Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLIV PRÁŠKŮ NA ŘEDĚNÍ KRVE EREKCE

OBSAH

Injekce na ředění krve a alkohol

Při léčbě injekcemi na ředění krve se v žádném případě nedoporučuje konzumovat alkohol, aby se nezvýšilo riziko krvácivých komplikací.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi NOVÉ LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík.

Na ředění krve beru anopyrin 100mg jednou ráno.
Dále beru Atoris 1 večer .
Mohl bych místo těchto léků užívat XARELTO na ředění krve?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nové léky na ředění krve

Kdy ředění krve může ublížit

Pacient, který užívá lék na ředění krve, si svévolně vezme lék, který také ředí krev, a posléze může třeba i vykrvácet, protože jeden lék znásobí účinnost toho druhého. Velice často také dochází k nevhodným kombinacím z důvodu volného prodeje některých léků, které si koupíme, aby nám bylo lépe, respektive abychom vyřešili nepříjemné projevy nachlazení a podobně. Velmi oblíbeným lékem je určitě Brufen, sám o sobě tento lék není vhodný k časté konzumaci. Kombinace s léky na ředění krve pak může způsobit vážné zdravotní stavy, které mohou skončit i úmrtím. Pokud užíváte léky na ředění krve, vždy byste o tom měli informovat lékaře, když vám předepisuje nový lék.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi KRÉM VITAROS LEKÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den , zajímá mne zda je již v našich lekárnách krém vitaros a jaká je jeho cena děkuji Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mitka.

Dobrý den jsem silný diabetik a je mi šedesát let vyzkoušel jsem různé druhy prášků vedlo to akorát k bolení hlavy.Lékař mi doporučil Vitaros aplikoval jsem ho a začala erekce pokusil jsem se zasunout ale nešlo to asi po dvaceti minutách byla erekce dostatečná a vše se podařilo.

Zdroj: diskuze Krém vitaros lekárna

Ředění krve a menstruace

Léky na ředění krve způsobují prodloužení srážlivosti, což může při menstruaci způsobit delší a silnější krvácení.

Zdroj: Nové léky na ředění krve

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kuchta.

Dobrý den, mohu se zeptat, máte nějaké vedlejší účinky při použití Silnadefil 100mg ? předem děkuji za info, hezký den, Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Sildenafil u mě způsobuje mírný otok v obličeji a růžové vidění. Na krevní tlak to u mě nemá žádný vliv.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Ředění krve Godasalem

Kyselina acetylsalicylová obsažená v léku Godasal tlumí funkci některých enzymů. V malých dávkách narušuje funkci krevních destiček vytvářet krevní sraženinu a tím působí proti srážení krve. Ve vyšších dávkách může snižovat horečku a působit proti bolesti.

Obecně se podává dlouhodobě jedna tableta o síle 100 miligramů denně na ředění krve a nárazově tableta o síle 500 miligramů 3–4x denně při horečce či bolestech.

Zdroj: Godasal na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Šatanová.

Chci se zeptat na lék Lixiana 60mg , na ředění krve které léky se mohou užívat ja uživám apoibuprofen na bolest kloubu.Taky z bylin se chci zeptat na bylinu komonici lékařskou, která má být též na ředění krve, jestli je vhodná? Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Lixiana je nový lék proti sražení krve, který je stále ve fázi testování a teprve se vyhodnocují všechny možné interakce. Výhodou Lixiany je, že nevyžaduje žádnou dietu - můžete jíst co chcete. S interakcí s jinými léky je to už trochu horší. Je mnoho léků, které zvyšují i snižují účinky Lixiany, ale jejich dostupnost je vázána na lékařský předpis, takže vždy informujte všechny lékaře, že užíváte Luxianu a oni se k tomu přizpůsobí se svým předpisem. Co se týče bylinek, tak zatím je prokázána interakce s třezalkou tečkovanou, ale pro vaší bezpečnost byste neměla užívat žádné bylinky během léčby Lixianou. Volně prodejné léky proti bolesti, jako je například Ibuprofen, zvyšují riziko krvácení, obzvláště když se užívají dlouhodobě. Požádejte svého ošetřujícího lékaře o předpis na vhodnější lék proti bolesti, který bude možné užívat bez rizika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opuncie ředení krve

Xarelto a alkohol

Obecně se nedoporučuje pít alkohol při užívání léků na ředění krve, jako je Xarelto. Mezi další léky, které působí jako ředidla krve, patří Warfarin a Aspirin. Míchání alkoholu s léky na ředění krve může zvýšit riziko krvácení a je třeba se mu ve většině případů vyhnout.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Diskuze

V diskuzi XARELTO CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Najman.

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ukrij74.

Může mně někdo odpovědně sdělit, který lék na ředění krve trvale užívaný nejméně poškozuje ledviny?

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Alkohol a ředění krve

Není nápoj jako nápoj. Užívání alkoholu, kávy a dalších tekutin, které jsou močopudné a zároveň zahušťují krev, způsobuje únavu. Paradoxně to lidé často řeší další kávou. Správné je napít se čisté nebo minerální vody.

Zdroj: Ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE A OČKOVÁNÍ NA COVID se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich.

Dobrý den,aplikuji si injekčně lék ZIBOR na ředění krve.Mám jít na očkování vakcinou Moderna.Jsem 60+ Je to vhodné?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vakcína proti COVID-19 je pro vás vhodná, i když se léčíte injekcemi Zibor. Oznamte tuto skutečnost lékaři, u kterého vám bude aplikována vakcína.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve a očkování na COVID

Bylinky na ředění krve

Příroda nabízí účinné a bezpečné látky, které účinkují proti srážení krve. Dvě vynikající přírodní látky na ředění krve jsou kajenský pepř a vitamin C. Obě tyto látky jsou též prospěšné pro cévy, mají pozitivní vliv na srdečně-cévní sytém a patří mezi antioxidanty.

Kajenský pepř, někdy též nazývaný jako královská bylina, je považován mnohými za nejlepší bylinu pro srdce.

Vitamin C je velmi důležitý pro zdravé cévy.

Kurkuma, známé koření obsahující žluté barvivo kurkumin, má velmi mnoho pozitiv včetně účinku na ředění krve. Kurkuma též podporuje imunitu, má protizánětlivé schopnosti a je účinná v boji a prevenci rakoviny.

Česnek je považován za velmi zdraví prospěšnou přírodní látku. Působí rovněž na ředění krve, a to díky obsahu salicylátů. Salicyláty jsou obsaženy v mnoha léčivech a jsou i primární složkou Aspirinu. Česnek je prospěšný také pro zdraví srdce a cév a má schopnost ničit patogeny.

Cibule obsahuje salicyláty a pomáhá ředit krev.

Další přírodní látky pomáhající ředit krev: bromelain, voda, skořice, kopr, oregano, sušené ovoce a bobule jako hrozinky, brusinky, sušené švestky a třešně, vitamin B6, vitamin E, gingko biloba (jinan dvoulaločný).

Zdroj: Ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fr.sequens.

má česnek vliv na pradaxu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když si česnekem ochutíte pokrm, tak to nebude mít vliv na srážlivost krve. Když budete polykat několik stroužků česneku denně, tak to může zvýšit riziko krvácení a tvorbu modřin. Česnek má mnoho účinků na lidské zdraví a mezi nimi je i vliv na srážlivost krve. Moc česneku přivodí prodloužení doby srážlivosti krve - krev je déle tekutá a rány pak déle krvácí. Pradaxa (dabigatran) rovněž prodlužuje čas srážlivosti krve a česnek tyto účinky zesílí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a alkohol

Dělení léků na ředění krve

Léky ředící krev mají tlumivý efekt zejména na funkci destiček a na koagulační kaskádu, při speciálních příležitostech se používají léky, které sraženinu rozkládají na principu aktivace plazminu. Jejich užití musí být ovšem dobře indikováno, protože mohou být pro pacienta velmi nebezpečné. Léky na ředění krve se používají v profylaxi a také jako léky na ředění krve po operaci. Podle účinku na krevní složky odborníci dělí přípravky na ředění krve na:

  • Protidestičkové léky – to jsou léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou, mimo jiné se aplikují i jako první pomoc při infarktu myokardu.
  • Léky působící proti koagulačním faktorům – mezi ně patří mimo jiné i heparin.
  • Trombolytika – rozpouštějí již vzniklé sraženiny, podávají se nitrožilně, účinkují velmi rychle.

Zdroj: Seznam léků na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sestavte s maminkou vyvážený týdenní jídelníček z toho co ji chutná a ten pak několik týdnů neměňte. Po prvním týdnu tohoto jídelníčku nechte mamince odebrat krev na zjištění její krevní srážlivosti u lékaře, který ji předepisuje Warfarin. Lékař podle výsledků upraví dávkování Warfarinu. Až se jí jídelníček přejí, tak sestavte nový a celý proces s odběrem krve zopakujte. V jídelníčku zcela vynechte grapefruity a kadeřávek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Alkohol při užívání léků na ředění krve

Obecně lze říci, že pití během užívání antikoagulancií je špatný nápad a doporučuje se zdržet se jakékoli konzumace alkoholu.

Situaci ještě zhoršuje skutečnost metabolické změny, ke které dochází v játrech při pití alkoholu. Ta může významně změnit účinnost léků na ředění krve. Může to snížit účinnost léku nebo to může zvýšit konkrétní mechanismus účinku a mít opačný účinek (např. ještě silnější krvácení). Výsledek závisí na jednotlivci.

Zdroj: Injekce na ředění krve a alkohol

Diskuze

V diskuzi CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Je velmi důležité vědět, jaké léky (Warfarin, Pradaxa, Xarelto, atd.) na ředění krve Vaše maminka užívá. Proto na Vaši otázku není odpověď jednoznačná.

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Léky na ředění krve a alkohol

Nepravidelná větší konzumace alkoholu může způsobovat kolísání hodnot INR. Po požití nadměrného množství alkoholu může dojít ke změnám hodnot INR, proto je tento fakt důležité nahlásit ošetřujícímu lékaři, který vám ihned stav INR zkontroluje.

Zdroj: Ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

d´Dobrý den,mám 8 měsíců po operaci prostaty erekce žádná občas unik moče,co mohu udělat pro zlepšení erekce dík Viktor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radikální prostatektomie je operace při níž dojde k odstranění prostaty a okolních struktur. Tato operace se nejčastěji provádí při léčbě rakoviny prostaty. Míra úspěšnosti je dobrá, pokud se rakovina nerozšířila za prostatu. Operace má však vedlejší účinky. Jedním z nich je erektilní dysfunkce (ED).

Důvodem, proč radikální prostatektomie nese toto riziko, je to, že dva drobné kavernózní nervy jsou umístěny po stranách prostaty. Normálně tyto kavernózní nervy přenášejí signály do penisu, aby se naplnil krví a stal se vzpřímený. Během operace může dojít k odstranění jednoho nebo obou těchto nervů, pokud jsou příliš blízko ložisku s rakovinou. Také, i když nervy nejsou odstraněny, mohou být během operace poškozeny. Poranění kavernózních nervů je jednou z hlavních příčin ED po operaci prostaty.

Vzhledem k tomu, že ED je častou komplikací po operaci prostaty, je dobré vědět o možnostech její léčby. Je také dobré vědět, že ED postihuje většinu mužů po operaci prostaty a mnoho mužů znovu získá schopnost mít erekci během 2 let po operaci, u které byly zachovány nervy.

Léky na ztopoření
Váš lékař může po operaci předepsat léky jako sildenafil, vardenafil nebo tadalafil. Tyto léky fungují tak, že zvyšují průtok krve do penisu, což může obnovit schopnost mít erekci.

Injekce
Další možností je aplikace léků přímo do penisu. I když to není tak pohodlné jako vzít si pilulku, tato možnost může pomoci k erekci.

Vakuová pumpa
K dispozici je také vakuové zařízení. To zahrnuje umístění mechanické pumpy na penis. Tato pumpa vytváří podtlak, který spouští erekci tím, že krev proudí do penisu. Pro udržení erekce je kolem kořene penisu umístěn malý stahovací pásek.

Chirurgická operace
Existuje také chirurgický zákrok, který může být proveden k léčbě ED. Využívají se různá zařízení, která lze implantovat do penisu, aby vám pomohly dosáhnout erekce. U jednoho typu je pod kůži šourku implantována malá pumpa. Když chcete mít sex, zmáčknete pumpu a tekutina se odešle do válců, které jsou implantovány do penisu. Tekutina pomáhá vytvářet erekci.

Cvičení
Cvičení svalů pánevního dna nabízí také další možnost řešení ED. Jmenuje se kegelovo cvičení a bylo zjištěno, že zlepšuje erektilní funkci u mužů s ED z jiných příčin. Cvičení svalů pánevního dna se provádí po operaci a pomáhá s kontrolou úniku moči a někdy vede i k obnovení sexuální funkce penisu.

Vzhledem k tomu, že existuje mnoho způsobů léčby, které můžete vyzkoušet, je velká šance, že najdete takovou, která bude vyhovovat vašemu životnímu stylu.

Kromě schopnosti dosáhnout erekce však mohou existovat i jiné sexuální problémy. Můžete mít například potíže s orgasmem. Pro muže, kteří mohou mít po operaci prostaty orgasmus, budou mít stále příjemný zážitek. Ale nebudou moci ejakulovat sperma kvůli odstranění prostaty.

ED je po operaci prostaty běžná a v některých případech můžete po nějaké době znovu získat sexuální funkce. To se může pohybovat od několika měsíců do 2 let. Pamatujte také, že ED lze léčit. Díky spolupráci se svým lékařem budete moci najít účinnou léčbu ED.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Přírodní ředění krve

Dvě vynikající přírodní látky na ředění krve jsou kajenský pepř a vitamín C. Obě tyto látky jsou též prospěšné pro cévy, mají pozitivní vliv na srdečně-cévní sytém a patří mezi antioxidanty. Také kurkuma, což je známé koření obsahující žluté barvivo kurkumin, má velmi mnoho pozitivních účinků včetně účinku na ředění krve. Kurkuma rovněž podporuje imunitu, má protizánětlivé účinky a je účinná v boji a prevenci rakoviny. Také česnek je považován za zdraví prospěšný – působí na ředění krve díky obsahu salicylátů. Salicyláty jsou obsaženy v mnoha léčivech a jsou primární krev ředící složkou v aspirinu. Česnek je též prospěšný pro zdraví srdce a cév a má schopnost ničit patogeny. I cibule obsahuje salicyláty a pomáhá ředit krev.

Další přírodní látky pomáhající ředit krev: bromelin, voda, skořice, kopr, oregano, sušené ovoce a bobule jako hrozinky, brusinky, sušené švestky a třešně, vitamín B6, vitamín E, gingko biloba (jinan dvoulaločnatý). Prospěšné srdci a částečně účinné proti fibrilaci síní jsou plody hlohu obecného. Také užívání trávicích enzymů několikrát denně na lačno pomáhá odstraňovat arteriální plak a rozpouštět cévní sraženiny. Ředění krve podporuje samozřejmě i pohyb a konzumace většího množství zeleniny a ovoce pomáhá chránit před srážením krve a dalšími nemocemi, které mohou vést k potřebě užívat léky na ředění krve.

Při užívaní výše uvedených látek společně s léky na ředění krve vždy informujte svého lékaře.

Zdroj: Ředění krve

Jak ředit krev přírodně

Příroda nabízí účinné a bezpečné látky s účinkem proti srážení krve. Dvě vynikající přírodní látky na ředění krve jsou kajenský pepř a vitamin C. Obě tyto látky jsou též prospěšné pro cévy, mají pozitivní vliv na srdečně-cévní systém a patří mezi antioxidanty.

Přehled přírodních látek, které účinkují proti srážení krve:

  • kajenský pepř (zejména kapsaicin v něm)
  • vitamin C
  • kurkuma
  • česnek
  • cibule
  • oregano
  • bromelain
  • voda
  • skořice
  • kopr
  • sušené ovoce a bobule jako hrozinky, brusinky, sušené švestky a třešně
  • vitamin B6
  • vitamin E
  • Gingko biloba – jinan dvoulaločný

Dbejte na přísun tekutin, nejvhodnější je pitná voda nebo neperlivé minerálky s obsahem vápníku a hořčíku. Zahuštění krve může být způsobeno nedostatkem tekutin, ale i vysokými dávkami proteinů a kreatinu a podobných dusíkatých látek ve stravě. Také stres přispívá k zahuštění krve, společně s konzumací kávy a alkoholu.

Zdroj: Léky na ředění krve - seznam

Alternativní možnosti

Problém husté krve se obvykle řeší hematologickým vyšetřením a poté tradiční antikoagulační terapií, jež se často spoléhá pouze na využití léků navržených tak, že inhibují shlukování krevních destiček, které jsou zodpovědné za vznik krevních sraženin. Antikoagulační terapie tedy zajišťuje „ředění krve“. Tento druh léčby velmi efektivně zabraňuje vzniku dalších krevních sraženin u lidí, kteří prodělali infarkt nebo mrtvici. Při léčbě se používají léky Coumadin, Plavix a podobně. Lze řešit houstnutí krve jiným způsobem? V život ohrožujících situacích určitě ne. Nicméně v určitých případech se mohou při ředění krve využít bylinné léky.

Zdroj: Bylinky na ředění krve

Potraviny na ředění krve

Správné složení krve ovlivňuje nejen naše tělesné zdraví, ale i naše duchovní rozpoložení. Látky quercetin a apigenin, které pomáhají při ředění krve, se nacházejí ve vysokých koncentracích v běžně konzumovaných potravinách, jako je cibule, kapusta, červené víno a zelený a černý čaj. Dalšími zdroji jsou čokoláda a kakao. Zkoumá se účinek flavonoidů obsažených například v rostlině Flaveria bidentis, patřící do slunečnicové rodiny, dále v bobulích arónie, semenech vinné révy (Vitis vinifera) a jiných. Další zkoumání snad přinese přírodní náhradu chemických léků. V tomto směru jsou nadějné flavonoidy, které vykazují protisrážlivý účinek a brání tvorbě trombů.

Zdroj: Ředění krve

Léky na ředění krve a alkohol

Existují nějaké léky na ředění krve, kterým nevadí pití alkoholu? Bohužel ne — nezáleží na tom, jaký antikoagulant se právě užívá, ať jsou to injekce nebo tablety. Upozornění na alkohol se vztahuje na celou skupinu těchto léků. Patří sem:

  • Warfarin;
  • Eliquis (apixaban);
  • Clexane, Inhixa (enoxaparin);
  • Xarelto (rivaroxaban);
  • Pradaxa (dabigatran);
  • Lixiana (edoxaban);
  • Arixtra (fondaparinux).

S tím, co bylo řečeno, klinické studie prokázaly, že riziko krvácení spojené s novějšími antikoagulancii, jako je Eliquis, je méně závažné než riziko spojené s jinými, jako je Warfarin. To však neznamená, že na Eliquis se může pít alkohol – stále je to nebezpečné.

Zdroj: Injekce na ředění krve a alkohol

Rizika při ředění krve

Stejně jako potraviny typu hroznové víno nebo borůvky mohou i určité bylinky ředit krev. Bylinky lze snadno zařadit do každodenní stravy, přičemž jejich působení můžeme zintenzivnit tím, že budeme kromě nich konzumovat další potraviny, které mají tutéž funkci, tedy ředí krev. Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. Z tohoto důvodu by s jejich užíváním (za účelem ředění krve) měl souhlasit lékař, pod jehož dohledem by měl pacient při této léčbě být. Některé potraviny a bylinky mohou být kontraindikovány při současné léčbě antikoagulačními léky, neboť zde existuje riziko nežádoucích účinků.

Bylinky prospívají celému organismu. Nejen že působí preventivně při podpoře kardiovaskulárního zdraví, ale mají i další pozitivní účinky, kvůli kterým by se měly stát nedílnou součástí stravy.

Zdroj: Bylinky na ředění krve


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP