Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GEL NA ROZŠÍŘENÍ PÓRŮ

OBSAH

Účinky kvasnicové koupele

Kvasnicová koupel hydratuje pokožku a revitalizuje i problémovou kůži. Bílkoviny z kvasnic zjemňují strukturu pokožky. Kvasnicová koupel je prospěšná i při odstraňování usazených nečistoto z pórů. Dále pro hrubou kůži i při péči o nohy. Kvasnicová koupel je prospěšná pro všechny typy pletí. Kvasnicová koupel se aplikuje dvakrát až třikrát týdně.

Zdroj: Vitamínová koupel pro krásnou pleť z kvasnic

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Ryšková.

Dobrý den,
chci se zeptat jak je možné, že na jedné tváři mám rozšířené pory a na druhé ne. Přitom na obě tváře dávám přibližně stejné množství krému. Kosmetička říkala, že mám normální pleť, akné jsem nikdy moc neměla. Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Evo, je to normální jev. Lidské tělo není zcela symetrické a to se týká i vlastností pokožky na té či oné straně těla. Budete se muset, Evo, s touto disbalancí smířit. Pro krytí rozšířených pórů použijte kosmetiku na rozšířené póry. Přehled o tom, co pro rozšířené póry nabízí trh můžete zjistit tady: www.krasa.cz/problem…

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Ryby

Ryby jsou dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které vyživují pokožku a zabraňují ucpání pórů a vzniku vrásek. Výbornou volbou je losos, který obsahuje asi 150 kalorií v 60 až 80 gramech. Z lososa můžete získat kromě omega-3 mastných kyselin také selen a minerály snižující riziko nadměrného slunění.

Zdroj: Potraviny na podporu zdravé kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den, chcem sa opytat..aka maska je dobra na pory ?? existuje nejaka kozmetika, ktora by mi pomohla aby sa moje pory zmensili alebo stiahli ?? nezmyznu mi asi nikdy:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na velké póry? Pokud se jich chcete skutečně zbavit na trvalo, tedy je zúžit, tak vám žádná kosmetika zcela nepomůže. Jediné řešení, jak rozšířené póry zúžit je pomocí chemického peelingu a nebo s pomocí laserové terapie, toto dokáže velké póry znatelně zredukovat.
Kosmetika, určená na velké póry, tyto jenom překryje, a ačkoliv by reklamní text u těchto výrobků mohl slibovat úplné vyřešení tohoto problému, tak tomu tak není. Velké póry jsou vlastností konkrétní pokožky a krém ani pleťová maska na póry je nikdy trvale neodstraní. Půjde vždy jen o relativně krátkodobé řešení. Pokud použijete korekční kosmetiku na velké póry, tak dbejte na dobrý podklad, který dobře přilne k vyčištěné pokožce a vytvoří základ pro další make-up, který pak lépe drží a má vyrovnaný základ. Jako vhodný podklad doporučuji Clarins - Bázi na vyplnění vrásek a pórů, odkaz: www.krasa.cz/baze-na… a jako péči pro delší efekt na stažení rozšířených pórů doporučuji sérum Idealist od Estée Lauder odkaz: www.krasa.cz/serum-o…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Bylinky na čištění pleti

Popenec: Má jemné, ale velmi silné svíravé (adstringentní) účinky, proto se využívá především k ošetření nečisté pleti (včetně citlivé).

Heřmánek: Má hojivé vlastnosti a široké uplatnění v kosmetické péči. Používá se na kontrolu akné, zklidnění kožních podráždění a na čištění kůže od nečistot.

Máta: Má chladivé, zklidňující a hojivé účinky a projasňuje skvrny. Používá se v pleťových tonikách k  čištění, tonizaci a osvěžení mastné pleti.

Fenykl: Zklidňuje záněty a je vhodný k hloubkovému čištění pórů.

Tymián: Stahuje a pročišťuje pleť.

Ženšen: Má silný čisticí účinek, hodí se tudíž k hloubkovému čištění pórů. Kromě toho uchovává acidobazickou rovnováhu kůže.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana pokutova.

mam port a nevim jak nane fleky mam po cele tvare

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana pokutova.

jak se zbavyt poru

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Můžete vyzkoušet i následnou péči o rozšířené póry

  1. Smíchejte mandlovou mouku s dostatečným množstvím vody, abyste mohli připravit pastu. Aplikujte na póry na dobu 20 minut. Opláchněte teplou vodou, poté naneste roztok z habru obecného anebo vodu s jablečným octem.
  2. Smíchejte jedlou sůl a podmáslí, až vytvoříte jemnou emulzi. Nanášejte na pleť s velkými póry a dobře promasírujte. Opláchněte teplou vodou.
  3. Přidejte citronovou šťávu a trochu mléka do ovesných vloček. Naneste směs na pleť a po 20 minutách odstraňte vlažnou vodou. Nepoužívejte, pokud máte na pleti rány.

Praktické rady na redukci velkých pórů

  • Přestaňte používat agresivní tonika. Jejich užívání může mít na zjemnění pórů krátkodobý efekt, ale z dlouhodobého hlediska dochází k nadměrnému vysušování pokožky. To pak vede k ještě vyšší produkci seba a následnému zvětšování pórů.
  • Vyhněte se aplikaci hydratačních prostředků na místa, kde pokožka produkuje dostatečné množství přirozeného seba.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi KOLAUDACE DOSTAVBY CHATY-PŘÍSTAVBA JEDNÉ MÍSTNOSTI CCA10M2 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hešíková Magdalena.

Provedla jsem rozšíření stávající chaty o jednu místnost cca 10m2. Mám geometrický plán ověřený. Co potřebuji pro provedení zkolaudování této přístavby.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolaudace dostavby chaty-přístavba jedné místnosti cca10m2

Adstringentní pleťová voda na póry

Adstringentní pleťová voda stahuje a čistí póry a je vhodná zejména na mastnou, aknózní a podrážděnou pokožku. Reguluje tvorbu kožního mazu a zabraňuje tak ucpávání pórů. Obsahuje seboregulační aktivní látky a LHA s mikroexfoliačním účinkem. Má velmi svěží texturu. Adstringentní pleťová voda rovněž stahuje póry, používá se tudíž na rozšířené póry a na nepravidelnou strukturu mastné pleti s nedokonalostmi. Adstringentní pleťová voda pomáhá okamžitě zmenšit velikost pórů a zabraňuje jejich ucpávání právě díky spojení aktivních látek se seboregulačním, čisticím účinkem a mikroexfoliačním LHA. Adstringentní pleťová voda se aplikuje ráno a večer na obličej pomocí vatového tamponu s dostatečným množstvím přípravku na vyčištěnou a osušenou pleť. Po pravidelném používání jsou póry stažené a pleť je jemná a jednotnější.

Zdroj: Adstringentní přípravky

Diskuze

V diskuzi ÚRAZ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Smitalova.

Dobrý den chci se vás zeptat jestli mi můžete pomoci můj švagr je mu 38roku měl úraz obou dolních končetin a rozdrcené paty už prodělal dvě operace levé nohy protože tam byla zlomená kost v předu tak mu tam dávali step dnes byl na vyšetření asi magnetické rezonanci protože mu dole u kotníku tmavší kůže. Převrátil se na něho vysokozdvizni vozík. Má jít na další operaci kvůli tomu ŽE toma u kotníku tmavý. Strašně se o něj bojím aby nepřišel o .nohy a taky jestli to dobře dopadne a jestli bude chodit. Moc vás prosím opomoc.přeji si ať To Dopadne dobré. Děkuji Vám moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Cidrych.

Dobrý den. Šlápl jsem na rezavý hřebík. Obj. bodová rána na med. straně plosyk cca v obl. I MTT, okolí klidné, bez známek inflamace, bez fluktuace, periferie v normě záv: vulnus punotum pedis lat.sin. LA 1% mesocain, rozšíření rány, proplach H202, longeta s kalkarou. Ptám se mám mám diabetes 2 a bude mi noha fungovat dále ? Nemusím se obávat, že se mi noha nezahojí? Děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Úraz nohou

Postřik Spintor

Spintor je přírodní postřikový insekticid ve formě suzpenzního koncentrátu pro ředění vodou určený k ochraně brambor, révy vinné, jabloní, květáku, hlávkového zelí, růžičkové kapusty, brokolice, póru, cibule, papriky a rajčat proti škůdcům. Alternativně se používá i na hubení vrtule ořechové. Během vegetačního období se používají dva postřiky s odstupem minimálně 7 dní. Zde je vidět, jak vypadá přípravek Spintor a jaká je jeho cena.

Zdroj: Vrtule ořechová postřik

Poradna

V naší poradně s názvem SEZNAM LÉKŮ NA ODVODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den je lék INDAP na odvodnění nebo na vysoký tlak?Děkuji za zprávu na email.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indap je lék na vysoký tlak s močopudným účinkem. Indap způsobuje rozšíření cév a tím snížuje jejich odpor vůči proudění krve, v důsledku čehož klesá krevní tlak. Močopudný účinek se projeví teprve až po podání vyšších dávek. Indap se užívá k léčbě vvsokého krevního tlaku u dospělých pacientů. Při léčbě mírné a středně tězké formy hypertenze se užívá samotný, u těžkých forem pak jako součást kombinované léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam léků na odvodnění

Make-up tipy pro zakrytí velkých pórů

  • Těžké základy make-upu mají opačný efekt a ještě zdůrazní velké póry. Používejte jen lehké základy bez olejových přísad.
  • Aplikujte základ, pudr a rtěnku sestupným pohybem (směrem dolů). V opačném případě ještě zdůrazníte póry díky nánosům, které v nich ulpí. Rtěnku používejte spíše světlejšího odstínu, tmavé odstíny zdůrazňují lesk pokožky.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem VINO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bretislav.

prosim o dalsi radu.posilam foto.je to na hroznovem vine.co s tim.mooooc dekuji za radu.
Tomek

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na obrázku je na dřevě vidět puklice švestková. Ovšem už jen jejich mrtvé schránky, takže teď není co likvidovat, protože larvy se vylíhly již na jaře. Proti puklicím lze bojovat prostředky běžně používanými k zimnímu či předjarnímu postřiku, ovšem pokud je tento škůdce na révě více rozšířený, což bývá málokdy. Dobré je v zimě si révu preventivně prohlédnout a posoudit rozšíření puklice. Doporučují se i lepové pásy.
Co se týká provedení zimního či předjarního postřiku obecně, je dobré ho provést kvůli možnému výskytu roztočů, jako je hálčivec révový, případně svilušky. Například se k tomuto účelu hodí Sulka či jiný prostředek na bázi síry nebo na olejové bázi.

Zdroj: diskuze Túje - ošetřování

Léčba

Subkutánní cysty lze chirurgicky otevřít a odstranit méně zralé larvy. Pokud jsou cysty zralé, lze je otevřít a odstranit pomocí nůžek. Potažení pórů vazelínou může pomoci tyto larvy odstranit.

Pokud jsou larvy objeveny v tělesných tkáních spíše než v podkoží, jediným způsobem léčby je chirurgické odstranění. U psů lze použít Ivermektin s kortikosteroidy k zastavení migrace larev. U cerebrospinální cirhózy nebyla popsána žádná léčba.

Zdroj: Larvy much u psa

Diskuze

V diskuzi KDYŽ NECHCE JÍST GEKONČÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Urbančiková.

Prosím o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča Benešová.

Ahoj, přicházím tu s dotazem ohledně gekončíka nočního, který mi přestal jíst (sameček). Mám ho něco málo přes půl roku a s krmením nikdy problém nebyl, akorát jsem ho musela krmit z pinzety (byl nemotorný a nebyl většinou schopný si cvrčka či švába ulovit sám). Pravidelně mu dávám vitamíny a vodu měním denně či obden. Už nejí cca 7 dní a potřebovala bych poradit jak mám dál jednat (někdo tvrdí, že sedm dní je v pořádku, ale už si všímám tenčího ocásku a o jídlo ani nezavadí pohledem). Včera jsem ho přemístila do "karanténního boxu", abych zabránila rozšíření případné nemoci (mám v teráriu ještě dvě samičky) a mohla vybrat trus, který pošlu na rozbor. Ještě bych chtěla dodat, že jsem v teráriu našla nestráveného moučnýho červa (nevím jestli ho vyloučil přirozenou cestou či vyzvracel a ani nevím jestli to bylo od toho samečka), taky jsem si všimla, že místo nebo někdy s močí vylučuje světle bílou až průhlednou tekutinu s malými kulatými částečkami. (vypadá to jak malinké vajíčka - pro upřesnění) a to jsem doposud v teráriu neviděla, tak nevím jestli to s tím nějak souvisí. Předem děkuji za jakoukoliv odezvu a pomoc. Přikládám fotku terária. Gabča.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Když nechce jíst gekončík

Další účinky jojobového oleje na vlasy

Jojobový olej pomáhá kontrolovat tvorbu mazu na pokožce hlavy. Také pomáhá vyrovnat produkci kožního mazu na pokožce hlavy. Jojobový olej pomáhá s podporou zdravého lesku vlasů a s regenerací průtoku mazu z ucpaných pórů. Tímto způsobem se udržuje dokonalé množství oleje na pokožce hlavy.

Jojobový olej zabraňuje a zastavuje vypadávání a řídnutí vlasů. Vypadávání a řídnutí vlasů je často způsobeno blokováním vlasové folikuly, což způsobuje její utlumení. Pokud je mnoho pórů ucpaných, tak to může způsobit horší růst vlasů.

Jojobový olej může rozpustit a odstranit tyto bloky a díky tomu je sníženo vypadávání vlasů. Jojobovým olejem může být léčena i lupénka a dermatitida pokožky. Tyto nemoci také způsobují vypadávání vlasů. Léčba tohoto oleje je založena na jeho proti-plísňových vlastnostech. Také pomáhá stimulovat a podporovat růst nových vlasů, což je způsobeno podporou rozvoje nových vlasových buněk a přispívá ke zlepšení mikro cirkulace pokožky hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Cukrový peeling

Potřebujete 1 polévkovou lžíci cukru, olivového oleje a medu. Zvlhčete pleť a naneste peeling za pomocí jemných krouživých pohybů. Odstraňte teplou vodou.

Bílková maska

Smíchejte 2 vaječné bílky s několika kapkami citronové šťávy. Aplikujte na pleť zhruba na 5–7 minut, poté opláchněte teplou vodou.

Poznámka: Vaječné bílky po uschnutí rozjasňují pleť a odstraňují nečistoty a odumřelé buňky z pórů. Citron je navíc přírodní ovocná kyselina, která má exfoliační účinky.

Zdroj: Rozšířené póry

Masky na ucpané póry

Ke stažení pórů by vám mělo pomoci pravidelné (2x do týdne) používání speciálních masek:

  • maska Shamask I – je určena pro pórovitou, zanesenou pleť, silně prokrvuje a čistí pleť do hloubky;
  • maska Shatex – omezuje nadměrnou tvorbu mazu, stahuje póry a zpevňuje strukturu obličeje;
  • maska Shayouth – zjemňuje póry a je vhodná na suchou, dehydratovanou pleť;
  • slupovací maska Shapeel – je vhodná pro všechny typy pleti a je ji možno použít k rychlému vylepšení před odchodem do společnosti; též omezuje růst chloupků na obličeji.

Zdroj: Rozšířené póry

Póry na obličeji

Velikost pórů na obličeji a jejich viditelnost je dědičná vlastnost a nelze ji změnit. Pleť vypadá mastně a leskle a budí dojem, jako by byla „tučná“ s velkými póry. Omezte čištění pleti na ráno a večer, protože při častém čištění vyburcujete póry k většímu zásobování kožním tukem a situace pak bude ještě horší. K čištění pleti použijte jemný prostředek bez oleje určený pro mastnou pleť, ale napřed se ujistěte, že není příliš agresivní. Poté ošetřete pleť krémem na mastnou pleť.

Rozšířené póry – foto.

Zdroj: Rozšířené póry

Masky na rozšířené póry a černé tečky

Nečistoty, špína a kožní maz mají tendenci usazovat se v rozšířených pórech, čímž je naneštěstí ještě více zvětšují a zviditelňují. Udržovat póry čisté pomocí peelingu je tedy základním kamenem úspěchu.

Na rozšířené póry a černé tečky je určena například jílová maska Réponse Pureté, která v péči o pleť poskytuje hloubkové čištění pleti se stažením pórů, regulaci tvorby mazu a kompletní prozáření unavené a matné pleti. Díky svému jedinečnému složení je jílová maska vynikajícím přípravkem pro každou pleť.

Zdroj: Rozšířené póry

CC krém L'Oréal

Laboratoře L'Oréal sloučily vyhlazující polymery s vyživující sametově hladkou texturou, která splyne s pletí a vytvoří perfektně hladký povrch. Krém obsahuje aktivní látku Opti-Blur, která rozprostírá dopadající světlo na pleti a okamžitě viditelně redukuje vrásky a rozšířené póry. Výsledkem je okamžitá optická redukce vrásek a pórů, pleť vypadá mladší, jasnější a sjednocená. Krém se nanáší na pokožku po denním krému, nebo aplikuje samostatně na vyčištěný obličej či problematické oblasti. Jde zároveň o vynikající základ pod make-up. Před každým použitím setřepejte tubu směrem dolů.

Zde můžete vidět cenu CC krému L'Oréal.

Zdroj: CC krém

Čisté póry ve třech snadných krocích

  1. Prvním krokem při čištění pleti je použití mírného čistícího prostředku pro konkrétní typ pleti. K omývání pak použijte teplou vodu, ne horkou.
  2. Použijte páru k relaxaci své pleti. Můžete buď použít páru ve sprchovém koutu, nebo svůj obličej naklonit na hrnec s horkou pářící vodou. Toto napařování obličeje provádějte po dobu několika minut.
  3. Kromě pravidelného čištění oblíbeným pleťovým čističem, můžete také zkusit jednoduchou masku pro domácí čištění pórů. Tyto domácí čistící masky jsou obvykle vyrobeny ze surovin, které máte v kuchyni, a můžou být překvapivě efektivní. 

 

Zdroj: Ošetřující péče na velké póry a na akné

Příčiny mílií

Přesná příčina mílií není dosud známa, ale nejčastěji se objevují, pokud dojde ke špatnému vyvinutí nebo poškození potní žlázy v důsledku nějakého kožního poranění nebo popáleniny. Mezi další příčiny patří fungicidy, mýdla a čisticí prostředky a alergie na výrobky, které mohou způsobit nějaké poškození potních žláz. Tento stav se může objevit i u mikrodermabrazí. U dospělých mohou tyto hrbolky způsobit nebo zhoršit stávající kožní onemocnění, proto je důležitá i jejich léčba. Stejně jako u akné, tak i u mílií může dojít k ucpání pórů. Tyto cysty nejsou neobvyklé, a nijak neohrožují zdraví člověka.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP