Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ORDINACE NA CEVY A ŽILY

OBSAH

Nalezení příčiny

Co jsou to křečové žíly a jak vypadají, zjistíte, až když se objeví. Nejlepší vyšetření je pomocí ultrazvuku. Většinou jsou křečové žíly výsledkem nefunkčního ventilu hlavní žíly v noze. Vadný ventil pouští krev do zpětných a menších žil, které se pak nečekaně stanou viditelné (křečové žíly). V 10 procentech případů jsou žíly izolované. Abnormální žíly jsou méně závažné a snazší k léčbě.

Zdroj: Pět způsobů, jak se zbavit křečových žil

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŽÍLY A CÉVY BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka szlaurova.

Dobry den.Beru detralex na zily dlouho.Mam povrchove krec.zily.Jsem mimo domov na dovolene a dosel mi detralex.Beru dve tabl.denne.Je mozne něco koupit v lekarne bez lek.predpisu.Ale aby to mělo aspoň trosku stejny ucinek jako detralex.Dekuji.Szlaurova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ptejte se v lékárně na diosminol micronized. Některé varianty jsou volně prodejné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na žíly a cévy bez předpisu

Jak poznám, že mám křečové žíly?

První křečové žíly se mohou projevovat jako:

  • tíže a únava v nohách, zejména po delším stání;
  • zvětšené modré žíly snadno viditelné pod kůží při stání;
  • viditelnější žíly nejčastěji na zadní části lýtek nebo na vnitřní straně nohy mezi kotníkem a tříslem;
  • nepříjemný pocit, tlak přes kůži, noční křeče v nohách;
  • oteklé a bolestivé nohy (způsobeno špatným krevním oběhem).

Zdroj: Křečové žíly

Poradna

V naší poradně s názvem SMRT ZVÍŘÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Netíková.

Dobrý den, nevím přesně, co dělat, až mi odejde naše kočička, má už svůj věk a zdá se mi, že to bude brzy. Bydlím ve městě, zahradu nemám. Mám zvířátko odvézt na veterinu? Děkuji za odpověd. Netíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Až vám kočička umře, tak ji odvezte do nejbližší veterinární ordinace a oni ji pohřbí.

Zdroj: diskuze Smrt zvířátka

Co na křečové žíly v těhotenství

Křečové žíly se objevují často u nastávajících maminek, jejichž organismus, zejména hormony a žilní systém si procházejí těžkou zkouškou. Velmi účinné jsou pro začátek kompresní punčochy nebo terapie pomocí bylin. Pokud ale hledáte účinnou pomoc, najdete ji ve své lékárně pod značkou Priessnitz®Mazání na žíly a cévy DE LUXE. Při výskytu křečových žil se poraďte se svým lékařem, který vám navrhne vhodnou léčbu (například předepíše Detralex a kompresivní punčochy).

Zdroj: Léky na žíly a cévy bez předpisu

Diskuze

V diskuzi WWW.ČESKÁ ORDINACE.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den každý půl roku mám pálení když se výmočim děkují za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Dohnalová.

dobrý den prosím o radu dcera před 14 podstoupila císařský řez,nyní prochází psychickými problémy i s teplotou,nejí,pláče nevíte o nějakém dobrém psychologovi????děkuji za radu

Zdroj: diskuze Www.česká ordinace.cz

Brno-Židenice

Veterinární ordinace Pitr v Židenicích poskytuje veterinární péči pro malá zvířata a koně. Tato ordinace nabízí i mobilní služby, takže přijedou až k vám domů.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Vratislava Pitra a MVDr. Petry Smorojové.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči malým zvířatům a koním. Poskytuje preventivní medicínu, dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii, urologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Pitr – Židenice, Bělohorská 42, 636 00 Brno-Židenice, tel.: 602 228 739, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 18:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobrý den, jsem po operaci krkavice na levé straně. Prosím o radu, jak zabránit další operaci /50% na prvé straně. 15 let beru poctivě léky na vysoký tlak, cholesterol a přesto se cévy zacpávají. Momentálně mám předepsané tyto prášky.Purinol,Godasal,Nebilet,Verospiron,Sorvasta,Ezetrol ,Prestance,tak kde je chyba.Prosím o radu. Děkuji Bulka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anina.

prosím o radu. Mám na obou horních končetinách zužené cévy, cca 70%, s největší pravděpodobností mě čeká angioplastika a já mám fakt strach. Ani nevím jak vše probíhá.

Zdroj: diskuze Ucpané cévy

Veterinární pohotovost v Praze

Veterinární pohotovost v Praze nabízejí vybrané kliniky nebo jednotlivé ordinace, jejich ordinační hodiny jsou zpravidla od 20:00 do 8:00 hodin.

V Praze můžete využít i veterinární záchrannou službu Pet-Medic, která je dostupná 24 hodin denně. Náplní práce je poskytování odborné první pomoci, převoz s odbornou posádkou a předání pacienta na kliniku, nemocnice nebo ordinace. Veškeré činnosti na sebe plynule navazují.

Zdroj: Veterina Praha

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VITAMÍNY NA SRDCE CÉVY ENERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kombucha.

Mně vzhledem k rodinné anamnéze doktor doporučil brát MaxiCor s Omega3 mstnými kyselinami, že je to dobré jak na srdce a cévy, tak na cholesterol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Allemagne.

Také beru MaxiCor, protože máme v rodině špatný cholesterol; po dvou měsících už mi na testech vyšel dobře, tak ho užívám pravidelně i dál.

Zdroj: diskuze Nejlepší vitamíny na srdce cévy energii

Brno-Vinohrady

Veterinární ordinace Vinohrady poskytuje veterinární péči všem domácím zvířatům a nabízí i nonstop pohotovost.

Zdravotní tým tvoří pouze MVDr. Boris Seman.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Poskytuje dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii a porodnictví, endokrinologii a hematologii, urologii a nefrologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Brno-Vinohrady, Pálavské náměstí 3A, 628 00 Brno-Vinohrady, tel.: 777 478 007, e-mail: veterina-seman@email.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 18:00 hodin

• sobota od 8:00 do 11:00 hodin

• neděle od 17:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Veterina Praha 8

Veterinární ordinace Svobodník v Kobylisích poskytuje veterinární ošetření a pohotovost. Tato ordinace je moderně vybavena a ke zvířatům zde přistupují s maximální péčí.

Zdravotní tým se skládá ze dvou lékařů: MVDr. Kustra a MVDr. Mladý.

Ordinace je vybavena dvěma operačními sály, digitálním RTG, SONO, EKG, dialyzačním přístrojem, zubním ultrazvukem, biochemickým analyzátorem, hematologickým analyzátorem, inhalační anestézií s isofluranem + monitoringem průběhu anestezie, kyslíkovým koncentrátorem, endoskopem, mikroskopem, maxi driverem, mini driverem, infuzní pumpou, lineárním dávkovačem centrifugou, refraktometrem, tonopenem, otoskopem, oftalmoskopem.

Ordinace se specializuje na psy, kočky, ptáky, drobné savce, plazy a exotická zvířata. Nabízena je zde dermatologie, endokrinologie, gastroenterologie, gynekologie, chirurgie, kardiologie, laboratoř, neurologie, onkologie, oftalmologie, ortopedie, léčba respiračních chorob, sonografie, stomatologie a urologie.

Veterinární ordinace Svobodník, Náhorní 2, 180 00 Praha 8 – Kobylisy, tel.: 284 687 850, e-mail: info@veterina-svobodnik.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 20:00 hodin

• sobota od 9:00 do 12:00 hodin

• neděle od 17:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DELOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Vakciny stoji kolem 10 nebo 11 tisic Kc. Asi dle ordinace...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Spíš dle lékárny - my platili za dávku 3.400,- (VZP od 1.10. přispívá 1.000,-).

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Mohou se křečové žíly objevit v jiných místech, než jsou nohy?

Křečové žíly mohou vznikat například v jícnu (nebo jinde v trávicím ústrojí), pánvi, děloze, pochvě, šourku a konečníku. Hemoroidy lze považovat za křečové žíly kolem řitního otvoru. Většina lidí s křečovými žilami se je snaží napravit pomocí konzervativních léčebných opatření. Křečové žíly nejsou nemocí samy o sobě, i když bývají příčinou podráždění a každodenních starostí. Lidé s tímto problémem by se měli poradit s praktickým lékařem, zda je nutná léčba a jaká.

Zdroj: Křečové žíly

Poradna

V naší poradně s názvem KŘEČOVÉ ŽÍLY NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Bednár.

Dobry den uz neco pres rok me trapi bolest varlete (leveho) a bolest bricha v oblasti moc. Mechyre. Na varleti citim hmatem bulku neco jako krec. Zilu bo co... byl jsem u urologa na sonu i prohmataval ale rikal ze vse o.k... jiny zase rekl ze si mysli ze tam citi kylu, ale nikdo mi nepredepsal co s tim konkretne delat jen mi bylo receno berte ibalgin 3x denne a bude to dobre.... prosim o radu co s tim popr. Kam zajit. Je mi 30 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Důvěřujte lékaři, který provedl sono a hmatové vyšetření varlat. Tyto postupy přesně odhalí nebezpečné změny. Pokud je s nimi nenašel, tak tam nejsou. Vraťte se zpět na urologii a nechte si udělat test na chlamydie. Jedním z jejich příznaků je právě bolest varlat. Zároveň urologa informujte o přetrvávajících bolestech, o jejich vývoji, příčinách vzniku, prostě vše, co jste za ten rok o tom svém problému poznal. Ordinace lékaře bude ve vašem případě nejlepší místo pro vyřešení vašich bolestí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Křečové žíly na varlatech

Ucpané cévy na nohou

Ucpané cévy vznikají nejčastěji v hlubokých žilách dolních končetin. Ucpání se projevuje otokem dolní končetiny a výraznou bolestivostí. Onemocnění je nebezpečné tím, že se krevní sraženina může z dolní končetiny utrhnout a dostat se až do plic za vzniku závažné a život ohrožující plicní embolie.

Pacient s diagnózou ucpané cévy dolních končetin pozoruje náhlý otok nohy, která bolí v klidu a zvláště při pohybu. Způsobuje to hromadění krve, která má ztížený odtok.

Je nutné zahájit co nejdříve protisrážlivou léčbu. Provádí se i katetrizační léčba. Ta spočívá v zavedení katétru, tedy tenké dlouhé hadičky, až ke krevní sraženině, která se tak mechanicky i chemicky rozruší.

Zdroj: Ucpané cévy

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Zdravím, mám hodně dlouho brýle a opravdu hodně řeším co do budoucna, protože zrak se mi zhoršuje mílovými kroky. Momentálně jsem se dostal do fáze, kdy jsem na 100% přesvědčen, že operace očí je nezbytná, abych se brýlí zbavil definitivně. Kontaktoval jsem Oční kliniku Horní Počernice, zatím čistě ze zvědavosti, ale vše co mi řekli a nabídli se mi zatím moc líbí, kdyby náhodou s klinikou touto nebo jinou měl někdo zkušenosti na laserovou operaci, budu rád. Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Máme kontroly už jen v horních počernicích.. Zkoušela jsem několikatery ordinace a tady zatím nejlepší. Doporučuju.  

Zdroj: diskuze Oční klinika Horní Počernice - zkušenosti

Brno-Kohoutovice

Veterina Kohoutovice poskytuje kvalitní služby chovatelům psů, koček, drobných savců, plazů a exotických ptáků. Pohotovostní ošetření provádějí po telefonické dohodě.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Martina Sosnara, MVDr. Evy Atanasovové a MVDr. Tomáše Baňocha.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči psům, kočkám, drobným savcům, plazům a exotickým ptákům. Poskytují vakcinaci, preventivní zákroky, odstraňování zubního kamene, čipování, europasy, klinické vyšetření, diagnostiku, USG vyšetření měkkých tkání, cytologické a histologické vyšetření, léčebné zákroky, chirurgické zákroky, porodnictví, eutanazii.

Veterina Kohoutovice Brno, Libušina třída 10, 623 00 Brno-Kohoutovice, tel.: 608 911 493, e-mail: info@avetum.com, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 16:00 do 19:30 hodin

• sobota od 9:00 do 11:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Poradna

V naší poradně s názvem ZNAMÉNKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Kňažková.

Asi před třemi měsíci se mi udělalo na obličeji slabé znaménko, a nyní se uvnitř zabarvilo do fiaova a je celé červené. Potřebovala bych vědět co mám dělat.

Děkuji
Dana Kňažková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte do ordinace kožního lékaře. Tam si na znaménko posvítí dermatoskopem a hned vám řeknou, jestli je to nebezpečné nebo neškodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

U koho se vyvíjejí křečové žíly?

Riziko vzniku křečových žil se zvyšuje s:

  • těhotenstvím;
  • rodinnou anamnézou;
  • zaměstnáním, které zahrnuje dlouhé stání;
  • menstruací (příznaky se zhoršují před a během menstruace).

Zdroj: Křečové žíly

Brno-Řečkovice

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet se zaměřuje na psy a kočky, kterým poskytuje rehabilitaci, fyzioterapii, přírodní medicínu a wellness.

Zdravotní tým tvoří MVDr. Tereza Zerhau.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace poskytuje ambulantní veterinární péči psům a kočkám. Nabízí vakcinaci, základní klinické vyšetření, prevenci, diagnostiku, terapii, preventivní prohlídky, krácení drápků, čištění análních žláz, čištění zvukovodů, základní vyšetření kůže, odstraňování zubního kamene, vyšetření moči, výživové poradenství.

Rehabilitační a fyzioterapeutická činnost je prováděna Bowenovou metodou, Dornovou metodou, magnetoterapií, elektrostimulací, masážními metodami, posilováním s balóny, protahováním kloubních spojů.

Přírodní medicína se zaměřuje na aromaterapii, Bachovy esence a bahenní zábaly.

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet, Měřičkova 15, 621 00 Brno-Řečkovice, tel.: 705 000 800, e-mail: luckyvet@luckyvet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až úterý od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

• čtvrtek až pátek od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Kdy mám vyhledat pomoc?

Pomoc by měla být vyhledána, pokud křečové žíly způsobují trvalejší bolest, hromadí-li se v nohou tekutina nebo pokud vás nepříjemné pocity, křeče často budí v noci. V těchto případech vyhledejte lékaře a zeptejte se na možnosti léčby.

Zdroj: Křečové žíly

Oblíbený lék na cévy

Mobivenal micro 120 tabl. doplněk stravy

Mobivenal micro je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním nebo pro ty, kdo dlouho stojí, chodí a cestují. Hlavními složkami doplňku stravy „MOBIVENAL micro“ jsou mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin. V produktu MOBIVENAL micro je 80 % všech částic menších než 2 mikrony a nejsou zde částice větší než 5 mikronů, což je cca 50x méně než průměr lidského vlasu. Takový stupeň mikronizace nebývá u podobných produktů obvyklý. U produktů s větší velikostí částic dochází k vstřebání menšího množství.

Složení: Extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropylmethylcelulózu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172.

Dávkování: Obvyklá dávka je 1x denně 1 tableta, tablety se polykají celé, nerozkousané. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let. Skladujte mimo dosah dětí.

Těhotné a kojící ženy smějí užívat pouze po konzultaci se svým lékařem! Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních třech měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Přípravek chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě 15–25  °C. Přípravek je vhodný pro diabetiky.

„Mobivenal micro 120 tabl. doplněk stravy“ je alternativou známého léku na žíly Detralex.

Zde můžete vidět cenu produktu „Mobivenal Micro 120 tabl.“.

Zdroj: Léky na žíly a cévy bez předpisu

Volně prodejné přípravky na křečové žíly

Báječný chladivý gel Sněhurka pohladí vaše bolavé nohy a zbaví vás pocitu těžkých nohou. Kaštanový gel Topvet zas zvyšuje pružnost žil.

Velmi oblíbené a účinné jsou krémy na křečové žíly značky Ruticelit, s vyváženým bylinným komplexem a vysokým obsahem termální vody z vřídla Podhájská.

Volně prodejné jsou rovněž kompresní punčochy či podkolenky značky Maxis nebo Avicenum, můžete na ně dostat i poukaz od lékaře.

Vyzkoušet můžete masti na křečové žíly z přírodních extraktů a silic, například Biomedica Biovenol.

Doplňkovou, ale často velmi příjemnou léčbou jsou bylinné čaje a koupele.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Jak se křečové žíly léčí?

  • Důležitý je častý odpočinek s nohama ve vyšší poloze.
  • V mírných případech se doporučuje nošení lehkých elastických kompresních punčoch, které zmírňují nepohodlí, ale křečové žíly neodstraní.
  • Pokud je příčinou obezita, je nutné snížení hmotnosti.
  • Injekcemi roztoku, který sklerotizuje žíly a dojde k jejich zavření.
  • Pokud je stav vážný a celá noha je už zasažena křečovými žilami, bývá řešením odstranění žil od kotníku až k rozkroku.

Křečové žíly zvyšují riziko vzniku:

  • flebitidy (zánět stěny žíly);
  • ekzémů;
  • bércových vředů;
  • hluboké žilní trombózy.

Aby se předešlo těmto komplikacím, bývá nutné přikročit k operaci.

Chirurgické ošetření je nabízeno v případě, že :

  • trpíte velkou bolestí;
  • máte flebitidu;
  • dochází ke kožním změnám, například chronický ekzém nebo opakující se vředy, které vedou k zjizvení a napínání kůže;
  • je nutné kosmetické zlepšení, v některých lehčích případech pomáhá například laserová léčba.

Zdroj: Křečové žíly


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP