Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CARZAP ZKUŠENOSTI

OBSAH

Užívací rozvrh

Záleží na doporučení předepisujícího lékaře a na indikaci Carzapu. Většinou se podává jedenkrát denně v dávce od 4 miligramů a maximální dávka může být až 32 miligramů. Carzap můžete užívat s jídlem i bez jídla.

Zdroj: Carzap

Diskuze

V diskuzi CARZAP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Moldrzyková.

Carzap má jako možné vedlejší účinky uvedeno: snižuje imunitu, způsobuje
horečku, bolesti v krku, zánět průdušek, snižuje počt bílých krvinek ap.
Je vhodné začít brát tento Carzap právě v této době, kdy otřebujeme silnou
imunitu? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Carzap

Zkušenosti s lékem

Carzap můžeme použít v podobných indikacích jako ACE-inhibitory, tedy u vysokého tlaku a u nemocí srdce (stavy po infarktech, srdeční selhávání a podobně). Vhodné jsou v situaci, kdy se vysoký tlak kombinuje s postižením ledvin u cukrovky I. typu a II. typu. Sartany se ovšem obecně podávají spíše jako lék druhé volby tehdy, když ACE-inhibitory nelze použít (například při nepříjemném suchém kašli, který ACE-inhibitory na rozdíl od sartanů způsobují).

Zdroj: Carzap

Diskuze

V diskuzi CARZAP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Faltusová.

Po užívání Carzapu, ale i Tezea už 4 den průjem a zvracení. Proč?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Po léku Carzap i Tezea je mi špatně, zvracím, mám průjem. Po Carzapu před 5 lety jsem skončila s icterem a hepatálními léky v nemocnici. Po jeho vysazení klesly jaterní testy i icterus. Je to zřejmě o Sartin. Je to možné?

Zdroj: diskuze Carzap

Účinky Carzapu

Účinná látka kandesartan blokuje buněčné receptory pro sloučeninu angiotenzin II. Ta vzniká v našem organismu a má mnoho funkcí včetně korigování krevního tlaku. Zablokování angiotenzinu II je v důsledku podobné účinku ACE-inhibitorů, které blokují samotný vznik angiotenzinu I. Sartany a ACE-inhibitory jsou proto podobné léky, nutno však přiznat, že ACE-inhibitory jsou přece jen o něco účinnější.

Carzap účinkuje tak, že uvolňuje a rozšiřuje cévy, čímž napomáhá snižovat krevní tlak. Srdci také pomáhá snadněji rozvádět krev do celého těla. Tento lék se tak používá k léčbě vysokého krevního tlaku (hypertenze) u dospělých pacientů a k léčbě srdečního selhání u dospělých se sníženou funkcí srdečního svalu.

Zdroj: Carzap

Rizika při užívání

Nežádoucí účinky jsou vzácné. Preparát může sám o sobě nebo v kombinaci s jinými léky na tlak způsobit prudké snížení tlaku a možný kolaps. V kombinaci s jinými léky (typicky s Verospironem) mohou sartany vyvolat nebezpečnou hyperkalémii. Sartany by neměly být podávány v těhotenství a kojícím matkám.

Dostupná balení a jejich cena.

Zdroj: Carzap

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelka.

Dobrý den,
Na odvodnění jsem bral Amicloton a teď mi lékař předepsal Carzap HTC 16mg/12,5mg. Chci se zeptat, v čem je mezi léky rozdíl, a který je pro mne více škodlivý.
Děkuji za odpověď.
Koudelka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ani jeden z jmenovaných léků pro vás nepředstavuje škodlivost, která by převyšovala zdravotní přínosy, které vám oba léky mohou poskytnout. Je běžná praxe, že se ke snížení krevního tlaku používá více variant léčby a podle výsledků se pak stanovuje další postup. Oba léky mají nežádoucí účinky, které se týkají hlavně zátěže ledvin. Když budete chodit pravidelně k lékaři na odběr krve a budete mít pod kontrolou funkci ledvin, tak můžete užívat současnou léčbu bez obav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na odvodnění na předpis

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Poradna

V naší poradně s názvem LICHEN JEN V ÚSTECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ve vašem věku bude nejvhodnější při léčbě nehazardovat a spolupracovat s lékařem. Pokud vám nevyhovuje jeden, tak zkuste jiného. Problémy na vašem jazyku nejspíše nebudou rakovina, to by poznal už stomatolog, když vás vyšetřoval. V klidu si najděte nového ochotného stomatologa, popřípadě se poraďte i s lékařem z ORL.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Konečná.

Mám Lichen jen v ústech, lékař mi píše masti s kortikoidy, vyplachuji poctivě bylinkami, mažu 5-8xdenně.Občas se zlepší,občas je horší - stav trvá již více jak rok . Jak ještě mohu přispět ke zlepšení nemoci.Jinak užívám pouze Carzap na TK.Děkuji Vám.

Zdroj: diskuze Lichen jen v ústech?

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem GASTROENSOPHAGEÁLNÍ REFLUX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza .

Dobrý den,prosím Vás mohu užívat antibiotika Doxyhexal tabs na léčbu chlamidie pneumo,když mám reflux a astma.Užívám Cezeru 1-0-1,Combair inh,Clarinase jsem užívala týden společně s antibio.Augmentin.Pátý měsíc mám záchvaty kašle a jsem konečně odeslána na CT plic a gastroskopii.Pravidelně užívám Asentru 50 1x denně 1tbl,Euthyrox75,Carzap.Omlouvám se,pokud jsem toho napsala víc než stačilo a moc děkuji za odpověď,která je pro mne velmi důležitá.

S pozdravem Junková T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Doxyhexal užívat můžete, ale je zde riziko zhoršení refluxu. Zároveň během léčby nesmíte používat antacida (léky na reflux) obsahující hliník, vápník nebo hořčík, protože to narušuje vstřebávání doxyhexalu. Tablety Doxyhexalu užívejte během dne, nikoliv před spaním. Zapijte je alespoň 100 ml vody a zůstaňte ve vzpřímené poloze alespoň hodinu. Když se i přesto objeví pálení v jícnu, tak se hned obraťte na lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gastroensophageální reflux

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi DLOUHO TRVAJÍCÍ PRŮJEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Štrbka.

Od doby, kdy mi postupně byl přidáván lék Siofor na snížení hladiny cukru z dávky 500 na 950 mám organismus velmi citlivý na jakoukoliv stravu,což se projevuje na déle trvajících průjmech.poraďte mi prosím jak prújem léčit.- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar Závadská.

Dobrý den, mám dotaz. Užívám 12 tablet denně. Na cukrovku, vysoký tlak, tachykardii, štítnou žlázou. Nejvíc tablet užívám na vysoký tlak, se kterým mě loni v červnu třikrát odvážela RZ. Kromě toho jednou na podezření z plicní embolie, která se nepotvrdila. Trvalo 4 měsíce, než mi konečně asi desáté léky na tlak zabraly. Od října mám tlak dobrý. Beru Bisoprolol, Carzap, KApidin, Verospiron. Poslední tři týdny mám závratě. Vím, že to jsou většinou nežádoucí účinky z tlakových tablet. Ale ze začátku užívání to chvíli trvalo, pak přešlo a teď znovu. Můžou být závratě i po třech měsících z užívání těchto tablet? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ TABLETEK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Foldyna.

Čeho v jídelníčku se vyvarovat při užívání léku Xarelto

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Salátová.

Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat na lék Xarelto.
Tři roky jsem užívala Warfarin Orion 5mg-léčím se s tlakem,arytmií,jsem po operaci ŠŽ,užívám léky z psych.Během posledního půl roku jsem měla 2x silný průjem,jednou dokonce s horečkou,potom kolísavé INR 3.27-4,36,také jsem 24h holtr no a poté na KO mi napsal lékař XARELTO 20mg,s tím,že se už nechodí na Kontroly INR...tak se chci zeptat jestli také u tohoto léku je třeba nějaká dieta jako u Warfarinu,užívám dále tyto léky..
Concor5, Carzap 16,Atoris 20,Propanorm 150,Rivotril 2mg-1/2,Rivotril 0,5mg-1,Valdoxan 25,Euthyrox 137,Xarelto 20,při potížích a vys.tlaku-Nitromint 0,4..tak se chci zeptat,jaká je vhodná strava a čeho se vyvarovat a zda tyto léky spolu se nějak nebijí..jak se říká..
Děkuji za odpověd.
Salátová Marie

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání tabletek xarelto

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi PODĚLTE SE O SVÉ ZKUŠENOSTI SE ZELENOU KÁVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Š..

Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou. Sama začínám a hodlám své statistiky postupně zveřejňovat na www stránkách. Zatím tomu totiž příliš nevěřím. Pokud máte zájem, pošlete mi své recenze na www.zelena-kava.nazo… Moc děkujuuu :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Díky za váš příspěvek. Jsem alergická hodně, bohužel i na některé potraviny. Měla bych zájem o InPure, protože jsem již 4 týdny nemocná, nejprve viroza, pak střevní problémy, bolesti břicha, plynatost, krvácení, ted opet kašel, atd. nemohu se z toho dostat . Vyšetření ukázalo jen vyšší AST O,91, cholesterol ( jím zdravě ! nekouřím, nepiju ani kavu), a hodne vysoké ECP.

Můžete mi prosím poradit, kde ho koupím ?

Díky moc, Eva

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Cena

Cenu potravinového doplňku Neuritogen 30 tablet naleznete zde.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Údaje získané testováním na zvířatech

Při experimentech na potkanech, králících a na ovcích byly prokázány antitrombotické vlastnosti.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Zkušenosti s lékem Prozac

Přípravek Prozac obsahuje molekulu fluoxetin. Je prvním vynalezeným lék ze skupiny SSRI v roce 1987, funguje dobře, bohužel je po něm příbytek na váze.

Zdroj: Prozac

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP