Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILNÉ BOLESTI POD ŽEBRY

OBSAH

Bolest břicha vlevo

Bolest v levém nadbřišku může signalizovat akutní zánět slinivky břišní, popřípadě jiné její komplikace, nebo onemocnění žaludečním vředem. Jsou-li bolesti náhlé a velmi silné, je opět zapotřebí volat záchrannou službu. Jedná se totiž o stav ohrožující život.

Důvody bolestí v levém podbřišku mohou být skryty ve žlučníkových kamenech, zánětu žlučníku, dvanácterníkovém vředu či játrech. Dále tato bolest může být spojena se střevy, u žen se může jednat o zánět vaječníků nebo i močových cest. Bolesti bývají zpravidla intenzivní, někdy nárazovité. I při občasných bolestech v těchto místech je vhodné navštívit lékaře. Léčba je individuální dle příčin bolesti.

Zdroj: Bolest břicha

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Silné bolesti hlavy

Zejména během menstruace mohou trpět mnohé ženy nepříjemnými bolestmi hlavy. Za příčinu tohoto stavu odborníci považují sníženou hladinu hormonu estrogenu v krvi při menstruaci, tedy během přestávky v užívání hormonální antikoncepce. Vhodným řešením jsou například monofázické antikoncepční pilulky, které není třeba na týden během menstruace vysadit.

Zdroj: Kdy je čas na změnu antikoncepce

Diskuze

V diskuzi BOLEST BŘICHA POD ŽEBRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Macháčková.

Dobrý den,
je normální, že dcera absolvovala 4x návštěvu první pomoci s akutní bolestí břicha pod žebry, a po vyšetření nic neshledáno, další vyšetření za 14 dní. Je to vůbec možné ve FN Hradec Králové ? Je, leží v bolestech a já nevím co mám dělat, infuze již nezabírá, jsem zoufalá matka
Macháčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest břicha pod žebry

Rizika spojená s předčasným přechodem

Jedná se zejména o osteoporózu, která se projevuje zvýšenou lomivostí kostí, bolestí kloubů a zad. Mezi nejběžnější zlomeniny patří zlomené předloktí, krček stehenní kosti nebo obratle. Tato nemoc se diagnostikuje za pomoci měření hustoty kostí.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Poradna

V naší poradně s názvem PRAVÁ RUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Hradil.

Začaly mi silné bolesti od pravé lopatky přes celou paži až do prstů. Tyto bolesti se asi po hodině a půl ztlumí a většinou v noci začnou znovu. Prosím o vyjádření k tomuto problému.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je na vině útlak nervu. Nerv může být utlačován kostním výrůstkem a nebo jiným novotvarem. Bližší určení pomůže zjistit vyšetření magnetickou rezonancí. Když se nechá tento stav bez léčby, tak hrozí postupné odumírání nervu a ztráta hybnosti. S léčbou pomůže lékař neurolog ve spolupráci ortopeda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pravá ruka

Bolest v podbřišku u mužů

Prudká bolest vystřelující do třísel či podbřišku může být způsobena torzí varlete. Torze varlete znamená otočení varlete v šourku kolem své osy. To způsobí zaškrcení cév přivádějících krev do varlat a nástup velmi silné, až šokující bolesti. Vlivem zvětšené prostaty může docházet k hromadění moči, což vyvolá bolest v podbřišku a je rizikem pro vznik infekce, která bolest dále stupňuje. Další příčinou těchto bolestí může být nádor či zánět prostaty. U mladších mužů se setkáváme spíše se záněty prostaty (akutními či chronickými). U starších mužů výrazně častěji nacházíme nezhoubné a zhoubné nádory prostaty.

Léčba je individuální, záleží na příčině onemocnění.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Bolest břicha na pravé straně

Silné a náhlé bolesti v oblasti pravého podbřišku zpravidla značí zánět slepého střeva, přesněji zánět červovitého přívěsku slepého střeva. V takovém případě je na místě vyhledat okamžitou lékařskou pomoc. Nemocný bývá v drtivé většině hospitalizován a podroben chirurgickému zákroku. U žen tato bolest může znamenat zánět vaječníku. Pokud se vyskytuje bolest uprostřed podbřišku, může se jednat například o onemocnění střev, takzvanou střevní chřipku (akutní gastroenteritidu), při níž se bolesti mohou objevovat v různých částech břicha, nebo také o onemocnění tlustého střeva či konečníku. U žen se takto může projevovat zánět dělohy nebo děložního čípku, u mužů pak onemocnění prostaty.

Zdroj: Bolest břicha

Poradna

V naší poradně s názvem OMEPRAZOL A ANTIDEPRESIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosím ráda bychvěděla, zda mohu mít průjem a bolesti břicha po Omeprazolu užívaného společně s Asentrou 1/2 denně a k tomu nyní užívám i Doretu a to 2krát denně ...na noc Zolpinox.Občas 1/2 Ataralginu/mám silné bolesti zad a kloubů/Děkuji za odpověd Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omeprazol se užívá na rozbouřený překyselený žaludek. To samo o sobě vypovídá, že s trávením není něco v pořádku. Samotný Omeprazol pak má známé vedlejší účinky, jako je bolest břicha a průjem. Doporučuje se užívat Omeprazol s jídlem nebo svačinou nebo po nich. Může také pomoci nejíst vydatná nebo kořeněná jídla.
Lék Doreta má rovněž časté vedlejší účinky ve formě bolesti břicha a průjmu. Doreta obsahuje silnou dávku paracetamolu a Atalargin rovněž obsahuje paracetamol, což může zvyšovat výskyt uvedených nežádoucích účinků. Bude potřeba si promluvit s lékařem a vyhodnotit váš lékový koktejl. Místo Omeprazolu můžete použít například Famotidin, který rovněž zklidňuje překyselení žaludku, ale využívá jiný mechanizmus účinku. A abyste nemusela kombinovat léky proti bolesti (Doreta a Atalargin), tak můžete dostat jiný, silnější, lék proti bolesti. Všechny zde uvedené náhrady léků jsou na lékařský předpis a proto budete muset za svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omeprazol a antidepresiva

Co s tím

Souvisí-li silné krvácení s nově užívanou substituční léčbou, jedná se pravděpodobně o nežádoucí účinek. V případě, že krvácení přetrvává, je vhodné navštívit gynekologa a zvážit změnu léčby. Protože je krvácení příznak velmi nespecifický, způsobený celou řadou příčin, rozhodně se doporučuje v případě pochybností vyhledat gynekologa.

Zdroj: Velmi silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi PARAZITEX – RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Má tento lék Rozumop vliv na bolesti nohou? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Určitě to má vliv na bolesti nohou, měla jsem silné křeče, přestala okamžitě brát a nohy jsou v pohodě...

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Léčba

Jestliže bolesti trvají delší dobu nebo jsou neobvykle silné, je lékařské vyšetření nepostradatelné. K důležitým informacím, jež lékař potřebuje znát, se řadí údaje o již známých nemocech pacienta a jeho blízké rodiny, o okolnostech vzniku bolesti, o charakteru bolesti (kam bolest vystřeluje a podobně). Rovněž bychom měli zmínit jakékoliv další příznaky, zejména dušnost, bolest na hrudi, nauzeu, motání hlavy. Odběry krve, konkrétně vyšetření srdečních enzymů lze využít k vyloučení postižení srdečního svalu a s jistou mírou opatrnosti lze využít i vyšetření D-dimerů k vyloučení plicní embolie. Součástí celkového vyšetření by mělo být provedení EKG a rentgenu plic a hrudní páteře. Při podezření, že se příčina obtíží nachází v trávicí soustavě, lze provést endoskopické vyšetření. Existuje-li podezření na nervosvalovou příčinu obtíží, je vhodné zajistit vyšetření neurologem anebo rehabilitačním lékařem a pak navrhnout adekvátní léčbu.

Léčba bolesti mezi lopatkami a nevolnosti vždy závisí na příčině onemocnění.

Zdroj: Bolest mezi lopatkami a nevolnost

Diskuze

V diskuzi MIRENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Za mě Mirenu nedoporučuji.Po zavedení bylo nejprve vše ok.Krvácení sice odeznělo,pouze jsem špinila,ale postupem času přibývali silné migrény,bolesti břicha,silné bolesti v zádech,občas nevolnost a pocity na zvracení,nadýmání,bolesti prsou a nekonečné přibývání na váze.Bála jsem se předčasného přechodu,ale pan doktor mě ujistil,že jde o nežádoucí účinky ohledně tělíska.Takže Mirena šla ven a já cítím úlevu.Kdybych nezměnila doktora,nevěděla bych nic!!!Musím podotknout,že nejprve jsem měla obyčejné tělisko za 1500 a vše bylo ok.Hold né vždy dražší sedne lépe

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Úplně ten samý problém. Jsem objednaná na vyndání ...

Zdroj: diskuze Mirena

Co znamená silné krvácení v přechodu

Během přechodu se dostavují různě dlouhé menstruace, které mají různě silné krvácení. Za čas se menstruace úplně zastaví, to znamená, že dochází k menopauze. Kvůli opožďování ovulace se cyklus nejprve prodlužuje a poté zase naopak dochází k jeho zkracování. Důsledkem je obvykle častější měsíční krvácení. To ustane až ve chvíli, kdy se vyčerpá zásoba vajíček schopných k dozrání.

Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

Dobry den mam problem kdyz sedim spatne se mi vstava proze mam velke bolesti nevim jak to popsat jako sval v zadku v tech pulkach nejprv sem si myslela jestli to neni kostrc tak nevim je to uz delsi dobu vzdycky premyslim jak vstat aby to nebolelo dekuju za radu valerie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta Jelínková.

Prosím mám intenzivní silné bolesti vpravo v bederní oblasti a kyčle a bolí mě lýtko až do prstů do nohy Brno mě to a hlavně v noci z bolestí jsem už šílená a již trvají 12 dní jde o ischias?

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Čaj-bylina-Kontryhel-Alchemilka okamžitě zastavuje silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Rizika a nebezpečí

Problémy nastávají několik týdnů, měsíců či let po menopauze. Jedná se o takzvané subakutní příznaky, které souvisí s dlouhodobějšími změnami hormonálních hladin, především s nedostatkem estrogenu.

V první řadě se jedná o častější infekce močových cest či problémy s inkontinencí. S tím mohou souviset také problémy v sexuálním životě. Ženy mohou pociťovat bolesti při pohlavním styku, svědění nebo pálení.

Kromě toho se suchost sliznice může projevit také zhoršením zraku, pálením v očích, suchostí a ztenčením kůže nebo zvýšenou tvorbou vrásek. Se změnou hormonálních hladin může v neposlední řadě souviset i suchý zánět hrtanu a hltanu či zvýšená lámavost nehtů, nebo vypadávání vlasů.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel-Alchemilka-čaj zastavuje okamžitě silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Příčiny

Bolesti zad patří mezi nejčastější civilizační onemocnění. Na světě jimi trpí zhruba 25 milionů lidí a až 80 procent lidí alespoň jednou ve svém životě pocítí problémy se zády. Ženy jsou k bolestem zad náchylnější než muži, především během těhotenství, u mužů se bolesti zad projevují závažnějšími příznaky. Níže uvádíme několik možných příčin bolestí zad.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Dlouhé menstruační krvácení

Dlouhé menstruační krvácení je velmi nepříjemnou komplikací nejen v menopauze. Při jeho výskytu vždy navštivte ošetřujícího gynekologa.

Příčiny

Dlouhé menstruační krvácení se může vyskytnout u žen po čtyřicítce, které se blíží k menopauze. Pokud trvá po 52. roce života dlouhá menstruace v přechodu, je vždy třeba vyloučit hormonální aktivní nádor vaječníku (vyšetřením hormonů z krve, ultrazvukovým vyšetřením).

Silné krvácení je někdy následkem hormonální poruchy, například nedostavení se ovulace, kterou způsobuje nedostatek progesteronu. Při nedostatku tohoto hormonu se děložní sliznice stává méně stabilní a odlupuje se v prodloužených intervalech, čímž se vyloučí více krve.

Hypermenorea

Hypermenorea je silné krvácení trvající déle než 8 dnů. Příčinou může být organická změna dělohy, systémové onemocnění (ledvin, kardiovaskulární), poruchy štítné žlázy, nedostatek vitamínu C a B a jiné.

Menorrhagie

Menorrhagie je silné krvácení trvající kratší než 7 dní. Je třeba vyloučit organickou příčinu. Metrorrhagie je krvácení mimo období menstruačního krvácení, například ovulační krvácení, jehož příčinou je pokles hladiny estrogenů před ovulací. Trvá několik hodin až 2 dny a bývá doprovázeno bolestí. Předmenstruační nebo postmenstruační špinění se vyskytuje před nástupem menstruačního krvácení nebo po jeho skončení. Příčinou mohou být organické změny nebo nedostatečnost žlutého tělíska.

Co s tím dělat

Pokud se vyskytne krvácení mimo cyklus, je vždy dobré navštívit gynekologa, který zjistí příčinu krvácení. V tomto případě nedejte na zkušenosti kamarádek, jelikož si můžete zadělat na velký problém. Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Velmi silné menstruační krvácení v přechodu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP