika, protože nemají vliv na průběh virových infekcí. Zbytečné používání antibiotik vás vystavuje rizikům alergické reakce. Také se mohou objevit vedlejší účinky, které zahrnují nevolnost, zvracení, průjem, vyrážku a kvasinkovou infekci. Antibiotika inhibují prospěšné bakterie a podporují rozvoj nebezpečných rezistentních bakterií. Pečlivé zhodnocení zdravotního stavu pomáhá k identifikaci dalších příznaků. Mějte na paměti, že kašel je jen symptom, a ne nemoc. Ke kašli dochází kvůli bakteriálním a virovým infekcím dýchacích cest.

Zdroj: Kašel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP