Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KNIHA JAK ZAČÍT SPRÁVNĚ BĚHAT

OBSAH

Jak správně běhat – video

Zde naleznete video jak správně běhat.

Zdroj: Jak správně běhat

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

SHÁNÍM KUCHAŘKU PŘI LÉČBĚ WARFARINEM

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobry den.prosim vas viete mi poradit ,ci existuje kniha kucharska z receptami pri uzivani warfarinu.Dakujem

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání Warfarinu

Běhání v Praze

Zde naleznete trasy na běhání v Praze.

Zdroj: Jak správně běhat

Poradna

V naší poradně s názvem KNIHA SKRYTO V PÁTEŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Knihu Skryto v páteři seženete již jen v antikvariátu a nebo v knihovně, protože byla vydána v roce 1987 vydavatelstvím Avicenum. Jméno autorky je Eva Rychlíková. Kniha je k dispozici v Národní knihovně ČR v Praze ve dvou exemplářích s možností vypůjčení na 30 dní. Seznam antikvariátů, kde lze tuto knihu koupit je zde: www.google.com/searc…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Josef Škoda.

Dík za info. J.Š.

Zdroj: diskuze Kniha Skryto v páteři

Kniha motivů zdobení nehtů

Kniha obsahuje vyobrazení destiček M 1–M 36 a názornou ukázku, jak se dá každým motivem pracovat. Najdete zde 21 designů ke každé destičce. Cena knihy je cca 494 Kč.

Zdroj: Zdobení nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PEPAN.

jAK SE JMENUJE KNIHA O 10-TI DENNÍ OČISTĚ A KDE JE MOŽNO JÍ ZAKOUPIT?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kniha se jmenuje Desetidenní očista těla a jejím autorem je Peter Glickman. Prodává se v ČR a tady je její cena a seznam prodejen, kde ji mají: www.zbozi.cz/vyrobek…
Jinak kniha Desetidenní očista je věnovaná výhradně jen této desetidenní očistě, metodě vyvinuté a publikované Stanley Burroughsem již v roce 1976 pod názvem Master Cleanse. Kniha popisuje Desetidenní očistu jeko neuvěřitelně jednoduchý způsob, jak zhubnout a získat znovu ztracenou energii a radost ze života. Kniha nabádá svého čtenáře, aby udělal něco skvělého pro sebe a své tělo. Dále kniha naučí jak zhubnout a být zdravější, šťastnější a vitálnější podle programu Master Cleanse.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista javorový sirup

Jak začít běhat?

Začínáme s malými dávkami a postupně prodlužujeme délku úseků, zvyšujeme i intenzitu běhu. To vše jen do té míry, abychom druhý den byli schopni vstát z postele. Není důležitý ohromující výkon, ale pravidelnost. Znám mnoho lidí v okolí, kteří si vzali předsevzetí, že začnou běhat. Druhý den se vydali na dlouhou vzdálenost a na počátku navíc zvolili vražedné tempo. Samozřejmě, že skončili zničeni po pár metrech a již se k běhu nevrátili. To je však špatný začátek a je to škoda. Běh je záležitost dlouhodobá a krátkodobý trénink má jen krátkodobý efekt, tudíž nemůžeme čekat zázraky. Vše, co jsme dlouhá léta ztráceli, musíme budovat postupně – od základů. Začneme-li jednou s běháním, nikdy nesmíme říci „stačí“. Když přestaneme, půjdeme zpět. Musíme neustále pokračovat v budování vytrvalosti a systematickém zatěžování organismu, trénovat pravidelně a často. Je lepší nepovolovat si výjimky, po přerušení je vždy obtížné začít znovu. V záloze na vás číhá nebezpečí, že již nezačnete. Hlavní účinek běhu se dostaví asi po půl roce.

Objem a intenzita musí být přiměřené. Nikdy nestupňujeme oba komponenty najednou. Buď prodlužujeme vzdálenost, nebo zvyšujeme tempo. Zpočátku se zaměřujeme na vzdálenost v mírném tempu a rozvíjíme spíše vytrvalost – základní pilíř běhu na dlouhé vzdálenosti, tzv. fartlek – souvislý běh ve volné přírodě. Postupem času se samozřejmě věnujeme i zvyšování tempa, aby organismus, jak se říká, neusnul na vavřínech. Poté by byl efekt nedostatečný a jednalo by se spíše o ustrnutí na mrtvém bodě nežli o rozvoj dynamické vytrvalosti.

Zdroj: Jak správně běhat

Kniha Jak žít dlouze a zdravě

Kniha vyšla v ruštině a polštině jako první ze série knih profesora Tombaka a v českém jazyce jako poslední. Kniha je rozdělena do jedenácti kapitol, některé pasáže z minulých dílů se zde opakují. Mottem celé knihy je, že zdraví má každý sám ve svých rukou. Kniha umožňuje čtenářům samostatnou a nezávislou léčbu doma, s využitím přírodních, lehce dostupných složek bez chemie.

Autor knihy vytvořil celistvý systém péče o vlastní zdraví. V knize nenaleznete zázračné diety, ale pouze jednoduché recepty na to, jak o své zdraví pečovat a jak je chránit. Velmi zajímavé jsou recepty na jednoduché stravování v souladu s přírodou.

Vědecky bylo zjištěno, že 15 % zdraví člověk dědí po rodičích, 15 % mu mohou vrátit lékaři, nicméně 70 % je spojeno se stylem života.

Kniha obsahuje 160 stran a stojí 147 Kč.

Zdroj: Jak žít dlouze a zdravě

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Vyléčit nevyléčitelné koupit.

Zdroj: Vyléčit nevyléčitelné

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

SHÁNÍM KUCHAŘKU PŘI LÉČBĚ WARFARINEM

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Ráda bych se dozvěděla,jestli se dá koupit kniha,kde se dozvím vše o varfarinu, popřípadě stravě a jídelníčku při jeho užívání. děkuji

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání Warfarinu

Lifting obličeje – kniha

Zde je možné zakoupit knihu, která se věnuje liftingu obličeje.

Zdroj: Lifting

Diskuze

V diskuzi BIBLE A MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Macháček.

Kniha Mojžíšova III, kapitola 11/5:

Ani králíka, kterýž ač přežívá, ale kopyta rozdělená nemá, nečistý vám bude. To praví bible. A součaní odborníci na výživu králíka vřele doporučují. Tak kde je pravda?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bible a maso

Ranní běh

Během po ránu výborně nastartujete nový den. Dodáte tělu spoustu potřebné energie včetně příjemného pocitu, že jsme udělali něco dobrého pro své zdraví. Velkým plusem je, že se vaše tělo prokysličí, mozek funguje na 100 %, zlepší se veškeré fyziologické pochody, a to včetně metabolismu, a hlavně nemusíte celý den myslet na to, že si musíte jít odpoledne nebo večer zaběhat. Kouzlo ranního běhání je i v tom, že venku není ještě tolik lidí, ani pejskaři zatím nevylezli, aby vyvenčili své miláčky, a tak si můžete běh daleko více vychutnat a užít. Protáhnout se ráno je vhodné, ale ve volnějším tempu. Pokud máte na programu těžší trénink, pak je lepší si ho nechat na odpoledne, když už bude vaše tělo zahřáté a svaly na něj budou připravené. Začnete-li běhat nebo sportovat ráno, připravte se, že v prvních týdnech se budete cítit zhruba tak dvě hodinky po tréninku unaveni. Tím více, čím bude váš ranní trénink intenzivnější. Ranní běh je vhodný zejména pro ty z vás, kteří chtějí běháním upravit svou váhu směrem dolů. V tomto případě ale doporučuji snídat až po tréninku, abyste vyčerpali svalový tuk. Během dne si pak svaly doplní chybějící tuk ze zásob podkožního tuku a tím dosáhnete kýženého cíle.

Zdroj: Jak správně běhat

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štír.

globalizace nás ovládá. Za chvíli budou běhat s mobilama i indiáni z Amazonky

B-]

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Cesta ke zdraví zakoupit.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Diskuze

V diskuzi PREDNISON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Dudyova.

Už jsem o tom přemýšlela,ale pořád doufám,že se z toho dostane a bude zase běhat.Vet říkal,že to chce aspoň týden a uvidíme zlepšení,tak uvidíme...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana oplištilova.

Měla jste navštívit veterinarní kliniku,kde mají možnost udělat CT nebo MRI .Jestli nemá citlivost zaních noh ,musí se do 48 h operovat,.

Zdroj: diskuze Prednison pro psa při ochrnuti

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Jak žít dlouze a zdravě koupit.

Zdroj: Jak žít dlouze a zdravě

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sandrii.

Mám podobný problém, začala jsem nedávno rekreačně běhat pro zvýšení kondice. Docela často po běhu mám svalové křeče. Zkusím se o Enzymaxu dozvědět co nejvíce a pak bych zkušenosti předala dál.

Zdroj: diskuze Sport

Jak žít dlouze a zdravě

Kniha Jak žít dlouze a zdravě je rozdělena do jedenácti kapitol. Kniha vyšla v ruštině a polštině jako první ze série knih profesora Tombaka a v českém jazyce jako poslední. Některé pasáže z minulých dílů se v knize opakují. Mottem celé knihy je, že zdraví má každý sám ve svých rukou. Kniha umožňuje čtenářům samostatnou a nezávislou léčbu doma, s využitím přírodních, lehce dostupných složek bez chemie.

Autor knihy vytvořil celistvý systém péče o vlastní zdraví. V knize nenaleznete zázračné diety, ale pouze jednoduché recepty, jak o své zdraví pečovat a jak je chránit. Velmi zajímavé jsou recepty na jednoduché stravování v souladu s přírodou.

Vědecky bylo zjištěno, že 15 % zdraví člověk dědí po rodičích, 15 % mohou vrátit lékaři, nicméně 70 % je spojeno se stylem života.

Zde můžete knihu Jak žít dlouze a zdravě koupit.

Zdroj: Michail Tombak

Kniha Cesta ke zdraví

V knize nenajdete žádné příkazy nebo zákazy. Cestu ke zdraví si pomocí této knihy můžete najít sami. Díky nepatrným změnám ve způsobu vlastního života docílíte lepšího zdraví. Autor knihy je přesvědčený, že lidský organismus je schopen žít dvakrát déle, než je náš průměrný současný věk.

Kniha Cesta ke zdraví je krátkou kompilací předešlých knih Je možné žít 150 let, Vyléčit nevyléčitelné (první díl) a Vyléčit nevyléčitelné (druhý díl). V knize nenaleznete konkrétní schéma léčby daného jedince, z toho důvodu, že neexistuje univerzální recept na zdraví. Všechny rady a doporučení je třeba vidět komplexně v rámci individuálních problémů.

Kniha je rozdělena do devíti kapitol:

  1. Co je nemoc?
  2. Nepochopení vlastního organismu
  3. Nedostatek pozitivního přístupu k životu
  4. Zanedbaná páteř
  5. Příčiny onemocnění pohybového ústrojí
  6. Očista organismu
  7. Nedokysličení organismu
  8. Voda – jed, nebo lék?
  9. Nesprávné stravování

Kniha nabízí 215 stran poutavého čtení pro ty, kteří chtějí změnit svůj životní styl a své potravinové návyky.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Běhání a hubnutí

Jediný osvědčený způsob hubnutí říká, že se musí spálit více kalorií, než se přijme. Začátečníkům stačí 30–40 minut běhu. Za tuto dobu se však značně zvýší tepová frekvence, což je správně, po 20 minutách tepové frekvence nad 65 % z maximální TF dochází ke spalování tukových zásob. Takže 30–40 min bohatě ze začátku stačí a zbylou doporučenou „denní dávku fyzické aktivity“ můžete vyplnit procházkou se psem, prací na zahrádce atd.

Vidíte, je to opravdu jednoduché, není třeba lekat se při pomyšlení na hodinu pohybu denně. V případě, že jste již začali běhat, můžete si s klidem říct, že pokud dodržíte tato doporučení a s běháním vydržíte, tak zhubnete. V zásadě platí, že každou uběhnutou mílí spálíte až 110 kalorií, můžete si tak udělat kontrolu v poměru výdej/příjem. Ještě jedna poznámka, nesnažte se zbytečně a nadměrně navyšovat vaši kilometráž (začátečníci) kvůli posedlosti spalováním energie, protože následek může být takový, že postupem času spálíte méně než 110 kalorií za 1 míli (kvůli malé rychlosti a malé tepové frekvenci apod.). To povede sice k většímu naběhanému objemu, ale účinek nebude takový, jaký jste chtěli. Navíc při vyšších tréninkových objemech hrozí větší riziko zranění (začátečníci). Co tedy dělat? Zkuste postupně zařazovat „kvalitnější“ a různorodější typy tréninků, na nichž se budete soustředit na rychlost nebo sílu – běh do kopce nebo tempové běhy (4 x 800 metrů v určitém čase s meziklusem, stupňovaný běh aj.). Takové typy tréninků jsou perfektní, výdej kalorií je o dost vyšší a hodí se jako příprava na závody.

Zdroj: Jak správně běhat

Poslání knihy

Svůj smysl bude kniha mít i pro ty, kdo na přírodní praktiky nevěří. Úžasný je například autorčin olejíček na bříško nebo zubní olej na bolesti při růstu zoubků. Novorozenecký pupík se krásně hojí s růžovo-čajovníkovým hydrolátem. A co více, autorka zde popisuje nejvoňavější ze všech voňavých olejů proti striím.

Kniha je také kompletním pojetím péče o novorozence se vším všudy, takže po přečtení je člověk teoreticky vzdělán téměř jako profesionál. Výborná je i inspirace, co se týče aromatických olejů. Je to kniha, která nedělá z těhotenství byznys, jak to vidíme dnes všude, ale vládne v ní úplně jednoduchý a přirozený přístup k mateřství.

V knize nenajdeme jen informace o účincích vůní a homeopatik, o čajích, o ricinovém koktejlu, ale také o sexu s partnerem během těhotenství (zajímavé například je, že sperma obsahuje stejné látky, jako jsou ve vyvolávacích tabletách při porodu). Pokud chcete zjistit více o všem výše uvedeném, kupte si knihu „Zdravé těhotenství, přirozený porod“. Věřte, že tuto investici oceníte.

Zde můžete knihu koupit.

Zdroj: Přirozený porod

Kniha Vyléčit nevyléčitelné

Kniha Vyléčit nevyléčitelné je rozdělena do sedmi kapitol. První kapitola se zaobírá tématem Nebojte se civilizačních chorob. Druhá kapitola Šance na vítězství je zaměřena na osteoporózu. Třetí se zabývá problémy s páteří. Ve čtvrté kapitole se autor zaměřuje na přírodu a neexistenci špatného počasí. Pátá část popisuje problematiku odstranění nádoru. Šestá kapitola se věnuje vypadávání vlasů a má název Sbohem lysino. Poslední, sedmá kapitola je zaměřena na recepty našich babiček.

Kniha v jednotlivých kapitolách popisuje danou problematiku a uvádí rozličné rady a recepty na zlepšení stavu. Velmi zajímavá je kapitola o nádorech, ve které autor nabízí recepty, návody a doporučení, jak se nemoci zbavit.

Celá kniha se opírá o základní myšlenku: Příroda má ráda ty, kteří žijí v souladu s jejími zákony. Při narození je člověk poléván vodou, následně se nadechuje, vdechuje vzduch. Šimrá jej první sluneční paprsek a podpírá jej země. Umírající člověk se loučí se slunečním světlem, přestává dýchat, sestupuje pod zem. Proto je vždy mezi narozením a smrtí život, který je zcela závislý na slunci, vzduchu, vodě a zemi. Slunce nám dává životní energii, vzduch poskytuje našemu tělu kyslík, voda vyplňuje buňky našeho těla a země nás krmí. Takové jsou zákony přírody. Jsou neměnné a věčné.

Zdroj: Vyléčit nevyléčitelné

Je možné žít 150 let

Je možné žít 150 let? – tuto otázku si pokládá ve stejnojmenné knize její autor, Michail Tombak. Člověk se tím, že je líný, odnaučil přirozeně hýbat, a to je důvod většiny jeho zdravotních problémů. Tuto knihu by si měl přečíst každý, nejenom ti, kteří se trošku hýbou, především ti, kteří se chystají učinit první kroky k nápravě svého zdraví. Kniha Je možné žít 150 let? se stala bestsellerem.

Zde můžete knihu Je možné žít 150 let koupit.

Zdroj: Michail Tombak


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP