Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

K CEMU SE POUZIVA CYCLO 3 FORT

OBSAH

Collaguard k čemu slouží

Cillaguard slouží jako dočasná bariéra oddělující přiléhající povrchy po celou dobu procesu hojení. Collaguard je moderní prostředek určený k zabránění vzniku srůstů.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi VEPROVA KYTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

moc pěkné zpracované

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Zdroj: diskuze Veprova kyta

Cyclo 3 Fort a alkohol

Při užívání Cyclo 3 Fort se co se týče jídla a pití, a to ani alkoholu, nemusíte omezovat.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Dopita.

Kde prosím seženu tu súl!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Cyclo 3 Fort a menstruace

Užívání Cyclo 3 Fort na menstruaci nemá žádný vliv. Cyclo 3 Fort je obecně velmi dobrý lék na cévní stěnu. Pomáhá na hemoroidy, křečové žily, otoky nohou a podobně. Na krvácení, jak menstruační, tak klimakterické, i když jsou původu vazomotorického (čili cévního), je mechanismus působení jiný než u výše zmíněných chorob. K účinnosti léčby v této souvislosti nejsou dostupná potřebná data.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Jde Cyclo 3 Fort koupit bez receptu

Cyclo 3 Fort je lék na předpis. Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, nedovoluje prodej léků na předpis po internetu. Uvedené léčivé přípravky jsou dostupné pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu. Samozřejmě, při bedlivém hledání naleznete možnost koupě přes internet. Jednodušší ale bude si nechat recept poslat elektronicky a dojít si lék vyzvednout do lékárny, jestliže ho opravdu potřebujete.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Diskuze

V diskuzi DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.

Zdroj: diskuze Domaci vodarna

SPC

Zde naleznete SPC léku Cyclo 3 Fort.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Diskuze

V diskuzi VINNA REVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak se starat o revu na podzim. Mám na jaře zasazene sazenice a jsou asi metr vysoké děkuji za odpověď a přeji hezký den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vinna reva

CYCLO 3 FORT

Cyclo 3 Fort se řadí mezi léky podávané na nemoci žil a drobných cév. Účinnou látkou preparátu je extrakt z rostliny Ruscus aculeatus, hesperidin a vitamín C.

Lék se využívá v léčbě nemocí žil a drobných cév, zejména při příznacích chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat i jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly lze Cyclo 3 Fort podávat i k úlevě při hemoroidech. V gynekologii se tento přípravek používá k tlumení děložního krvácení při užívání hormonální antikoncepce nebo při nitroděložním tělísku.

Dávkování záleží na doporučení lékaře, na nemoci žil dolních končetin se užívají obvykle 2 tobolky denně, jinak mohou být dávky o něco vyšší.

Nežádoucí účinky jsou výjimečné, při užívání nalačno se někdy vyskytují trávicí obtíže, v tom případě se doporučuje lék přijímat s potravou.

Cyclo 3 Fort je moderní preparát na léčbu žilních onemocnění, má minimum vedlejších účinků a jeho efekt na žíly je (alespoň našimi cévními lékaři) hodnocen jako lepší ve srovnání s podobnými léky (například Glyvenolem nebo Detralexem). Ovšem odbornými studiemi je preferován spíše Detralex.

CYCLO 3 FORT 150MG/150MG/100MG CPS DUR 30 I stojí cca 170 Kč.

CYCLO 3 FORT 150MG/150MG/100MG CPS DUR 30 II – cena se pohybuje okolo 165 Kč.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY BEZ PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,
již rok užívám Cyclo 3Fort 2krát denně a Anopyrin 100 jedenkrát denně. V posledních dvou měsících se mně začaly objevovat po těle modřiny(hlavně na stehnech), bez zjevné příčiny. Prosím, mohlo by to být užíváním těchto dvou léků dohromady? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyclo 3 Forte i Anopyrin 100 obsahují kyselinu acetylsalicylovou, což je léčivá látka užívaná ke zpomalení srážlivosti krve. Přílišné zpomalení srážlivosti krve, například předávkováním, způsobí výrony krve do podkoží po sebemenším tlaku. Výron krve je pak vidět na kůži jako modřina. Určitě kontaktujte svého lékaře, který dohlíží na srážlivost vaší krve a ukažte mu to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny bez příčiny

Zkušenosti

Cyclo 3 Fort je moderní preparát na léčbu žilních onemocnění, má minimum vedlejších účinků a jeho efekt na žíly je dle lékařů i pacientů hodnocen jako lepší ve srovnání s podobnými léky (například s Glyvenolem nebo Detralexem). Odbornými studiemi je preferován spíše Detralex.

Lék se využívá v léčbě nemocí žil a drobných cév, zejména při příznacích chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Lze nicméně předepsat i jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly je možné Cyclo 3 Fort podávat i k úlevě při hemoroidech. V gynekologii se Cyclo 3 Fort používá k tlumení děložního krvácení při užívání hormonální antikoncepce nebo při nitroděložním tělísku.

Dávkování záleží na doporučení lékaře, na nemoci žil dolních končetin se obvykle užívají 2 tobolky denně, jinak mohou být dávky o něco vyšší.

Nežádoucí účinky jsou výjimečné, při užívání nalačno se někdy vyskytují trávicí obtíže, v tom případě se doporučuje přijímat lék s potravou.

Cyclo 3 Fort (jestliže nezpůsobuje závažný průjem) se podává též v rámci dlouhodobé udržovací léčby (2 tobolky denně) bez nutnosti konání přestávek. Často se neškodná venofarmaka (v tuzemsku zejména receptem vázaný Detralex) berou chronicky bez časové limitace.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Cena Cyclo 3 Fort 150 mg

CYCLO 3 FORT 150 MG/150 MG/100 MG CPS DUR 30:

  • Maximální cena výrobce: 129,70 Kč
  • Orientační prodejní cena: 195,46 Kč
  • Orientační doplatek: 149,90 Kč
  • Započitatelný doplatek: 149,90 Kč

Přípravek je hrazen v indikaci symptomatická léčba chronické žilní nemoci s objektivními známkami choroby (viditelné varixy, edémy, kožní změny, eventuálně průkaz refluxu pomocí sonografie jako nepřímého dokladu žilní hypertenze). V případě, že po 2–3 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba není dále hrazena.

U léčivých přípravků hrazených ze zdravotního pojištění je uvedena výše maximální ceny výrobce, respektive nahlášená cena původce u přípravků, které nepodléhají regulaci maximální cenou výrobce, dále výše úhrady ze zdravotního pojištění a odhadovaná ceny pro konečného spotřebitele (cena v lékárně).

Zdroj: Cyclo 3 fort

Diskuze

V diskuzi VINNA REVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobry den chtel jsem se zeptat mám vino na zahradě a letos se mi na listech objevily fleky a listy schnou opadavaji nemohlo by se jednat o penerosporu a čím jaký postrikat děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vinna reva

Srovnání cen

  • DETRALEX 500MG TBL FLM 120: cena 707,17 Kč; doplatek 524,95 Kč - stav v roce 2017.
  • CYCLO 3 FORT 150MG/150MG/100MG CPS DUR 30 II: cena cca 165 Kč - stav v roce 2017.
  • GLYVENOL 400MG 60 TOBOLEK (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • CILKANOL 30X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • GINKOR FORT 14MG/300MG/300MG CPS DUR 30 l: cena cca 184 Kč - stav v roce 2017.
  • ASCORUTIN 50 POTAHOVANÝCH TABLET (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON FORTE 60X500MG TABLETY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON 300 50X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • MOBIVENAL MICRO 120 TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.
  • ZENTIVA DIOZEN 60X500MG TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.

Zdroj: Náhrada za Detralex

GINKOR FORT

Ginkor Fort se řadí mezi přípravky podávané na nemoci žil a drobných cév. Účinnou složkou preparátu jsou sloučeniny troxerutin, extrakt z ginkgo biloby (jinan dvoulaločný) a heptaminol.

Troxerutin je látka rostlinného původu, která je získávána z rostliny známé jako jerlín japonský. Troxerutin má poměrně komplexní efekt na krevní cévy, stabilizuje jejich stěny, zvyšuje jejich elasticitu a snižuje jejich propustnost. Heptaminol rozšiřuje cévy a zlepšuje prokrvení tkání, sloučeniny přítomné ve výtažku z jinanu dvoulaločného kromě pozitivního vlivu na cévy působí i proti oxidačnímu stresu.

Ginkor Fort se využívá v léčbě nemocí žil a drobných cév, především při příznacích chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat i jako podpůrný lék u zánětů žil a u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly lze lék podávat i k úlevě při hemoroidech.

Ginkor Fort se vyrábí v podobě tobolek a běžná dávka pro dospělého člověka jsou 2 tobolky denně.

Nežádoucí účinky jsou výjimečné, při užívání tablet nalačno se někdy vyskytují trávicí obtíže, v tom případě se doporučuje přijímat lék s potravou. Po podání přípravku nelze vyloučit ani vznik alergické reakce, to však platí pro každý lék a doplněk stravy.

GINKOR FORT 14MG/300MG/300MG CPS DUR 30 l stojí cca 184 Kč.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Poradna

V naší poradně s názvem JEDNODUCHÝ RECEPT NA ROZMARÝNOVOU MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Rozmarýnovou mast připravíte rozehřátím kokosového oleje na 40°C a do této tekutiny nasypete nasekanou nať rozmarýnu. Udržujte tuto směs stále při stejné teplotě po dobu 24 hodin a občas ji promíchejte. Pak to zceďte a nechte vychladnout. Kokosový olej po vychladnutí ztuhne a vytvoří se tak domácí rozmarýnový krém.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina Pospíšilová.

K cemu prosim pouzivat rozmarynovou mast? Dekuji

Zdroj: diskuze Jednoduchý recept na rozmarýnovou mast

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

K čemu se používá

Nimesil se využívá k léčbě bolesti. Používá se u ortopedických bolestí (akutní záchvaty dny, záněty šlach a kloubů, bolesti zad, revmatoidní artritida, stavy po úrazech a podobně), u bolestí hlavy, při migrénách, bolestivé menstruaci a u bolesti zubů.

Dle recenze vyplývá, že Nimesulid je jedním z nejvíce předepisovaných léků na bolest.

Jeden sáček obsahuje nimesulidum 100 mg. Pomocnou látkou se známým účinkem je sacharóza – 1 805 mg v jednom sáčku.

Velikost balení: 9, 15 nebo 30 sáčků, jeden sáček obsahuje 2 g granulí pro perorální suspenzi. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Zdroj: Nimesil

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Acylpyrin a alkohol

Výrobce neuvádí žádné nepříznivé účinky při kombinaci s alkoholem. Pouze v případě, že jedinec je častým poživatelem velkého množství alkoholu, se zvyšuje pravděpodobnost možného nežádoucího účinku krvácení nebo proděravění žaludečního nebo duodenálního vředu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP