Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MASIRUJTE SI TECHTO PET BODU NA TELE

OBSAH

Vyrážce na kůži se odborně říká exantém nebo eflorescence (v doslovném překladu „výkvětek“), vyrážkám na sliznicích se pak říká enantém. Vyrážka se může objevit po celém těle, nebo je lokalizována pouze do některých oblastí. Exantémem někdy lékaři nazývají pouze vyrážky na více místech na těle vzniklé náhle, nepočítají do něho tedy pupínky, které se vysejí například pouze na hrudníku, nebo lupénku, která je chronickým onemocněním. Vyrážka může mít různý charakter – od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře. Tyto eflorescence mohou být hustě seskupeny do různého tvaru (lineárně, kruhové uspořádání, mapovité, hadovité a podobně), nebo se na kůži vyskytují naprosto nepravidelně a jednotlivě. Později se z nich stávají buď šupinky, strupy, praskliny, oděrky, nebo vředy. Po zhojení vředů může na kůži zůstat jizva.

Zdroj: Červená vyrážka po celém těle

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PEELINGY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když nemáte někde kolik minut se to má nechat na pleti jak dlouho by to tam mělo být.Děkuji nashledanou Petra Filoušová.Prosím odepište mě brzy.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Petro, ptáte se jak dlouho nechat působit naše přípravky?
Peeling - masírujte s ním ošetřovanou pokožku po dobu jedné minuty.
Pleťové masky - naneste je na ošetřovanou pokožku a nechte působit alespoň 15 minut.
Masky na vlasy - nechte působit 30 minut od nanesení na vlasy.

Ve všech těchto případech platí časy jako minimálně nezbytné k dosažení účinku. Maximální čas záleží na vás a bude ovlivněn zejména vašimi pocity při aplikaci. To znamená, je-li vám aplikace přijemná (nebolí vás ruce od peelingové masáže, nebo vás neštípe čistící maska do pleti), pak můžete dobu působení prodloužit, dokud vám to bude příjemné.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Domácí peelingy

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den.Byla jsem se známýma na chalupě,takže se trochu víc popíjelo.Odnesl to asi žaludek,takže jsem nasadila dietu a bylinky,ale trápí mě mírně zažloutlé oční bělmo a bolest,ne velká,pod pravý žebrem,spíše tlak.Musím nutně k lékaři,nebo se to zlepší při dietě.Děkuji moc za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto příznacích byste měla jít co nejdříve k lékaři. Takto se projevuje omezený odtok žluči, která zůstává v těle a zbarvuje tkáně do žluta. Může jít o nebezpečný stav, který se může zhoršovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Játra


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP