Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČIŠTĚNÍ CÉV TLAKEM

OBSAH

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ TLAK SŘÍDAVÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Dobrý den může delší sezení s tlakem trochu na břicho vyvolat náhlé zvýšení tlaku ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní tlak sřídavý

Čištění pomocí dentální nitě

Užívání dentální nitě je velmi důležité. Nit by se měla používat každý den, pomáhá odstranit plak z míst, kam se zubní kartáček nedostane. Dbejte však na to, abyste si nepoškodili dáseň a nezpůsobili krvácení. Čištění pomocí dentální nitě by se mělo provádět opatrně a po křivce každého zubu. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí dentální nitě, jsou vidět tady čištění zubů nití.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNÍ TLAK 110 60 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evžen Válek.

Hodně se potím.Je to krevním tlakem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pocení nemusí být spojeno s vaším aktuálním tlakem. Pro jistotu si nechte u kardiologa vyšetřit srdce pomocí EKG a zároveň si nechte udělat biochemický rozbor krve na přítomnost zánětu v těle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krevní tlak 110 60

Péče o nehty

Ocet slouží k čištění nehtů a napomáhá k hladšímu vzhledu laku a jeho déletrvajícímu efektu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den, když už mám vysoký krevní tlak, pomůže mi ho snížit nějaký přípravek z lékárny bez předpisu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Skarlettka.

S vysokým tlakem si nezahravejte lékařskými pokusy. Ma to vždy vážný důvod a vy to nevíte. Na každou příčinu je jiný přístup.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Technika čištění zubů

Často se stává, že se snažíme čistit si zuby tak pořádně a důkladně, až tím poškozujeme vlastní dásně. Ať už se rozhodnete pro ruční nebo elektrický zubní kartáček, vždy si vybírejte takový, který má měkké nylonové štětiny. Kartáčky s tvrdými štětinami poškozují zubní sklovinu nebo vyvolávají podráždění a otok dásní. Při čištění zubů se ujistěte, že děláte jemné, kruhové pohyby. Mnoho lidí si nesprávným způsobem čištění dráždí a poškozuje dásně a způsobuje si tak jejich bolest a krvácivost. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí zubního kartáčku, jsou vidět tady čištění zubů kartáčkem.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Diskuze

V diskuzi NEPŘÍZNIVÉ ÚČINKY ZÁZVORU - VYSOKÝ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Dohnal.

Je pravdou,že zázvor nesmí užívat lidé a vysokým krevní tlakem ?
Díky za odpovědˇ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Petříčková.

Je možné užívat zázvor při vysokém krevním tlaku?

Zdroj: diskuze Nepříznivé účinky zázvoru - vysoký tlak

Čištění zubů

Čistěte zuby po dobu dvou minut, čištění by se mělo provádět dvakrát denně. Čištění mezizubním kartáčkem by se mělo provádět každý den. Nahromaděný plak se objevuje častěji, když kouříte, pijete kávu, čaj nebo colu, pak pro vás nejspíš bude nutná zubní pasta určená přímo na zubní kámen, obsahuje totiž pyrofosforečnan zabraňující blednutí zubů.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi LEKY NA TLAK A CHILI KORENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,omlouvam se,ze opet pisi,ale jeste by me zajimal vas nazor na chili koreni.Docetla jsem se ze 1 lzicka chili v horke vode snizuje krevni tlak a je zdrave na srdce.Mohu to zkusit,kdyz uzivam tezeo 40 3 krat denne a propranolol 3 krat denne?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kámoško.

Klidně to jednou vyzkoušejte a pak si každou hodinu měřte krevní tlak. Výsledky měření tlaku a pocity z užití chilli sem pak dopodrobna napište. Uvidíme co to udělá s vaším tlakem.

Zdroj: diskuze Leky na tlak a kurkuma

Čištění trouby Mora

Čištění moderní trouby Mora je mnohem snazší. Nové výrobky jsou totiž opatřeny samočisticí funkcí.

Water system Mora

Water system je speciální program na čištění trouby. Pomocí této funkce se trouba sporáku MORA čistí velmi snadno, bez velké námahy a téměř sama.

Jak program čištění funguje

Stačí do pekáče nalít přibližně 0,5 l vody a vložit jej na dno trouby. Teplotu na termostatu nastavte asi na 50–60 °C na dobu 30 minut. Po uplynulém čase troubu vypněte. Vnitřek trouby se hezky „odmočí“ a trouba se snadno vytře.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNI TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

dobry den muzemi někdo poradit když mam tlak 123/77/ale puls mam jenom 67 je to dobry nebo spatny ?dekuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S tlakem máte vše v pořádku. Jestli vám je okolo 40ti let, nemusíte mít s těmito hodnotami žádné obavy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Správný tlak krve

Správnost čištění zubů

Čištění zubů věnujte dostatek času, zejména v případě zvýšeného rizika vzniku zubního kamene. Ujistěte se, že si čistíte zuby i v blízkosti vnitřní strany dolních předních zubů a na vnější straně horních zadních zubů. Tím zvýšíte produkci slin a zabráníte možné tvorbě zubního kamene. Správné čištění zubů stimuluje dásně, což vede k zachování jejich zdraví.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE A KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária.

Dobrý den prosím mám dotaz dcera má problémy s nízkým tlakem může jíst skořici ?A prosím co by měla na nizky tlak? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořice a krevní tlak

Jak vyčistit stříbro s kamínky

Stříbrné šperky s kamínky by se neměly vařit ani zalévat horkou vodou. Zde je vhodné využít k jejich čištění speciální přípravky. Jedná se o hadříky či ubrousky. Tyto přípravky se dají zakoupit v drogérii. Před čištěním šperky pořádně omyjeme v mýdlové vodě, aby se odmastily a odstranily nečistoty. Po skončení čištění je taktéž omyjeme a pak otřeme.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Diskuze

V diskuzi JAK OLOUPAT DÝŇOVÉ SEMENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
U nás doma se dýňová semínka sušila v troubě a suchá se pomocí zubů vylupovala. Upražená semínka musela být růžová. Pražila se pomalu na sucho. Později jsme semínka vylupovala těmito způsoby jak suchá, tak čerstvá (u čerstvých je to větší problém):
1. Přejeďte nehtem středem boční rýhy jádra co nejdále a poté tlakem palce a prsteníčku rozlomte v rýze.
2. Tlakem postupně ulomte u zobáčku obě vyvýšené strany. Zobáček by měl směřovat k vám. Poté jádro vyjměte, příp. nutno ještě trochu někde odlomit kousek slupky.
3. Tlakem na boční hrany pomocí prstů ve špičce semena se vám slupka rozevře a tu ještě trochu odlomte a máte jádro venku.
4. Jádro se slupkou vložit do úst, slupku okousejte, jádro snězte a slupku vyplivněte.
Je jen na Vás jaký postup si vyberete :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Šrámek.

Děkuji..

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobry den,
Smim poprosit o nazev mineralu, ktere pouzivate? Trapi mne hodne obdobne potize, a take mam tetanii, jsem take pod dlouhodobym psy hickym tlakem. Dekuji mnohokrat. Petra Ostrava

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Skulinová.

Minerály užívám od LR. Ale doporučuji přehodnotit celkový přístup ke zdraví. Možná vám napomůžou doporučení a recepty stránek www.naukaozdravi.cz. Přeji vám zdravé a radostné dny. Miluška

Zdroj: diskuze Mravenčení končetin.

Tip

Aby byl účinek čištění ještě lepší, doporučuje se do pekáče s vodou stříknout pár kapek mycího prostředku na nádobí.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Posledník.

Dobrý den, mám časté arytmie a potíže s tlakem, podle mých studií jsem adeptem na implantaci kardiostimulátoru. Kde bych se mohl dozvědět více o tom, jak přístroj funguje a jaké omezení znamená pro kardiaka?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simča.

jejdánek. Copak to tady máme za bebíčko? A doktor si taky myslí, že potřebujete budíka? Jenom si dovolím upozornit, že tyhle přístroje jsou jednak děsivě drahy a taky že to není jako si doma namontovat poličku.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Omlazovač pleti

Smíchejte šťávu z cibule a ocet a potřete jí stařecké skvrny. Výsledky se dostaví za několik týdnů. Tato směs má stejné účinky jako komerční produkty. Zároveň se doporučuje namáčet si do octové vody ruce, chcete-li je mít jemné a nevysušené. Ocet se používá i k čištění kůže, protože má neutrální pH. Zároveň je vhodný pro oplachování obličeje, ale jen ředěný. Nalijte asi ⅛ šálku do vody v umyvadle a opláchněte si obličej, neutírejte se ručníkem, raději nechte vodu s octem zaschnout.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Čištění ledvin petrželí

Petržel je známá jako nejlepší přírodní prostředek na čištění ledvin.

Postup: Kupte jednu kytičku petržele, omyjte ji, pak ji pokrájejte na malé kousky, hoďte ji do hrnce, zalijte čistou vodou (na jeden díl petržele je potřeba 7 dílů vody), povařte ji deset minut a nechte vychladnout, pak vývar přefiltruje, nalijte do čistých lahví a vložte do ledničky. Pijte jeden pohár denně. Výsledek uvidíte v moči. Sůl a ostatní nahromaděné nečistoty vycházejí z vašich ledvin a také sami spatříte rozdíl a budete se cítit jako nikdy předtím.

Zdroj: Ledvinová očista

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP