Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROČ JSEM CHYTLA VŠI

OBSAH

Některé z příznaků menopauzy se mohou objevit již několik let před zástavou menstruačního krvácení. Lékaři obecně používají termín perimenopauza, což znamená časové období před začátkem menopauzy až do konce prvního roku samotné menopauzy. Menopauza je definována tak, že žena nemá 12 po sobě jdoucích měsíců menstruaci. Příznaky menopauzy se objevují postupně, zatímco vaječníky jsou stále funkční a žena mívá menstruaci. Symptomy se mohou začít projevovat po 4. dekádě života a mohou přetrvávat po celá léta až k nástupu menopauzy. Jejich výskyt způsobuje pokles hladiny hormonů produkovaných vaječníky (estrogen a progesteron), což je i příčinou toho, že je u žen po čtyřicítce otěhotnění stále možné, ale mnohem méně pravděpodobné. Závažnost a trvání příznaků je individuální, některé ženy mohou mít pouze minimální symptomy po dobu jednoho nebo dvou let, zatímco jiné mohou zažívat některé z příznaků i po dobu několika let. U většiny žen dochází k postupnému přechodu do menopauzy s pomalým nástupem příznaků, u některých žen však menopauza přichází brzy (předčasně). Jde často o menopauzu způsobenou selháním vaječníků, nebo jde o takzvanou „chirurgickou menopauzu“, což znamená chirurgické odstranění fungujících vaječníků.

Zdroj: Příznaky menopauzy

Diskuze

V diskuzi SVRAB PŘENOS ZE ČLOVĚKA NA PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kika.

Diagnostikovali mi svrab. Můj pes se drbe. Je možné, že jsem ho nakazila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel 111.

spíš bych řekla, že jste to chytla vy od něj...

Zdroj: diskuze Svrab přenos ze člověka na psa

Jak poznám že jsem zavodněná

Chcete-li skutečně vědět, zda pijete dostatek vody, nehledejte nic jiného než barvu své moči. Barva vaší moči nejlépe ukazuje na váš stav hydratace. Tmavá moč vám dává vědět, že potřebujete více pít. Pokud je to, co zbylo v záchodě, světlé a bledé, poplácejte se po zádech, protože jste správně zavodněná.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi VŠI – VĚČNÝ PROBLÉM ŠKOLÁKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Ahoj mám problém, chytla jsem už potřetí vši a nemohu se jich opět zbavit a trápí mě to. Skoro každý vlas, který si vyrvu je na něm hnida. Stále se drbu a je to děsnéé nevím co mám dělat pomoooc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

No, tak já jsem vši chytla asi prěd rokem a půl, stříkám atd. Ale pořád je mám. Vždy v intervalech tak dvou měsíců...pomoc. Zastřelila bych je a to nemluvim ani o tom, že mám vlasy dlouhý až do pasu, takže se snad ostříhám.

Zdroj: diskuze Re: Vši – věčný problém školáků


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP