Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO STOJI NOVALGIT INJEKCE NA PREDPIS

OBSAH

Cena léku Muscoril

Lék Muscoril je k dostání v injekční formě a také jako tvrdé tablety. Obě dvě varianty léku jsou k dostání pouze na lékařský předpis a pacient doplácí část jejich ceny.

  • Maximální výše doplatku na injekce Muscorilu je zde: injekce Muscoril cena (v balení je 6 injekčních dávek).
  • Maximální výše doplatku na tvrdé tablety Muscorilu je zde: tablety Muscoril cena. (v balení je 20 tablet).

Zdroj: Sanofi

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK CO DNES STOJÍ U ZUBAŘE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

dobryyden potreboval bych spodek a vrch zakotvit boli ta oprace neb o uspavate dekuji sakozi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dnes u zubaře nic bolet nemusí. Když si trochu připlatíte, tak vám zubní lékař nejdříve umrtví místa vpichu injekce s anestezií, která pak znecitliví zbytek ošetřovaného prostoru. Potom neucítíte žádnou bolest. Po zákroku dostanete předpis na silné léky proti bolesti, které užíváte až do zhojení. U zubaře opravdu dnes nic bolet nemusí. Jen otevřete ústa a myslete na něco krásného.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Na co jsou kortikoidy v injekcích

Epidurální injekce steroidů, spinální kortikosteroidy injekce i spinální injekce steroidů snižují bolesti způsobené otokem nebo zánětem kolem páteře. Zlepšují fyzické funkce pacientů s nikdy nekončící bolestí v dolní části zad nebo s ischiasem. Komplikace u této aplikace kortikoidů jsou vzácné, ale i zde existují možná rizika.

Injekční forma kortikoidů se aplikuje také u endokrinních poruch, u revmatického onemocnění, poruch tvorby kolagenu, dermatologických onemocnění, u těžkých nebo život ohrožujících alergických stavů, u očního onemocnění, například herpes zoster, dále u gastrointestinálního onemocnění, u onemocnění dýchacích cest, u hematologických poruch, u onkologických onemocnění a také u edematózních stavů.

Zdroj: Co jsou to kortikoidy

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNI VYSETRENI POD CELKOVOU NARKOZOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kapková.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat kolik by me stálo vyšetření zubů v celkové narkóze. Potřebují vytrvat zbytky dvou zubů a vyvrtat pět nebo kazů. A po vyšetření bych uvažovala o rovnátkach na pevno.Jsem z Chebu.Děkuji za odpověď Kapková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze vyšetřit a pak vyvrtat zuby v celkové anestezii. Jde aplikovat injekci s anestetikem do dásně a tím znecitlivět ošetřovanou oblast. Taková injekce stojí do 500 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubni vysetreni pod celkovou narkozou

Zoladex cena

Zoladex depot 3,6 mg je velmi drahý lék, protože jedna injekce stojí více než 4000 Kč. Dokonce injekce Zoladexu v provedení 10,8 mg stojí přes 11 tisíc korun! Nemusíte ale zoufat, protože na Zoladex přispívá pojišťovna a doplácí se jen na slabší verzi s 3,6 mg účinné látky kolem 100 Kč. Silnější verze Zoladexu s 10,8 mg účinné látky je plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění a pacient ho obdrží v lékárně zdarma, takže cenu 11 tisíc neplatí, zaplatí ji plně zdravotní pojišťovna.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem ANESTEZIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Hrnčíř.

Dobrý den.Mám jít na epidurál obstřik.Jelikož jsem prodělal před 8 lety mozkovou příhodu a těžkou parezu.Mám trochu obavy jestli vše v mém případě dopadne dobře.Obracím se na vás s dotazem abych netrpěl při tomto zákroku kolik stojí uklidňující injekce.Děkuji za odpověď.Hrnčíř

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V první řadě je třeba říci, že strach z utrpení při epidurálce je zbytečný. Pocit je podobný, jako při odběru krve ze žíly. Jakmile je vpravena látka s lokálním anestetikem do meziobratlového prostoru ucítíte úlevu od bolesti a o to přesně jde - ulevit vám od bolesti. Po aplikaci budete muset zůstat sedět asi 3 hodiny, tak si sebou vezměte svojí oblíbenou zábavu, kterou rád děláte v sedě, aby vám to pěkně utíkalo. Nebojte se, epidurální obstřiky se dělají již dlouho a často a lékaři mají bohaté zkušenosti, které jsou předpokladem, že se vše povede.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Anestezie

Nitrosvalová injekce

Bude vám podána jedna ampulka jednou nebo dvakrát denně injekcí do svalu.

Zdroj: Injekce Ketazon

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Lupač.

Dobrý den.Mám problém s levým kolenem a kyčlí.Nemohu pořádně chodit a hrozně to bolí při chůzi i v sedě.Ještě bych se chtěl zeptat jestli něco platí zdr.pojištovna a kolik stojí. Předem děkuji za odpověd a zdravím Lupač.Pojištovnu mám 205

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Dostupnost

Mezi léčivé přípravky, které se již nevyrábějí nebo nedodávají do ČR, patří KETAZON 10% UNG, KETAZON COMP. UNG, KETAZON H UNG.

Zdroj: Injekce Ketazon

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. I já jsem platil za Milgammu N.10injekcí 340Kč dále jsem měl 12 injekcí Muscoralu a deset injekcí Almiralu a platil jsem celkem 780Kč. a celkově to moc nepomohlo.Tyto injekce jsou na uvolnění svalstva aby záda nebolela. Nyní jsem si ještě koupil Milgammu n v tabletách je jich tam 100 tablet a cena v nynější akci je 550Kč jinak 670 Kč.Tablety jsou bez předpisu, ale injekce jsou na předpis a mě je chodili domů píchat sestřičky každý den.MIlgamma N se píchá ob den.Muscoril a Almiral se píchá každý den do svalu a injekce nebolí kdežto injekce Milgammy N trošku štípou a musí se píchat zvlášť hluboko do svalu.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Recenze na kolagenové injekce

Jedná se o léčbu pomocí vepřového kolagenu. Suplementace kolagenu má za úkol posílit, strukturovat a ochránit chrupavky, šlachy, vazy a kloubní pouzdra. Cílem terapie je zlepšit profil kolagenových vláken a následně i veškerých anatomických struktur, ve kterých je kolagen přítomen.

Doporučuje se aplikace 1–3x týdně po dobu prvních dvou týdnů podle závažnosti, následně pak jedno ošetření týdně až do úlevy od bolesti.

Více se můžete dozvědět i zde.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Diskuze

V diskuzi MD GUNA INJEKCE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Kuldová.

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastislav Machů.

Prosím,kde se dají koupit injekce Guma MD HIP? děkuji

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Výhody použití GUNA injekcí

Injekce obsahují látky tělu vlastní (kolagen) a látky rostlinného původu, takže jsou dobře snášenlivé. Existuje 13 druhů pro řešení různých specifických problémů. Působí tedy vždy v té oblasti, pro kterou jsou určeny. Po aplikaci dochází k ústupu bolestí pohybového aparátu, ke zmírnění poškození způsobených poraněním, úrazem, případně průvodními chronickými onemocněními. Účinné látky jsou negativní v dopingových testech.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U VETERINÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, máme kočičku Amálku a kočička má problémy s trávením, dost často nám zvrací granule. A proto se Vás chci zeptat,kolik by nás stálo vyšetření žaludku a střev(gastroskopie)u kočičky. Děkuji Macháčková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra S.

Dobrý den,
měla jsem podobný problém s kocourem, zvracel dost často. Veterinář mu odebral krev a když zjistil, že ledviny a játra má v pořádku, zkusil mu dát léky na zánět žaludku a pokud by nepomohly, udělalo by se větší vyšetření. Test z krve, dvě injekce a prášky na 1 měsíc cca 1490,- kč. Stal se zázrak, od té doby nezvrací.
Ovšem bylo mi řečeno, abych mu nedávala granule.
VS

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u veterináře

Nejlepší léky na dnu

Při léčbě dny se využívají:

  • allopurinol (milurit) – blokuje tvoření kyseliny močové;
  • prebencid a benzbromaron – podporují vylučování kyseliny močové;
  • kolchicin – typický lék na dnu; získává se z ocúnů; užívá se v malých dávkách, dokud obtíže neustoupí; někdy se objeví nežádoucí účinky, jako je nevolnost, zvracení, průjem a křeče v břiše;
  • silná antirevmatika (ketazon) – v některých případech také přinášejí dostatečnou úlevu;
  • injekce do postiženého kloubu –často zmírní bolest;
  • odsání tekutiny ze zánětu – přináší okamžitou úlevu; léčba se zaměřuje na zmírnění zánětu;
  • ibuprofen nebo jiné nesteroidní antirevmatikum – pomáhají spolu se studenými obklady při bolestech.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Štěpničková.

Mám na koleni bouli už moc dlouho ale nějak poslední dobou se to zhoršuje a pomalu mě už bolí když na té noze stojím. Prosím nemůžete mi poradit
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k uzdravení vašeho kolena povede přes ordinaci ortopéda. Je potřeba zjistit stav vašeho kolena pomocí rentgenu popřípadě magnetické rezonance. Podle výsledků se pak stanoví příslušná léčba (rehabilitace, kolagenové injekce, lázně, atd). Než se na vás dostane řada, tak během dne používejte bandáž kolena, kterou koupíte ve zdravotnických potřebách. Tady můžete vidět co máte k dispozici a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koleno

Tramal injekce

Tramal injekční roztok je lék proti bolesti, který patří do skupiny opioidů ovlivňujících centrální nervový systém. Zmírňuje bolest působením na zvláštní nervové buňky v míše a mozku.

Přípravek Tramal injekční roztok se používá k léčbě středně silné až silné bolesti. Dávkování se upravuje podle intenzity bolesti a podle individuální citlivosti na bolest. K odstranění bolesti by se měla použít nejnižší možná dávka přípravku. TRAMAL injekční roztok se podává pomalu, obvykle do žíly na paži nebo jako injekce do svalu (obvykle do hýždě) nebo do podkoží. Přípravek TRAMAL injekční roztok může také být zředěn a podán do žíly ve formě infuze.

V České republice jsou zaregistrovány tyto síly přípravku Tramal injekce:

  • INJ SOL 10X100MG/2ML
  • INJ SOL 5X100MG/2ML

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem GUNA INJEKCE CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Veselská.

Prosím o sdělení ceny injekcí MD-KNEE (koleno)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

5 ampulí stojí 2000 Kč. Aplikují se 1 až 2 ampule na jedno místo, efekt lze očekávat po 5 aplikacích, dle zkušeností prof. MUDr. Trče z ortopedické kliniky je maximální efekt terapie za 2 měsíce od počátku léčby a efekt přetrvává po 10ti aplikacích. Z toho vyplývá, že cena bude činit 8000 Kč za celkem 20 ampulí.
Léčbu kolagenovými injekcemi dostanete v Praze ve středisku rehabilitace. Tady je jejich internetová adresa www.rehabilitaceprah…

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Praha

Hana Jarošová pracuje v InPharm Clinic a v Revmatologickém ústavu v Praze. Více se můžete dozvědět i zde.

Tato lékařka zde hovoří o použití kolagenových MD injekcí v terapii bolesti.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Diskuze

V diskuzi UNDESTOR DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slavek.

Co se UNDESTORU TýKA jsem na něm závislej a protože neni na trhu musim si nechavat píchat NEBIDO injekce každý desáty týden. NEBIDO neni hrazené pojištovnou a stojí 1kus 2500kč při dotazu na VZP mi bylo sděleno, že na příplatek nemám nárok. Vzhledem ktomu že jsem důchodce je to dost velkej vydaj. Takže takovej je stav našeho zdravotnictví. Lžou a vytíraji si snámi ......

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Undestor dostupnost

Zoladex depot 3,6 mg dávkování

  • Pro snížení hladiny pohlavních hormonů se dospělým aplikuje jednou za 28 dní jedna podkožní injekce depotní dávky do přední stěny břišní.
  • Při ztenčování endometria se použijí dvě podkožní injekce depotní dávky aplikované znovu po 4 týdnech, operace má být uskutečněna do dvou týdnů po aplikaci druhé dávky.

Tyto dávky není třeba upravovat u pacientů s poškozením jater, ani u pacientů s poškozením ledvin a ani u starších pacientů. U dětí dávkování není stanoveno, protože Zoladex se nesmí dětem podávat vůbec.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Milgamma injekce cena

  • Milgamma N inj 5x2ml 90,49 Kč,
  • Milgamma N inj 25x2ml 434,80 Kč,
  • Milgamma N inj 100x2ml 1 652,08 Kč,
  • Milgamma N inj 500x2ml 7 846,61 Kč

Zdroj: Lék Milgamma N

Nežádoucí účinky

Tento injekční léčivý přípravek obsahuje 12,3 % obj. ethanolu. Jedna ampulka obsahuje 0,2 g ethanolu. Je škodlivý pro alkoholiky. Je nutno vzít v úvahu použití u těhotných a kojících žen, dětí a vysoce rizikových skupin, jako jsou pacienti s jaterním onemocněním nebo epilepsií.

Zdroj: Injekce Ketazon

GUNA kolagen

Kolagenové injekce GUNA, vyráběné v Itálii, účinně pomáhají při snížení bolesti a reparaci kolagenu v měkkých tkáních a v kloubech.

Vhodná je například léčba u artróz kolen, kyčlí, ramen, drobných kloubů na rukou a nohou. Velmi dobré jsou též výsledky u bolestí hlavy, krční páteře, hrudní i bederní páteře. Injekce dobře působí i při vyzařování bolesti například do rukou nebo nohou. Úspěšná je rovněž léčba tenisových a golfových loktů (epikondylitida). Možná je i léčba natržených svalových vláken, dále stavů po zlomeninách, kdy dochází k rychlejšímu hojení. Léčba kolagenovými injekcemi výrazně snižuje otok měkkých tkání, například po úrazech nebo při zánětu.

Fyziologická regulační medicína (FRM), jejíž součástí jsou kolagenové injekce, představuje nový terapeutický přístup založený na stavu poznání molekulární fyziologie a patofyziologie neuroendokrinoimunitního systému. Cílem fyziologické regulační medicíny je restituce pozměněných hladin látek, které se přirozeně vyskytují v organismu, na fyziologickou úroveň, jedná se například o kolagen, cytokiny, neuropeptidy. FRM zpomaluje proces stárnutí.

Přípravky GUNA jsou také určeny k léčbě bolesti, obsahují kolagen doplněný přírodními látkami rostlinného původu. Kolagen je extracelulární protein, je základní stavební jednotkou pojivových tkání. Zvýšeně je odbouráván například u osteoartrózy.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Základní účinná látka – kolagen

Základní jednotkou kolagenu je tropokolagen – glykoprotein složený ze tří řetězců levotočivých polypeptidů (nositelů glukózy a galaktózy, vázaných na jednu molekulu AMK hydroxylyzinu). Kolagen má pevnou strukturu, velkou odolnost a přitom je flexibilní.

Další podpůrné látky:

  • Arnica;
  • Hamamelis;
  • Hypericum;
  • Iris;
  • Viola;
  • Drosera a další.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Vyšetření

Vyšetření krve biochemické - 450 až 1000 Kč.

Vyšetření krve hematologické - 300 Kč.

Čipování + čip - 500 Kč.

Vystavení pasu - 306 Kč.

RTG vyšetření - 425 Kč.

Vyšetření ultrazvukem - 363 Kč.

EKG vyšetření - 300 Kč.

Vyšetření krevního tlaku - 150 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP