Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TRNUTI V RUKOU POCENI DLANÍ

OBSAH

Iontoforéza na nadměrné pocení hlavy

Iontoforéza nebo-li elektro antiperspirant jde použít i v oblasti hlavy a obličeje, ale odlišnými způsoby, než je tomu u dlaní a chodidel. Úspěšná léčba pocení je iontoforéza s molekulami vody. Pro léčbu pocení hlavy se používají speciální aplikátory, konkrétněji se hovoří o obličejových maskách. Tyto masky se aplikují na obličej, díky čemuž dochází k efektivnímu působení i proti nadměrnému pocení hlavy.

Pokožka hlavy je velmi citlivá, proto se doporučuje aplikovat méně invazivní typ procedury. V případě obličejové části postačí aplikace na několik minut, konkrétně 5 minut. Jakmile je tento proces ukončen, přístroj se vypne a zvolí se opačná polarita. Tato procedura se opakuje stejným způsobem. Celkem tato akce trvá 10 minut.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karoli.

Také jsem řešila pocení dlaní. A vyřešila ho díky používání Antipe. Je to výborný přístroj a báječně pomáhá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katy.

Mam vyzkouseny antiperspirant sweatstop instant. Konecne jsem se prestala stydet za sve mokre ruce protoze tento krem vyresi tento problem staci namazat a je hotovo. Viz na www.stop-potu.cz

Zdroj: diskuze Pocení je pryč

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi STOP POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamoš.

Je hodně nepříjemný, když se v noci vzbudíte a musíte převlékat pyžamo, protože jste úplně mokří. A když vás stejný problém trápí i ve dne, je to k zbláznění. Dlouho jsem řešil, co s tím. Pak jsem se dočetl na netu o iontoforéze OZO-OZO a bylo po problémech. Stačily dva měsíce používání a byl znát rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maruška.

Pocení dlaní je dost nepříjemné. Je hloupý pocit podat někomu ruku, když si ji musíte předtím utřít. Od doby, co používám Antipe, jsou dlaně skoro suché. Je to paráda.

Zdroj: diskuze Stop pocení

Pocení rukou – příčiny

Dlaně běžných lidí se za normálních okolností potí téměř neznatelně. Pokud však trpíte hyperhidrózou, můžete se dostat do stavu, ve kterém vám bude z dlaní pot doslova odkapávat. Hlavním faktorem spuštění pocení bývá nervozita. Jistě jste již někdy zažili pocit, například při seznamování nebo na pracovním pohovoru, kdy jste blížili ke konečnému podání ruky a cítili jste, že je následkem nervozity vlhká. Za běžných okolností by stačilo si ruku otřít, ale pokud trpíte hyperhidrózou je ruka opět vlhká za pár krátkých vteřin. Takové problémy působí doslova devastujícím účinkem na sebevědomí postižených jedinců. Dlaně se nepotí jen při kontaktu s okolím, ale i při běžných činnostech, jako je psaní na papír, řízení motorových vozidel, vaření a mnoho dalších. Tato skutečnost znesnadňuje sociální působení a výrazným způsobem zhoršuje kvalitu života postižených jedinců.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Zdravotní sestra a mokré dlaně to nejde dohromady. A utírat si ruce pořád do ubrousků taky není ideální. A mít rukavice na mokrých rukou taky není to nejlepší. Nemáte pak v rukách potřebný cit. Ale od doby, co používám OZO-OZO, je všechno v pořádku. Díky šefová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení dlaní

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem TRNUTÍ RUKOU V NOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Dobry den,prosim vas chtela bych se zeptat co muze byt pricinou trnuti rukou v noci?A zda by pomohli nejake leky nebo bylinky. Dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trnutí rukou v noci během spánku nejčastěji souvisí se špatnou polohou při spaní, například spaní na boku, s rukou pod hlavou, nebo spaní na břiše se vzpaženýma rukama, atd. Blíže by vám pomohl příčinu určit lékař ortopéd a nebo také specialista ve spánkové laboratoři. Spánkových laboratoří přibývá a dnes jsou dostupné ve všech velkých městech. Zkuste s jejich pomocí odhalit příčinu svých nepříjemných pocitů v rukou, abyste mohla co nejdříve zase spát v klidu a příjemně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trnutí rukou v noci

Svědění dlaní a HIV

Svědění dlaní je jedním z prvních příznaků akutní primární infekce virem HIV, tak zvané primoinfekce. Svědění dlaní se dostavuje v době čtyř týdnů po nákaze a trvá přibližně dva týdny. Stav primoinfekce HIV je dále doprovázen výraznou bolestí očí při pohledu nahoru, nenápadnou vyrážkou na hlavě, krku a hrudníku a zvýšenou teplotou 38,3 až 38,5 °C trvající konstantně po dobu 4 dnů. Následující tři dny teplota ustupuje. Osmý den zmizí teplota, bolest očí i vyrážka a nakažený se cítí zcela zdráv.

Zdroj: Svědění dlaní

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ JE PRYČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Moc děkuji za přístroj OZO-OZO. Zbavil mě nežádoucího pocení dlaní. Konečně můžu dělat svou práci s klidem a neřešit to, jestli se mi potí ruce. Je to skvělý pocit. Po delší době se můžeme s přítelem vodit za ruce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karoli.

Také jsem řešila pocení dlaní. A vyřešila ho díky používání Antipe. Je to výborný přístroj a báječně pomáhá.

Zdroj: diskuze Pocení je pryč

Co znamená pálení chodidel a dlaní

Pálení dlaní a plosek nohou by mohlo mít souvislost s výhřezem krční či bederní ploténky. Je ale potřeba vyloučit i jiná onemocnění, což spadá do péče neurologa. Také se může jednat o alergickou reakci na určitou látku, kdy při kontaktu s kůží dochází k tomuto stavu.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi POCENÍ RUKOU A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan.

Já jsem si na pocení rukou i obličeje pořídil Electro Antiperspirant z www.iontoforeza.cz a zatim pecka! To pocení úplně zmizelo, ruce jsou suchý a teplý, předtim byly studený jako led a z obličeje už mi necrčí pot jak blázen, a to už 4 měsíce!!!. Toho ozáka jsem měl doma chvíli, ale vždycky to vydrželo jen 1-2 dny:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Taky mám electro antiperspirant, manželka mi jej koupila k narozeninám. Byl jsem trochu skeptický ale pocení ustoupilo za týden používání!

Zdroj: diskuze Pocení rukou a obličeje

Pocení hlavy

Nadměrné pocení hlavy je nejvíce viditelným a obtěžujícím typem nadměrného pocení, které vás může potkat. Nejčastěji se vyskytuje v přední obličejové části, konkrétně v oblasti čela, takzvané T-zóny a okolí nosu. Projevy jsou vždy stejné, jakmile přijde sebemenší situace, ve které se necítíte absolutně v klidu, začnete se potit tak, že vám pot po obličeji doslova stéká dolů. Situace je o to horší, že hlavu na rozdíl od zpocených rukou nebo nohou nikam neschováte. Proto je nadměrné pocení hlavy ze společenského hlediska naprostou katastrofou a působí doslova devastujícím účinkem na sebevědomí takto postižených jedinců. Hlava se nepotí jen při kontaktu s okolím, ale i při běžných činnostech, jako je sledování televize, řízení motorových vozidel, vaření a mnoho dalších. Tato skutečnost znesnadňuje sociální působení a výrazným způsobem zhoršuje kvalitu života postižených jedinců.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Jsem kadeřnice a pocení rukou byl v práci docela problém. Na mokré dlaně se mi všechno lepilo. Jednou se zákaznice bavili o nějaké iontoforéze. Moc jsem toho neslyšela, ale doma jsem mrkla na net, přečetla si pár diskuzí a objednala Antipe. Od té doby je s pocením amen.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení rukou

Jak si pomoci

Iontoforéza je vědecká, lékařsky ověřená metoda odstranění pocení na rukou, v podpaží, na nohou, hlavě, břiše, hrudníku a na zádech. Je založena na pronikání velmi malého (řádově tisíciny ampéru) množství elektrického proudu a působení částic vody na potem sužovaná místa na těle. Pacient ponoří končetiny do obyčejné vody z kohoutku, do které je elektrodami zaveden slabý elektrický proud ze speciálního přístroje napájeného z klasických tužkových baterií. V případě podpaží a dalších částí těla jsou k aplikaci určeny speciální elektrody.

Maximální doba, za kterou se účinky iontoforézy projeví, se pohybuje okolo tří týdnů. Běžně však lze dosáhnout zastavení pocení již po prvním týdnu používání přístroje na iontoforézu. V počátcích léčby (přístroj nebyl ještě nikdy používán) se přístroj používá pravidelně dle návodu. Po jednom až třech týdnech pocení skokově ustoupí a účinky přetrvávají podle typu pacienta až několik měsíců. Poté nastává udržovací fáze, kdy se již iontoforéza aplikuje pouze jednou za čas, a to v případě, že se pocení začne vracet. Lidé používající iontoforézu jsou velmi spokojeni s jejími účinky a nepociťují již nepříjemné stavy spojené s pocením dlaní rukou, chodidel, podpaží, ale ani hlavy, břicha, hrudníku a zad. Iontoforéza je na rozdíl od ostatních invazivních metod odstranění nadměrného pocení bez vedlejších účinků a jednoznačně nejlevnější (při nákupu dobíjecích tužkových baterií se náklady na léčbu blíží nule).

Na odstranění pocení iontoforézou se používá přístroj, pomocí kterého se aplikuje slabý elektrický proud na postižená místa na těle. Iontoforézou se lze bez problémů zbavit zpocených a studených dlaní rukou, chodidel, podpaží, hlavy, břicha, hrudníku i zad. Přístrojem lze eliminovat také zápach nohou spojený s rozkladem bakterií obsažených v potu. Jak již bylo uvedeno výše, postižená místa na těle se ponoří do obyčejné vody a pomocí elektrod se do vody zavede velmi slabý elektrický proud o vhodné frekvenci. Aplikace probíhá vždy na jeden pár končetin nebo podpaží a zabere maximálně 15–30 minut.

Lidé trpící hyperhidrózou mohou díky produktu Electro Antiperspirant plnohodnotně a dlouhodobě řešit problémy spojené nejen s hyperhidrózou hlavy. Počáteční investice vložená do nákupu přístroje, který vydrží mnoho let, se jim mnohonásobně vrátí jak v podobě zvýšené kvality života osobního a společenského, tak i v oblečení, které jim déle vydrží, v drahých kosmetických produktech, které se stanou zbytečnými, a hlavně v pocitu jistoty, jímž budou působit na ostatní lidi.

Zdroj: Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem TRNUTÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka .

dobrý den mám už skoro rok problém s tímto mi často v noci Brní nebo znecitlivění ruce.. Přes den i nohy když dyl sedím nebo jsme v jedné pozici.. Když ležím na boku z necítili se mi i bok... Často mívám i křeč různé po těle je to příznak toho ze mi chybí Magnesium? V rodině máme Tetanii ale neví zda to a tím souvisí a jdem už dva roky po operaci císařem. Mam to konzultovat s lékařem nebo stacinkouoit magnesium? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Magnesium je na tyto problémy dobré, obzvláště společně se zinkem a vitamínem B6, ale zde bude vhodnější konzultace s lékařem. Možná i s vícero. Prvně bych začal u neurologa, pak ortoped a také kardiolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trnutí končetin

Mravenčení končetin a hubnutí

Zaznamenáme-li nečekané úbytky na váze a současně mravenčení v horních končetinách, může jít o přímý důsledek činnosti nádoru. Ta s sebou totiž nese mimo jiné i tvorbu množství metabolických zplodin a dalších látek, které dokážou vyvolávat brnění v rukou. Dalším varujícím symptomem je také nadměrné noční pocení.

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Léky

Nespavost a pocení bez zjevných příčin bývají vedlejším účinkem užívání léků, a to především antidepresiv. Pocení vyvolávají též hypoglykemické látky či hormonální terapie, přičemž se obvykle projevují i další vedlejší účinky v závislosti na konkrétním léku.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Léčba

Výskyt onemocnění je značný, tito nemocní patří do pravidelného kontingentu obvodních lékařů, ale také interních, neurologických, psychiatrických a jiných ambulancí – dle povahy potíží v jednotlivých případech. Od roku 1975 je pozorován neustálý nárůst počtu těchto nemocných, jednou z příčin však může být i zlepšení diagnostických kritérií, zvláště zavedení rutinního elektromyografického (EMG) a biochemického vyšetření hladin Mg v krvi. Častěji jsou postiženy ženy než muži, vždy jde ale o mladé jedince, nejčastěji mezi 20–30 lety věku. Léčba spočívá v odstranění příčiny.

Zdroj: Svědění dlaní a brnění rukou

Nadměrné pocení hlavy

U nadměrného pocení hlavy je třeba vyloučit jako možnou příčinu onemocnění štítné žlázy. Pokud je porucha funkce štítné žlázy zjištěna, léčí se v závislosti na tom, o jaký typ onemocnění se jedná, velmi stručně řečeno, buď je funkce štítné žlázy snížená, nebo zvýšená. Léky se pak volí podle toho. Nedávají se žádné „léky na pocení“, ale na štítnou žlázu. Nadměrné pocení se pak upraví zpravidla samo. Nadměrné pocení hlavy je charakteristické pro malé děti, přičemž se nejedná o žádný zdravotní problém.

Zdroj: Nadměrné pocení

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP