Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODKOZNI VAZIVO U BERCOVEHO VREDU

OBSAH

Rakovina penisu foto

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Dobry den,

Rada bych se zeptala, pred tydnem jsem jedla Steak, ktery nebyl propeceny, tedy krvavy Steak. Maso bylo dost prorostle, pri rezani z nej koukalo neco jako nit - chtela jsem se to prohlednout, dotkla jsem se nozem, schovalo se to.jelikoz to nebylo Doma, nemohla jem se nejak rypat v taliri, kdyz jem se zeptala, vyvetleni bylo to je vazivo. byla jem strasne unavena a nechtela jsem se tim dal zabyvat. od toho dne mam ale potize, prvni dny velmi tezky zaludek, od te doby vetry, silny zapach. je mozne ze jem e nakazila nejakym parazitem? co muzu delat?
dekuji
Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností to bylo skutečně vazivo. Parazit nejdříve v těle roste a teprve až po delší době činí potíže. Ve vašem případě doporučuji den dva nejíst žádné maso a nadýmání by mělo zmizet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parazit

Jak zabránit vředům?

Chcete-li snížit riziko vzniku vředů:

  • nekuřte;
  • vyhněte se alkoholu;
  • neužívejte Aspirin a nesteroidní léky;
  • pokud již máte příznaky onemocnění, obraťte se co nejdříve na svého lékaře.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Diskuze

V diskuzi TVARI PODKOZNI TUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

poradte mam,na,tvari zvetšeni tuk bouli co,mam, delat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvari podkozni tuk

Podkožní zánět

Zánět podkoží (latinsky erythema nodosum) je akutní onemocnění podkožní tkáně. Podkožní tkáň není pouze jednoho druhu, infekce proto může postihnout jak vazivo, tak i tuk. Příznaky onemocnění se objevují velmi rychle: postižená končetina je teplá a oteklá a při sebemenším doteku velmi bolestivá, kůže nad otokem je hrubá a tvoří se na ní šupinky. Nemocný má také horečku a nevolnost. A zánět se může šířit dále. Když zasáhne sval, začne se rozvíjet velmi nebezpečná gangréna (sněť), což může vést až k amputaci postižené končetiny. Základem léčby je pravidelné užívání antiflogistik, jež potlačují rozvoj zánětu. Dále může lékař předepsat antibiotika. Velmi důležité je rovněž dodržování klidu na lůžku, neboť i to významně přispívá k vyléčení nemocného.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA PODKOZNI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Prosím o názor. Je to rakovina ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z fotografie se nedá poznat jesli jde o zhoubný nádor. Je jisté, že vám na ruce vznikl pod kůží nějaký novotvar. Jestli je nebezpečný se dá zjistit rozborem malé jeho části. Tuto biopsii vám provede kožní lékař a výsledky se dozvíte do několika dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina podkozni

Podkožní akné na nose

Podkožní akné na nose je tvořeno z nahromaděného podkožního tuku.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem CO MI POMUZE NA VREDY NA OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAVID ZAPLETAL.

Delaji se mi na obliceji strasne velke bolaky.Vypada yo jako vredu.Chvilku mi na to pomahaly antibiotika a uz to mam znovu dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pošli detailní fotku a napiš po čem se ti to nejvíc objevuje. ?Po líbání, po koupání, po silném pocení, atd...

Zdroj: diskuze Co mi pomuze na vredy na obliceji

Podkožní akné na bradě

Podkožní akné na bradě souvisí s hormony a pohlavními orgány.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ KRVACENI U KOTNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Drobné krvácení podkožní u oteklého kotníku.Kapiláry jsou,zdá se popraskány až nad kotník.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podkožní krvaceni u kotniku

Podkožní akné

Podkožní akné je často zaměňováno s míliemi. Podkožní akné dělíme do dvou skupin, do té první patří akné s bílou šošolkou, které je uzavřené, druhou skupinou je akné s černými tečkami na šošolce, které je otevřené. Pokud je obličej vystaven mazu (potu) dochází k tvorbě akné, tedy k zčernání lézí a vzniku pupínků.

Podkožní akné není zánětlivé. Zároveň vyžaduje pečlivou péči o pleť. Nedoporučuje se jeho mačkání, protože může dojít jako u mílií k tvorbě jizev. Účinnou léčbou jsou lasery, které odstraňují podkožní akné. Zároveň je velmi nápomocný chemický peeling. Toto akné se vyskytuje i s jinými formami akné.

Zdroj: Mílie, nebo podkožní akné?

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ ČERVENÝCH NOHOU PO VYLÉČENÍ BERCOVÝCH VŘEDŮ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Charous.

Nepíšete nic co by mě pomohlo nechte to lékařum a nepleťte nám hlavy Já chci vědět jakoiu mast mám použít po vyléčených bolačkách bercových vředů BERCOVÝCH vředů když mě nohy červenají. Indiferentní pasta doporučená lékařem moc nezabírá. A nohy navíc boli nohy pořád To by chtělo zase prášek proti bolesti
a zase doktor nic neví. Useknout si mnohy nechci Dřevěny by mě nebolely. ale na vozík nemám. V květnu mě bude teprve 82 let a chtěl bych ještě něco užít.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení červených nohou po vyléčení bercových vředů nohou

Mílie versus podkožní akné

Podkožní akné se často zaměňuje s míliemi. Mílie jsou bulky vytvořené z rohoviny, kdežto akné je zánětlivé onemocnění, při kterém se tvoří boule pod kůží.

Mílie jsou bílé tečky (drobná zrnka rohoviny), jež nelze zmáčknutím odstranit. Tvoří se především v tenké kůži kolem očí a na lícních kostech. Dispozice k tvorbě mílií jsou dědičné. Zajímavé je, že se více než 50 % novorozenců rodí s míliemi na nose. Vzniku mílií lze předcházet, a to správnou péčí o pokožku obličeje a zdravou životosprávou s dostatkem tekutin. Jestliže se mílie vytvoří a člověku na obličeji vadí, v každém kosmetickém salonu je dokážou odstranit (kosmetička pokožku propíchne, přesto je zákrok bezbolestný).

Podkožní akné je zánětlivé onemocnění, kdy se pod kůží tvoří doslova boule, které mohou přetrvat až do dospělosti. Podkožní akné musí léčit kožní specialista, ne kosmetička. I když je léčba těžších forem akné komplikovaná, v současné době je tato choroba ve všech formách již léčitelná.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PODKOŽNÍHO TUKU NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasca.

Dobry den, mam na obliceji podkozni bulku o velikosti male boruvky asi 2cm nad pravym rtem. Muzete me poradit jak se toho muzu zbavit prirozenou cestou?
Dekuji predem
S Laskou Jezise
Vasca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bulky na tváři se dají přirozeně odstranit pouze s pomocí chirurga. Ten nejdříve zjistí strukturu a druh objektu a potom provede buď odsátí injekční jehlou nebo bulku vyřízne kožní excizí. Ostatní pokusy o odstranění v domácích podmínkách často vedou k nepěkným ranám a jizvám na celý život. Normálně se obraťte na svého kožního lékaře a prokonzultujte sním své možnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit podkožního tuku na obličeji

Dieta po operaci žaludečního vředu

Vyhněte se dráždivé stravě, tedy jídlům kořeněným, pálivým a těžce stravitelným. Nepijte kávu a koncentrovaný alkohol (destiláty, víno). Nejezte nalačno větší množství sladkého. Nekuřte, kouření zhoršuje a prodlužuje hojení vředu.

Zdroj: Žaludeční vředy - vhodná strava

Kdo trpí vředy?

Můžete být náchylnější k rozvoji vředů, pokud:

  • jste infikován bakterií Helicobacter pylori;
  • užíváte léky (Aspirin, Ibuprofen atd.);
  • je toto onemocnění ve vaší rodinné anamnéze;
  • trpíte onemocněním jater, ledvin nebo plicním onemocněním;
  • pravidelně konzumujete alkohol;
  • jste starší padesáti let.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Žaludeční vředy a čokoláda

U žaludečních vředů se nedoporučuje konzumace čokolády. To proto, že čokoláda patří mezi potraviny, které stimulují tvorbu žaludečních šťáv. Mezi ně patří kromě čokolády i káva, silný čaj, alkohol, sladkosti. Kečup a hořčice se řadí mezi dráždivé potraviny, a proto rovněž nejsou vhodné. Semínka a ořechy při šetřící dietě taktéž nelze doporučit.

Zdroj: Dieta při žaludečním vředu

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BÉRCOVÝCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Citlivost v oblasti vředu je dlouhodobou záležitostí a vy jste vyléčení zvládl perfektně, určitě vám lékař předepsal léky proti bolesti. Končetinu je dobré během dne odlehčovat a to tak, aby byla nad rovinou hrudníku. Pokud dlouhodobě sedíte a nebo máte nevyhnutelné cestování, pokuste se s nohami pohybovat, aby se napomohlo žilnímu návratu krve zpět do srdce. Denně provádějte cévní gymnastiku nejméně třikrát denně po dobu asi 3 minut - kružte nohami v kotnících, přitahujte špičky, krčte a natahujte prsty u nohou. Dobré je pohybovat nohami při každé příležitosti. Pomáhá i masáž v okolí rány. Na ráně během masáže nechte vlhký čtverec – namočený ve vodě. Do okolí rány naneste mastný krém a jemnými pohyby masírujte celé okolí rány, můžete pokračovat cca 5 cm do okolí rány a také celý zbytek končetiny ke kolenu. Vždy postupujte od spodu nahoru k srdci. Tím pomůžete i lymfatickému systému. Masáž by měla trvat alespoň 5 minut. Hlavně nezapomínejte si odpočinout a to nejméně na 2 hodiny po obědě s podloženými končetinami. Toto onemocnění vyžaduje trpělivost a pevné nervy :). Výborný je Ok balsám na masáže, ale je dražší. Držím palce, Světlana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Špor Karel.

Děkuji za rady,které využiji v další léčbě,ještě ale dotaz jaké léky klidní bolest,doktorka mně nic nenapsala a běžně dostupné léky nefungují ibalgin,apd.

Zdroj: diskuze Léčení bércových vředů

Přírodní léčba akné

Tradiční domácí léčba akné může často mnohem více ublížit než pomoci.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Léčba podkožní akné

Projevy podkožní akné (poznámka: nejedná se o chybu, slovo akné je skutečně rodu ženského, tedy ta akné) potřebují odbornou lékařskou péči. U lokální terapie se používají léčiva slupovací, antibakteriální a antiseboroická. U těžších forem akné se lokální léčba doplňuje celkovou terapií, při níž se užívají antibiotika, a to dlouhodobě (několik týdnů i měsíců). Počáteční dávka se při zlepšení projevů akné snižuje až na takovou, která umožní udržet obtíže v dobrém klinickém stavu. Nejtěžší formy akné jsou ty, jež vedou k závažnému, hlubokému a mnohdy i trvalému poškození kůže (zjizvení). Proto musí být léčba akné svěřena do rukou odborníka (dermatologa). Pokud již došlo v důsledku pozdního nebo nesprávného léčení akné k vytvoření jizev, lze využít korektivní dermatologii.

Léčení akné se dělí do tří hlavních skupin:

  1. prevence, vyvarování se faktorů zhoršujících stav (některé léky, prostředí, dieta, povolání), hygiena (pravidelné čištění pleti);
  2. místní (lokální) léčebné přípravky;
  3. celková léčba.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Fotografie mílií

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie.

Zdroj: Mílie, nebo podkožní akné?

Jak se vředy léčí?

Nesprávná léčba vředů může vést k závažným zdravotním problémům. Existuje několik způsobů léčby tohoto onemocnění, včetně změn životního stylu, omezení příjmu mléčných výrobků, užívání léků nebo podstoupení operace.

Změna životního stylu

Doporučuje se odstranění látek způsobujících příčiny vředů. Určitě byste měli přestat s kouřením a konzumací alkoholu. Vředy mohou být způsobeny i nesteroidní léčbou, kterou je tedy nutné pozastavit.

Léky na vředy

  • Inhibitory protonové pumpy (PPI) jsou léky snižující hladinu kyseliny a umožňující tak léčbu vředů.
  • Antibiotika se používají při léčbě infekce Helicobacter pylori. Existují různé kombinace antibiotik přijímaných jednou až dvakrát týdně spolu s PPI.
  • Horní endoskopie je ideální léčbou krvácivých vředů.
  • Chirurgie je nutná v případě, že vřed vytvořil otvor ve stěně žaludku nebo v případě vážného krvácení, které není možné zastavit endoskopicky.

Léčí mléko vředy?

Nedoporučuje se konzumace mléka jako léku na vředy, protože je naopak zhoršuje. Mléko způsobuje pouze krátkodobou úlevu od bolesti, sice krátkodobě uklidní sliznici žaludku, následně však stimuluje produkci žaludeční kyseliny a trávicích šťáv, což vede ke zhoršení vředů.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Jaké jsou příznaky vředu?

Vřed může nebo nemusí mít konkrétní příznaky, ale pokud se objeví, tak obvykle zahrnují:

  • trýznivou nebo pálivou bolest ve střední nebo horní části břicha (po jídle nebo v noci);
  • nadýmání;
  • pálení žáhy;
  • nevolnost nebo zvracení.

Závažné symptomy:

  • tmavá nebo černá stolice (krvácení);
  • zvracení krve;
  • úbytek hmotnosti;
  • silná bolest ve střední a horní části břicha.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Co způsobuje vředy?

Není známá konkrétní příčina vzniku vředů. Vřed je konečným výsledkem nerovnováhy mezi trávicí tekutinou v žaludku a dvanáctníkem. Vředy může způsobit:

  • infekce (Helicobacter pylori);
  • používání léků proti bolesti, takzvaných nesteroidních protizánětlivých léků (Aspirin, Ibuprofen); dokonce i ochranná vrstva aspirinu může způsobit vředy;
  • přebytek kyselin produkujících nádorové buňky v žaludku a zvyšujících tvorbu kyseliny.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP