Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁBAL NA PRŮDUŠKY Z MEDU

OBSAH

Suroviny na domácí čokoládový zábal

  • 5 čerstvých jahod, 
  • 150 gramů hořké čokolády (kousky), 
  • 85 ml medu,
  • 125 ml šampaňského.

 

Zdroj: Domácí čokoládový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho bude vidět výsledek octového zabalu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží na co chcete octový obklad použít. Například na léčbu křečových žil konzervativní terapií to trvá až 30 dní každodenního používání octového obkladu. Octový obklad na celulitidu bude mít efekt také nejméně za 30 dní. Okamžité účinky octového zábalu se dostaví při horečce nebo u zábalů na vlasy. Octový zábal na otoky bude efektivní u každého jinak, protože bude záležet na příčině otoků.

Zábaly z jablečného octa jsou známé po staletí a mají mnoho různých variací. Například přidáním skořice, mořské soli, medu nebo modrého jílu dostává octový obklad nové schopnosti. Vše je levné, bezpečné a běžně k dispozici, takže nic nebrání experimentování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octový zábal

Babské rady na průdušky

Do hrnku vložíme kolečko citronu bez kůry, lžičku kandovaného cukru a 4–5 minut zahříváme až do varu. Přisypeme lžičku směsi z jitrocele kopinatého a mateřídoušky, smíchané ve stejném poměru, a odstavíme na půl hodiny na vylouhování. Během nemoci pijeme 4–5 těchto horkých čajů denně. Pokaždé připravujeme čerstvý. Čaj pomáhá na zahlenění a kašel. Při zánětu průdušek také bylinkáři doporučují výtažky z echinacey a kozince, rostlin, které posilují imunitu a mají antibakteriální a antivirové účinky. Při nemocech průdušek se doporučuje užívat med s teplým mlékem (cca 40 °C) nebo med s citronovou šťávou, použije se šťáva z 1 citronu na 100 g medu, případně jeden šálek komonicového čaje s 1 polévkovou lžící medu.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Diskuze

V diskuzi MARKÉTA ZATLOUKALOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zkoušela jsem z kopřiv zábal na vlasy ale moc mi to vlasy nestmavilo ,spíž mi víc pomohl zábal s bezinek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Markéta Zatloukalová

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVÝ ZÁBAL PROTI VŠÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Nějak jsem tam nenašla ten ocet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Návod na octový zábal máme tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Octový zábal proti vším

Zábal z avokáda na suché vlasy

  • avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Zralé avokádo rozmixujte na kašičku, přidejte lžičku olivového oleje a 2 lžičky medu. Vše společně promíchejte, vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 20 minut. Poté pořádně opláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Kalvarova.

Hezký den. Chci se zeptat, jak dlouho po sobě se může používat otcovy zabal vkuse. Díky za radu. Renca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho se dostaví účinky octového zabalu

Zdroj: diskuze Octový zábal

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi MED SE SKOŘICÍ NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luboš.

Vezměte 4 lžíce medu, 1 lžíci skořice a spolu se 3 šálky vody uvařte jako čaj. Toto píšete. Otázka zní - jestliže teplota zahřátí medu, aby neztratil své vlastnosti je 40-45 stupňů - vysvětlete postup výroby čaje.
děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Med se skořicí na hubnutí

Tvarohový zábal při horečce

Rovněž tvarohový zábal má chladivý efekt a je pomocníkem při horečce nebo při otoku.

Účinky

Tvarohový zábal vytahuje z těla horkost, proto je účinným pomocníkem při přirozeném snižování horečky. Tvarohový zábal pomůže všude tam, kde je zánět, horkost, otok, svědění, zarudnutí a bolest. Tudíž můžete obklad z tvarohu použít na otok kotníku, na bolest v koleni, na průdušky, na krk a podobně.

Jak udělat zábal z tvarohu

Na obklad z tvarohu použijte nízkotučný tvaroh. Obklad můžete aplikovat ve formě zábalu na lýtka nebo se tradičně používá také tak, že se tvaroh přiloží na plosky nohou. Tvaroh lze přímo vložit do ponožek nebo nanést na plátno, nohy omotat a pak obléct ještě suché teplé ponožky. Tvaroh má být především na šlapkách nohou. Necháme působit cca 20 minut, pokud je třeba, opakujeme každou hodinu. Zábal nebo obklad nechte působit 20 až 30 minut, možno i déle. Někdy je vhodné ponechat zábal na postiženém místě celou noc.

Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Octový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Zábal na průdušky pro dítě

Na zábal je vhodné vybrat za studena lisovaný rostlinný olej. A to proto, že olej přechází do organismu, a tak by bylo vhodné, aby byl pokud možno kvalitní. Každý rostlinný olej má určitou terapeutickou hodnotu. Nezahřívejte jej na víc než na 40 stupňů. Zahřívejte na plotně, ne v mikrovlnné troubě, aby se nepřehřál, jinak se zničí. Do oleje se dají přidat některé silice (třeba eukalyptus, tea tree, levandule). Do zahřátého oleje namočte plenu nebo vložku bez gelu, přiložte na hrudník a záda, nebo na krk. Přikryjte igelitem a ručníkem. Nechte působit 20 minut a opakujte.

Zdroj: Olejový obklad na krk

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Jak udělat octový zábal na otok

Recept na octový zábal: Smíchejte jeden díl teplé vody s jedním dílem octa a do tohoto roztoku namočte čisté kousky látky. Vymačkejte z nich tekutinu a přiložte je na kotníky a zápěstí. Zábal nechte působit. Tuto proceduru opakujte, dokud otok neustoupí. Samotná příprava zábalu je jednoduchá.

Zdroj: Octový zábal

Diskuze

V diskuzi MED SE SKOŘICÍ NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet med se skořicí, mám diabet 2typu,beru 2x denně Siofor 850, můžete mi poradit jak a v jaké kombinaci med se skořicí UŽÍVAT? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mašlonka Leo.

mam cukrovku druheho typu picham si inzulin v davce 30 slyšel jsem že na cukrovku kladně působi med se skořici můžu ho konzumovat v davce dvě kavove lžíčky medu s michat s půl lžičkou skořice v teple vodě a na lačno vypit?

Zdroj: diskuze Med se skořicí na cukrovku

Zpevnění lámajících se nehtů

Ingredience: 2 dl silného heřmánkového čaje, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička medu

Postup: Do teplého heřmánkového čaje přidejte lžíci medu a lžíci kokosového oleje a míchejte, dokud se olej a med nerozpustí. Pak si do teplé koupele ponořte prsty (nehty i pokožku v okolí nehtu) a nechte působit alespoň 10–15 minut. Pak si ruce umyjte v teplé vodě a můžete promazat. Tuto léčivou koupel lze aplikovat 1–4x týdně podle potřeby. Tato koupel navíc regeneruje i poškozenou pokožku v okolí nehtů.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem DIABETES - MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olda.

konzumace včelího medu při diabetu 2

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Med, stejně jako cukr obsahuje velké množství sacharidů - látek zvyšujících hladinu krevního cukru. Med má ale na rozdíl od cukru výhodu, že zároveň zvyšuje produkci inzulínu a tím zabraňuje náhlému zvýšení krevního cukru po požití medu. Pro diabetiky je med nejzdravější, když se konzumuje ráno ihned po probuzení jedna polévková lžíce. Jedna lžíce medu denně je doporučené zdravé množství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Diabetes - med

Způsob použití

Mrkvový zábal se používá proti bolesti, dále je velmi účinný jako regenerační přípravek na vlasy, který navíc obsahuje řepkový olej, organické minerály, proteiny, vitaminy a lněný olej. Používá se na všechny druhy vlasů, ideální je na mastné vlasy. Mrkvový zábal se používá především na obličej.

Zdroj: Mrkvový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem ZKVAŠENÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Hrdličková.

Zapomenuté 1 kg medu skladované při pokojové teplotě mi ve sklenici zkvasilo.
Ráda bych se dověděla, jak je to možné a jestli se dá z medu ještě něco udělat, kromě vyhození.
Med není hořký nebo nakyslý, ale nechutná medově.
Děkuji všem ochotným za odpověď.
Hrdličková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pravý včelí med nikdy nezkvasí. Zkvasit může jen med, do kterého byly přidány různé příměsi, jako například cukr, špinavá voda nebo další levné náhražky, kterými se med pančuje, aby ho bylo víc za míň peněz. Zkvašený med již není možné bezpečně použít a ani ho vrátit do původního stavu. Kupte si raději med čerstvý nejlépe přímo od včelaře.

Zdroj: diskuze Zkvašený med

Zábal na krk pro děti

Na krk je nejvhodnější Priessnitz. Kapesník namočte v teplé vodě, překryjte mikrotenovým sáčkem a ovažte suchým šátkem. Zábal ulevuje hlavně od bolesti v krku. Na bolest v krku můžete přidat odvar z řepíku společně se slézovým čajem.

Zdroj: Olejový obklad na krk

Zábal na uzliny

Priessnitzův zapařovací zábal: studená mokrá vrstva, igelit a navrch suchá vrstva. Používá se především u bolestí v krků, případně na zvětšené mízní uzliny na krku.

Zdroj: Olejový obklad na krk

Jak často používat kofeinový zábal proti celulitidě

Pro dosažení cíle - aby celulitida zmizela, je třeba, jak známo, aplikovat kofeinový zábal pravidelně a často. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze (60 minut vyjde na 550 Kč). Účinky jsou nejlepší, když se kofeinový zábal užívá alespoň třikrát do týdne po dobu půl roku až jednoho roku. To by znamenalo finanční náklad kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kofeinovým zábalem. Vymysleli jsme pro vás recept, jak si připravit kofeinový zábal doma a ušetřit tak tyto vysoké výdaje.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Medový zábal

Ingredience: miska, 1 lžička medu, 1 lžička olivového oleje, 2 mikrotenové sáčky, rukavice, ručník

Postup: V misce smíchejte lžičku medu a lžičku olivového oleje. Směs pomalu vtírejte do pokožky rukou. Ruce zabalte do mikrotenových sáčků nebo polyetylenových rukavic a potom na 30 minut do froté ručníku. Tento zábal je vhodný především v zimních měsících, kdy představuje vydatnou výživu pro chladem vysušené ruce a nehty.

Doplňkem základního ošetření rukou může být automasáž, která zlepší nejen prokrvení kůže, ale všechny pěstící složky se snáz dostanou na své místo, takže pak lépe vyživují pokožku rukou a nehty. Jako masážní prostředek je nejlepší olej, a klidně postačí ten olivový.

Postup: Každý prst je třeba masírovat jednotlivými tahy, směrem od konce prstů k zápěstí, a to po stranách prstů. Přidáme krouživé pohyby ve stejném směru, ale chytíme prst za stranu dlaňovou a hřbetní. Pokračujeme masáží dlaně a hřbetu ruky krouživými pohyby. Ruku chytíme v zápěstí a kroužíme vlevo a vpravo. Předloktí a loket natřeme olejem a masírujeme směrem od zápěstí k loktu. Každý cvik provádíme alespoň 5x.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Jak naložit rakytník do medu

Recept na rakytník v medu je jednoduchý. Volí se stejné množství rakytníkových plodů a medu, se kterým se plody promíchají. Poté se naskládají do sklenic a na povrchu zalijí medem. Sklenice se uzavřou a uloží na chladné a temné místo. Po každém odebrání plodů se musí obnovit horní vrstva medu.

Zdroj: Rakytník naložený v medu

Skořicový zábal recept

Když u našeho receptu zaměníte mletou kávu za poloviční množství mleté skořice a zachováte výrobní postup, tak získáte báječný skořicový zábal nebo skořicový gel, který výborně prospívá duši i tělu například při hubnutí. Skořice, podobně jako kofein, zrychluje krevní oběh a tím pomáhá odbourávat tukové zásoby typicky ihned po namáhavém pohybu. Skořicový gel nebo zábal tedy pomáhá zhubnout.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP