Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OCHRANA PROTI SVILUŠKÁM

OBSAH

Nejlepší ochrana je kondom

I když někteří nemají příznaky, nic se nemění na tom, že mohou mít infekci, u které je důležitá včasná léčba. Infekce může vést k onemocnění či zdravotním problémům. Nejlepší způsob, jak zabránit přenosu pohlavně přenosných infekcí nebo pohlavních chorob je, že se nebudete vystavovat nechráněnému pohlavnímu styku, ať se jedná o vaginální, anální či orální sex. Ale ani tato ochrana není dokonalá, protože některé pohlavní choroby, jako herpes, můžou být předány i přesto, že se používá ochrana (kondom).

Zdroj: Sexuálně přenosné choroby

Diskuze

V diskuzi OCHRANA KOŘENOVÝCH BALŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktora.

Jakým nejvhodnějším přípravkem ochránit(ZAMAZAT) překopnuté kořeny velkých stromů. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana kořenových balů

Ochranný faktor

Při výběru opalovacího přípravku se zákazník neřídí velikostí ochranného slunečního faktoru (SPF), ale skupinou. Krémy jsou rozděleny do čtyř skupin podle efektivity zadržení ultrafialového záření – ochrana nízká (SPF 6 a 10), střední (SPF 15, 20 a 25), vysoká (SPF 30 a 50) a velmi vysoká (SPF 50+). Příslušnou ochranu je nutné zvolit podle míry expozice slunečnímu záření a podle typu pokožky; čím světlejší pleť a čím delší expozice, tím vyšší ochrana.

Zdroj: Opalovací krém

Poradna

V naší poradně s názvem OCHRANA PLETI PROTI MRAZU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jako nejlepší ochrana pleti proti mrazu a proti omrzlinám poslouží výborně lékařská vazelína. Lékařská vazelína je vedlejší produkt ze spracování ropy. Lékařská vazelína je zcela bezpečný vodu-odpuzujízí krém, bez zápachu, bílé průsvitné barvy. Nanáší se na pleť v tenoučké vrstvě i jako podkladní vrstva pod make up. Lékařská vazelína se dá běžně koupit v lekárně za 40 Kč 200 ml. Levné, rychlé, vtipné a účinné řešení proti mrazu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana pleti proti mrazu.

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Dobrý krém ochrání pokožku před stárnutím

Na základě vědeckého výzkumu bylo prokázáno, že antioxidanty přirozeně se vyskytující v pokožce nedokáží stále chránit pokožku před nejrůznějšími druhy volných radikálů, které jsou se zmíněnými zdroji spojeny. V současném neustále se měnícím okolním prostředí, kde se zhoršuje znečištění vzduchu a snižuje ochrana proti UV záření kvůli ztenčování ozónové vrstvy ve stratosféře, se kvalitní celodenní antioxidační a širokospektrální UV ochrana proti škodlivým volným radikálům stává stále důležitější.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Diskuze

V diskuzi SKLIZEŇ RAKYTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Valenta.

Dobrý den
Poradíte mi kdy je nejlepší doba na sklizeň rakytníku.?Zkoušeli jsme ho natrhat koncem října,byl to boj,plody jsou hodně měké,nejdou od větvičky a rozmačkávají se mezi prsty.Děkuji za odpověď Zdeněk V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Farský.

Vloni mi špačkové očesali rakytník do hola, letos jsem pověsil na samičku 4dividíčka a ani jeden ptáček se tam nedvážil, věšim ho i na černej jeřáb a je to OK.osvěčený z pusob, vyskoušejte. Farský.P.

Zdroj: diskuze Sklizeň rakytníku

Ochrana proti svilušce

Svilušky patří mezi velmi obtížné škůdce, a to mimo jiné i proto, že poměrně dobře přezimují v půdě, ve štěrbinách kůry, v konstrukcích skleníků a fóliovníků, na zbytcích rostlin i suchém listí. Proti různým druhům svilušek se však lze bránit různými metodami. Ochranu proti svilušce můžeme rozdělit na dva základní typy: biologickou ochranu a chemickou ochranu. Velmi důležitá je ale i pravence.

Zdroj: Sviluška

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÁNÍ JEŠTĚ ZELENÉ SLUPKY OŘEŠÁKU ČERNÁNÍ SLUPKY NA JEŠTĚ NEDOZRÁLÝCH OŘEŠÍCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Malinová.

pod černající slupkou jsou malí červíci,co je toho příčinou?Jaká je ochrana?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tyto problémy způsobuje malá pestrobarevná muška Rhagoletis completa. Tady je vidět jak vypadá: www.google.cz/images…
Typickým znakem je žlutá skvrna těsně pod oblastí, kde vyrůstají křídla a tmavý trojúhelníkový pás na špičce křídel. Tím se dají rozpoznat od jiných mušek, které se běžně vyskytují v sadech.

Tyto mouchy mají jednu generaci ročně a přezimují jako kukly v půdě. Na povrch vystupují jako dospělé mouchy od konce června do začátku září. Nejvyšší vrchol je obvykle v polovině srpna. Samice klade vajíčka ve skupinách asi po 15 kusech pod povrch ořechového lusku poblíž stonku. Do pěti dnů se z vajec vylíhnou bílé červy. Starší červy jsou žluté s černými ústními částmi. Než dospějí krmí se 3 až 5 týdnů a potom vypadnou na zem a zahrabou se několik centimetrů do půdy, kde se z nich stanou kukly. Většina z nich se pak objeví jako dospělé mouchy v létě, ale některé zůstávají v půdě po dobu 2 let nebo déle.

Napadení v sezóně (pozdní červenec až polovina srpna) vede k děravění a černání plodů nebo může vyvolat růst plísní. Pozdní zamoření způsobuje jen malé škody na jádrech, ale někdy mohou poškodit i skořápky.

Ochrana je složitá. Existují různé jedy, které zabíjejí mušky i červy. Musí být několikrát nastříkány na celý strom. Jsou ale velmi jedovaté pro životní prostředí (pro ptáky, včely a podzemní vody). Aplikace na vzrostlé stromy je opravdu složitá a hrozí poškození zdraví člověka při aplikaci. Proto se v zahrádkách tento postup likvidace vůbec nedoporučuje. Co se dá dělat, je rozvěsit po stromě žluté lepové destičky, na které se tyto mouchy nalepí. Sice nezajistí úplnou ochranu, ale sníží počet samic, které by jinak nanesly nová vajíčka do plodů. Tady je vidět cena za žluté lepové desky: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

Formil Ultra Plus Color

  • nejvyšší čistota a péče;
  • ochrana a zářivě barevné prádlo;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DRACENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Ptáčková.

Mám od září dracenu, je umístěna u zdi vedle okna-není na přímém slunci,zalévám
ji jednou týdně odstátou vodou a nyní se uprostřed listů začaly dělat žluto-hnědé skvrny a na jiných některých listech jsou malinkaté bílé kuličky. Drobné kuličky jsou i na kmínku. Také jsem ve spodní části rostliny objevila pavučinku.
Můžete mi prosím poradit nějaký postřik, abych se škůdců zbavila.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejspíše to budou svilušky. Ty vytvářejí jemné pavučiny a vysávají listy, na kterých se díky tomu tvoří žluté skvrny postupně hnědnoucí. Nejlepší chemická ochrana proti sviluškám je NISSORUN 10 WP. NISSORUN 10 WP je kontaktní akaricid, který se vyznačuje dlouhodobým specifickým účinkem na vajíčka, larvy a nymfy svilušek. Na dospělce působí nepřímo, nehubí je, ale sterilizuje. Zasažené svilušky kladou sterilní vajíčka, ze kterých se již nelíhne další generace. Přípravek se vyznačuje silným translaminačním účinkem, tzn., proniká velice rychle listy a hubí uvedená vývojová stadia škůdce na horních i spodních stranách. Aplikuje se jedním postřikem, přičemž účinná látka vydrží v rostlině 70 dní. Po přirozeném dožití dospělých svilušek se již nové nenarodí a rostlina je vyléčena. NISSORUN 10 WP je možné běžně koupit v hobby marketech nebo v zahradnictví, a jde také objednat přes internet. Tady můžete vidět kolik NISSORUN 10 WP stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdroj: diskuze Dracéna jak se o ni starat

Chemická ochrana

Někdy je nutné přistoupit přímo k chemické ochraně, zvláště u šíření svilušek ze stromu na strom. Tato ochrana se zaměřuje nejčastěji na boj s vajíčky v jarním období. Během vegetace je chemická ochrana o něco složitější a je při ní důležité přesně identifikovat, v jakém rozsahu se svilušky na dřevinách vyskytují a zda je vůbec možné k aplikaci chemikálií přistoupit. Na ovocné a okrasné rostliny ve volné zahradě se protisviluškové přípravky aplikují postřikem, doporučená denní doba je podvečer, kdy částečně poklesne teplota ovzduší. Všechny chemické postřiky se musejí opakovat v sedmi až desetidenním odstupu alespoň dvakrát, aby ošetření bylo co nejúčinnější.

Zdroj: Sviluška

Poradna

V naší poradně s názvem JE BAKTERIÁLNÍ ZÁPAL PLIC NAKAŽLIVÝ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Pavlů.

Dnes mi v nemocnici diagnistikovali bakteriální zápal plic, zatím jen s domácím léčením a antobiotikama Stará se o mne dcera, může to ode mne dostat, je tento zápal infekční? V nemocnici jsem se zapomněla zeptat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bakteriální zápal plic je nakažlivý, sice ne jako chřipka, ale přenos je možný kontaktem. Ochrana vaší dcery ošetřovatelky je možná pomocí přídavné roušky na obličej a důsledného mytí rukou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je bakteriální zápal plic nakažlivý?

Domácí práce / kutilové

Mnoho zranění očí bývá způsobeno nehodami kutilů. Nebezpečná je například práce se železem, kdy mohou odlétávat malé horké kovové piliny a dostat se vám do oka, což představuje riziko onemocnění siderózou, která negativně ovlivňuje vidění a vzniká impregnací tkáně železem. Proto vždy používejte ochranné pracovní brýle, které musí:

  • být odolné proti nárazu;
  • dodržovat příslušné normy;
  • správně sedět;
  • být použitelné i přes vaše brýle, pokud je používáte.

Zdroj: Ochrana očí

Poradna

V naší poradně s názvem MAHON A JEHO PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Prosím o radu. Mám cca 20 let starý keř mahonu a v posledních třech letech se na listech v letě objeví šedivé skvrny. V místě skvrny zmizí zelená barva a zůstane jen suché pletivo. Z tohoto důvodu nemohu mahon využít pro dekorativní účely.Nevím jak mám keř ošetřit. Děkuji za odpověď. Zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zřejmě půjde o padlí. Padlí je houbové onemocnění. Padlí se vyskytuje především na takových rostlinách, které trpí nedostatkem světla, jsou umístěny na málo vzdušných místech nebo jsou vydatně hnojené dusíkem.
Možná je chemická ochrana mahonu proti padlí, se kterou se začíná po zjištění prvních příznaků onemocnění. Postřiky se opakují v 7 až 10 denních intervalech. Mahon má hladké a lesklé listy, proto se do postřikové kapaliny přidává i smáčedlo.
Vhodné přípravky proti padlí včetně jejich cen najdete tady: www.zbozi.cz/dum-byt…

Zdroj: diskuze Mahon a jeho pěstování

Ochrana očí před sluncem

Nikdy se nedívejte přímo do slunce, i když se děje něco tak vzrušujícího, jako je zatmění. Pokud byste to učinili, došlo by k nevratnému poškození zraku, a dokonce až k oslepnutí. Několik studií také naznačuje, že expozice slunečního záření je rizikovým faktorem pro šedý zákal. Nošení klobouku nebo brýlí může pomoci s ochranou očí před UV zářením. Doporučuje se kupovat kvalitní, tmavé brýle, které by měly poskytovat bezpečnou úroveň ochrany proti ultrafialovému záření.

Zdroj: Oční testy

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP TABLETY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Hrdlička.

zakoupil jsem tinitus stop asi před 3 týdny dávku na 1 měsíc ,tj 2 tablety denně ...a NIC,vůbec žádné zlepšení,v uších stále píská,už asi ticho nikdy neuslyším,píši to proto,abyste zbytečně nevyhazovali 1500Kč za měsíc,co vůbec nepomáhá,firma sice slibuje v případě neúspěšné léčby vrácení peněz ...no jsem zvědav Miroslav Hrdlička Vodňany

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Taky mám slabý tinnitus a doktor mi předepsal dvě dávky Tebokanu, což je výtažek z ginkgo biloby. Nepomohlo. Proč to píšu. Prodejce Tinnitus stop píše o rostlině na "pokraji vyhynutí". Zní to nadějně, ale když si to v googlu přeložíte, "stříbrná meruňka", jde o ginkgo, což zamlčeli. Když jsem to napsal do diskuse na jejich odkazu, tak jsem byl za pár hodin smazán. Takže je to jasný podvod, snaha prodávat relativně levné ginkgo, které opravdu může situaci s tinnitem zlepšit, za nějaký úžasný lék.
Divím se jen, že to pořád podvodníkům prochází, žádná ochrana občanů, co to máme za vlády?

Zdroj: diskuze Tinnitus stop tablety recenze

Vhodné osvětlení při práci

Ujistěte se, že pracujete v dobře osvětleném prostředí, ale musí jít o světlo, které se neodráží od obrazovky počítače, protože to může vyvolat únavu očí nebo bolesti hlavy.

Zdroj: Ochrana očí

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki Vikina.

Na ostružinách se mi již několik let drží nějaký roztočík nebo něco obdobného, který způsobuje, že každý plod dozraje jen zčásti a zčásti zůstane červený, tvrdý a kyselý. Jinak je keř krásný, vzrůstný, olistěný a plodí bohatě. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Některé odrůdy dozrávají pomalu a vytváří tyto nedozrálé plody taky, proto je důležité správné rozpoznání příčiny. Pro správnou identifikaci přikládám obrázek. Zřetelná hranice mezi zralými černými bobulemi a nezralými červenými kuličkami, které nikdy nedozrají, je známkou roztočů jménem hálčivec ostružiníkový (lat.: Acalitus essigi) nebo vlnovník ostružiníkový (lat.: Eriophyes gibbosus Nal.). Tito roztoči se živí plody ostružin a vstřikují do nich toxin, který má za následek tento ostrý kontrast. Výskyt roztočů bývá častější u pozdních odrůd ostružin. Ochrana rostlin probíhá postřikem vápna se sírou během období klidu a nebo pomocí zahradnických olejů aplikovaných v sezóně. V obchodě si můžete koupit účinný chemický postřik proti přezimujícím škůdcům:
Frutapon 7 E;
Oleoekol;
Talstar 10 EC.
Během vegetace můžete aplikovat postřik přípravkem:
Cascade 5 EC;
Decis EW 50;
Magus 200 SC;
Nissorun 10 WP;
Omite 570 EW;
Omite 30 W;
Ortus 5 SC;
Sanmite 20 WP;
Talstar 10 EC.
Z nechemické ochrany je k dispozici biologická ochrana pomocí dravého roztoče Typhlodromus pyri, který se aplikuje na rostlinu na začátku sezóny.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Nemoci ostružin

Ochrana proti zavíječi zimostrázovému

Pokud budeme hledat preventivní opatření proti této housence, moc jich nenajdeme.

V případě slabšího napadení můžete housenky sbírat ručně. Jsou však velmi dovedně maskované, a tak nemáte jistotu, že je objevíte všechny. Nepolevujte ani v dalších dnech. Osvědčilo se i ošetření keře silným proudem vody z tlakového postřikovače. Pod napadený keř nejprve rozložte silnější igelitovou plachtu, na kterou vodou spláchnete housenky a další nečistoty.

Preventivní aplikace chemického postřiku (insekticidu proti žravým škůdcům) není snadná právě kvůli tomu, že housenky jsou ukryté uvnitř keře. Postřik je třeba aplikovat důkladně i dovnitř keře. Účinné by měly být přípravky s obsahem látky thiacloprid (například Calypso 480 SC). Použít můžete také přípravky na bázi Bacillus thuringiensis, například Foray 48, Lepinox Plus. Aktuální nabídku s účinnými přípravky dostupnými na trhu můžete vidět zde: Zavíječ zimostrázový - chemická ochrana. Vždy však dbejte pokynů výrobce a dodržujte bezpečnostní pravidla. Insekticid aplikujte co nejdříve po zjištěném napadení. Načasování vychází podle vývoje jednotlivých generací škůdce na polovinu dubna, červen a konec října.

Zdroj: Škůdci na buksusu - housenky

Při jízdě

Rada pro bezpečné řízení je jednoduchá, ujistěte se, zda dokážete přečíst SPZ na vzdálenost 20 metrů. Pokud nosíte brýle a řídíte v noci, zeptejte se svého očního lékaře na antireflexní vrstvu na brýle. Tato vrstva snižuje odrazy z přední a zadní části brýlových čoček, takže je vaše jízda v noci příjemnější a bezpečnější.

Zdroj: Ochrana očí

Venkovní a manuální práce

Zeptejte se svého zaměstnavatele, které činnosti vyžadují ochranné brýle. Mějte se na pozoru při používání takových strojních zařízení, jako jsou úhlové brusky a vrtačky, také dbejte opatrnosti při práci s chemikáliemi, které mohou způsobit ošklivé popáleniny.

Zdroj: Ochrana očí

Postřik na zavíječe

Chemická ochrana je nejúčinnější. Jediný možný způsob, jak čelit této invazi a jak ochránit rostliny, je pomocí insekticidů. Nejvhodnější je použití speciálních insekticidů proti žravým škůdcům. S jeho výběrem vám poradí odborníci v každém zahradním centru. Účinné jsou přípravky s obsahem látky thiacloprid.

Důležité je začít s bojem proti zavíječi zimostrázovému co nejdříve, protože housenky jsou abnormálně rychlé a napadený zimostráz je pak těžší zachránit.

Velmi účinným a oblíbeným přípravkem, který zlikviduje housenky zavíječe je biologický postřik Lepinox Plus obsahující bakterii Bacillus thuringiensis. Přípravek má vysokou účinnost na housenky zavíječe a je zcela neškodný pro člověka a domácí zvířata. Ideální je aplikovat postřik ihned při prvním výskytu housenek zavíječe, proto určitě není od věci vyrazit na zahradu a zkontrolovat buxusy, jestli obzvlášť v jejich vnitřních částech nenajdete housenky. Prohlídka musí být opravdu důkladná – housenky se dobře maskují a zezačátku jsou schované hlavně uvnitř keře.

Zdroj: Škůdci na buksusu - housenky

Poškození nebo ochrana

Ochrana tohoto citlivého orgánu (kůže) je mnohem náročnější, protože následky jsou rychle viditelné. Kožní buňky se regenerují samy, ale postupně dochází k uvolnění pojivových tkání, čímž vnikají právě nevzhledné vrásky v problémových oblastech, jako jsou koutky, oči, obličej, ústa, krk a hruď (u žen). Pokud je narušen obsah vlhkosti kůže, může dojít k suché, „šedé“ nebo mastné pleti. Ucpané póry se přeměňují na nevzhledné pupínky. Nedostatečné zásobování buněk může způsobit zarudnutí pleti nebo vznik šupinatých skvrn. Pleť stárne rychleji než lidé, které chrání. Pokud se však budete o svou kůži starat dle doporučení, můžete prodloužit její zdraví a krásu.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Šampony pro intenzivní péči

Všechny výrobky umí sice „opravit“ vlasy na jejich povrchu, žádný ale nedokáže zasáhnout hluboko do struktury vlasu. Struktura vlasů se pochopitelně zlepší správnou péčí a v tomto smyslu působí kvalitní šampon jako prevence.

Dove damage therapy šampon pro suché a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (72 %).

Zde můžete vidět cenu.

L'oréal Paris Professionnel Série Expert, Absolut Repair – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena uspokojivě (58 %).

Zde můžete vidět cenu.

Lidl Cien / Provitamin Shampoo Repair and Care – hodnocení dTestu: dobře (72 %). Bezkonkurenčně nejlevnější Lidl Cien Provitamin Repair and Care se vyrovná „profesionálním“ výrobkům Wella Professionals. Má obsah 300 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (74 %).

Wella Professionals Lifetex výživný šampon pro poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (72 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (68 %).

Zde můžete vidět cenu.

Garnier Fructis Regenerace a lesk – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (70 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (72 %).

Zde můžete vidět cenu.

Schlecker AS obnovující šampon – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 300 ml. Pečuje o vlasy dobře (70 %), aplikuje se dobře (64 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (62 %).

Schwarzkopf Gliss Kur Total Repair 19 – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (72 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu.

Herbal Essences lámavé vlasy – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (64 %), aplikuje se dobře (76 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu.

L'oréal Paris Elséve Ciment-Céramide šampon proti lámavosti vlasů – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (64 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (62 %).

Zde můžete vidět cenu.

Vichy Dercos vyživující šampon na suché a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 200 ml. Pečuje o vlasy dobře (62 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (68 %).

Zde můžete vidět cenu.

Rossmann Accent Repair šampon pro velmi poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (64 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (62 %), aplikuje se dobře (68 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Schwarzkopf Schauma Oil Intense – hodnocení dTestu: uspokojivě (58 %), má obsah 400 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (58 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dobře (76 %). Deklarace je hodnocena dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu.

Nivea obnovující šampon Intense Repair – hodnocení dTestu: uspokojivě (56 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (56 %), aplikuje se dobře (74 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dobře (68 %). Deklarace je hodnocena dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu.

Lavera růžový regenerační šampon – hodnocení dTestu: uspokojivě (40 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (54 %), aplikuje se dobře (64 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dostatečně (30%). Deklarace je hodnocena dobře (76 %). Přírodní produkty Lavera růžový regenerační šampon neobsahuje žádné konzervační látky. To je jistě pro mnohé citlivé jedince přínosné, ovšem takové výrobky jsou logicky náchylnější k napadení choroboplodnými zárodky. Bezprostředně po otevření byly všechny šampony prosté jakýchkoliv mikroorganismů. V dTestu se do lahviček s šamponem vpravily různé druhy choroboplodných zárodků, které se běžně vyskytují v prostředí, a následně se absence konzervantů projevila. Zatímco v běžných produktech jich většina brzy „pomřela“, v přírodním přípravku Lavera se jim dařilo.

Zde můžete vidět cenu.

dm Balea / Professional regenerační šampon pro namáhané a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dostatečně (34 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dostatečně (34 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90%). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Logona regenerační šampon Ginkgo – hodnocení dTestu: dostatečně (22 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dostatečně (22 %), aplikuje se uspokojivě (58 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena uspokojivě (50%). Deklarace je hodnocena dobře (76 %). Přírodní produkt Logona regenerační šampon Ginkgo neobsahuje žádné konzervační látky. To je jistě pro mnohé citlivé jedince přínosné, ovšem takové výrobky jsou logicky náchylnější k napadení choroboplodnými zárodky. Bezprostředně po otevření byly všechny šampony prosté jakýchkoliv mikroorganismů. V dTestu se do lahviček s šamponem vpravily různé druhy choroboplodných zárodků, které se běžně vyskytují v prostředí, a následně se absence konzervantů projevila. Zatímco v běžných produktech jich většina brzy „pomřela“, v přírodním přípravku Logona se jim víceméně dařilo.

Zde můžete vidět cenu.

Zdroj: Nejlepší šampony pro intenzivní péči


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP