Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CVIČENÍ NA VZORY PODSTATNÝCH JMEN

OBSAH

Domácí aerobní cvičení – video

Na tomto videu je možné vidět domácí aerobní cvičení.

Zdroj: Aerobní a anaerobní cvičení

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohunka.

Honziku ;-) ,



co se bavíme tady je německá firma, která vyrábí přístroje pro kardiaky. Shoda jmen čistě náhodná. A můj názor, ano, Biotronik kardiakům skutečně pomůže. :LY:

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Cvičení pro těhotné ve Slunečnici

Klub Slunečnice pro vás připravil 22 druhů cvičení a tanců, těhotenský program, a to vše pod vedením fyzioterapeutek, porodních asistentek a zkušených lektorů. Rovněž nabízí kosmetiku, masáže, pedikúru, manikúru či solárium. Příjemné posezení naleznete u kávy.

Zde naleznete odkaz na Klub Slunečnice.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

Užívání Warfarinu /jedu na hlodavce/ je pro mnohé vedlejší účinky zcela pro zdraví pacientů nevhodný. Proč jej pořád ordinujete, pacient není o podstatných vedlejších účincích pravdivě a dobře informován. V sousedních státech /Německo apod./ není warfarin předepisován a užívají se nové léky. Zdravotní pojišťovny a farmac. firmy nehledí na zájem a hlavně zdraví lidí.
Co s tím chcete dělat a tyto léky zpřístupnit i nižším vrstvám pacientů. Zdravím a hlavně zdraví všem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Polaková.

v našem státě budeš zobat jed na hlodavce,nebo zemřeš, tak co s tím.Také mi tento rok předepsal Walfarin a důchod nic moc,tak jiná alternativa nehrozí ,tak babo rad.Tak asi do kytek!!Poradte.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Vzory na filetové háčkování

Vzory z celého světa:

Vzory a návody z Čech:

Filetové háčkování se od ostatních druhů krajky odlišuje svými vzory, které jsou založené na čtvercích. Základ vzoru tvoří síť. Vyplněné čtverečky se nazývají bloky, otevřené okénka. Existují i propracovanější oka – proužky a lacetky. Obrácené lacetky vytvářejí kosočtvercové tvary. Síťky mohou být různě velké. Až se naučíte pracovat se schématem, zjistíte, že si můžete za pomoci čtverečkového papíru snadno tvořit své vlastní krásné vzory dle předlohy.

Zdroj: Filetové háčkování

Poradna

V naší poradně s názvem DRACÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, potřebuji poradit s pěstováním dracenky. Mám již 1,5 roku! Byla hezká, začaly ji rašit nové listky. Měla sem z toho velkou radost! Pak začaly opadavat staré a hned v zápětí i nové listky a je po radosti! Přesně toto se mi stalo už několikrát! Čím to prosím je? A mužů ten hol jmen ještě nějak vzkřísit k životu? Dekuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Dracena ve své domovině roste opravdu bujaře, skoro jako plevel, proto není problém ji pěstovat i u nás. V našich podmínkách potřebuje především světlo a vhodnou zálivku. Co můžete dělat se svojí dracenkou nyní? Začněte ji zalévat dešťovou vodou, ale vždy až když bude substrát zcela suchý. Přemístěte ji na parapet u jižního okna, aby měla dostatek světla. No a čekejte, jestli se probudí k životu. Na konci jara ji pomalu zvykejte na venkovní podnebí a přes léto ji nechte venku na slunném místě až do konce září. Před zazimováním ji ošetřete postřikem přípravkem Actara, který zahubí případné parazity, kteří by užírali v zimě rostlině kořeny.

Zdroj: diskuze Dracéna

Vzory na vyřezávání dýně

Pro inspiraci se můžete podívat na šablony, které jsou vhodné pro vyřezávání dýní. Když podle šablon vyřežete dýní, tak je výsledek následující. Vše záleží na vaší zručnosti a fantazii.

Zdroj: Šablony na dýně

Poradna

V naší poradně s názvem NARKOZA A JEJÍ VLIV NA MOZEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Kišková.

Dobrý den,
chtěla jsem se prosím vás zeptat, jestli je možné, abych po dvaadvaceti narkozách ( je mi 38 let) mohla mít problémy s pamětí. Kolikrát zapomínám na názvy věcí i jmen a těžko se mi vybavují, nebo, když mi někdo něco řekne, tak to často zapomenu, nebo musím déle přemýšlet, abych si vzpomněla. Stává se mi, že i několikrát dokola se na něco zeptám. Trvá to už tak rok a půl a zdá se mi, že se to pomalu zhoršuje.
Děkuji za odpověď.
Milena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není důkaz o tom, že by anestezie nějak ovlivňovala mozek z dlouhodobého hlediska. Při takovém množství celkových anestezií se může stát ledacos a ledacos se může přihodit i během operativních výkonů. Abyste to mohla nějak zvládnout a nastartovat znovu svoji paměť, tak bude potřeba nejdříve zjistit proč to tak poslední dobou máte. V tom vám pomůže lékař psychiatr, který udělá potřebná vyšetření. Pak se rozhodne, zda li zůstanete v jeho péči a nebo se odeberte na neurologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Narkoza a její vliv na mozek

Neobvyklá jména pro psy

Klasikou mezi populárními psími jméne je nyní Max, Ben, Rony, Rex, Andie, Jessie. Dalo by se říci, že tato jména přebrala štafetu Azora, Alíka a Ťapky. Ale čtyřnozí chlupáči nesou i nespočetné množství jiných jmen, často velmi originálních. Jetelinka, Šediváček, Rozinka, Ušák, Noemi, Žofinka, to je jenom zlomek z nekonečna jmen a přezdívek (která někdy v reálu nahrazují příliš vznešená jména čistokrevných psů ze znamenitých rodů). Mohou být inspirována vzhledem či povahou štěněte, čímkoli, co máte rádi. Můžete vytvořit zcela nové, libozvučné slovo-jméno.

Fenky také dostávají jména podle květin, jak je Fialka, Azalka, Sedmikráska, Růženka. Oblíbené jsou také jména od pamlsků, jako Piškotka, Laskonka. Mezi originálními psími jmény je stále oblíbenější Pluto, Bedřich, Yogi, Lucius, Yuno, Pirát či Jonáš. V kalendáři níže naleznete neobvyklá jména pro psy.

Zdroj: Kalendář pro zvířecí jména

Diskuze

V diskuzi BETA BOJOVNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emička Eliášová.

Jaké jméno je pro Betu vhodné ? Pro kluka?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bety.

Nevím jak moc jsou jména vhodná pro rybičky když na ně stejně nesliší ale já rybek vystříídala hodně takže ti poradím z nějakých jmen ktere jsme měli :
Beta Samec: Blue
Paví očko Samec: Franklin
Beta Samice: Andy , Perla , Střela , Bluinka ( a promoji další betu Endží)
Paví očko Samice : Endží , Ginger
Samo sebou mužeš dat rybce jakekoliv jmeno nebo vyber s kalendaře
Toto je perla

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Beta bojovnice

Jak napsat smuteční řeč

Smuteční projevy na pohřbech je pro nezkušené řečníky těžké sestavit. Obvykle se obávají toho, aby jejich řeč dávala smysl, nebyla příliš dlouhá a lidé jí rozuměli. Stejně tak by měli myslet i na to, aby se v ní neobjevila slova, která bude mít řečník problém vyslovit. Na pohřbech je samozřejmě nutné dodržovat jistou pietu, ale i tak se může v projevu objevit mírný humor, pokud se to k zesnulému hodí. Řečník musí myslet také na to, že ho v průběhu jeho proslovu mohou zasáhnout projevy smutku, i s nimi se musí vypořádat. Nemusí se za to ale stydět, u neprofesionálních řečníků, kteří mluví na pohřbech svých blízkých, se to stává. K vytvoření smuteční řeči mohou jako vzory posloužit i její ukázky, které následují dále v tomto článku. Jedná se o vzor smuteční řeči na pohřbu maminky, tatínka, babičky a dědečka. Tyto vzory slouží jako inspirace, třeba řečníka zaujme některé slovní spojení, nebo stavba řeči. Není ale nutné se těchto vzorů doslova držet. Jedná se jen o ukázky, jak je možné smuteční řeč uchopit.

Zdroj: Smuteční řeč na pohřbu

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ NA PÁTEŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Jörková.

Často poslouchám Vaše pořady i pořady otce Pleskače. V dnešním vysílání bylo řečeno, že máte k dispozici cvičení na páteř. Byla bych moc ráda, kdyby jste mně uvedené cvičení zaslali.
Děkuji Vám za ochota - zdraví Vás Marie Jörková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že máte zájem o cvičení na páteř. Zde je průvodce několika cvičeními podle Mojžíšové. Když se je postupně všechny naučíte a budete je pravidelně každý den nebo každý druhý den budete dělat, tak určitě poznáte úlevu. Zde je přehledný seznam cvičení www.youtube.com/resu…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení na páteř

Cvičení pro těhotné na DVD

Zde naleznete cvičení pro těhotné na DVD.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Pohyb v těhotenství a šestinedělí

Cvičení by mělo být pravidelné, v ideálním případě 4–6x týdně v rozsahu 20–30 minut. Jste-li dlouholetá sportovkyně v dobré kondici, můžete cvičit více – ne však déle než dvě hodiny. Naopak, jestliže se vám nedaří najít si vícekrát týdně čas, cvičte aspoň tolik, kolik můžete – ale pravidelně. Nárazová fyzická aktivita je spíše nebezpečná než užitečná.

Velmi dobrým pomocníkem vám může být kniha Cvičení v těhotenství a šestinedělí (Miriam Wessels, Heike Oellerich).

Zde najdete odkaz na knihu Cvičení v těhotenství a šestinedělí.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ OKA PO OPERACI MAKULÁRNÍ DÍRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Mařincová.

je možné zjistit nějaké cvičení nebo posilování oka po operaci makulární díry 3 st, které by zlepši,lo vidění.?
děkuji Mařincová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jediný způsob jak si pomoci k nejlepším výsledkům operace makulární díry je držet hlavu otočenou tváří k zemi nepřetržitě po dobu 20 až 30 dní, než se vstřebá plynová bublina. Aby vás nebolelo za krkem ze stále svěšené hlavy, tak zkuste tato dvě doporučení:
1. Návod jak si zařídit pohodlný posed youtu.be/BMD6tWEI7eA
2. Návod jak upravit lůžko pro spánek youtu.be/wHdiiPUzE_I

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení oka po operaci makulární díry

Cvičení pro těhotné – video

Zde naleznete cvičení pro těhotné video.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Diskuze

V diskuzi CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natasha.

Dobrý den všem, mám dotaz, nevíte někdo jestli se u toho musí držet nějaká dieta a cvičit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Jednoznačně ano!!! Bez diety a cvičení to prostě skutečně nejde, to jsou zákony přírody. Všichni co tu píšou, že zhubli bez diety a cvičení jenom z toho, že užívali CGA tak nepíší pravdu, ale snaží se podpořit prodej tohoto přípravku!!! CGA 800 pomáhá zhubnout, ale samo na hubnutí nestačí.

Zdroj: diskuze CGA 800

Cvičení pro těhotné online

Zde naleznete cvičení pro těhotné online.

Zdroj: Cvičení pro těhotné

Poradna

V naší poradně s názvem OCTAN DOMACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štefan Schütz.

Dobrý den!Bolí mně pravý oteklý kotník.nikde jsem si ho nenarazil.stalo se to,asi při cvičení,když jsem prováděl cvičení kroužení kotníku.Poradíte mi?Děkuji za odpověd´.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste odvodnit kotník pomocí sody bicarbony. Soda vytáhne veškerou přebytečnou vodu a tím zmírní otok i bolest. Tady je návod na zábal na oteklý kotník: youtu.be/RdxCApYTkss

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octan domaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP