Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MUZSKA HRAZE

OBSAH

Masáž hráze videonávod

Zde můžete vidět, jak se provádí masáž hráze.

Zdroj: Masáž hráze

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek Beranek.

Dobrý den,prosím vás výsledek vzorku moče byl- U Leukocyty 310 arb.j. B Leukocyty 17,93 B Neutrofily 11.410 Děkuji za odpovědˇ F,B,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší odpověď dostanete od svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může lépe poznat problém, na který ukazují hodnoty, které jste poslal. Leukocyty v moči by normálně být vůbec neměly. Hodnota 310 je vysoká a může ukazovat na tyto stavy:
- Zánět močových cest: potíže s močením (pálení, řezání), krev v moči, bolest při močení, zvýšená teplota.
- Zánět ledvin: bolest v dolní části zad nebo břicha, krev nebo hnis v moči, nevolnost, zvracení, horečka a zimnice, časté nutkání na močení, které je bolestivé a pálí.
- Zánět prostaty: bolest hráze, problémy s ejakulací, horečka, zvětšená a citlivá prostata.
U každého z těchto onemocnění je nezbytná lékařská pomoc, proto zůstaňte v kontaktu s lékařem, který inicioval vyšetření moči a dodržujte jeho pokyny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Masáž hráze diskuze

Masáži hráze by se měly vyhnout ženy, které mají za sebou předčasný porod, předčasný odtok plodové vody, vaginální infekci, a také ty, kterým masáž hráze vyvolává kontrakce.

Ženy by měly mít na paměti, že porod je nepředvídatelný a že i přes veškeré masáže se v některých případech nástřihu hráze nedá předejít. Lepší je nechat si hráz nastřihnout a mít jistotu, že se dítě narodí v pořádku.

Zpočátku může být masáž hráze pro ženu opravdu značně nepříjemná.

Při pravidelné masáži se stává hráz poddajnější, a jak uvádějí rodičky v diskuzích, tak při porodu cítily hodně podobné pnutí „tam dole“ jako při masáži.

Pokud i vy máte zkušenosti s masáží hráze, ať pozitivní, či negativní, podělte se s čtenáři o své zkušenosti v naší diskuzi.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi JAK ZJISTIT PLODNOST MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holub.

Dobrý den kde ma jít přítel na vysetření plodnosti? Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Chtěla bych se zeptat jestli je nějaký přípravek, který podporuje mužskou plodnost?

Zdroj: diskuze Jak zjistit plodnost muže

Zdravotní účinky masáže hráze

Masáž hráze napomáhá uvolnění a elasticitě oblasti, která je namáhána zejména při porodu. Na tuto masáž se používají oleje, které mají příznivé účinky. Tato příprava je důležitá pro prvorodičky, které mají oblast hráze ještě velmi pevnou a málo pružnou. Ale i maminky, které se chystají na druhý či třetí porod a při tom předchozím porodu musely nástřih podstoupit, mohou zkusit tuto proceduru. Druhý porod může probíhat jednodušeji a právě masáž hráze může jeho průběh ještě usnadnit.

Masáž hráze u mužů se provádí v oblasti mezi intimními partiemi a análním otvorem, čímž se intenzivně stimuluje prostata. Právě prostata bývá považována za mužský bod G a její masáž vyvolává v mužích velice vzrušivý a intenzivní pocit. Často se stává, že masáž hráze končí vyvrcholením. Také můžete přejít k jemné přímé masáži prostaty přes anální otvor, díky které dojde k dokonalému uvolnění. Po masáži se budete cítit odpočatí a zbavíte se nahromaděného stresu.

Zdroj: Masáž hráze

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět mužská kandidóza - kvasinková infekce u mužů.
Mužská kandidóza, běžně známá jako moučnivka penisu, je způsobena kvasinkou Candida. Tato houba nejlépe prospívá ve vlhkých podmínkách a penis poskytuje dobré prostředí, zejména pod předkožkou, pro jejich přežití.

Příznaky mužské kvasinkové infekce jsou:

Svědivá vyrážka, která může být bílá což vede k tvorbě bílých skvrn na penisu. Případný otok žaludu způsobuje záněty penisu - onemocnění známé jako balanitis. Svědivé pupínky se můžou zanítit a způsobit červené boláky na penisu. Rovněž můžete cítit bolest při pohlavním styku a v pokročilém stádiu může být pozorován bolestivý pocit na špičce penisu při močení. Rovněž může být přítomen konstantní neobvyklý bílý výtok pod předkožkou.

Léčba

Ve většině případů se kvasinková infekce léčí použitím jednoduch antimykotik, která jsou předepsána lékařem potom, co schválil, že je to určitě kvasinková infekce, která způsobuje tyto bílé svědivé skvrny na vašem penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Masáž hráze a těhotenství

Doporučuje se, aby nastávající maminky prováděly masáž přibližně 4–6 týdnů před termínem porodu. Pro některé ženy je to nepřijatelné, takže masáž odmítají provádět, jiné v ní najdou zálibu nebo se pro ně stane sexuální stimulací a tím vlastně jen získají. Pravidelná masáž hráze v oblasti mezi pochvou a konečníkem v pozdním těhotenství je prospěšná při přípravě k porodu. Hráz se stává pružnou a při porodu se dostatečně rozvine. Sníží se tak nutnost nástřihu, což je chirurgický zákrok, který má za úkol zvětšit poševní vchod, a provádí se těsně před porodem hlavičky. Zamezí se jím možnosti vážné trhliny, ke které by při porodu mohlo dojít. Masáž hráze může nastávající mamince přiblížit pocity, které bude mít, až se miminko začne objevovat. Také ji může využít k nácviku uvolnění hráze, které je při porodu tak žádoucí. Objeví-li se výtok, herpes nebo jiný vaginální problém, je dobré s masáží přestat do doby, než se problém vyřeší. Masáž by mohla situaci zhoršit, eventuálně rozšířit infekci. Masáž může provádět nastávající maminka sama nebo společně s partnerem.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi ANTIKONCEPCE PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pánové, je zde nová mužská antikoncepce, při které dochází k ozáření varlat ultrazvukem a ty pak produkují neplodné sperma. Zatím je to ve výzkumu, do několika let to bude volně dostupné v kapesním ultrazvukovém inhibitoru plodnosti na dvě tužkové baterky AA. Po ozáření varlat ultrazvukem efekt neplodného spermatu vydrží jen několik dní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antikoncepce pro muže

Olej na masáž hráze

Weleda olej na masáž hráze 50 ml: Pravidelnou masáží olejem Weleda se zvyšuje šance na porod bez nástřihu. Kompozice olejů založená na nejjemnějším mandlovém oleji a oleji z pšeničných klíčků obsahuje velké množství vitamínu E, uvolňuje tkáň hráze a zvyšuje její elasticitu. Masáže tkáně navíc zlepší její prokrvení a tím zvýší její poddajnost.

Certifikáty: Natrue

Použití: Při masáži hráze je důležité, aby se oblast mezi konečníkem a poševním vchodem masírovala nejen zevně, ale i zevnitř. Masáž se provádí i v místě poševního vchodu– to je oblast, která je při porodu nejvíc zatěžována. Žena při masáži zavede svůj palec asi 2 cm do pochvy a tuto oblast jemně roztahuje směrem ke konečníku. Současně prsty masíruje oblast hráze zevně. Tkáň hráze se masíruje od 34. týdne těhotenství denně po dobu 5–10 min. Upozornění: Při sklonu k předčasným stahům se masáž hráze neprovádí.

Přednosti produktu Weleda olej na masáže hráze: Certifikovaná přírodní kosmetika. Obsahuje pouze čisté přírodní suroviny a je nositelem certifikátu NATRUE – garance nejvyšší kvality čistě přírodní kosmetiky a bio kosmetiky. Produkt nebyl testován na zvířatech, neobsahuje žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi minerálních olejů vyráběných z ropy.

Složení: Mandlový olej, olej z pšeničných klíčků, parfém, limonen, linalol, citronelol, geraniol, citral, eugenol z přírodních éterických olejů.

Saloos Bio Masážní olej Masáž hráze 50: Jde o těhotenský a mateřský olej určený pro pravidelnou masáž hráze v období 6 týdnů před očekávaným porodem. Olej pokožku dostatečně zvláční a zvýší její pružnost a odolnost vůči poranění. Důsledná příprava zvyšuje šanci na přirozený porod bez nutnosti nástřihu hráze. Jedná se o čistý přírodní produkt v biokvalitě.

Vhodné pro: Pružnost, regeneraci a šetrnou péči.

Složení: Rostlinné oleje lisované za studena (bio sezamový, bio slunečnicový, mandlový, olivový), esenciální oleje (levandule, geránie), vitamín E.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi BOLEST KYČLÍ U CCA 40 LETÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Kurňa nejdřív mi bylo divné že tak mladý kámoš má takové bolesti kyčlí pří chůzi... Až teď mi došlo, že vono už ani já nejsem "tak" mladý, bude mi 30 proto mi došlo že on už tak mladý není myslím že mu je okolo 40. Ovšem já můžu s klouby dělat co chci bez jakékoli negativní reakce. A on ani chodit nemůže ? A to nemá nadváhu.. nemůže to třeba signalizovat něco jiného ? No dal jsem mu borax, a žere to jsem právě zjistil, tak uvidíme co bude.. Kurňa to je ale naprd, já nechci žádné nemoci. Teď ani před smrtí ! Jestli mám mít stejný zdravotní průběh života jako mí rodiče. Tak to si jak začnou ty první raději hodím provaz :D ale vzhledem k tomu, Že se svému zdraví věnuji tak jak to jen jde, A uvědomil jsem důležitost detoxikace a pravidelného čištění. Takže pochopitelně praktikuji nejrůznější očisty sem tam, A jsem zvědav jestli budu trpět nemocemi jako rodiče.. jako sousedi, jako kámoši, zkrátka jako každý koho zdraví nezajímá a spoléhá se na doktory.. Prozatím jsem zrušil bludy o genetice, jelikož je mi 30 a mé vlasy se od 15ti let nezměnily. Furt stejné, Nepadají, nemění se.. Můj brácha ten je o pět let nebo víc ještě ? Nevím kolik má kdo roků ani u sebe to pořádně nevím, ale myslím že mi bude těch 30 a nebo 29 :D jsem 89. ročník a to se blbě počítá :D Každopádně brácha ten už ve 20 byl opelichaný jak kuře co si hrálo s kočkou :D a dnes už to nejsou ani vlasy ale ŠTĚTINY shrubly mu zřídly a ještě šediví.. A to mi všichni od mala říkali, Že s tím nic nenadělám, že děda byl plešatý mladý, fotr, jeho brácha taky zkrátka celá mužská linie naší rodiny pelichá.. Já jsem od mala protestoval, Říkal jsem není možné aby vlasy jen tak padaly, To by na té hlavě totiž vůbec nerostly já považuji stejně vážné padání vlasů jako padání zubů, Pokud by se to dělo, Tak bych to musel vyřešit, Začlo se to dít v okamžiku kdy jsem celkem dost posiloval a přemáhal se, Ale ve vaně mě to dostatečně vyděsilo na to, aby mi došlo, že to posilování zrovna zdraví prospěšné není. Nic není zdraví prospěšné po čem vám padají vlasy. No nic jesi ten Borax mu zabere, Tak budu rád, Jelikož doposud jsem se o účinku pouze dočítal od starých lidí po celém světě a nemohli si to téměř všichni vynachválit.. Byl by v tom čert kdyby mu to nepomohlo!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest kyčlí u cca 40 letého ?

Pomůcky na masáž prostaty

Při masáži prostaty se klasicky se používá prst, lubrikační gely a speciální sexuální pomůcky:

Vibrátor Rocks-Off Rude Boy černý: je tvarovaný pro současné dráždění mužské prostaty (G-bodu) a varlat.

Dildo Nexus Glide: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a anální hráze.

Vibrátor Nexus Max 5: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a varlat.

Zdroj: Masáž prostaty

Postup při masáži hráze

Každopádně musíte mít čisté ruce. Máte-li hrubší pokožku na konečcích prstů, raději použijte rukavice na jedno použití, předejdete tak vzniku případného poranění.

Posaďte se pohodlně do polohy v polosedě s nohama pokrčenýma a mírně od sebe.

Zvlhčete prsty několika kapkami oleje nebo troškou gelu rozpustného ve vodě. Nepoužívejte dětský olejíček nebo minerální oleje, protože ty mohou tkáň vysušovat. Lepší je zeleninový nebo slunečnicový olej. Existují i již speciálně připravené olejíčky na masáž hráze, například od firmy Ellinor. Olej na prsty nakapejte, aby nedošlo k jeho kontaminaci.

Dostatečné množství oleje jemně vmasírujte do hráze. Prsty by měly po tkáni lehce klouzat a snižovat vchod poševní.

Nejdřív použijte jen ukazováček, potom přidejte i prostředníček. Prsty by měly vniknout do pochvy až ke druhému kloubu. Přejíždějte od jedné strany ke druhé a vždy stlačujte stěnu pochvy směrem dopředu a dolů. Masáž provádějte asi 3 minuty. Pomůžete tak uvolnění poševní tkáně, svalů obklopujících pochvu a kůži hráze.

Masáž zakončete asi minutovým mnutím kůže na hrázi mezi palcem a ukazovákem (palec je vně, ukazovák uvnitř pochvy). Zpočátku se bude kůže zdát velmi pevná, ale s postupujícím časem a opakováním masáže se stane jemnou a pružnou. Masáž by celkově neměla přesáhnout 4–5 minut.

Provádí-li druhá osoba: Řekněte nastávající mamince, aby uvolnila hráz, až ucítí tlak. Jakmile se dokáže uvolnit, zvyšte tlak na hráz tak, aby žena pocítila velmi silný tlak (až palčivé zabolení), způsobený napínáním hráze. Podobný pocit se objeví při porodu hlavičky.

Masáž hráze je dobré provádět po sprchování nebo koupeli, kdy je tkáň poddajnější. S masáží se začíná asi 6 týdnů před porodem. Tehdy je již budoucí maminka obvykle na mateřské dovolené a má čas jen pro sebe.

Pokud si nebudete jisti technikou, zeptejte se porodní asistentky, která vám s technikou masáže poradí.

Zdroj: Masáž hráze

Menstruace po porodu císařským řezem

Císařský řez je z psychologického hlediska problematický hned z několika důvodů. Porod je pro každou ženu vývojový úkol, který má obohatit její psychiku. Je to proces zrání a osobního růstu, který v případě císařského řezu neprobíhá tak, jak má, protože žena je v pasivní roli a závislá na zdravotnících. Císařským řezem se také komplikuje fyzický kontakt matky a dítěte, který je nesmírně důležitý nejen z hlediska psychologického, ale též imunologického. To, co může pomoci vašemu emocionálnímu uzdravení, je znalost důvodu, proč byl císařský řez proveden. Po císařském řezu budete potřebovat menstruační vložky, protože krvácení z dělohy je stejné jako po vaginálním porodu. Pokud byl císařský řez proveden akutně až během porodu, kdy se lékař snažil pomoci vašemu děťátku na svět přirozenou cestou, budete pravděpodobně cítit bolest i v oblasti hráze, zejména v případě, jestliže vám byla provedena epiziotomie (nástřih hráze). Nástup menstruace po císařském řezu je individuální a stejný jako u klasického porodu.

Zdroj: Menses po porodu

Pupalkový olej v těhotenství

Během těhotenství se pupalkový olej nedoporučuje užívat. Teprve až v posledních cca 3 týdnech před porodem je tomu právě naopak. Olej pomáhá uvolňovat porodní cesty, připravuje ženské tělo na porod a může napomoci jeho snadnějšímu průběhu. Zároveň ho ženy mohou ke konci těhotenství (cca měsíc) používat pro masáž hráze, kterou uvolní a dodá jí pružnost. Užití pupalkového oleje je vhodné i po porodu, neboť napomáhá k obnovení hormonální rovnováhy v těle ženy a svými antidepresivními vlastnostmi přispívá ke zlepšení psychiky.

Zdroj: Jak použít pupalkový olej

Co je mužská potence

Potence je schopnost muže provádět pohlavní styk. Erekce je konkrétní zvětšení objemu penisu a jeho ztvrdnutí, které je nezbytné k pohlavnímu styku. Jedno bez druhého nemůže existovat.

Zdroj: Potence u mužů

Péče o pleť pro muže

Dávno neplatí, že dobře chtějí vypadat pouze ženy. I muži, kteří často vystupují na veřejnosti, mají své jasné představy o tom, co má obnášet příjemný a zároveň atraktivní vzhled! K charismatu a šarmu zkrátka už hluboké vrásky v mužské tváři nepatří. Péče o mužskou pleť zaznamenala během posledních několika let velmi dlouhou cestu. Zatímco muži minulých generací dopřáli své pokožce maximálně každodenní očistu mýdlem a vodou, dnešní moderní muž o svou pokožku pečuje. Mužská pleť je díky hormonům mastnější a má větší póry, je silnější a pružnější. Mužská pokožka se vlivem častého holení velmi rychle poškozuje. Muži ve spojení s holením častěji trpí na pupínky, suchou a loupající se pokožku, proto je důležité používat vodu po holení bez alkoholu. Nezbytnou součástí péče o pleť je rovněž její pravidelné čištění a používání denních a nočních krémů pro muže. Na našem trhu je jich celá řada.

Zdroj: Péče o pleť

Vzor porodního plánu

Porodní plán anebo „porodní přání“ je dokument se seznamem bodů, které si rodička přeje mít během svého porodu dodrženy, naplněny. Lékař i personál nemocnice by měli porodní plán respektovat. Je vhodné ho prokonzultovat ve vybrané porodnici dopředu. Ne všude je totiž běžnou záležitostí. Žena musí počítat také s tím, že ne všechny body porodního plánu budou dodrženy v případě, že dojde k nějakým komplikacím během porodu.

Pokud se pro porodní plán rozhodnete, předkládáme níže malý seznam, co do něj můžete uvést. Odevzdat byste jej měla alespoň dva týdny před termínem do své porodnice a kopii mít s sebou u porodu. Jde ale o seznam orientační. Je třeba mít na paměti, že vám porodnice nemusí ani při nejlepší vůli ve všem vyhovět.

Na svůj porodní plán můžete uvést:

  • Koho si přejete u porodu (partnera, kamarádku, maminku...).
  • Přejete-li si, aby partner přestřihl pupeční šňůru.
  • Budete-li akceptovat klystýr nebo YAL gel, případně ani jedno.
  • Přejete-li si oholit okolí hráze.
  • Akceptujete-li nástřih hráze.
  • Jaké tišící prostředky si přejete (epidurál, jiné prostředky na tišení bolesti, nebo vůbec nic).
  • V jaké poloze a kde chcete rodit (ve vodě, na stoličce, klasicky).
  • Jaké pomůcky chcete využít ve druhé době porodní (míč, relaxační hudba, sprcha...).
  • Požadujete-li celkovou narkózu nebo epidurál v případě akutního císařského řezu.
  • Přejete-li si případnou přítomnost studentů medicíny.
  • Jak rychle chcete dítě přiložit k prsu (do 30 minut).
  • Zda si přejete dítě hned po porodu změřit.
  • Přejete-li si samovolný porod placenty, pokud nenastanou komplikace.
  • Požadujete-li přítomnost jednoho z rodičů u vyšetření dítěte.

Porodní plán je vaše představa ideálu. K porodu samému byste měla přistupovat otevřeně, s klidem a vědomím, že jste pro jeho zdárný průběh udělala vše, co se dalo. Možná bude porod probíhat trochu jinak, než jste čekala. I náhoda by tak měla mít ve vašem porodním plánu svůj prostor.

Zdroj: Porodní plán

Ztráta citlivosti po obřízce

Ztráta či porucha citlivosti po prodělané obřízce je jen záležitost liché domněnky. Ve skutečnosti jsou žalud a oblast uzdičky, hlavní nositelé taktilní vnímavosti penisu, po ztrátě krytu předkožkou maximálně dráždivé s určitým prodlením. To je spíše výhodné, tito muži netrpí předčasnou ejakulací, častým problémem asi čtvrtiny mužů. Jinak řečeno, ženy mající obřezané milence se těší jejich vyšší výkonnosti a také nikdy neonemocní rakovinou děložního čípku. Ženy neobřezaných mužů jsou tomuto riziku vystaveny.

Zdroj: Mužská obřízka

Obřízka

Mužská obřízka (cirkumcize) se řadí mezi malé chirurgické zákroky. Je to zákrok, při kterém je amputována předkožka – kožní řasa, která překrývá žalud penisu. Rozlišuje se obřízka částečná a úplná. Na celém světě je obřezána asi čtvrtina všech mužů, tento podíl se však v jednotlivých zemích velmi liší. Obřízka je zcela běžná v afrických zemích a z náboženských důvodů u židovských chlapců, kde je symbolickou smlouvou člověka s Bohem. Bůh uložil Abrahámovi, aby se na znamení smlouvy obřezal. Od té doby je tak činěno všem židovským chlapcům. Zákrok, při kterém se provádí obřízka u chlapců, se nazývá brit mila. Také muslimští chlapci a muži jsou obřezaní.

Zdroj: Obřízka penisu

Příznaky trichomoniázy

Inkubační doba je 4–20 dní, obvykle týden. Mezi známé symptomy patří vaginální výtok (hojný, řídký, zpěněný, zásaditý, nasládlý, po rybině zapáchající, nažloutlé nebo nazelenalé barvy), pálení, svědění v oblasti pochvy, bolest při pohlavním styku, zarudnutí a zduření zevních pohlavních orgánů. Může se také dostavit pocit častého nucení k močení. Někdy dochází ke zvětšení místních lymfatických uzlin. Pokud se choroba neléčí, výtok i další příznaky postupně mizí – nemizí však riziko nákazy partnera. Onemocnění u mužů probíhá zpravidla bez příznaků a právě proto jsou to muži, kteří jsou významnými přenašeči tohoto onemocnění. Období nakažlivosti trvá po celou dobu infekce, což může u neléčených případů představovat i několik let.

U žen je počátek onemocnění obvykle provázen hojným zelenožlutým zpěněným poševním výtokem spojeným s podrážděním a bolestivostí zevních rodidel, hráze a stehen, bolestivým pohlavním stykem a bolestivostí při močení. Některé ženy mají jenom mírný výtok a po dlouhou dobu jsou nosičkami onemocnění, aniž by měly nějaké závažnější příznaky, i když se tyto obtíže mohou v průběhu času kdykoli objevit. Nákaza trichomonádou se často vyskytuje spolu s kapavkou. V těžších případech bývají zevní rodidla a hráz zaníceny, s otokem stydkých pysků. Poševní stěny a povrch děložního čípku jsou často normální, ale mohou na nich být tečkované skvrnky jako na jahodách.

Muži obvykle nemají žádné příznaky. Někteří mohou mít přechodně zpěněný nebo hnisavý výtok z močové trubice, provázený bolestivostí při močení a častým nucením na moč obvykle časně ráno. Vzácnými komplikacemi jsou záněty nadvarlete a prostaty.

Zdroj: Trichomoniáza

Základní názvosloví

  • Mužská plešatost je častým problémem, který postihuje více než polovinu všech mužů v době, kdy dosáhnou věku 40 let.
  • Termín tupé odkazuje na malý typ příčesku, který je navržen tak, aby byl nošen nahoře na pokožce hlavy, aby zakryl oblasti postižené vypadáváním vlasů.
  • Tupé mohou vypadat přesvědčivě, když jsou správně nasazeny, ale mohou být nákladné a nepohodlné při každodenním jednání.
  • Pokud chcete léčit vypadávání vlasů, pravděpodobně dosáhnete lepších výsledků používáním vědecky podložených léků, jako je Minoxidil a/nebo Finasterid, než nošením tupé.
  • Pokud máte znatelné vypadávání vlasů, postupy, jako je transplantace vlasů, mohou obnovit vlasy v oblastech pokožky hlavy postižených plešatostí.

Zdroj: Tupé z pravých vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Ing. Romana Šebková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP