Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WARFARINOVÁ DIETA A OVOCE

OBSAH

Potraviny pro krevní skupinu AB

Pro tuto krevní skupinu jsou nejvhodnější potraviny, které urychlují metabolismus: tofu, ryby, zelenina, kysané mléčné výrobky, ovoce, luštěniny, ananas, mléčné výrobky, řasy.

Doporučení: mezi nevhodné potraviny patří červené maso, kukuřice, pohanka, pšenice, pomeranče. Mléko a mléčné výrobky jezte samostatně nebo jen se zeleninou. Z bylin a koření nepoužívejte: anýz, balzamikový ocet, jablečný ocet, kapary, kajenský, černý a bílý pepř, rajský protlak, vinný ocet, želatinu, worchestrovou omáčku. Z čajů nekonzumujte čaje z aloe, jetelový, diviznový, hořcový, chmelový, reveňový, list senný.

Tělesné cvičení pro krevní skupinu AB

Cyklistika, plavání, golf, tanec, rychlá chůze, aikido, taj-či, hathajóga.

Zdroj: Dieta podle krevních skupin

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI POUŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

nasidili mi WARFARIN ORION a tak tápu co mohu jíst a co né,má někdo skušenosti s potravinami,které mohu,musí být kořenová zelenina vařená? Co třeba maso,párky,salámi,olomoucké tvarůžky adt,jaké léky mohu používat léky na klouby Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Prosím o radu co lze konzumovat včetně ovoce a zeleniny a jiné potravy.Děkuji předem za radu a doporučeni.

Zdroj: diskuze Dieta při používání léku warfarin

Potraviny pro krevní skupinu 0 

Jídlo má obsahovat vysoký podíl bílkovin, to znamená maso, ryby, zeleninu, ovoce. Nutné je omezit obilniny a luštěniny.

Vynechat: pšenici, fazole, čočku, květák a hořčici!

K redukci váhy u krevní skupiny 0 pomáhají mořské řasy, ryby, maso, kapusta, špenát, brokolice a vitamíny B, K, minerály vápník, jód.

Hlavním faktorem váhového přírůstku u krevní skupiny 0 je lepek, který se nachází v pšeničných klíčcích a celozrnných výrobcích. V tomto případě dochází k porušení metabolismu inzulínu a k narušení efektivního využití kalorií.

Doporučení: nekombinujte ovocné a zeleninové šťávy. Jedinou výjimkou je mrkvová šťáva. Z bylin a koření nepoužívejte ocet, kapary, černý a bílý pepř, muškátový oříšek, kukuřičný škrob.

Tělesné cvičení pro krevní skupinu 0

Intenzivní aerobní cvičení, kolo, kontaktní sporty, například tanec, běh.

Zdroj: Dieta podle krevních skupin

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dolanska.

Kdo mi poradi jakou dietu mam drzet pri rakovine slinivky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doposud nebyly u žádné diety prokázány účinky, které by měnily riziko rakoviny pankreatu. Dieta bohatá na ovoce a zeleninu s nízkým obsahem masa je nejlepší stravou pro celkové zdraví. Neexistuje žádná určitá technika prevence rakoviny pankreatu. Nicméně nekouření, cvičení a správné stravování jsou nejlepší volbou pro celkově zdravý životní styl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta při rakovině slinivky

Tabulky ovoce s vysokým GI

Vhodně zvolená dieta je nutná jak v akutních stavech, tak u léčby chronických onemocnění. Veškeré ovoce (vyjma citronů) je potřeba započítat do denního příjmu sacharidů.

MÉNĚ VHODNÉ OVOCE

Mezi méně vhodné ovoce patří: banány, hroznové víno, ryngle, švestky, hrušky, cukrový meloun.

NEVHODNÉ OVOCE

Zcela nevhodné jsou: datle, fíky, kandované ovoce, sušené ovoce, sladké kompoty, džemy, marmelády.

Zdroj: Ovoce a cukrovka

Diskuze

V diskuzi DASH DIETA, JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Zdravím slyším poprvé o takové diete slyším poprvé, ale každopádně díky za jídelníček ale ono co tak čtu různé články tak základem každé diety je hodně zeleniny, ovoce a luštěnin. Třeba co jsem koukala na jídelníček www.fitkitchen.cz/fi… tady tak základ je stejný. Dostatek bílkovin a vlákniny, a hlavně aby jídlo nebylo moc tučné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze DASH dieta, jídelníček

Banán a cukrovka

Banán by se při cukrovce měl konzumovat opravdu v omezeném množství, protože patří do skupiny sladkého ovoce.

Zdroj: Dieta při začínající cukrovce

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A OVOCE KAKI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mertlová.

Můžu jíst ovoce Kaki, když užívám Warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst všechno, i kaki. Pouze některé druhy zeleniny a ovoce musíte hlídat. Kaki patří do skupiny, kterou musíte hlídat. Kaki obsahuje relativně vysoké hladiny vitamínu K; středně velké ovoce (200 gramů) obsahuje téměř 30 procent denní potřeby. Pokud tedy sníte kaki, musíte ten den omezit jinou potravinu, kterou máte ve svém jídelníčku, která má vyšší obsah vitamínu K. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitamínu K patří kapusta, zelí, ledový salát, okurky, rajčata, brokolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a med

Pomelo a cukrovka

Pomelo je ovoce vhodné pro diabetiky, neboť přispívá ke snížení hladiny cukru v krvi, a to dvěma způsoby. Zaprvé pomáhá snížit sekreci inzulinu, což tlumí chuť k jídlu. A zadruhé při slané chuti sníží spotřebu sacharidů, což rovněž snižuje tvorbu cukru v krvi. Podobně toto ovoce pomáhá obézním lidem při redukci váhy. Pomelo také redukuje hladinu cholesterolu, což snižuje riziko vzniku vysokého krevního tlaku a poruch souvisejících se srdcem. Vitamin C obsažený v pomelu navíc podporuje imunitní systém a draslík pomáhá pravidelně odvádět moč z organismu.

Zdroj: Dieta při začínající cukrovce

Diskuze

V diskuzi MANČINGOVÁ DIETA JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šubrtová.

Zdravím Všechny .Moje zkušenosti s dietou Lidi funguje to a já jen doporučuji jedu ted od pondělí tzn:18.3.2013.druhý detoxikační program podle knihy p.Antonie a jsem nadmíru spokojená .Tímto bych chtěla paní Mančingové poděkovat ,Přeji Všem krásné jaro a hodně schozených centimentrů na objemu a též schozené kg.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta Vyskočilová.

Dobrý den,v receptech na detoxikaci podle p.Mančingové je doporučeno velmi malé množství ovoce.Má to své opodstatnění? A pokud ovoce zařadím více ,poruším tím princip stravování?

Zdroj: diskuze Mančingová dieta jídelníček

Vzorový jídelníček při cukrovce

Snídaně: 250 ml bílé kávy ze 100 ml nízkotučného mléka, nebo čaj s mlékem (vždy bez cukru), k tomu 50 g nízkotučného sýru či tvarohu, libové kuřecí či krůtí šunky, nebo rybí pomazánka a 50 g tmavého celozrnného chleba

Dopolední svačina: 100 g ovoce (třeba malé jablko), nebo 150 g zeleniny (třeba mrkev)

Oběd: 80 g libového masa (ryba, kuře, krůta či králík) a k tomu buď 100 g brambor, nebo 80 g těstovin, nebo 70 g rýže, nebo 100 g luštěnin

Odpolední svačina: 200 ml netučného mléka

Večeře: 80 g libového masa, nebo dietní šunky, netučný tvaroh, nebo sýr, k tomu buď 100 g brambor, nebo dalších příloh jako u oběda

Druhá večeře: 100 g ovoce

Zdroj: Dieta při začínající cukrovce

Diskuze

V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Vyskočilová.

prosím o podrobný jídelníček na 7 dní

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Čistící dieta na 7 dní.

Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček

Dieta při mononukleóze u dětí

U dětí není třeba zavádět po prodělané mononukleóze žádnou dietu, protože dětská strava by měla být ve své podstatě racionální, bez tuků a smaženého jídla.

Zdroj: Dieta při mononukleóze

Diskuze

V diskuzi OVOCE A CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peterova.

Dobrý den tak vůbec jaké ovoce se může jíst děkuji když je vyšší cukr

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ovoce a cukrovka

Další léčba mononukleózy

Když má nemoc vážný průběh, je nutná hospitalizace v nemocnici. Většinou ale postačí docházení pacienta na infekční oddělení nejbližší nemocnice. Protože se jedná o onemocnění virové, nemají na průběh nemoci vliv ani antibiotika. Léky se podávají pouze na zmírnění doprovodných chorob, jako je kašel a rýma. Vlastní léčba spočívá na dvou pilířích: klid a dieta. A platí, že čím přísněji dodržovaná dieta, tím rychlejší je uzdravení.

Zdroj: Dieta při mononukleóze

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PŘI JATERNÍ CIRHOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Toman.

Byl jem týden na kapačkách,když mě propouštěli dali mi jen jednoducý seznam co mů a co nemůžu jíst. Tak hledám nějaké recepty. Mám dietu č.4
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dieta č. 4 je šetřící stravovací režim zaměřený na omezení škodlivých tuků a upřednostnění tuků zdravých. Dieta číslo 4 se používá právě pro nemocná játra. Jak a co vařit a čemu se vyhnout, se dočtete v těchto článcích:

VHODNÉ POTRAVINY
www.ceskenemoci.cz/j…

JATERNÍ DIETA
www.ceskenemoci.cz/j…

JÍDELNÍČEK
www.ceskenemoci.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty při jaterní cirhoze

Banán a cukrovka

Jak jsme již uvedli, diabetici mohou konzumovat ovoce, ale vždy v optimální dávce. Jednou porcí ovoce se rozumí množství ovoce obsahující cca 10 g sacharidů, například jablko (100 g), polovina banánu (50 g), pomeranč (125 g).

Zdroj: Co jíst a nejíst při cukrovce

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Co je tuková dieta? Tuková dieta funguje na podobném principu jako dieta nízkosacharidová, tedy dieta bez cukrů. Tuková dieta je založena na přiměřeném příjmu bílkovin a tuků ale S NULOVÝM příjmem sacharidů. Výhodou tukové diety je to, že hubneme i když jíme například bůček s tatarkou, ale bez chleba! Ovšem nesmíme to s příjmem tuků přehnat. Při tukové dietě je třeba za den sníst celkem 2g bílkovin na kg váhy, které chcete dosáhnout a 2g tuků na kg váhy, které chcete dosáhnout.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dalibor.

Všechny diety jsou k ničemu! Rozbourají Vám tak maximálně metabolismus! Zkusil jsem snad všechny tipy diet a úplně k ničemu to bylo! Tak jsem přešel na prášky a to je konečně vono! Chce to, ale taky najít takový, který jen neslibuje, ale opravdu funguje. Koupil jsem Obethin užíval ho a zhubl za 2 měsíce 13,7 kilo!

Zdroj: diskuze Tuková dieta

Ananas a cukrovka

Šťavnatý ananas při cukrovce druhého typu může nahradit občerstvení nebo se stát součástí zdravého salátu. Tento druh ovoce lze u cukrovky konzumovat v podstatě bez omezení. Díky aktivním složkám, které tvoří toto tropické ovoce, si můžete zlepšit metabolismus, a dokonce trochu zhubnout.

Zdroj: Ovoce a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše CHYTILOVÁ.

Dobrý den.Mám dotaz,zda může manžel při užívání Warfarinu 1steril.okurek k obědu,papriku a rajče.A co může z ovoce.Ze strachu, od února není ani ovoce ani zeleninu.Děkuji.CHytilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jíst vše co má rád. Důležité je, jíst to stále ve stejném množství beze změn po delší dobu. Každá změna jídelníčku by měla být konzultována s lékařem, který udělá kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Ideální je vytvořit jídelníček na týden, po prvním týdnu ověřit srážlivost krve a pak několik týdnů s tímto jídelníčkem vydržet. Za několik týdnů vymyslet nový jídelníček, zase po prvním týdnu udělat kontrolní vyšetření srážlivosti krve a zase vydržet. Takhle stále dokola.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Jak sušit zeleninu v sušičce na ovoce

Před sušením musíte každou zeleninu umýt, osušit a nakrájet. Velikost kousků záleží na vás. Čím tlustší kusy odkrojíte, tím bude sušení trvat déle. Nekrájejte však zeleninu ani na velmi tenké kousky, měly by mít alespoň půl centimetru. Sušte normálně v sušičce na ovoce.

Jedná se o velmi citlivou metodu k zachování nutričních hodnot.

Zdroj: Sušička na ovoce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP