Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DETOXIKACE JATER PO ALKOHOLU

OBSAH

Detoxikace jater

Detoxikace jater výrazně zlepšuje trávení, které je základem celého zdraví. Při jaterní očistě se tělo zbavuje cholesterolové hmoty, různých kaménků i střevních koprolitů. Jaterní očistu je vhodné na počátku opakovat 6x po 2–6 týdnech. Efekt nastává obvykle až po 3. očistě, protože každá očista odstraní jen část nánosů ze žlučovodů a žlučníku. Po očistě se zbavíte únavy, bolestí kyčlí, vyrážek, zlosti a výbušnosti. Získáte nový životní elán.

Zdroj: Játra

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Játra a alkohol

K poškození jater stačí 2 deci alkoholu denně. Přibližně 0,7 litru vína po dobu 20 let vyvolá u mužů vazivovou přestavbu jater, takzvanou cirhózu jater. U žen je to ještě o dvě třetiny méně, tedy už něco přes 2 dcl vína denně. Ochraně jater můžeme mimo zdravé a vyvážené životosprávy jednou za čas pomoci očistnou kúrou, a to užíváním preventivních přípravků ideálně kombinujících játrům prospěšné látky, jako je cholin, ostropestřec mariánský, inositol, vitamíny C a E, vápník a kyselina pantotenová.

Zdroj: Játra

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lentilka.

Tak to je teda pěkný nesmysl! PSYLLIUM ČILI INDICKÁ VLÁKNINA, je rozpustná vláknina, která se může užívat v podstatě celý rok, dle návodu. Mi se osvědčilo toto - Originální indické Psyllium Dr. Popova! A to není žádná reklama! Je to komfortní prostředek, na který není alergie, a kdo trpí zácpou nebo nadýmáním, neznám nic lepšího na tyto problémy. Harmonizuje střeva. Odvádí zplodiny metabolismu. Před každou očistou asi měsíc berte intenzívněji, uvolní se lépe toxiny z těla. U psylia je nutno hodně zapíjet, nabobtná asi 40 x v žaludku, takže zpočátku opatrně!!!

PSYLLIUM (Jitrocel indický – Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pakistánu a Austrálii.
Využívá se hlavně osemení (vyčištěné obaly semen – Plantago ovata husk), která jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium Dr. Popova – nejkvalitnější surovina pochází z Indie. Z této oblasti ho dováží firma Dr. Popov v nejvyšší dostupné kvalitě. Každá šarže Psyllia je v ČR pečlivě testována v akreditované laboratoři po stránce kvality a mikrobiologie. Firma Dr. Popov je také prvním úspěšným českým vývozcem Originálního indického Psyllia Dr. Popova do Evropské Unie.

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
kdo mi poradí mám vyšší GGT 1.31
je to vážné dám si 2 skleničky vína za 14dní
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené GGT vypovídá o snížené funkci jater. To může způsobit některý z užívaných léků, ale i dlouhodobé pravidelné konzumování alkoholu. V současnosti musíte játra co nejvíce šetřit a ukončit jakékoliv popíjení alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaterní testy

Alkohol

Cirhózu jater u mužů způsobí pravidelný příjem 80 g alkoholu denně po dobu 20 let, což odpovídá 3–4 skleničkám (0,2 dcl) vína, (0,5 l) piva či „panákových skleniček" (0,05 l) destilátu. Pro ženy je škodlivá dávka až o 2/3 nižší. Pokud se k pravidelnému popíjení připojí i infekce virem hepatitidy B a C, podvýživa nebo dědičné faktory (přítomnost jaterní cirhózy u blízkého rodinného příslušníka), nebezpečí je již při poloviční dávce. U nadměrného pití může dojít ke vzniku cirhózy jater již během 18 měsíců.

Zdroj: Cirhóza jater

Játra

Játra jsou orgánem trávicího systému, orgánem látkové výměny a orgánem krevního oběhu. Játra se podílejí na přeměně sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů, hormonů a vitamínů. Tento orgán přispívá k celkové homeostazi (rovnovážnému prostředí) těla. Játra zneškodní obrovské množství látek, které v nich samotných ve velké míře zůstávají. Jsou velmi důležitým a nepostradatelným orgánem. Játra tvoří žluč, která se hromadí ve žlučníku a podílí se na střevním trávení.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi JÁTRA PŘÍZNAKY - DETOXIKACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Na detoxikaci jater je skvělý Ostropestřec mariánský. Je to čajík, který koupíte za pár korun v lékarně. Není moc dobrý, doporučuji přidat třeba trochu máty, pak ho vypijete s chutí. Osobně vyzkoušené - piju dvakrát denně šálek a je mi báječně - vidím to i na pleti!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Játra příznaky - detoxikace

Jak snížit zvýšené jaterní testy

U postižení jater bývají všechny 4 enzymy zvýšené. Důležité je dodržovat dietu, úplnou abstinenci alkoholu, dlouhodobý šetřící režim a užívat podpůrné preparáty. Tyto léky jsou bylinného původu a pomáhají regenerovat játra. Patří sem Lagosa nebo Esenciale forte.

Zdroj: Játra

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdravím.

Děkuji za odpověď. Antikoncepce mi projevy akné trochu zmírnila, ale stále mi ty zatracené pupínky hyzdí vzhled. Chtěla bych ho úplně vyléčit. Ani tu antikoncepci už bych nechtěla užívat a zaujala mne tady právě ta detoxikace jater. Chtěla bych vyzkoušet tu kombinaci Chlorelly a Activaloe, jen nevím jak to dohromady užívat.

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.

Alkohol a tloustnutí

Takže ptáte-li se, zda-li spolu souvisí pití alkoholu a tlustnutí, tak odpověď je ano, po alkoholu se výrazně tloustne!

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA ALKOHOLU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

nabízíme léčbu závislosti na alkoholu. více na www.zacitzit.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na alkoholu diskuze

Očista jater pomocí olivového oleje a citronu

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírají na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odtud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Podílejí se rovněž na tvorbě krve, tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek, není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Prognóza u rakoviny jater

Rakovina jater je závažné onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné. Dnešní medicína však dokáže život s tímto onemocněním prodloužit. Pokud není rakovina jater léčena, je doba přežití v horizontu šesti až devíti měsíců. Jestliže byla rakovina jater zaléčena, musí pacient doživotně chodit na pravidelné kontroly na onkologii.

Zdroj: Rakovina jater

Diskuze

V diskuzi ONEMOCNENI JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Zdravim vsechny, novym preparatem na osetreni jater je Alavis Sammy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Onemocneni jater

Třídenní hloubková domácí detoxikace jater

K této hloubkové „turbodetoxikaci“ budeme potřebovat směs ze 100 ml citronové šťávy a 90 ml olivového oleje, kterou vychladíme na 10 °C. Tuto směs si pro každé použití připravíme čerstvou. První den této očistné kúry zahájíme večer, kdy bez večeře těsně před spaním za stálého míchání popíjíme po malých doušcích připravenou vychlazenou směs, pak hned zalehneme a pokud možno již celou noc nevstáváme. Druhý den ráno pak aplikujeme klystýr, který zopakujeme ještě i večer. Těsně před spaním si zase dáme vychlazenou směs citronu a oleje a třetí den totéž. Po celou dobu této detoxikační kúry pijeme jen 100% přírodní ovocné šťávy nebo vodu slazenou medem. Jíst můžeme až třetí den, a to pouze oblíbené ovoce a zeleninu. Tuto hloubkovou turbodetoxikaci opakujeme každé tři roky.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi NEMOC JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

Chtěl bych se optat byl jsem u lékaře ten mi vzal krev a zní zjistil že mám vysoké jaterní testy tak mě poslal na interní ambulanci . Pan doktor mi okamžitě nechal odebrat krev moč a tak dále a výsledky jsou špatná funkce jater zatím mi žádnou léčbu nenasadil chodím jenom po doktorech jako je fibroskopie a kolonoskopie jsem oběd nán ale čekací doby jsou dlouhé a mě je huř a huř proto to píšu .Mé problémy jsou ohromné such v ustech pocit na zvracení vlasně dost často zvracím jsem malátný dost jsem zhubnul zduvodu nechud k jídlu prujem už mám dost dlouho tak že už jsem se stim naučil žít že chodím tak deset krát za den . Předem děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Co se týče podpory funkce jater, nemáte zkušenosti s užíváním ostropestřce? Našla jsem ostropestřec v tabletkách od Naturevia, máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Nemoc jater

Rakovina jater metastázy

Metastázy rakoviny jater se nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Ovšem mohou se vyskytnout také jinde. Tyto metastázy výrazně snižují šanci na přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Citron, olej a játra

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Játra v našem těle produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odkud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také játra pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Játra se také podílejí na tvorbě krve, dále tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek a není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Fyzické příznaky nerovnováhy jater a sleziny

Mezi nejčastější stížnosti pacientů s nerovnováhou jater a sleziny patří následující konstatování: „Nemůžu myslet nebo se soustředit.“ Vysvětlení je nasnadě, nerovnováha v oblasti jater a sleziny zhoršuje naši schopnost učení se, myšlení nebo soustředění. Taktéž se může objevit vyčerpání nebo příznaky chřipky či kožní vyrážky.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Kosmetický vzhled

Konzumace alkoholu způsobuje zarudnutí očí, protože alkohol mimo jiné rozšiřuje krevní cévy v očích.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Bolest jater po alkoholu

Játra jsou životně důležitým orgánem. Jsou místem, kde dochází k vylučování nebo k chemické přeměně řady odpadních látek. Závažné poškození jater může vést až k jejich selhání a k rozvoji takzvaného jaterního kómatu a smrti. Alkohol a léky jsou hlavními látkami, které člověk přijímá ze zevního prostředí a které jsou zpracovávány v játrech. K přeměně alkoholu je zapotřebí, aby játra měla dostatek chemických sloučenin, které jsou tuto přeměnu schopny provést. Říkáme jim enzymy a v případě alkoholu jde zejména o enzym zvaný alkoholdehydrogenáza. Řada národů disponuje geneticky odlišnou schopností jater zpracovat alkohol. To ve svém důsledku způsobuje, že i pro českého občana velmi nepatrné množství alkoholu vyvolá nepříjemné pocity. A některé národy nepijí alkohol téměř vůbec. Česká republika se řadí mezi země s velmi vysokou spotřebou alkoholu, což přináší řadu zdravotních a sociálních důsledků. Pokud dojde ke vzniku závislosti na alkoholu, je tato velmi silná a zcela srovnatelná se závislostí na ostatních drogách. Alkohol pravidelně konzumuje v České republice 90 % mužů a 77 % žen. Při pravidelném nadměrném příjmu alkoholu výrazně stoupá riziko vzniku zdravotních potíží, tomuto riziku se nejčastěji vystavují osoby ve věku od 45 do 54 let. Pravidelný a nadměrný příjem alkoholu výrazně poškozuje játra. Nebezpečí je v tom, že pacient často netuší, že trpí jaterním onemocněním. Není vzácností, že se pacient o své nemoci dozvídá až ve fázi jaterního selhávání. Proto je velmi důležité vyhýbat se nadměrnému příjmu alkoholu a mít na mysli, že játra jsou orgánem, bez kterého se nedá žít.

Odbourávání alkoholu se odehrává výhradně v játrech. Nepatrné množství alkoholu odchází z těla v nezměněné formě ledvinami, plícemi a také kůží. Při nadměrném příjmu alkoholu dojde nejdříve k takzvanému zbytnění jater. Zbytnění jater bývá nejčastěji bezpříznakovým onemocněním. Někdy se mohou objevit nespecifické příznaky jako nevolnost, bolest břicha a zvětšení jater. Pokud jsou játra vážněji narušena, může se zbytnění jater projevit i žloutenkou. Zbytnění jater se při abstinenci alkoholu často samo upraví. Když však pacient i nadále konzumuje alkohol, dojde po čase k přestavbě jater – cirhóze. Cirhóza jater je již nezvratné a velice závažné onemocnění, které končí selháním a potažmo i rakovinou jater. Cirhóza jater často nemá jasné příznaky. Může se projevit jako bolest břicha, nadýmání či nechutenství. Vzhledem k tomu, že se tyto příznaky vyskytují u celé škály jiných onemocnění, je velice těžké na ni přijít. V pozdějších stadiích se cirhóza jater projeví žloutenkou, portální hypertenzí a poškozením mozku. Jedinou léčbou cirhózy je pak transplantace jater, které se nemocný bohužel často již nedožije.

Zdroj: Bolest jater

Bolest jater po jídle

Příznaky poškození jater jsou většinou velmi nespecifické, což znamená, že se vyskytují u více nemocí. Jedním z takových prvních příznaků poškození jater je dlouhotrvající únava. K té se také často připojuje nechutenství a nesnášenlivost tučných a těžko stravitelných jídel. Tato jídla játra zatěžují, a tak je tělo samo odmítá, aby poškozeným játrům ulevilo.

Zdroj: Bolest jater


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP