Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

I PŘESTOŽE

OBSAH

Doporučení na ječné zrno

  • I když můžete mít silné nutkání zmáčknout nebo propíchnout ječné zrno, je lepší ho nechat samovolně prasknout, protože vymáčknutí ječného zrna může způsobit závažnou infekci oka.
  • Navštivte svého lékaře, pokud máte ječné zrno déle než dva týdny, přestože jste ho léčili pomocí teplých obkladů, nebo je stále velmi bolestivé.
  • Abyste zabránili případné infekci, měli byste se rovněž vyhnout nošení kontaktních čoček nebo používání make-upu, dokud není ječné zrno zcela vyléčené.


Zdroj: Ječné zrno

Diskuze

V diskuzi ONLY CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tony.

Ucinek tohoto pripravku mohu take potvrdit. Po 3mesicni kure se citim jako znovuzrozeny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pája.

taky potvrzuju účinek cga800. nejlepší je na něm to, že jsem díky němu taky změnil stravovací návyky a životní styl, takže přestože ho už neužívám, hubnu dál, ikdyž mnohem pomalejc.

Zdroj: diskuze Only CGA800

Studie škodlivosti paracetamolu

Při testování 633 lidí bylo zjištěno, že 161 trpělo předávkováním paracetamolem, přestože užívali paracetamol jen na bolesti hlavy, svalů, žaludku a zubů. Zjistilo se, že lidé, kteří si vzali jednu velkou dávku, měli nižší hladinu paracetamolu v krvi, než lidé, kteří užívali paracetamol dlouhodobě. U nich již nastaly problémy s játry a mozkem, případně nutnost dialýzy nebo pomoci s dýcháním. Průměrná dávka 4 g užívaná dlouhodobě vede k většímu předávkování než jednorázové užití vysoké dávky, která představuje 7 g. Maximální denní dávka paracetamolu pro dospělé činí 4 gramy!

Zdroj: Škodlivost paracetamolu

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ahoj Jitko, to co zde popisujete, ukazuje spíše na problém Vašeho imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. Ve Vašem případě jde o opakované infekce nechtového lůžka. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita Vašeho nehtu. U Vás bych nehledal příčinu v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř, ale Vy přeci nechcete, aby vůbec takový vznikal. A toho dosáhnete vyléčením svého imunitního systému. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Požádejte tedy svého obvoďáka o tento krevní rozbor.

Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:
Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemické složení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí.

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale léčit se dá. Pokud byste chtěla zahájit léčbu okamžitě, tak je možné začít užívat léčbu Ibuprofenu 400mg, který je volně prodejný v lékárně v dávkování 1 tabletu každé 4 hodiny po dobu jednoho týdne. Pak zhodnoťte výsledky. Před užitím Ibuprofenu je třeba prostudovat příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde totiž o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katerina.

Ibuprofen v uvedených dávkách určitě neužívejte. Přestože se jedná o volně prodejný lék, má příliš mnoho vedlejších účinků - především na játra a trávicí systém. Je nutné obratem vyhledat lékaře a vyvarovat se podobným způsobům samoléčení.

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Perlový (Pe)

Toto plemeno bylo vyšlechtěno v Německu.

Vzhled

Toto plemeno perlového králíka má divoce zbarvenou srst s šedými konečky. Barva srsti bývá modrošedá. Divoké znaky se objevují na skráních, kolem očí, uší, na břiše, na končetinách i na lemu prstů. Oči jsou modrošedé. Délka uší je 9 cm. Jeho tělo vypadá zavalitě, přestože jeho ideální váha je stejná jako u ostatních malých plemen kolem 2,75 kilogramu.

Chov

U nás není toto plemeno příliš rozšířené, přestože je nenáročné. Protože je chován hlavně kvůli kožešině, tak je nutné, aby byla jeho srst chráněná před nečistotami a slunečním zářením.

Obrázky

Odkaz na fotografie perlového králíka na googlu: perlový králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Diskuze

V diskuzi UNAVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Já mívám unavené oči i když jsem se třeba dobře vyspala. co pomůže nejlíp zrovna na toto?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrejka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, a poradit. Ráno se vzbudím a cítím se hodně unavená, přestože spím dlouho. Pálí mě oči a cítím se jak po flámu.... tak to pokračuje celý den..co by mohla být příčina, nebo jak s tím bojovat?

Zdroj: diskuze Unavené oči

Pigmentové skvrny

Pigmentové skvrny jsou drobné, ploché, tmavší skvrny na pleti, světle hnědé až černé barvy. Výskyt pigmentových skvrn může mít u postižených osob negativní vliv na jejich sebevědomí, a to zvláště proto, že jsou často spojovány se stárnutím pleti. Přestože jsou pigmentové skvrny obvykle neškodné, určité formy mohou být nebezpečné, jak je tomu v případě melanomu. Proto je vhodné nechat si pokožku vyšetřit dermatologem.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi OSTRUHA NA PATĚ NIC NEPOMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta.

Dobrý den ,mám problémy s ostruhama na patě-levá víc bolí.
Už mám po rehabilitaci,3xráz.vlna a žádný výsledek.
ještě bych chtěla vyzkoušet ozáření RTG,to hradí pojišťovna.
Klidně bych podstoupila i operaci jen kdyby to pomohlo.
V práci stojím celý den na nohách,nedá se to ustát....
Děkují za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

Dobrý den,měla jsem ostruhu 3krát.Povybraných dávkách ozařování jsem měla opichy,laser,různé masti a vše na chvíli zabralo, ale zase se vrátilo.Přestože na homeopatii nevěřím HEKLA LAVA zabrala a od té doby mám klid.

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Východ slunce

Procházka lesem při východu slunce bývá myslivci považována za jednu z nejkrásnějších denních chvil. Bývá pro ně potěšením pozorovat probouzející se les. Přestože spousta zvěře je aktivní hlavně v noci, i při východu slunce má pro myslivce význam vydat se na lov. Kolem doby východu slunce totiž srnčí a jelení zvěř vytahuje na pastvu, což je pro myslivce vhodná příležitost, jak k jejímu pozorování, tak i případnému odstřelu. V této době je také možné lovit i pernatou zvěř.

Zdroj: Východy a západy slunce

Diskuze

V diskuzi AFTY A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Trpím afty už 10 let.Je to vyčerpávající a nekonečné.Jsem podle zjištění odborníků alergik se specifikovanými alergeny.Přestože zubní lékařka používá materiály,které jsou pro mne vhodné, afty se stále objevují.Mohou být kvasinky příčinou neustálého výskytu. Po vyšetření (stěry v ústech) bylo zjištěno, že se vyskytují v normě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Afty a kvasinky

Barvení

Dehtový šampon způsobuje skvrny na všem, čeho se dotknete. Přestože je produkt efektivní a obvykle nezpůsobuje žádné vážnější vedlejší účinky, tento faktor a rovněž jeho nepříjemný zápach způsobují, že si lidé hledají jiné řešení pro své kožní problémy. Dehtový šampon může krátkodobě zbarvit kůži a nehty, a pokud nedojde k okamžitému odstranění, může zanechat trvalé skvrny. Černouhelný dehtový šampon může způsobit krátkodobé odbarvení na blond, šedou nebo jinak barevné vlasy, ale toto zbarvení by mělo být odstraněno umytím vlasů jiným produktem.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Poradna

V naší poradně s názvem GRANULE PRO NĚMECKÉ OVČÁKY NA ZLEPŠENÍ KŮŽE A SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Chotěnovská.

Prosím o odpověď,moje fena má problémy s kůží a srstí.Škrábe se, kouše už měla i antibiotika.Krmím na radu Royal Canin pro německé ovčáky ,ale žádná změna.Díky všem za rady.Chotěnovská.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte psa znovu vyšetřit u veterináře a informujte ho o neúspěšné předchozí léčbě antibiotiky. Ještě to může být herpes, parazit a nebo mykóza. Ani jedno z uvedených antibiotika neléčí, přestože příznaky mohou být podobné.
Kvalitní strava je pro zdravou kůži nezbytná, ale nelze jen jejím prostřednictvím léčit již probíhající chorobu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Granule pro německé ovčáky na zlepšení kůže a srsti

Co od ošetření očekávat?

Diamantová mikrodermabraze pleť výrazně omlazuje, podporuje regeneraci kožních buněk, kolagenových a elastinových vláken. Už po prvním ošetření vrátíte čas o několik let zpátky, pleť je oživená, jemná na dotek, vyhlazená a vizuálně sjednocená. Zlepšuje se prokrvení pokožky, povrchové pigmentové skvrnky a póry se výrazně zjemňují. Velkou výhodou je, že celá procedura trvá zhruba 45 minut. Přestože první výsledky jsou znatelné již po prvním ošetření, doporučuje se proceduru zopakovat alespoň 5 – 6 krát, pak jsou výsledky opravdu výborné.

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Co nepít

Ovocné džusy

Ovocné džusy bohužel patří mezi to nejhorší, co do sebe může diabetik dostat, protože většinou obsahují hodně kalorií a cukru. To platí i pro ty 100%. I když jsou pro tělo zdravější než klasické ovocné limonády, pro diabetiky jsou nevhodné, protože způsobují značný vzestup hladiny glukózy v krvi a nadměrně tak zatěžují organismus diabetika. Pokud si dokážete odepřít skleničku ovocného džusu a dát si místo toho normální čerstvé ovoce, které je plné vlákniny a dalších prospěšných látek, uděláte toho pro své zdraví hodně. Druhou možností je vyrobit si džus doma a místo cukru použít náhradní sladidla pro diabetiky nebo cukr nepoužívat vůbec.

Kávové nápoje

Přestože vám jeden malý šálek kávy s trochou mléka (klidně půl na půl) neuškodí, rozhodně se vyvarujte pití kávy a kávových nápojů v restauracích a obchodech typu Starbucks. Kupované kávové nápoje jsou pro diabetiky nevhodné, protože obsahují příliš mnoho kalorií, cukrů a tuků.

Limonády a ovocné nealkoholické nápoje

Přestože existují limonády a ovocné nápoje s náhradním sladidlem, které jsou vhodné pro diabetiky, měli byste se obecně těmto nápojům vyhýbat a raději pít čistou, neperlivou vodu nebo neslazený čaj. A na nápoje typu „dietní kola“ prostě a jednoduše zapomenout.

Mléčné koktejly a šejky

Je to taková pohoda zastavit se v McDonaldovi na mléčný šejk nebo si koupit v obchodě či restauraci mléčný koktejl. Ale pozor, tyto nápoje jsou doslova energetickou a cukrovou bombou. Raději si tedy mléčný koktejl udělejte doma nebo si vybírejte takový, který má co nejméně kalorií, tuků a cukrů.

Alkoholické nápoje

Tak na ty při běžné konzumaci také zapomeňte!

Zdroj: Co nejíst při cukrovce

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIE V PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Odpovídám na Váš dotaz. Pokud Vám byly chlamydie pneumonia prokázány, snažte se dostat k nejlepším odborníkům na toto onemocnění. Nenechte se ničím a nikým odbýt, nebo dopadnete moc špatně. K tomu Vám chci sdělit. Měla jsem úplně ty samé problémy, chodila jsem od " čerta k ďáblu " , nikdo mi nedokázal sdělit opravdu objektivně o jaké onemocnění se jedná. Přestože jsem byla přeléčena AT, můj stav se zhoršoval natolik, že bylo neúnosné cokoli dělat. Zbořila se mi celá páteř, výsledky na MR moc špatné, se střevy jsem rovněž skončila v nemocnici, neúměrná únava Vás naprosto skolí, nebudete schopna již žít normálním životem. Mám zato, že je snad zákaz chlamydie řešit. Skončila jsem v invalidním důchodu, přestože jsem byla celý život workoholik, a moc jsem se těšila dál na práci. Nemohu dělat nic. Po obyčejném nákupu, kde dnes bez vozíku nefunguji vůbec, pak doma třeba tři hodiny spím, a nejsem ničeho schopná. Strašná únava, bolesti stále dokola. To samé má můj manžel. Nepodceňujte to a snažte se to nějak léčit. V léčení Vám neporadím, prostě tady se to moc neřeší. Snad až to skolí půl národa, tak to budou možná řešit. Je to fakt strašné. Přeji Vám zlepšení a mnoho zdraví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Zdravím a přidávám názor, paní která reagovala na váš dotaz má naprostou pravdu, vy máte dokonce černého Petra, jelikož jsou tam i borelie, při prodělané INFEKCI ch. pneumonie ji už ani dostat opravdu nemůžete, to mají lékaři pravdu ale už neřeknou, že jí máte doživotně, někdo má dobrý imunitní s. a nijak mu nevadí a jiný skončí v invalidním důchodu, při oslabené imunitě může docházet k reinfekci což je návrat příznaků nemoci, jelikož imunita nezabojovala například skrz jinou nemoc a vše nestíhá, a pneumonie se zase namnožila, k boreliím mohu napsat, že jsou to parazité a mohou vám prolézt kolena i ramena, prostě se dostanou do kostí, proto píšu, že máte černého Petra, taky už je nemůžete dostat, jelikož je máte a tak máte v krevních odběrech vždy obrané látky, jelikož tělo s touto nemocí bojovalo a otázkou zůstává zda dále nebojuje, pomocí je přeléčení antibiotiky a snažit se pomoci imunitnímu s. pomoci s nemocí bojovat, lze to stravou, i léčivky, hodně štěstí. Renata Allohová r.allohova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Chlamydie v plicích

Malá plemena králíka domácího

I tito králíci se často chovají pro jejich maso. V takovém případě je jejich výhodou to, že z jejich celkové hmotnosti se dokáže využít až 65 % jejich váhy. Zároveň je jejich maso považováno za velmi chutné a kvalitní, přestože to nejsou typická masná plemena. Většina malých plemen se řadí ke sportovním plemenům. Jejich kotce by měli být asi 70 cm široké a stejně tak hluboké. Na výšku malým plemenům stačí půlmetrová klec.

Králíci se dají koupit přímo od chovatelů, případně existují různé inzeráty. Cena králíků závisí na plemenu, pohybuje se v rámci několik stovek korun. Záleží také na tom, jestli se jedná o čistokrevné plemeno.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Chtěla bych připojit komentář se svou zkušeností. Mykóza je ženské zlo a noční můra. Alespoň pro mě byla po dobu 5let. Gynekoložka se mnou vždy řešila probíhající problém jen přechodně a vůbec se mnou nejedla o možnosti chronických mykóz. Nakonec jsem se dostala opravdové pomoci až v lékárně, kde mi byl doporučen wobenzym. Ptala jsem se na poptávku a zda jsou ostatní uživatelé spokojeni a bylo mi řečeno, že více méně ano. Tak jsem to zkusila. Brala jsem jej půl roku, přestože jsem v tu dobu byla bez problémů. Teď mám od nich pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Definice psychosomatického onemocnění

Psychosomatické onemocnění je onemocnění, při kterém se psychické problémy projeví navenek jako tělesné nemoci. Dostaví-li se tělesné obtíže vlivem dlouhodobého stresu, postižený vyhledá lékaře. Pro zdravotní potíže psychického původu je charakteristické, že výsledky jsou v normě, nejsou zjištěny žádné abnormality. Pacient se dozví, že je zdravý, přestože jeho potíže přetrvávají. Podle některých odborníků je až 70 % všech tělesných potíží psychického původu. Starosti, nespokojenost, stres představují pro naše tělo takovou zátěž, že se s ní nedokáže vyrovnat jinak než vznikem nějakého tělesného problému. Nejčastější příčinou psychosomatických onemocnění bývá dlouhotrvající stres, nedostatek spánku, nedostatek času na aktivní odpočinek, starosti, obavy, strach.

Zdroj: Psychosomatická deprese

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Rataj.

Dobrý den,
ještě jeden dotaz - mohu brát jakékoliv tbl s látkou MSM ke Xareltu 20,mg? Rád bych bral Proenzi 3 plus 180+45 tablet. Prý to kontraindikuje. Jenže co mají lidé s Xareltem brát za doplňky a léky ke kloubům, svalům, zádům atd?
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U pacientů užívajících methylsulfonylmethan, MSM, byly hlášeny zvýšené účinky souběžně podávaných antikoagulačních léků, jako je zvýšená tvorba modřin nebo krev ve stolici. Přestože tyto účinky nebyly potvrzeny v publikované lékařské literatuře ani během klinických studií, mělo by se vždy pečlivě zvážit použití methylsulfonylmethanu, MSM u pacientů, kteří užívají antikoagulancia, jako je Xarelto, dokud nebudou k dispozici údaje potvrzující bezpečnost MSM u pacientů užívajících tyto léky. Pacienti, kteří se rozhodnou konzumovat methylsulfonylmethan, MSM při užívání Xarelta, by měli být sledováni kvůli zvýšenému krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto

Marburský (oficiální označení: Ma)

Toto plemeno pochází z Německa a bylo vyšlechtěno na počátku 20. století.

Vzhled

Pro toto plemeno marburského králíka je typický jeho vzhled, kterým připomíná sibiřskou veverku. Tento králík bývá velmi štíhlý, váží kolem 2,70 kilogramu a jeho srst bývá šedomodrá často ale s hnědými odstíny. Barva podsady je světlejší. Oči jsou modrošedé. Délka uší je kolem 10 cm.

Chov

Tento králík je také vhodný i pro začínající chovatele, přestože u nás není tak moc rozšířený. Marburský krllík je nenáročný na chov, navíc má dobrou jateční výtěžnost a velmi chutné maso. Nenáročný je také v chovných podmínkách Jeho nevýhodou je, že jeho srst je citlivá na přímé sluneční záření a na nečistoty v kleci.

Obrázky

Odkaz na fotografie marburského králíka na googlu: marburský králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Stříkání

Je důležité vědět, kdy a jak často stříkat. Některé stromy jsou citlivé na měď, proto je vhodné postřik aplikovat, když jsou stromy v klidu. To zajistí, že nepoškodíte křehké nové listy nebo nezpůsobíte skvrny na plodech. Přestože se měď používá na broskvoně, nektarinky a meruňky, tak právě u těchto odrůd je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Modrá skalice, která přichází do kontaktu s okolní krajinou, může také spálit trávu, rostliny a další stromy. Proto je třeba postupovat opatrně.

V kterou denní dobu stříkat modrou skalicí?

Čím vyšší je teplota a nižší relativní vlhkost, tím větší je možnost odpařování nebo těkání modré skalice. Tomu se lze vyhnout postřikem brzy ráno, kdy jsou teploty nižší a relativní vlhkost vyšší.

Zdroj: Modrá skalice na postřik stromů

Lidské vlasy a jejich kvalita. Jaké jsou cenové rozdíly?

Nejen to, že vlasy mohou být asijské, indické nebo evropské, ale pochopitelně je mezi nimi ještě další podstatný rozdíl, a to je kvalita vlasů. Asijské vlasy v horší kvalitě je možné zakoupit již od 10 000,- Kč za jeden kilogram. Naopak za evropské vlasy zaplatíte 50 000,- až 80 000,- Kč za jeden kilogram. Přestože oba typy vlasů jsou přírodní lidské vlasy, je mezi nimi cenový rozdíl až 70 000,- Kč za 1 kilogram. Při nákupu vlasů je tedy nutné nejprve zjistit, jaký druh vlasů kupujete a následně se zajímat i o kvalitu nabízených vlasů. Toto se projeví zejména u vlasů odbarvených a melírovaných. Nekvalitní vlasy Vám zcela jistě radost dlouho dělat nebudou a kupování nových vlasů několikrát do roka rozhodně není výhodná koupě.

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Co je to Zumba

Kdy vám naposledy kolovala horká krev v žilách? Hudba latinsko-amerických rytmů rozehřeje naprosto každého a horkost smyslné Kolumbie vás nenechá chladným. Kolumbijský původ obohacen o moderní prvky nabízí opravdu vše: tanec, energii, zábavu, uvolnění i dokonalé vyřádění!

Na lekcích Zumba se naučíte mnoho nového. Čekají na vás základní kroky veselé merengue, smyslné salsy, sexy reggeatonu, žhavého tanga, ale i mnoha dalších druhů tance. Kroky se často opakují a jsou spojené do krátkých sestav. Na každou písničku se tancuje stejně, proto snadno zvládnete všechny tance. Přestože na první hodině můžete mít pocit, že všichni už všechno vědí a jen vy se nechytáte, na další hodině rozhodně budete vědět „jak na to".

Zumba není jen „rychlá“, ale během hodiny se střídají pomalejší i rychlejší melodie. Tím se dokonale posílí svaly celého těla, dochází ke zlepšení fyzické kondice, naučíte se lepšímu držení těla a samozřejmě ztratíte nějaké centimetry z problémových partií. Tančí ji opravdu všichni bez ohledu na věk či pohlaví. Katka Burešová, instruktor Zumba, říká: „Na moje lekce chodí mimo jiné dámy, co nikdy nedělaly aerobik a tancovaly naposledy před lety na diskotékách či v tanečních kurzech. Přesto odcházejí spokojené a vytančené.“ Pokud jste na Zumba lekci přišli poprvé, nestyďte se stoupnout si dopředu, abyste lépe viděli. A co radí Katka začátečníkům? Vezměte sebou kamarádku a pořádně se na to vyšvihněte.

Zumba není jen o pohybu, ale i o atmosféře. „Oblečte se barevně a nechte celý svět za zdmi fitka. Poslouchejte hudbu a věřte mi, že všechny starosti budou rázem ty tam“. A pokud jste Zumba ještě nevyzkoušeli, pak byste opravdu měli. Přestože se u nás objevila jen nedávno, tento fenomén téměř převálcoval všechny ostatní druhy cvičení. Jestli za tento úspěch vděčí Zumba své jednoduchosti nebo exotickému původu, ukáže teprve čas.

Zdroj: Zumba pro radost z pohybu


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP