Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY PRO NECHTY CZ

OBSAH

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem POD NECHTY MI NECO ROSTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava .

prosim prosim mam problem na rukou . Pod nechty mam neco kdyz ustrihnu nebo cistim takkrvacej a natykaj . Prijde mi ze se to rychle mnozi . Nechty mam nadzvihle a pod nimi bile vtobky pupinky nevim co to je prosim o radu ..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy určitě nejsou normální a svědčí o nákaze nějakou mykózou. Můžete na to zkusit použít volně prodejnou mast Canesten. Ale lepší bude návštěva kožního lékaře, který to lépe vyšetří a určí účinný přípravek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pod nechty mi neco roste

Tipy pro kuřáky:

  • Ochrana je největší, když přestanete kouřit.
  • Objevte další relaxační techniky.
  • Odměňte se za to, že nekouříte.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHE A ROZTREPENE KONECKY VLASYA LAMAVE NECHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

co mam delat kazdy druhy den si musim mit vlasy mam je vysusene mastne..a trepijou se mi konecky..a ani nechty nemam nemam pevne chci mit dlouhe..ale pokazde se mi z lomijou..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suche a roztrepene konecky vlasy a lamave nechty je nejlepsi potravni doplnek Revalid.

Zdroj: diskuze Suche a roztrepene konecky vlasya lamave nechty

Nejdůležitější živiny:

  • vitamín A
  • vitamín C
  • vitamín E
  • selen
  • zinek
  • karotenoidy

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Kyselina pantotenová

Tato kyselina je ve vodě rozpustný vitamín, který se účastní metabolismu všech živin v těle. Všechny B komplexy vitaminů, zejména vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (kyselina pantotenová) a vitamin B6 (pyridoxin), posilují vlasy a pokožku. Regulují tvorbu kožního mazu a umožňují důležité metabolické procesy ve vlasových koříncích. Tyto vitaminy zabraňují zánětu a udržují zdravou pokožku hlavy. Potraviny, které obsahují tyto vitaminy je droždí, maso, žloutky, ořechy, luštěniny a olej z pšeničných klíčků. Tyto potraviny jsou cennými dodavateli vitaminu B.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mariana.

dobri den mna bi zaujimalo naco su dobre praski vitamin b kombi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamíny řady B, tak zvaný b-komplex, jsou určeny především na podporu mozkové činnosti. Některé vitamíny z řady B mohou podpořit nárůst svalové hmoty, což vede také k názoru, že po vitamínu B se tloustne. Některé vitamíny z řady B mohou příznivě působit i proti akné, ale jiné ho naopak zase vyvolávají. Například v tomto článku je podrobně rozepsáno, jak je to s vitamíny B a akné: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Péče o pleť

Klíčem ke zdravé kůži, pleti je náležitá péče v každém věku, zdravý životní styl a vyvážená strava. Chcete-li chránit svou pokožku před oxidačním stresem, měli byste konzumovat a pravidelně doplňovat vitamíny A, C a E, které neutralizují volné radikály a chrání kožní buňky před škodlivými vlivy. Vitamín C podporuje také strukturu a funkci pojivové tkáně. Ovoce a zelenina jsou důležité pro příjem karotenoidů a flavonoidů, které rovněž bojují proti volným radikálům, stejně jako koenzym Q10. Vitamíny B, zejména niacin a biotin, jsou považovány za „vitamíny krásy“, protože mají pozitivní účinek na metabolismus kůže. Vitamín B5 stimuluje produkci pigmentů, které nejen dělají pleť krásnější, ale mohou také snížit škodlivé účinky záření. Minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, aktivují metabolismus, a tím podporují tvorbu kožních buněk. Ze stopových prvků se k ochraně pokožky doporučují obzvláště měď, zinek a hořčík.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Diskuze

V diskuzi VROUBKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Szabová.

Sestra má asi 3 měsíce hrbolaté nechty a neví od čeho to je a co s tím.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vroubky na nehtech

Tipy pro hubnutí s vitamíny

  • Nevymlouvejte se, že nemáte čas, nemusíte chodit každý den do tělocvičny nebo fitcentra. Objevte v každodenním životě přednosti takového pohybu, jako je například chůze, stoupání do schodů atd.
  • Tuk se skrývá i tam, kde byste to nečekali. Vyhněte se skrytým nezdravým tukům, které jsou například v salátových dresincích nebo pečivu. Vyhledávejte potraviny, které mohou být připraveny s nízkým obsahem tuku.
  • Tuky a cukry rychlého občerstvení mohou být často nahrazeny kulinářským uměním. Buďte raději svým vlastním kuchařem a experimentujte s nápaditými recepty.
  • Touha zhubnout vždy zahrnuje možnost zlepšit své stravovací návyky. Dbejte na vyváženou stravu, která obsahuje všechny potřebné vitamíny a živiny.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamín B1, vitamín B6, vitamín B12, niacin, biotin, kyselina listová, vitamín C, vitamín E, vápník, hořčík, železo, selen a zinek.

Zdroj: Vitamíny při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A A VITAMÍNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den. Užívám Pradaxa 150 mg. Mohu k ní brát vitamíny
Třeba C. CalMag.Omega 3.Magne B 6. Děkuji za odpověď. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamín C ani vitamin B6 nijak neovlivňují účinky léku Pradaxa.
Užívání dávek Pradaxy a uhličitanu vápenatého nebo magnézia příliš blízko u sebe může narušit absorpci Pradaxy a snížit její účinnost. Abyste předešla nebo minimalizovala tuto interakci, měla byste Pradaxu užívat nejméně dvě hodiny před těmito dvěma látkami.
Před použitím omega-3 polynenasycených mastných kyselin spolu s Pradaxou se poraďte se svým lékařem, protože rybí olej a další produkty obsahující omega-3 mastné kyseliny mohou občas zvýšit riziko krvácení, pokud jsou kombinovány s jinými léky, které mohou také způsobit krvácení, jako je Pradaxa. Při užívání Pradaxy a omega 3 se musíte kontrolovat a musíte okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u vás vyskytne:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- motání hlavy;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.

Je důležité, abyste informovala svého lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitamínů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Stres a jídlo

Kvalita potravin má obrovský vliv na to, jak dobře vaše tělo stres snáší. Vitamíny B1, B2, B6 a B12 jsou dobré pro pevné nervy a rovnováhu psychiky. Stres má pak menší šanci, aby vám znepříjemnil život. Během stresových období vaše tělo potřebuje vitamín C a hořčík, jejich nedostatek může vést k trvalým infekcím a napětí. Selen a zinek podporují funkci imunitního a nervového systému. Typicky je stres spojený s nevhodnou stravou. Často se tak stává, pokud se člověk stravuje například v takzvaném rychlém občerstvení, kde strava většinou obsahuje velké množství tuku a jen málo důležitých živin.

Zdroj: Vitamíny na snížení stresu

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Kanadské borůvky složení zdravotně důležitých látek

  • antokyanová barviva,
  • myrtillin A a B,
  • organické kyseliny: kyselina citrónová, kyselina jablečná, kyselina jantarová, kyselina mléčná, kyselina šťavelová a pektin,
  • vitaminy A, B a C,
  • látky snižující obsah cukru v krvi (přírodní inzulin).

Zdroj: Kanadské borůvky a zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Pokyny pro kuřáky

  • Nejlepší ochranou před škodlivými účinky kouření je přestat úplně kouřit.
  • Seznamte se s možnými alternativami kouření a relaxace.
  • Přestat kouřit je velký úspěch – odměňte se za to!
  • Pokud nejste v současné době v pozici, že chcete přestat kouřit, dávejte si pozor na vyváženou stravu, která vyhovuje vašim potřebám a dostatečnému příjmu důležitých živin.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Odražení volných radikálů

Myslíte si, že nejste schopni v současné době přestat kouřit? Pak nezapomeňte podrobit své tělo alespoň jednou za čas kontrole, protože kouření má škodlivé a destruktivní účinky. Kouření představuje pro organismus zátěž ve formě volných radikálů. Tato vysoce agresivní sloučenina poškozuje buňky v těle. Celé tělo je oslabené, kůže rychleji stárne. Poškozené buňky obvykle v dlouhodobém horizontu vedou k vážným onemocněním, například k rakovině.

Vitamíny A, C a E jsou známé jako „pojídače“ volných radikálů. Chrání buňky před oxidačním stresem a agresivními látkami, které jsou vdechovány cigaretovým kouřem. Kouření ovlivňuje samočisticí vlastnosti dýchacího systému. Při inhalaci není vzduch filtrován tak důkladně a podmiňuje přístup k patogenům. Jakmile vypukne infekce, trvá u kuřáků zpravidla déle, často rovněž dochází k opakování infekce. Kuřáci by měli posilovat svůj imunitní systém více, za vhodný prostředek je považován například vitamín C. Nicméně i jiné vitamíny nebo stopové prvky (zinek a další) hrají důležitou roli ve funkci imunitního systému.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Tipy pro silnou obranu organismu

  • Čerstvý vzduch zvlhčuje sliznici a činí ji odolnější vůči patogenům. Proto se doporučují outdoorové sporty nebo pravidelné procházky v přírodě.
  • Pokud je tělo špatně chráněno proti nízkým teplotám, můžete onemocnět rychleji. Teplé ponožky a šály jsou v takovém případě vhodnou ochranou.
  • Během stresu jsou oslabeny mnohé tělesné funkce, včetně imunitního systému. Nechte své tělo a mysl často odpočívat, posílíte tak svůj imunitní systém.
  • Cigaretový kouř imunitnímu systému škodí. Patogeny a bakterie pak mohou na váš organismus jednodušeji zaútočit. Doporučuje se zcela přestat kouřit.
  • Vyvážená strava, která poskytuje tělu všechny vitamíny a živiny, je nejlepší prevencí proti chorobám.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamín A, vitamín C, vitamín E, kyselina listová, hořčík, zinek, selen, karotenoidy, flavonoidy.

Zdroj: Vitamíny na posílení imunity

Vitamíny proti vypadávání vlasů u žen

Velmi vhodné jsou multivitamíny s obsahem zinku, komplexu vitamínu B, kyseliny listové, železa a vápníku. Podle nejnovějších studií je velmi účinný i vitamín D. Je důležité si uvědomit, že specifické vitamínové a minerální nedostatky mohou vést k vypadávání vlasů. Zejména se tím míní nedostatky železa a vitamínu B12.

Zdroj: Padání vlasů u žen


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP